YAŞLANINCA HUZUR EVİNE GİTSİNLER

Tamamen haklısınız ancak o zamana kim öle kim kala. Kul kurar kader gulermis diye bir laf vardır. Yarın ne yaşayacağımız kimin ne zaman öleceği belli değilken bu tartışma çok saçma. Ne malum eşinizin bir hastalık sonucu sana ve ailene muhtaç kalmayacaği. Belki de anne babalar kimseye muhtaç olmadan vefat edecek. Binbir türlü ihtimal var ancak o kadar emin ki o yaşa kadar yaşayıp anne babaları huzur evine atacagindan.

bazen içimden şeytana uymak geliyor diyorum bırak bunu dımdızlak ortada sonra diyorum bizim anne babalarımız bizler için nerelere katlanmış düzelcek sabır hep sabır çatlıcam bi gün ama ne zaman bilmiyorum
Anne babalarımızı bu yönden örnek almak zorunda mıyız?
Eşinizin annesine yaklaşımı normal değil, evlenirse annemi istemedin de gitti evlendi diye sizi huzursuz edecek. Kayınvalideniz ise evlenmek istediğini dümdüz söylemek yerine duygu sömürüsü yapıyor.

Çalışmaya başladınız, paranızı harcayabiliyor, üstünüze başınıza bireylerle alabiliyor musunuz? Sizin bu konunun haricinde başka ve önemli sorunlarınız var zaten.

Ama o demiş kendi annesi için "huzurevine gitsin bakmam" diye, siz niye bozuluyorsunuz? Hem gerçekten 20 yıl sonra ne olacağı belli değil, bunların tartışmasını yapmayın bence. Siz kayınvalideniz için harika bir çözüm önerisinde bulunmuşsunuz, ev açalım, demişsiniz daha ne olsun? Evlenmek istiyorsa da evlensin kendi bileceği şey.

kendisi istiyor evlenmeyi ama bunu istiyorum diyemiyor mecburum gibi davranıyor bu çocuklarına mutluluk vermiyor bencilligi ordan belli degilmi
Tamam da ne yapsın kadın? Kızında ve oğlunda kalınca rahat edemiyor, hep orada burafa yaşadığı için bence tek yaşamak da istemiyor. E aklına yatan da birini bulmuşken evleniyor işiew. Niye bencil olsun?

merhaba arkadaşlar dünden beri içim içimi yiyor aksam eşimle bir tartışma yaşadık
daha önceden konu açmıştım bibenler bilir belki eşimin annesi ve babası boşanmış kv 15 gün bende 15 gün görümcemde kalarak hayatini idame ettiriyordu 50 yaşında genç ve güzel bir kadın tabi olmuyordu ayni evde ben çok şikayetçiydim eşimle baya olay yaşadık boşanma kararı verip son anda vazgectik 7 aydır bize gelmiyor kv dem görümcemdeydi ama onlarlada sorun yaşadı 6 aydır hayatında biri varmış evlencem diyor şimdi evlenmek istiyor ama bunu mecburum napıyım kimsenin evine sıgamadım yalnızda kalamam mecbur evlencem şeklinde lanse ediyor biz ona ev alallım sana emekli maaşında var rahat rahat yaşarsın dedık ama kabul etmiyor
neyse akşam annesinin konusu açıldı naparsa yapsın benim umrumda bile degil artık o yaşlanıncada doğru huzur evine kimseyle ugraşamam dedı bende saçmalama dedim neden dedi sen istedinmi evde oda böyle çözüm buldu falan dedi ben şimdiden soylüyırum yaşlanınca kimseye bakmam sizinkiler de dahil dedi bende sen ona karışamazsın dedim ben bakmam da sana da baktırtmam yaşlandıklarında hepsi huzur evine dedi sinirlendim bende tartıştık baya sonra da dedi neyse 20 sene sonranın tartışmasını bugunden yapamam o gün gelsin görüşürüz ben çok gerginim buraya niye yazdım bilmiyorum dertleşmek istedim sanırım

Bu konuları çok okuyoruz bdv de
Herkese ders olmalı
Yaşlılığını ya da yalnız kaldığında yaapacaklarını planlamalı insan
Devir evlada dayanacak devir değil
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin :(

Tamam da ne yapsın kadın? Kızında ve oğlunda kalınca rahat edemiyor, hep orada burafa yaşadığı için bence tek yaşamak da istemiyor. E aklına yatan da birini bulmuşken evleniyor işiew. Niye bencil olsun?
ogluna ve kızına ben mecburum evlenmeye demesin sizin yüzünüzden demesin ben de 2 . bahar yaşıcam desin kızı kocasını oglu karısını yiyip bitirmesin

