Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu tipler “bu adam beni nereden tanıyor lan?!” paniği yaratmayı ve böylece daha çok etkileşim kurmayı severler genelde. Yumuşak yaklaşan, korkan bir kadın “pardon beni tanıyor musunuz?” diye sorabilirdi mesela. İki üç gün önce falan telefon sapığının biri benzer şekilde tongaya düşürmeye çalıştı beni. Çok sık yaptığı bir şeyse sözlü taciz, geliştirmiştir pek çok yöntem.
Bilmiyorum ya, bu tarz adamların zihniyetini bildiğim için en hafif söz de bana iğrenç geliyor. Temelini biliyorum çünkü, boşanan kadına “ihtiyaçları vardır şimdi ” diye yaklaşan insanlar bunlar. Bu yüzden de hiçbir bahane bulamıyorum onlar adına.

adam para istemiş bence.
bana verecek birşeyin varmı derken yiyecek yada para istemiş gibi geldi bana.
ben o bir seyleri kendi kafamda kufurle doldurdum o halde bile adamin bunak oldugunu dusundum. eger adam cidden “bir sey” dedi ve konu sahibi de adami ittiyse daha feci.

Şu mesajın alnı olsa da öpsem. Sapık herife duyar kasanların kendi kızları bu adamla karşılaşsa “ayy yazık” derler miydi acaba.

Laf atıldiginda tepki gosterdim zaman zaman ama kimseyi itmedim tepki gostermek başka fiziksel saldiri başka.
Ha itmek istesem bile yapamazdim cunku hic biri 80lik dede değildi. Tutup herhangi bir erkegi itmek icin ustune gidemem acikcasi alacagim karşiligi kestiremem cunku ve bir erkeğe gucum yetmez. Sirf gucum yetiyor diye bir dedeyi de itmezdim.

Konu sahibi de laf atan 80lik dede olmasaysi iterken en azindan 2 kere dusunurdu muhtemelen.
Karşi taraf herhangi bir temasta bulunmuyorken fiziksel saldiri doğru degil.

konu sahibi neden evet desin
Yazdığım paragraftan bunu mu alıntıladınız cidden. Bu bir örnekleme, farazi biçimde betimlemek için kullandığım kelime. Durumun niyetle alakalı olduğunun altını çizmek için. Cımbızlamak yerine ana mesajı irdeleyin derim.

adam para istemiş bence.
bana verecek birşeyin varmı derken yiyecek yada para istemiş gibi geldi bana.
Yapma be option’ım, çıtırdın muhabbeti ne alaka para ile. Adam düpedüz sapık ve şu an muhtemelen konu sahibi iterken ona dokunduğu anın hayaliyle falan icraatte, biz de burada kafa yoruyoruz :)

yine alakasiz buldum. bu konudaki normal bir insan olsa tamam diyecegim de yasli ve alakasiz seyler soyleyen bir adam. hani direkt cok afedersiniz gel bir tarafini bana ver seni bilmem ne yapayim dese adam bastan sona haklisiniz da adam sacmalamis. bunu durup dusunup oo sen bana bunu mu demek istedin diye adamin ustune yurumek gereksiz. insan bazen yoluna bakip gitmeli.

Biz kadınlar karşı taraf gücünün bize yeteceğini düşündüğü için tacize uğruyor, öldürülüyor, yaralanıyoruz. Biz gücümüz yetiyor diye neden karşılık vermeyelim ki? Hem de savunma için, onlar savunma kapsamında da değil direkt sapıklık olsun diye yaparken bunu. Ha ben de itip kakmazdım çok ağır bir şey duymadıkça ya da bana dokunulmadıkça. Ama buna garanti de veremem. O an Türkiye’de yaşamanın bir gereği olarak yaşadığım 738494 taciz vakası tetiklenebilir, her şey olabilir. Çok yaklaşırsa itebilirim mesela.

