Konu sahibi kimseye tam cevap vermedi; cunku muhtemelen o da adamin aslinda taciz etmedigini ve yine muhtemelen demans hastasi oldugunu farketti ve ittigine bir daha pisman oldu. Hayir yukarda da yazdim ben ciddi ciddi tacize ugrasam, gozum donse tacizcimi ittirsem bi de kalkmasina yardim etmem. Aslinda konu sahibi de ne yaptiginin farkinda degil ve o yuzden kerpetenle aliyoruz lafi agzindanBenim "el kol yaptı" dan anladığım bana karşı hamle yaptı demektir.
Eğer temas etmeye kalktıysa itmek son derece normal bir eylem. Sana geleni itersin istemiyosan...
Ha eğer sadece sözlü ise kaçar veya bağırırsın itmezsin elbette.
Bu kadar basit aslında.
Ama ilk dokunan adamsa insan o refleksle itebilir.
Tabi ki sessiz kalinmaz, kalinmamali da ama konunun baslarinda oyle dokunma sokulma muhabbeti falan yoktu. Adam agzinda bi seyler gevelemis, sacmalamis gibiydi konu. Obur turluyse tabi ki tepki versin ama itmek olmaz yine de (fiziksel taciz varsa itmek de kabul tabi ki)WOMAN Tabiki kendimizi kontrol etmeliyiz ama söyle bir şey var biri taciz etse sessiz mi kalalım tepki vermiyelim mi en basiti bağırırız
Allah belanı versin deriz
Illa ki bir tepki verilir o anlık bir korku duyguyla yanina sokulmuş dokunuyor itersin kaçarsın bağırırsın bi tepki olur olmalı da sessiz kalmak yerine
Ben öyle anlamadım. O yüzden itmesini makul buldum. Ama elbette adam dokunmamışsa itmesi gerekmez uzaklaşması gerekirdi, ne bileyim çok rahatsız olursa bağırması falan...Hayir ya o el kol dediği şu, kadın dayıya bağırınca dayi da ne bağırıyorsun anlamında el kol işareti yapmış.
Kadına elle taciz yok yani ben öyle anladım daha dogrusu
Konu sahibi güvenilirliğini yitirmiş anladığım kadarıyla, şu saatten sonra ne dese inandırıcı olmayacak.Konu sahibi kimseye tam cevap vermedi; cunku muhtemelen o da adamin aslinda taciz etmedigini ve yine muhtemelen demans hastasi oldugunu farketti ve ittigine bir daha pisman oldu. Hayir yukarda da yazdim ben ciddi ciddi tacize ugrasam, gozum donse tacizcimi ittirsem bi de kalkmasina yardim etmem. Aslinda konu sahibi de ne yaptiginin farkinda degil ve o yuzden kerpetenle aliyoruz lafi agzindan
Ne yapıcaz tacizin olduğu yerde böyle bir konuda gülelim miBütün sayfalardaki yorumları okumadım, o yüzden gözden kacirdigim detaylar oldu mu bilmiyorum. Ama şu konuya yorum yazan kadınların neredeyse tamamına yakını fiziksel olarak veya sözlü olarak hayatında en az bir kere tacize uğramıştır maalesef. Böyle bir konuda bile nasıl bu kadar kırıcı yorumlar gelebildi, ilginç..
Ben “adami ittim, dustu, sonra kaldirmak icin elimi uzattim” kismini okuduktan sonra guven duygumu yitirmistim. Kimse tacizcisine yardimci olmaz, ona dokunmak istemezKonu sahibi güvenilirliğini yitirmiş anladığım kadarıyla, şu saatten sonra ne dese inandırıcı olmayacak.
Ben konuyu geçtim konuda bir açıklama yok koca bir boşluk doldur doldur bitmez konuTabi ki sessiz kalinmaz, kalinmamali da ama konunun baslarinda oyle dokunma sokulma muhabbeti falan yoktu. Adam agzinda bi seyler gevelemis, sacmalamis gibiydi konu. Obur turluyse tabi ki tepki versin ama itmek olmaz yine de (fiziksel taciz varsa itmek de kabul tabi ki)
Başka birinin mi yorumunu alintilamak istediniz çünkü benim yazdığım yorum ile bu yorumu bağdaştıramadim..Ne yapıcaz tacizin olduğu yerde böyle bir konuda gülelim mi
Yaşanmış bir şey olsa kin de olur o anki psikoloji de unutulmaz olur
Ne demek yani kinciler demek
Konuda hiç dokundu yazmadı konu sahibi.Ben öyle anlamadım. O yüzden itmesini makul buldum. Ama elbette adam dokunmamışsa itmesi gerekmez uzaklaşması gerekirdi, ne bileyim çok rahatsız olursa bağırması falan...
Dokundu diye algıladım açıkcası.
Hep ihtimaller üzerinde konuşulup banlanıldı, banlanılıyorKonuda hiç dokundu yazmadı konu sahibi.
Laf attı diye ilerledi konu.
Hem oyle olsa neden düştü diye yardım etsin ki .. diye yazacağım ama biz kendi çapımızda yazıp çiziyoruz konu sahibi piyasada yok.
-gibi konuştu,-tarzı bir şeyler soyledi diyip durdu. Hiçbir şey net değil.
El kol hareketi yaptı ben de ittim dedi.Konuda hiç dokundu yazmadı konu sahibi.
