Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi kimseye tam cevap vermedi; cunku muhtemelen o da adamin aslinda taciz etmedigini ve yine muhtemelen demans hastasi oldugunu farketti ve ittigine bir daha pisman oldu. Hayir yukarda da yazdim ben ciddi ciddi tacize ugrasam, gozum donse tacizcimi ittirsem bi de kalkmasina yardim etmem. Aslinda konu sahibi de ne yaptiginin farkinda degil ve o yuzden kerpetenle aliyoruz lafi agzindan

Bütün sayfalardaki yorumları okumadım, o yüzden gözden kacirdigim detaylar oldu mu bilmiyorum. Ama şu konuya yorum yazan kadınların neredeyse tamamına yakını fiziksel olarak veya sözlü olarak hayatında en az bir kere tacize uğramıştır maalesef. Böyle bir konuda bile nasıl bu kadar kırıcı yorumlar gelebildi, ilginç..

Tabi ki sessiz kalinmaz, kalinmamali da ama konunun baslarinda oyle dokunma sokulma muhabbeti falan yoktu. Adam agzinda bi seyler gevelemis, sacmalamis gibiydi konu. Obur turluyse tabi ki tepki versin ama itmek olmaz yine de (fiziksel taciz varsa itmek de kabul tabi ki)

Hayir ya o el kol dediği şu, kadın dayıya bağırınca dayi da ne bağırıyorsun anlamında el kol işareti yapmış.
Kadına elle taciz yok yani ben öyle anladım daha dogrusu
Ben öyle anlamadım. O yüzden itmesini makul buldum. Ama elbette adam dokunmamışsa itmesi gerekmez uzaklaşması gerekirdi, ne bileyim çok rahatsız olursa bağırması falan...
Dokundu diye algıladım açıkcası.

Konu sahibi güvenilirliğini yitirmiş anladığım kadarıyla, şu saatten sonra ne dese inandırıcı olmayacak.

Ya bırakın mune ablacım , bu iststikleri gören hangi arkadaş , kendisine laf atan adama her gibi bişeyde bulunmuş ?
Yoksa 80 yaşında bir insan .

Ne yapıcaz tacizin olduğu yerde böyle bir konuda gülelim mi
Yaşanmış bir şey olsa kin de olur o anki psikoloji de unutulmaz olur
Ne demek yani kinciler demek

Konu sahibi güvenilirliğini yitirmiş anladığım kadarıyla, şu saatten sonra ne dese inandırıcı olmayacak.

Ben “adami ittim, dustu, sonra kaldirmak icin elimi uzattim” kismini okuduktan sonra guven duygumu yitirmistim. Kimse tacizcisine yardimci olmaz, ona dokunmak istemez

Ben konuyu geçtim konuda bir açıklama yok koca bir boşluk doldur doldur bitmez konu

Ben böyle bir durum yaşanırsa genel olarak tacize tepki olarak diyorum

Ne yapıcaz tacizin olduğu yerde böyle bir konuda gülelim mi
Yaşanmış bir şey olsa kin de olur o anki psikoloji de unutulmaz olur
Ne demek yani kinciler demek
Başka birinin mi yorumunu alintilamak istediniz çünkü benim yazdığım yorum ile bu yorumu bağdaştıramadim..

Konuda hiç dokundu yazmadı konu sahibi.
Laf attı diye ilerledi konu.

Hem oyle olsa neden düşünce yardım etsin ki .. diye yazacağım ama biz kendi çapımızda yazıp çiziyoruz konu sahibi piyasada yok.
-gibi konuştu,-tarzı bir şeyler soyledi diyip durdu. Hiçbir şey net değil.

Hep ihtimaller üzerinde konuşulup banlanıldı, banlanılıyor Gerçekten bu kadar kritik bir konu bu kadar belirsiz anlatılmaz ve ucu açık bırakılmaz.

El kol hareketi yaptı ben de ittim dedi.
Ben birini itiyorsam bana çok yakındır ve itmem için sebebim vardır. Sebebim dokunmuş olmasıdır.
El koldan kasıt dokunmak olarak algılıyorum ben.
Ben yani, ben olsam dokunduysa iterdim sanırım. Dokunmayanı neden iteyim kaçarım.

Daha doğrusu öyle algılamıştım diyeyim.

