YAŞLANINCA HUZUR EVİNE GİTSİNLER

Evlenecek olmasına kızıyor , kulağı diğer taraftan tutup sizin üstünüzden öfkesini törpülemeye çalışmış.

Hiç tartışıp konuya dahil olmasaydiniz keşke.

Gelsin o gün konuşuruz , kim nereye kim dereye nerden bilelim şimdiden ki konuşup tartışıp duruyoruz.
..

Şu yaslilarin evlenmesine çocuklar ne hakla karışıyor , aklım almıyor. Serbest bıraksınlar hayatlarını yaşasınlar.

Burada eşinize hak verenlere çok şaşırdım.kim kaynanası ile yaşamak ister. Ev almayı onermissiniz yani sanki evden kovmussunuz. Üst kat olur yan sokak olur. Bir ay değil beş ay değil kim ömür boyu kaynanası ile yaşamak ister çok samimiyetsiz yani. Birde 50 yaş ile 80 yaş bir tutulmuş. 10 seneye yakın beraber yaşadım resmen gençliğim gitti. Şimdi evi ayırdım diye aynı konu sahibinin ki gibi bunalimlardan bunalimlara hayırsız evlat triplerinde. Sanki ömür boyu insanların keyfini çekmek zorundayiz. Belli yasa gelmişsin gez toz akşam topla evlatkarini evinde sonra herkes dağılsın yuvasina.Atılıp tutulmuş burada başlarına gelmediği için.
BENDE ANLAYAMIYORUM YAA ELEŞTİRMEK ÇOK KOLAY YAŞAMAK ÖMÜR
ÇOK ZOR BİZDEN GİDİNCE ÜSTÜMDEN BİR YÜK KALKIYOR NEFES ALIYO GİBİ HİSEDİYOUM BEN HER AY BUNU YAŞAMAK ZORUNDAMIYIM

Evlenecek olmasına kızıyor , kulağı diğer taraftan tutup sizin üstünüzden öfkesini törpülemeye çalışmış.

Hiç tartışıp konuya dahil olmasaydiniz keşke.

Gelsin o gün konuşuruz , kim nereye kim dereye nerden bilelim şimdiden ki konuşup tartışıp duruyoruz.
..

Şu yaslilarin evlenmesine çocuklar ne hakla karışıyor , aklım almıyor. Serbest bıraksınlar hayatlarını yaşasınlar.
EVET YENİ KARARIM BU KONU AÇILINCA BİLE HİÇ KARIŞMIYCAM SORU SORAN OLURSA BİLMİYORUM DİCEMM AMA BARİZ SUÇLANIYORUM ŞUANDA

burada bolca yazdım anneannem eşi vefat ettiğinde 62 yaşındaydı şimdi 84 yaşında

80 yaşına kadar yalnız yaşadı

Ankara da eş dost akraba ortamı olmayan bir şekilde

hem de geçmiş yıllarda dışarı hayatı olmayan, ilkokulu bile bitirmemiş, her türlü işini eşi ve yetişkin oğulları yapmış bir kadınken

son 4 yıldır dayım var yanında da kim kime bakıyor tartışılır

dayım eşinden ayrıldığı için orada yoksa anneanne tek yaşardı

yalnız yaşayamam diyen 44 yaşındaki kadın bana garip geliyor

ama benim görümcelerim de öyle

işin ilginci, okuma yazması olmayan anneleri rahat rahat gece yalnız kalırım ne olur ki modunda iken bu kızlar yıllardır "ay gece evde tek kalamam" modunda idi

biri eşi evde olmayınca annesine gider kalırdı vs vs

sonuç şimdi eşi gececi çalışıyor, annesinin evinde ise hasta var, gittiğinde bakmak, ilgilenmek gerekiyor, bu nedenle evinde kalıyor gayet de kalabiliyormuş gördük

diğeri yalnız yaşıyor 40 üstü yaşı var ama hep "ben ay yalnız kalamam" modunda ama kalıyor işte

sizin kv ye dur diyen olmamış da bu yaşına kadar da tavırları ondan

insanların psikolojik sıkıntıları olabilir vs de evinde yalnız kalamayan yurt dışı tatiline de gidemez

bana birisi ben evde yalnız kalamıyorum geline kızıma gidiyorum ama yurt dışı tatiline gidiyorum dese yüzüne kahkaha atarım

olaydaki tek haklı nokta ileride kim kime bakacak konusunun konuşulacağı zaman değil

boş verin o günler gelirse eğer düşünürsünüz

Evlenmesi en mantıklı olan şuanda
Çünkü daha 50 yaşında eli ayağı tutuyor bakıma muhtaç değil
Ama işte annenin tekrar evlenmesi çocuklara ağır geleblr o yüzden istemeyeblrler

