- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.079
- 548
louder sen adamin ne dedigini okudun mu? adam “ooo yavrum gel seni bilmem ne yapayim” veya benzeri bir sey dese bu tepkilere hak verecegim cidden.Kadın olmayı geçtim, Emre Yıldır’ı duymuşsunuzdur. Çocukluğunda tacize uğruyor, askerdeyken asker arkadaşının el şakasıyla tetikleniyor travması. Kendini öldürdü. Gencecik bir adamdı. Attı kendini.
Psikoloji duyarını mağdura kasacağız bu ülkede. Başka yolu yok. Mağdurlardan başka bunu yapabilecek olan da yok. İnsanca yaşamak istiyorsunuz, istiyoruz, ama bunu elde etmek öyle kolay değil. Fanus gibi, minicik bir çevrede yaşamak zorundasınız. Zihniyeti sizle aynı olan insanlarla. Sokağa çıktığınız an potansiyel mağdursunuz çünkü. Türkiye burası, sanki laf atmak çok über nadir bir olaymış gibi “yaşlı ya ondandır” demek sadece hayalperestlik.
Tişikkirler beni düşündüğün içinBi tutturdun anlamıyorsun diye. Ne yazıyorsan onu anlıyorum. Kendini doğru ifade edebilecek zekaya sahip değilsen ne düşündüğünü anlayamayabiliriz tabiki. Keşke boş konuşmadığımı fark edebilsen sana üzülüyorum.
Mahalle kavgasında değiliz kendine gel. Terbiyesiz.Taciz olayı için polis adamın peşine mi düşücek sayın gerizekalı
louder sen adamin ne dedigini okudun mu? adam “ooo yavrum gel seni bilmem ne yapayim” veya benzeri bir sey dese bu tepkilere hak verecegim cidden.
ama 80 yasinda, dustugu yerden kalkamayacak bir adam. “yaslanmissin, citirdin” falan demis. belli ki tanidigi biri zannediyor yoldan gecenleri. belki eski sevgilisi ne bileyim herhangi biri yani. ama aklinin yerinde olmadigi kesin. bu durumda her sokakta kendi kendine konusana saldiracak miyiz? yoksa bir sekilde la havle diyerek yolumuza bakmamiz mi dogru? ben senin gibi dusunmuyorum bu konuda. hatta ornekleriniz de bana gore uc.
gozumden kacan bir yer mi var diye musait olunca tekrar okuyacagim.
Okudum, “bana verir misin? ben her kadından biraz alırım” demiş. 27 yaşındayım ve sanırım 500 kez falan taciz edilmişimdir. Dediğin şekilde olduğunu sanmıyorum durumun. Öyleyse de bundan sonra evde oturmayı öğrenir belki.louder sen adamin ne dedigini okudun mu? adam “ooo yavrum gel seni bilmem ne yapayim” veya benzeri bir sey dese bu tepkilere hak verecegim cidden.
ama 80 yasinda, dustugu yerden kalkamayacak bir adam. “yaslanmissin, citirdin” falan demis. belli ki tanidigi biri zannediyor yoldan gecenleri. belki eski sevgilisi ne bileyim herhangi biri yani. ama aklinin yerinde olmadigi kesin. bu durumda her sokakta kendi kendine konusana saldiracak miyiz? yoksa bir sekilde la havle diyerek yolumuza bakmamiz mi dogru? ben senin gibi dusunmuyorum bu konuda. hatta ornekleriniz de bana gore uc.
gozumden kacan bir yer mi var diye musait olunca tekrar okuyacagim.