Konu önemini yitirdi zaten.
Bu da son mesajımdır.
Gelsin kendi konusunu kendi toplasın

Konu sahibinin konularına baktım ve bu tarz bir kaç konusu var

Avm de biri takip etmiş
Eski sevgili rahatsız etmiş

Genel tavizli konular başka bi konusunda evinde karatilar var demiş

Konu sahibi neden sürekli tacize uğruyor bilmiyorum ama

Konuya ilk yorumlarımda böyle bir dede olmaya da bilir yazmıştım çok inandırıcı değil diyede ekledim
Konu gerçek olsa o gerçekçilikle buraya detaylı yazardı konu aldı başını gitti ama taciz ne nasıl oldu tek bir şey yok yazdım yine yazayım

Bu konu yoruma acık bir olay bence. Kendi adıma konusmak gerekirse yaslı bir insanı bırak, normal adamlardan da sözlü tacize uğradığımda hic cevap vermedim ve fiziksel temasa girmedim. Nedeni basit, korkuyorum. Karsımdaki adamın bıcağı olabilir, orada beni dövse son zamanlardaki olaylardan dolayı kimse müdahale etmeyebilir. Konu sahibinin verdiği tepkinin de adamın yaslı olmasından ileri geldiğini düsündüm. Karsılık veremez diye fiziksel müdahaleye gitmis.

Tabii bu benim düsüncem cünkü belki konu sahibi baskası olsa da aynı sekilde davrancaktı, ben yoluma devam ederdim diye o da aynı sekilde davranmak zorunda değil ki. Bir de insan korktuğu zamanlarda düzgün düsünemeyebilir o yüzden kimsenin nasıl tepki vereceğini kestiremezsiniz.

Onun dışında gercekten bunu özellikle böyle hassas bir konuda yapmak istemezdim ama konu sahibi sizin gecen günlerdeki bir yorumunuz aklımda kalmıs. Babanızın da sizi taciz ettiğini ifade eden bir mesajınız vardı. Bunu iddia etme sebebinizi de yanlıs hatırlıyor olabilirim ama kıyafetinizi acık bulmasıydı. Bakmasaydı fark etmezdi tarzında bir sey demistiniz sanki. Bana garip gelmisti cünkü babalar kız çocuklarının da kıyafetine bakabilir yani acık olmasından bağımsız olarak. Eski konularınızı okumadım ama üstte biri baska tacizli konularınız oldugunu da söylemis. Yani bilmiyorum herhangi bir suclama yapmak istemem ama aile ici taciz suclaması da cok ağır bir olay.

Bir keresinde bana da yaşlı bir adam laf atmıştı. Saydırdım saydırdım sonra "muhtemelen yaşlıyım, bana bir şey yapmazlara güveniyorsun ama yaşlı maşlı demem seni şuraya gömerim" dedim. Ha baktım pıstı, fiziksel temasta bulunmadım.

Ama neden? İnsan yerine koyarlar da başıma iş alırım diye. Adama olacak herhangi bir şeye üzüleceğimden değil.

Dışarda kimseye herhangi bir sebeple hiçbir şekilde temas etmeyin, başınız belaya girer.

Son düzenleme:
Biz de arkadaşımlayken tabi daha 14-15 yaşlarındayız, bi yaşlı amcaya yardım etmiştik. 70 yaşlarında falandı herhalde. Bana çok güzel, hanım hanımcık bir kız olduğumu vs. söylemişti. Hatta eski türk filmlerindeki bi kıza benzetmişti. Bizimle sohbet etmeye başladı zararsız bulduğumuz ve ton ton bi amca olduğunu düşündüğümüz için biraz sohbet ettik. Amca bi anda beni öpmek istediğini falan söyledi şok oldum, tam hatırlamıyorum şuan ama arkadaşım araya girdi ve hemen ordan uzaklaştık. Bu konuyu görüp yorumları okuyunca aklıma geldi. Bazı amcalar hak ediyor bazı şeyleri sırf yaşlı diye saygı falan duyamam kimseye, saygı hak edilir. Yine de keşke fiziksel temasta bulunmasaymışsınız. Ağzının payını verip uzaklaşmak en iyisi, haklıyken haksız duruma düşmemek için. Yaşlı maşlı diyenleri de anlamıyorum, 14-15 yaşındaki kız çocuğuna bile hallenebilen pedofili amcalar hiçte masum değil.

Merhaba; ben sanmıyorum. Biliyor, görüyor ve zaman zaman yaşıyorum. Bunlar istisnai durumlar. Siz de sanırım hiç sokağa çıkmiyorsunuz. Hayatınızda 80 yaşındaki bir adamdan hiç taciz yemediginiz de anlaşılıyor. Hastalığı olan insan kendisini belli eder; bak bana ne yaptın diye karşı tarafa vicdan yaptırmaz. Okuduğunuz yazıyı iyice irdelemenizi tavsiye ederim; çünkü ben öyle yapıp cevap verdim. Sağlıcakla...

Merhaba; insanların bu tarz şeyleri anlayabilmesi için benzer durumu yaşamaları gerekiyor çünkü. Ben yaşamış biri olarak hiç bir masumiyet görmüyorum. Ayrıca yaşlı insanları çok severim. Aram da hep çok iyi olmuştur. Ama maalesef hasta ile sapığı ayırt edebilecek tecrübeye sahip oldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…