tazice uğradığı için neredeyse konu sahibi suçlanacak
adamın bir ayağı çukurda ama taciz derdinde, eğer mental olarak sorunlu biri olsa konu sahibi anlardı heralde...

evet haklıyken haksız duruma düşebilirdi istemeden zarar verebilirdi bunu kimse istemezdi ama adamın karşısında konu sahibi değil başka biri olsa öledebilirdi ,adamın teki ne diyorsun sen lan karıma diye çekip vuradabilirdi ,biri ölür diğeri katil olur ne için ?
aklı başında olmayan, hasta, sorunları olan bir insansa zaten tek basına sokağa kimse bırakmamalıydı dede denilen adamı değil mi ?

ben de gördüm çok yaşlı insanların nasıl laf attığını eli titreye titreye ayakta duracak hali yokken nasıl ellediğini başıma geldi çünkü
karşıdan karşıya geçerken zorlanıyordu yardımcı olayım dedim taciz etti beni , hem sözle hem elle. o yaşta laf atsa ne atmasa ne diye düşünmeniz çok enteresan ne münasebet ya ?

Aynı perspektiften bakmıyoruz. Bu yüzden beni alıntılamamanızı rica edicem. Ne dediğim gayet açık net. Sineğin suyundan yorum yaratamayacağım cidden.

Bize fiziksel saldirida bulunmayan birine saldirmak/itmek kendini savunmak olarak geciyor mu acaba emin degilim?
Ama 80 yaşinda adam yani dokununca uçmuş resmen. Başini vs carpsa biyeri kirilsa sıkıntı cikardi bence.

yok hepsini unutmasinlar senin butun aksam boyunca kastigin duyar kalsin akillarinda, senin hakkinda onemli ipucu cunku.
Ben duyar kasmadım. Ama anlamak istemeyene ne dense boş. Ben gayet netim. insan gibi yaklaşanın benim hakkımda ipucuna ihtiyacı olmaz çünkü benim gizleyecek bi şeyim yok.

Bize fiziksel saldirida bulunmayan birine saldirmak/itmek kendini savunmak olarak geciyor mu acaba emin degilim?
Ama 80 yaşinda adam yani dokununca uçmuş resmen. Başini vs carpsa biyeri kirilsa sıkıntı cikardi bence.
Tacize uğrama anının psikolojisi “orantılı tepki vermeliyim” i düşünebilecek kadar normal olmuyor genellikle, bu yüzden verilen tepki orantısız olabilir. Bunu da normalleştirmem ama tacizci yaşlıydı falan diye hiç hiç normalleştirmem olayı.

burada yorumlara eleştirilere bile tahammül edemiyorsunuz hanımlar nasıl cellalleniyorsunuz
sokak ortasında adamın teki laf atınca ama o yaaaşşşlıııı kıyamam yazık
gerçekten mi ?
aklını kaybedecek kadar yaşlanmışsa ailesi olmadan dışarı çıkmasın başına bir iş gelir , ayrıca o yaşlı adam küçük çocuklara genç kızlara da laf atabilir !!!!

Yav bir de hala "dede" deniyor. Deli çıkacağım valla. Ne dedesi kuzularım? Her sakallı dede mi şimdi? Dede deyince sinirlerim zıplıyor yav. Elin şu veya bu sebeple tacizci olan adamı nereden dede oluyor bir kere?
Ben caddenin ortasında tepinerek bağırmıştım bir keresinde. Dışarıdan gören biri "aaa deli" diyebilirdi rahatlıkla. Çünkü herifin biri zorla post-it'e yazdığı numarasını vermeye çalışıyordu. Metrelerce yanımda yürümüştü, defalarca kez hayır demiştim. En son tepinerek rahat bırak beni diye bağırmıştım. Şimdi şu herifi ceza almayacağımı bilsem, bir de gücüm yetse eşek sudan gelinceye kadar döverdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…