Laf attı diye ilerledi konu.
Hem oyle olsa neden düştü diye yardım etsin ki .. diye yazacağım ama biz kendi çapımızda yazıp çiziyoruz konu sahibi piyasada yok.
-gibi konuştu,-tarzı bir şeyler soyledi diyip durdu. Hiçbir şey net değil.
Biz de arkadaşımlayken tabi daha 14-15 yaşlarındayız, bi yaşlı amcaya yardım etmiştik. 70 yaşlarında falandı herhalde. Bana çok güzel, hanım hanımcık bir kız olduğumu vs. söylemişti. Hatta eski türk filmlerindeki bi kıza benzetmişti. Bizimle sohbet etmeye başladı zararsız bulduğumuz ve ton ton bi amca olduğunu düşündüğümüz için biraz sohbet ettik. Amca bi anda beni öpmek istediğini falan söyledi şok oldum, tam hatırlamıyorum şuan ama arkadaşım araya girdi ve hemen ordan uzaklaştık. Bu konuyu görüp yorumları okuyunca aklıma geldi. Bazı amcalar hak ediyor bazı şeyleri sırf yaşlı diye saygı falan duyamam kimseye, saygı hak edilir. Yine de keşke fiziksel temasta bulunmasaymışsınız. Ağzının payını verip uzaklaşmak en iyisi, haklıyken haksız duruma düşmemek için. Yaşlı maşlı diyenleri de anlamıyorum, 14-15 yaşındaki kız çocuğuna bile hallenebilen pedofili amcalar hiçte masum değil.Hanımlar iyi akşamlar. Bugün mahallede canımı çok sıkan bir olay oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur yargılamadan bir akıl verin, başına gelmeyen bilemez. Akıl verin bana.
Bu gün öğle vakti mahalledeydim. Bir yere gidiyordum. 80 küsür yaşında bir dede bana laf attı. Çok rahatsız oldum ve acayip sinirlendim. Adamı da tanımıyorum, mahallede ilk defa gördüm. ''Dedem yaşında adamsın utanmıyor musun bana laf atmaya, utanmaz arlanmaz. Normal yolda gidiyorum ne istiyorsun'' gibisinden adama bağırdım. Elim ayağım sinirden boşaldı titremeye başladım.
Adam bu kez bana el kol hareketleri yaptı. Ben hafiften adamı iteyim derken adam bir arabanın üstüne düştü ve yere oturdu. Kalkamadı. Adamın düşeceği hiç aklıma gelmedi. Hafiften dokunmak istedim. Ben elimi uzattım kaldırayım derken ''Bak beni ne hale getirdin'' gibisinden bir lafı oldu. Daha çok sinirlendim döndüm arkamı gitmeye başladım. Başka bir adam bu durumu görmüş ve bana ne olduğunu sordu. Olan biteni anlattım. Ama nasıl sinirden titriyorum anlatamam. Adam galiba ben giderken dedeyi kaldırmak için hazırlanıyordu.
Akşam oldu ve ben çok huzursuzum. O dedeye ne oldu? Mutlaka çoluk çocuğu vardır. Ya darp raporu alır da beni mahkemeye verirlerse? Haklıyken haksız duruma düşmek de var. Ailemle yıllardır aynı mahallede oturuyorum. Vicdanım susmuyor. Çok kötüyüm. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.
Merhaba; ben sanmıyorum. Biliyor, görüyor ve zaman zaman yaşıyorum. Bunlar istisnai durumlar. Siz de sanırım hiç sokağa çıkmiyorsunuz. Hayatınızda 80 yaşındaki bir adamdan hiç taciz yemediginiz de anlaşılıyor. Hastalığı olan insan kendisini belli eder; bak bana ne yaptın diye karşı tarafa vicdan yaptırmaz. Okuduğunuz yazıyı iyice irdelemenizi tavsiye ederim; çünkü ben öyle yapıp cevap verdim. Sağlıcakla...Hiçte sandığın gibi olmuyor. çevrende akıl hastalığı yaşayan biri yok herhalde. Bunamak, kafası gidik gibi tarif ettiğiniz hastalıkların tanıları ve seviyeleri var. Yani bunamaktan ibaret olamayabiliyor. Ben sana anlatayım mesele. Kuzenimin kayınpederi(80) Alzheimer hastasıydı. Bir gün çocukları gelinleri torun tombalak ev kalabalıkken bu adam şeyini çıkarıyor karısının üstüne yürüyor. Vermiyon diye vurmaya başlıyor. Zor sakinleştirmişler adamı. Napsınlar yani bu adamı çöpe mi atacak çocukları.
Merhaba; insanların bu tarz şeyleri anlayabilmesi için benzer durumu yaşamaları gerekiyor çünkü. Ben yaşamış biri olarak hiç bir masumiyet görmüyorum. Ayrıca yaşlı insanları çok severim. Aram da hep çok iyi olmuştur. Ama maalesef hasta ile sapığı ayırt edebilecek tecrübeye sahip oldum.Yorumlara bende çok şaşkınım.O yaşlı adam aynı şeyi ufak bir kız çocuğuna yapsaydı acaba yine ayni tepkiler mi verilirdi ?bazı insanların zihinleri o kadar pis ki,neler geçiriyorlar akıllarından kimbilir.Bunayan adam bu şekilde konuşur mu yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?