Cok konusuyorsun , ama bos konusuyorsun .seni taciz edeni acaba Hemen biri olsa ellerinle iter misin , kafasina vurur musun ? Burda oye konusuyorsun ya.. bana gore Hemen kacarsin !Git yaşlı insanları kolla hatta sahip çıkalım dedeyene biçim insansınız siz ya. Ortada taciz edilmiş bir varken kollaman gereken kişi taciz edilendir. ama siz anca tacizciyi kollarsınız böyle. Ben de dışarıda kendi halinde yürüyen bi kadının taciz edilmesine çok üzülüyorum ve herkesin adam yaşlı diye saçmalamasına sinir oluyorum.
aynen öyle. ceza yememek için net konuşamadım. net olayım, ''yaşlanmışsın, daha çıtırdın. verecek bir şeyin var mı? Ben her bayandan alırım bir şeyler'' tarzı konuşuyordu. Baktım, elinde telefon yok. Bana yan yan bakarak söylüyor kesin. Sorunca da kafasını salladı
boyle demis. konu sahibi acik yazmadigi icin ben hala adamin bunak oldugunu dusunuyorum. bana denk gelse dayi ne diyosun ya der la havle cekip giderim herhalde.konunun başına baktım biraz almalı vermeli bişe dememiş mi adam? ona benzer birşey yazmış sanki konu sahibesi.
yaşlanmışsın çıtırdın mı demiş? bu mudur yani
Anlayacağın dilden konuşunca terbiyesiz mi oldum yürü git. Mahalle kavgasını sen daha iyi bilirsin. Tacizciyle empati yapmaya devam et sen.Mahalle kavgasında değiliz kendine gel. Terbiyesiz.
Adam yaşlı diye düpedüz taciz olan bu davranışı "Ay ne olacak yaşlı, bunamıştır vs" tipi cümlelerle normalleştiremezsiniz. Yaşlı dediğiniz şahış, konu sahibi evet dese yatağa atma niyetinde farkındasınızdır inşallah.aynen öyle. ceza yememek için net konuşamadım. net olayım, ''yaşlanmışsın, daha çıtırdın. verecek bir şeyin var mı? Ben her bayandan alırım bir şeyler'' tarzı konuşuyordu. Baktım, elinde telefon yok. Bana yan yan bakarak söylüyor kesin. Sorunca da kafasını salladı
Nerden biliyorsun yaCok konusuyorsun , ama bos konusuyorsun .seni taciz edeni acaba Hemen biri olsa ellerinle iter misin , kafasina vurur musun ? Burda oye konusuyorsun ya.. bana gore Hemen kacarsin !
Okuduğunu anlamayan, hakaret etmeden kendini ifade edemeyen bir zavallısın. Bir daha beni alıntılama. Senin seviyene düşmeyeceğim asla.Anlayacağın dilden konuşunca terbiyesiz mi oldum yürü git. Mahalle kavgasını sen daha iyi bilirsin. Tacizciyle empati yapmaya devam et sen.
Aslina bakarsan seni kazanmaya calisiyorumNerden biliyorsun yakime ne anlatmaya çalışıyorum ya sana harcanan emeğe yazık
Okuduğumu anladığım için gerizekalı olduğun kanısına vardım ya zaten. Hakaret yok neysen o var. Taciz edilenle değil tacizciye empati yapan bi insanlık yoksununa gerizekalı lafı az bile.Okuduğunu anlamayan, hakaret etmeden kendini ifade edemeyen bir zavallısın. Bir daha beni alıntılama. Senin seviyene düşmeyeceğim asla.
ben o kadar taciz edilmedim. bilmiyorum yani bana yasindan da oturu kafasi yerinde degil gibi geldi. bir kere konu sahibi yasli mi? adam yaslanmissin, citirdin vs demis. ilk kez karsilasiyorlar. bu bile kafasinin yerinde olmadigini anlamak icin yeterli. ama tabi herkesin degerlendirme sekli ayri.Okudum, “bana verir misin? ben her kadından biraz alırım” demiş. 27 yaşındayım ve sanırım 500 kez falan taciz edilmişimdir. Dediğin şekilde olduğunu sanmıyorum durumun. Öyleyse de bundan sonra evde oturmayı öğrenir belki.
konu sahibi neden evet desinkonu sahibi evet dese yatağa atma niyetinde
boyle demis. konu sahibi acik yazmadigi icin ben hala adamin bunak oldugunu dusunuyorum. bana denk gelse dayi ne diyosun ya der la havle cekip giderim herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?