Bu tipler “bu adam beni nereden tanıyor lan?!” paniği yaratmayı ve böylece daha çok etkileşim kurmayı severler genelde. Yumuşak yaklaşan, korkan bir kadın “pardon beni tanıyor musunuz?” diye sorabilirdi mesela. İki üç gün önce falan telefon sapığının biri benzer şekilde tongaya düşürmeye çalıştı beni. Çok sık yaptığı bir şeyse sözlü taciz, geliştirmiştir pek çok yöntem.ben o kadar taciz edilmedim. bilmiyorum yani bana yasindan da oturu kafasi yerinde degil gibi geldi. bir kere konu sahibi yasli mi? adam yaslanmissin, citirdin vs demis. ilk kez karsilasiyorlar. bu bile kafasinin yerinde olmadigini anlamak icin yeterli. ama tabi herkesin degerlendirme sekli ayri.
yukarida yazmistim, kendi dedem demans hastasiydi, sagolsun bir kez bana saglam sovmustu bildigin dirty talkingdi. biz onu kontrol ediyorduk asla sokaga tek basina cikamazdi. ama konudaki adamin kimi kimsesi var mi vs bilmiyoruz. ben o adamla da empati yapmiyorum, konu sahibiyle yapiyorum, bence tepkisi fazla. eger adamin dedikleri buraya yazdigi gibiyse tabi. daha beterlerini soylediyse boyle dusunmem.
ben o bir seyleri kendi kafamda kufurle doldurdumadam para istemiş bence.
bana verecek birşeyin varmı derken yiyecek yada para istemiş gibi geldi bana.
Şu mesajın alnı olsa da öpsem. Sapık herife duyar kasanların kendi kızları bu adamla karşılaşsa “ayy yazık” derler miydi acaba.
Yazdığım paragraftan bunu mu alıntıladınız cidden. Bu bir örnekleme, farazi biçimde betimlemek için kullandığım kelime. Durumun niyetle alakalı olduğunun altını çizmek için. Cımbızlamak yerine ana mesajı irdeleyin derim.konu sahibi neden evet desin
Gördüğünüz bütün duyarları unutunkonu sahibi neden evet desin
Yapma be option’ım, çıtırdın muhabbeti ne alaka para ile. Adam düpedüz sapık ve şu an muhtemelen konu sahibi iterken ona dokunduğu anın hayaliyle falan icraatte, biz de burada kafa yoruyoruz :)adam para istemiş bence.
bana verecek birşeyin varmı derken yiyecek yada para istemiş gibi geldi bana.
yine alakasiz buldum. bu konudaki normal bir insan olsa tamam diyecegim de yasli ve alakasiz seyler soyleyen bir adam. hani direkt cok afedersiniz gel bir tarafini bana ver seni bilmem ne yapayim dese adam bastan sona haklisiniz da adam sacmalamis. bunu durup dusunup oo sen bana bunu mu demek istedin diye adamin ustune yurumek gereksiz. insan bazen yoluna bakip gitmeli.Yazdığım paragraftan bunu mu alıntıladınız cidden. Bu bir örnekleme, farazi biçimde betimlemek için kullandığım kelime. Durumun niyetle alakalı olduğunun altını çizmek için. Cımbızlamak yerine ana mesajı irdeleyin derim.
Biz kadınlar karşı taraf gücünün bize yeteceğini düşündüğü için tacize uğruyor, öldürülüyor, yaralanıyoruz. Biz gücümüz yetiyor diye neden karşılık vermeyelim ki? Hem de savunma için, onlar savunma kapsamında da değil direkt sapıklık olsun diye yaparken bunu. Ha ben de itip kakmazdım çok ağır bir şey duymadıkça ya da bana dokunulmadıkça. Ama buna garanti de veremem. O an Türkiye’de yaşamanın bir gereği olarak yaşadığım 738494 taciz vakası tetiklenebilir, her şey olabilir. Çok yaklaşırsa itebilirim mesela.Laf atıldiginda tepki gosterdim zaman zaman ama kimseyi itmedim tepki gostermek başka fiziksel saldiri başka.
Ha itmek istesem bile yapamazdim cunku hic biri 80lik dede değildi. Tutup herhangi bir erkegi itmek icin ustune gidemem acikcasi alacagim karşiligi kestiremem cunku ve bir erkeğe gucum yetmez. Sirf gucum yetiyor diye bir dedeyi de itmezdim.