Elden ayaktan düşmüş bakıma muhtaç olsa tamam da daha genç ben de yapamazdım aynı evde ben size hak verdim hem de ev almayı teklif etmişsiniz

BENDE ANLAYAMIYORUM YAA ELEŞTİRMEK ÇOK KOLAY YAŞAMAK ÖMÜR
ÇOK ZOR BİZDEN GİDİNCE ÜSTÜMDEN BİR YÜK KALKIYOR NEFES ALIYO GİBİ HİSEDİYOUM BEN HER AY BUNU YAŞAMAK ZORUNDAMIYIM

Bakmayın siz insanlar her zaman eleştirecek birşey bulur. Ama o eleştirenlerin çoğu iki hafta sonu üst üste kaynanasina misafirliğe gitse kocasını bosar😀

burada bolca yazdım anneannem eşi vefat ettiğinde 62 yaşındaydı şimdi 84 yaşında

80 yaşına kadar yalnız yaşadı

Ankara da eş dost akraba ortamı olmayan bir şekilde

hem de geçmiş yıllarda dışarı hayatı olmayan, ilkokulu bile bitirmemiş, her türlü işini eşi ve yetişkin oğulları yapmış bir kadınken

son 4 yıldır dayım var yanında da kim kime bakıyor tartışılır

dayım eşinden ayrıldığı için orada yoksa anneanne tek yaşardı

yalnız yaşayamam diyen 44 yaşındaki kadın bana garip geliyor

ama benim görümcelerim de öyle

işin ilginci, okuma yazması olmayan anneleri rahat rahat gece yalnız kalırım ne olur ki modunda iken bu kızlar yıllardır "ay gece evde tek kalamam" modunda idi

biri eşi evde olmayınca annesine gider kalırdı vs vs

sonuç şimdi eşi gececi çalışıyor, annesinin evinde ise hasta var, gittiğinde bakmak, ilgilenmek gerekiyor, bu nedenle evinde kalıyor gayet de kalabiliyormuş gördük

diğeri yalnız yaşıyor 40 üstü yaşı var ama hep "ben ay yalnız kalamam" modunda ama kalıyor işte

sizin kv ye dur diyen olmamış da bu yaşına kadar da tavırları ondan

insanların psikolojik sıkıntıları olabilir vs de evinde yalnız kalamayan yurt dışı tatiline de gidemez

bana birisi ben evde yalnız kalamıyorum geline kızıma gidiyorum ama yurt dışı tatiline gidiyorum dese yüzüne kahkaha atarım

olaydaki tek haklı nokta ileride kim kime bakacak konusunun konuşulacağı zaman değil

boş verin o günler gelirse eğer düşünürsünüz
HERKEZ İŞİNE GELDİGİ GİBİ MALESEF BENDE ÖYLE YAPICAM KİM KİME BAKACAK BELLİMİ KİMİN KİMDEN ÖNCE ÖLECEGİ DE BELLİ DEGİL

Bakmayın siz insanlar her zaman eleştirecek birşey bulur. Ama o eleştirenlerin çoğu iki hafta sonu üst üste kaynanasina misafirliğe gitse kocasını bosar😀
degilmi dogru diyorsunuz boşan lafını da çok duyuyorum kolay boşanmak 1 saatlik iş ama olmuyor malesef sonrası var çocuk var katlanıyorum bir şekilde bilmiyorum ne zamana kadar dayanırım ama şimdiki aklımolsa ailesi sorunlu biriyle asla evlenmezdim

Kayinvalideniz kalacak yeri ve geliri olmayan, yaşlı, bakırma muhtaç biri olsaydı ve siz onu o haliyle istemeseydiniz eşinizin huzurevi çıkışına hak verebilirdim. Ama 50 yaşında her açıdan kendine yetebilecek bir kadının kimsenin aile düzenini bozmaya hakkı yok. Eşleriniz yüzünden evlenmek zorundayım diyerek sizi hedef göstermiş bir kadın icin de çok fazla canınızı sıkmayın. İster evlenir💍 ister evlenir🏘 Keyfi bilir.