Bu konuları çok okuyoruz bdv de
Herkese ders olmalı
Yaşlılığını ya da yalnız kaldığında yaapacaklarını planlamalı insan
Devir evlada dayanacak devir değil
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin :KK43:
ben evlendigimde 44 yaşındaydı yaşlımı oluyıor 44 yaş elin ayagın tutuyorken çocuklara yük olmıcaksın ben bunu bilir bunu söyleım 44 yaşındayken sıkmıcan ki 80 yaşına gelirsen ve muhtaç olursan seve seve baksinlar sana

ogluna ve kızına ben mecburum evlenmeye demesin sizin yüzünüzden demesin ben de 2 . bahar yaşıcam desin kızı kocasını oglu karısını yiyip bitirmesin
Amannn işte gıcıklık yapıyor. Onun içine düşmüş evlilik millet üstüne gelmesin diye yapıyor.

Türk aile yapısında bir hanımın ikinci evliliği hoş karşılanmaz bunu kapatmak için yapıyor.

E bi açıdan mecbur kalmış ama. Oğluna ve kızına kızgındır büyük ihtimalle bi de sanki el üstünde tutuyorlarmış gibi evlenmesine laf ediyorlar. Bana öyle söylemesi çok insani geldi. Konuyu bencillik olarak ele alırsak şöyle oluyor. Annenin evlenirken sizin yüzünüzden evleniyorum demesi bencillikse o zaman çocuklarının da evde anneleri olmadan yaşamak istemeleri de bencillik olur. Belki eşiniz olumsuz yaklaşmasaydı hiç böyle demeyecekti kadın.

ben evlendigimde 44 yaşındaydı yaşlımı oluyıor 44 yaş elin ayagın tutuyorken çocuklara yük olmıcaksın ben bunu bilir bunu söyleım 44 yaşındayken sıkmıcan ki 80 yaşına gelirsen ve muhtaç olursan seve seve baksinlar sana

Kv niz yaşlı değil
O yüzden yazdım insan yaşlılığı ya da yalnız kalmayı hesaplamalı
80 bile olsam istemem kimsenin yanında yaşamayı o zaman huzurevi evladır
Eskiden büyük geniş aileler varmış, herkes bir arada yaşarmış, uzak akraba bile olsa bakılırmış yaşlılar artık dünyanın düzeni öyle değil, çekirdek aile esas, kimse kimseye yük olmamalı, bu kırıcı olaylar yaşanmamalı

Gold, bence konunu tekrar düzenlemelisin çünkü okudukça altından başka ayrıntılar çıkıyor. Bence eşin de her şeyin farkında ama annesinin evlenmesini hazmedemiyor. Kvye gelince; ben o kadının asla sizinle birlikte yaşamak isteyeceğini sanmıyorum. Kadın hayatında bir hayat arkadaşı istiyor. Hatta sizi sinirlendirecek kadar vurdumduymaz olmasının sebebi bu bile olabilir. Yoksa oğluyla anlaşamasa bile kızı ile anlaşırdı diye düşünüyorum. Burada sorun eşinizin bakış açısı. Bence sen hiç bakarım; bakmam mevzusuna girme. Eşini annesinin evlenmesi konusunda ikna etmeye çalış. Kvye de evlenmesi konusunda arka çık. Kadının istediği manevi bir destek zaten. Bence kv tekrar evlenirse birçok şey düzelir.

E bi açıdan mecbur kalmış ama. Oğluna ve kızına kızgındır büyük ihtimalle bi de sanki el üstünde tutuyorlarmış gibi evlenmesine laf ediyorlar. Bana öyle söylemesi çok insani geldi. Konuyu bencillik olarak ele alırsak şöyle oluyor. Annenin evlenirken sizin yüzünüzden evleniyorum demesi bencillikse o zaman çocuklarının da evde anneleri olmadan yaşamak istemeleri de bencillik olur. Belki eşiniz olumsuz yaklaşmasaydı hiç böyle demeyecekti kadın.
o zaman boşanmasaydı kocasından bana güvenip mi boşandı ben niye kahır çekiyorum hanfendi çok anlamsız degilmi evlenıyorum kv kocasından boşandı diye benle yaşıyo ben kv ile mi evlendim ki benim de evladım var bunları ona asla yaşatmam isterim ki evinde ailesinde mutlu olsun en basından herseyi konustumda evlendim

Yalniz yaşayamam diyor
Ne hali varsa görsün o zaman, bırakın evlensin. Gerçekten bu kadar küçük yaşta ev ev dolaşması mantıklı değil, tamamen çıkarcılık. Vicdansız gibi görünmek istemem ama huzurevi mantıklı, yaşlılara bakmak çok zor. Yaş ilerledikçe kaprisleri de artıyor, bu yaşta çocuk bakıyorsunuz ileri yaşta yaşlı bakacaksınız sonra siz yaşlanıyorsunuz zaten, sırf ailemi huzurevine bırakacak diye kv kabul etmeyin kendisi iyiniyetli değil.