Konu sahibi de laf atan 80lik dede olmasaysi iterken en azindan 2 kere dusunurdu muhtemelen.
Karşi taraf herhangi bir temasta bulunmuyorken fiziksel saldiri doğru degil.
yok hepsini unutmasinlar senin butun aksam boyunca kastigin duyar kalsin akillarinda, senin hakkinda onemli ipucu cunku.Gördüğünüz bütün duyarları unutun
Aynı perspektiften bakmıyoruz. Bu yüzden beni alıntılamamanızı rica edicem. Ne dediğim gayet açık net. Sineğin suyundan yorum yaratamayacağım cidden.yine alakasiz buldum. bu konudaki normal bir insan olsa tamam diyecegim de yasli ve alakasiz seyler soyleyen bir adam. hani direkt cok afedersiniz gel bir tarafini bana ver seni bilmem ne yapayim dese adam bastan sona haklisiniz da adam sacmalamis. bunu durup dusunup oo sen bana bunu mu demek istedin diye adamin ustune yurumek gereksiz. insan bazen yoluna bakip gitmeli.
Biz kadınlar karşı taraf gücünün bize yeteceğini düşündüğü için tacize uğruyor, öldürülüyor, yaralanıyoruz. Biz gücümüz yetiyor diye neden karşılık vermeyelim ki? Hem de savunma için, onlar savunma kapsamında da değil direkt sapıklık olsun diye yaparken bunu. Ha ben de itip kakmazdım çok ağır bir şey duymadıkça ya da bana dokunulmadıkça. Ama buna garanti de veremem. O an Türkiye’de yaşamanın bir gereği olarak yaşadığım 738494 taciz vakası tetiklenebilir, her şey olabilir. Çok yaklaşırsa itebilirim mesela.
Yok ya yasli adam Bence hasta , bunlarada gun gun dogru
Ya oyle bisey isteBize fiziksel saldirida bulunmayan birine saldirmak/itmek kendini savunmak olarak geciyor mu acaba emin degilim?
Ama 80 yaşinda adam yani dokununca uçmuş resmen. Başini vs carpsa biyeri kirilsa sıkıntı cikardi bence.
Ben duyar kasmadım. Ama anlamak istemeyene ne dense boş. Ben gayet netim. insan gibi yaklaşanın benim hakkımda ipucuna ihtiyacı olmaz çünkü benim gizleyecek bi şeyim yok.yok hepsini unutmasinlar senin butun aksam boyunca kastigin duyar kalsin akillarinda, senin hakkinda onemli ipucu cunku.
Tacize uğrama anının psikolojisi “orantılı tepki vermeliyim” i düşünebilecek kadar normal olmuyor genellikle, bu yüzden verilen tepki orantısız olabilir. Bunu da normalleştirmem ama tacizci yaşlıydı falan diye hiç hiç normalleştirmem olayı.Bize fiziksel saldirida bulunmayan birine saldirmak/itmek kendini savunmak olarak geciyor mu acaba emin degilim?
Ama 80 yaşinda adam yani dokununca uçmuş resmen. Başini vs carpsa biyeri kirilsa sıkıntı cikardi bence.
ne alakaBen duyar kasmadım. Ama anlamak istemeyene ne dense boş. Ben gayet netim. insan gibi yaklaşanın benim hakkımda ipucuna ihtiyacı olmaz çünkü benim gizleyecek bi şeyim yok.
Yav bir de hala "dede" deniyor. Deli çıkacağım valla. Ne dedesi kuzularım? Her sakallı dede mi şimdi? Dede deyince sinirlerim zıplıyor yav. Elin şu veya bu sebeple tacizci olan adamı nereden dede oluyor bir kere?Biz kadınlar karşı taraf gücünün bize yeteceğini düşündüğü için tacize uğruyor, öldürülüyor, yaralanıyoruz. Biz gücümüz yetiyor diye neden karşılık vermeyelim ki? Hem de savunma için, onlar savunma kapsamında da değil direkt sapıklık olsun diye yaparken bunu. Ha ben de itip kakmazdım çok ağır bir şey duymadıkça ya da bana dokunulmadıkça. Ama buna garanti de veremem. O an Türkiye’de yaşamanın bir gereği olarak yaşadığım 738494 taciz vakası tetiklenebilir, her şey olabilir. Çok yaklaşırsa itebilirim mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?