E siz annesini istememiş siniz!!!

Adam ne desin yok karıcığım sen annemi istemiyorsun yaşlanında annem huzur evine gitsin ama senin anne ve babana yaşlanınca bakıcaz mı diyecek....

Kv niz konusunda haksızsınız diyemem yaşadıklarımızı siz bilirsiniz. Ama aile içinde büyümüş bir eşiniz var annesi annelik etmiş. Eşiniz tabi ki annesine bakamazsa sizin anne ve babanıza bakmaz.

Siz şöyle konuşsanız daha sağlıklı olur.
Ev ev üstüne olmuyor.
Annene ev alalım dedik kabul etmedi.
Şimdi evlenmek istiyor.
İleride annen yaşlanıp hastalanınca tabi ki bırakmayacağız.
Eşinizle herşey daha olumlu olur.

merhaba arkadaşlar dünden beri içim içimi yiyor aksam eşimle bir tartışma yaşadık
daha önceden konu açmıştım bibenler bilir belki eşimin annesi ve babası boşanmış kv 15 gün bende 15 gün görümcemde kalarak hayatini idame ettiriyordu 50 yaşında genç ve güzel bir kadın tabi olmuyordu ayni evde ben çok şikayetçiydim eşimle baya olay yaşadık boşanma kararı verip son anda vazgectik 7 aydır bize gelmiyor kv dem görümcemdeydi ama onlarlada sorun yaşadı 6 aydır hayatında biri varmış evlencem diyor şimdi evlenmek istiyor ama bunu mecburum napıyım kimsenin evine sıgamadım yalnızda kalamam mecbur evlencem şeklinde lanse ediyor biz ona ev alallım sana emekli maaşında var rahat rahat yaşarsın dedık ama kabul etmiyor
neyse akşam annesinin konusu açıldı naparsa yapsın benim umrumda bile degil artık o yaşlanıncada doğru huzur evine kimseyle ugraşamam dedı bende saçmalama dedim neden dedi sen istedinmi evde oda böyle çözüm buldu falan dedi ben şimdiden soylüyırum yaşlanınca kimseye bakmam sizinkiler de dahil dedi bende sen ona karışamazsın dedim ben bakmam da sana da baktırtmam yaşlandıklarında hepsi huzur evine dedi sinirlendim bende tartıştık baya sonra da dedi neyse 20 sene sonranın tartışmasını bugunden yapamam o gün gelsin görüşürüz ben çok gerginim buraya niye yazdım bilmiyorum dertleşmek istedim sanırım
Siz eşinizin annesine bakmamışsınız oda sizinkilere bakmam demiş bence kendince haklı ayrıca söz konusu siizn aileniz olunca ne kadar da zorunuza gitmiş lütfen biraz duyarlı olalım yarın ne olacağımız belli değil belki siz muhtaç olacaksınız...

E siz annesini istememiş siniz!!!

Adam ne desin yok karıcığım sen annemi istemiyorsun yaşlanında annem huzur evine gitsin ama senin anne ve babana yaşlanınca bakıcaz mı diyecek....

Kv niz konusunda haksızsınız diyemem yaşadıklarımızı siz bilirsiniz. Ama aile içinde büyümüş bir eşiniz var annesi annelik etmiş. Eşiniz tabi ki annesine bakamazsa sizin anne ve babanıza bakmaz.

Siz şöyle konuşsanız daha sağlıklı olur.
Ev ev üstüne olmuyor.
Annene ev alalım dedik kabul etmedi.
Şimdi evlenmek istiyor.
İleride annen yaşlanıp hastalanınca tabi ki bırakmayacağız.
Eşinizle herşey daha olumlu olur.
ohoooo bu konuşma ne ki 6 sene diyorum 6senedir hep sorun bundan daha güzellerini bile konustum yok kadın diyoki yanlız kalamam sorumlulukta kabul etmem benim evimde kalırken benim cocuguma annem bakıyor ben eşime senin annene bakmam demedimki yaşlanınca bakılır şuan bakıma ihtiyacı yok ev alalım yakınımızda aksamları gideriz dedim ben daha napıyım yok bizle yaşıcak diyo kızı da gecenlerde boşanıyordu neredeyse kv yüzünden herkeze sorun

ya birakin evlensin kadin, genc zaten daha,
hem esi ile gezer istedigi yeri fena mi.