Gold, bence konunu tekrar düzenlemelisin çünkü okudukça altından başka ayrıntılar çıkıyor. Bence eşin de her şeyin farkında ama annesinin evlenmesini hazmedemiyor. Kvye gelince; ben o kadının asla sizinle birlikte yaşamak isteyeceğini sanmıyorum. Kadın hayatında bir hayat arkadaşı istiyor. Hatta sizi sinirlendirecek kadar vurdumduymaz olmasının sebebi bu bile olabilir. Yoksa oğluyla anlaşamasa bile kızı ile anlaşırdı diye düşünüyorum. Burada sorun eşinizin bakış açısı. Bence sen hiç bakarım; bakmam mevzusuna girme. Eşini annesinin evlenmesi konusunda ikna etmeye çalış. Kvye de evlenmesi konusunda arka çık. Kadının istediği manevi bir destek zaten. Bence kv tekrar evlenirse birçok şey düzelir.
adam çekmez bizimkini adım gibi eminim eşimde bunu biliyor diyorki akrabalara rezil olcaz annem hayyatta yapamaz daha beter olmasından korkuyorum

merhaba arkadaşlar dünden beri içim içimi yiyor aksam eşimle bir tartışma yaşadık
daha önceden konu açmıştım bibenler bilir belki eşimin annesi ve babası boşanmış kv 15 gün bende 15 gün görümcemde kalarak hayatini idame ettiriyordu 50 yaşında genç ve güzel bir kadın tabi olmuyordu ayni evde ben çok şikayetçiydim eşimle baya olay yaşadık boşanma kararı verip son anda vazgectik 7 aydır bize gelmiyor kv dem görümcemdeydi ama onlarlada sorun yaşadı 6 aydır hayatında biri varmış evlencem diyor şimdi evlenmek istiyor ama bunu mecburum napıyım kimsenin evine sıgamadım yalnızda kalamam mecbur evlencem şeklinde lanse ediyor biz ona ev alallım sana emekli maaşında var rahat rahat yaşarsın dedık ama kabul etmiyor
neyse akşam annesinin konusu açıldı naparsa yapsın benim umrumda bile degil artık o yaşlanıncada doğru huzur evine kimseyle ugraşamam dedı bende saçmalama dedim neden dedi sen istedinmi evde oda böyle çözüm buldu falan dedi ben şimdiden soylüyırum yaşlanınca kimseye bakmam sizinkiler de dahil dedi bende sen ona karışamazsın dedim ben bakmam da sana da baktırtmam yaşlandıklarında hepsi huzur evine dedi sinirlendim bende tartıştık baya sonra da dedi neyse 20 sene sonranın tartışmasını bugunden yapamam o gün gelsin görüşürüz ben çok gerginim buraya niye yazdım bilmiyorum dertleşmek istedim sanırım
Galiba ilişkinizde gerilim arıyorsunuz,kaç yıl sonrası için şimdiden tartışmak.

o zaman boşanmasaydı kocasından bana güvenip mi boşandı ben niye kahır çekiyorum hanfendi çok anlamsız degilmi evlenıyorum kv kocasından boşandı diye benle yaşıyo ben kv ile mi evlendim ki benim de evladım var bunları ona asla yaşatmam isterim ki evinde ailesinde mutlu olsun en basından herseyi konustumda evlendim
Bu konuyu benimle değil de eşinizle halletmeniz gerekirdi evlenmeden önce. Konuşmanıza ve anlaşmanıza rağmen yine de annesini eve getirdiyse de yanlış kişiyle evlenmişsiniz o zaman. Adam size hiç saygı duymamış. Sizin evlatlarınıza tavrınız farklı kayınvalidenizin tavrı farklı. Ayrı fikirleri ayrı dünya görüşlerine sahip ayrı iki insansınız sonuçta. Sizinki doğru olabilir ama herkes bizim doğrumuzu kabul etmek zorunda değil. Sizin kayınvalidebizle aynı evde yaşamak istememenizi anlıyorum ama kadının evlenmesine eşiniz destek olsaydı o zaman sizin yüzünüzden evlendim muhabbetleri hiç olmayacaktı bence.

Siz haklisiniz evinize kabul etmeyin gencecik kadin ister evlensin ister nerwye giderse gitsin evliliginizin ilk yillarindada keske kabul etmeseydiniz asalak gibi yasiyor nekadar rezil bir durum

Back
X