esinize de sen bana karisamazsin diyebilirsiniz,
evet esiniz bence evde istememe hakkina sahiptir,
ama siz istedikten sonra ailenize bakarsiniz,
ust katiniza alt katiniza getirirsiniz, sik sik ziyaretlerine gidersiniz.
Esiniz bunlari kendi annesi icin yapti da siz hayir olmaz mi dediniz sanki.
Herkes alismis sizi suclamaya, siz de kendinizi savunamiyorsunuz anladigim.

o zaman boşanmasaydı kocasından bana güvenip mi boşandı ben niye kahır çekiyorum hanfendi çok anlamsız degilmi evlenıyorum kv kocasından boşandı diye benle yaşıyo ben kv ile mi evlendim ki benim de evladım var bunları ona asla yaşatmam isterim ki evinde ailesinde mutlu olsun en basından herseyi konustumda evlendim

Valla konuya bakarsak herkes kendi açısından haklı
Siz de haklısınız kaynana da haklı eşiniz de hakli

ohoooo bu konuşma ne ki 6 sene diyorum 6senedir hep sorun bundan daha güzellerini bile konustum yok kadın diyoki yanlız kalamam sorumlulukta kabul etmem benim evimde kalırken benim cocuguma annem bakıyor ben eşime senin annene bakmam demedimki yaşlanınca bakılır şuan bakıma ihtiyacı yok ev alalım yakınımızda aksamları gideriz dedim ben daha napıyım yok bizle yaşıcak diyo kızı da gecenlerde boşanıyordu neredeyse kv yüzünden herkeze sorun
O zaman haklısın, ayrıca eşin kendi annesins bakmak istemiyorsa bakmaz.
Senin annene bakmana karışamaz.
Ağaç kabuğundan çıkmadık hiç birimiz.

Zaten kız anneleri olmasa halimiz perişan olurdu.
Ben annemi bı kaç sene yanlış anlamışım saçma saçma düşüncelere kapılmıştım.
Ama annem öyle bu destek ki bana yaşlansın mokunu ellerimle temizlerim.

Annelerimiz bizim için çırpınırken tabi ki bakıcaz.

Kv niz gibi mi her anne.

Canını sıkma dicem de haklısın sıkılmayacak gibi değil.

50 yaşında genç, dinamik olan insanların böyle çocuklarının hayatının ortasına bomba gibi düşmesini anlamıyorum.
Evlenmesinin sebebi sizlerle olamaması değil, onu oğluma yedirir.
Onun da mutlu olmak, hayatı paylaşmak en doğal hakkı ve ister 50 ister 70 de evlenir, oğlu da keser sesini oturur böyle.
Bu gibi durumlarda kardeşler anlaşarak yatılı bir yardımcı tutmayı, yakınlarda bir eve yerleştirerek kimseye yük olmadan ebeveyne de kendi evi özgürlüğü sunulması taraftarıyım.

Siz eşinizin annesine bakmamışsınız oda sizinkilere bakmam demiş bence kendince haklı ayrıca söz konusu siizn aileniz olunca ne kadar da zorunuza gitmiş lütfen biraz duyarlı olalım yarın ne olacağımız belli değil belki siz muhtaç olacaksınız...
duyarı sizden ögrencek degilim sizde biraz empati yapmayı deneyin ben daha 27 yaşındayım 21 yaşımdan beri bunlarla ugraşıyorum çalışıyorum kv yaşamak heleki böylesine hiç bir şeye karışmayan ben calışırken bile çocuguma annem bakıyor ben bakamam diyor bende kalıyor oglumun evi diyor nelere sabrettigimi bilmeden böyle yorum yapamazsınız

Konu sahibi sayfa aralarında kalmış mesajlarını da okudum. Kesinlikle sen haklısın. Ama konunu tekrar düzenlemen gerekiyor. Özellikle kayınvaliden yetmez gibi kayınpederinin de senin evini temizlemeni beklemesine şaşırdım. Kendine temizlik için bir yardımcı tutsun. Kusura bakma da eşinin ailesi insan kullanmaya çok müsaitler.

Son düzenleme:
Back
X