11-12 yaslarindaydim.Sokakta kaldirimda yuruyorum.Karsidan elinde piknik tupuyle yasli bir adam geliyor.Ayaklarini zor suruyor o derece.Uzerimde de kisa kollu body veMerhaba; insanların bu tarz şeyleri anlayabilmesi için benzer durumu yaşamaları gerekiyor çünkü. Ben yaşamış biri olarak hiç bir masumiyet görmüyorum. Ayrıca yaşlı insanları çok severim. Aram da hep çok iyi olmuştur. Ama maalesef hasta ile sapığı ayırt edebilecek tecrübeye sahip oldum.
Biz yanlarından korkarak kactigimiz için bunu bu şekilde alenen yapabiliyorlar zaten. O piknik tüpünü siz ona fırlatacak gibi yapsaydiniz durumlar buralara gelmezdi de işte... Biz kadınız, bizim icimizde saldırganlık eğilimi yok... Elbette iyi ki yok ama dişini göstermeyene de huzur yok11-12 yaslarindaydim.Sokakta kaldirimda yuruyorum.Karsidan elinde piknik tupuyle yasli bir adam geliyor.Ayaklarini zor suruyor o derece.Uzerimde de kisa kollu body ve
sort var.Adam yanimdan gececekken tupu sanki bana firlatacakmis gibi yapip kafiir,giydigine bak diye bagirmisti.Lokasyon Izmir bu arada.Nasil bir korku.Ne yapacagimi sasirip uzaklasip kosmustum sonra bir de oturup zangir zangir titreyerek aglamistim.Tabi bu daha savunmasiz yaslar.Su anda olsa bak önüné amca yuru Allahaskina der gecerim.Fiziksel bir seye asla tenezzul etmem.
Vicdan mı? Eğer karşıma sizin dediğiniz gibi şeyler yapan sapık bir "dede" çıkarsa; kafasına bir şey geçirmeden veya karakola çektirmeden bırakırmıyım bilmiyorum hanımefendi. Sapıklara da tepki göstermeyeceksek, acıyacaksak bu dünyanın yıkılma süresi üç güne düşer herhalde. Merak etmeyin hem ona hiçbir şey olmamıştır, size öyle dediyse bu konuda uzman olduğu belli. Hemen mazluma yatmaya alışık.Yüzsüz herif bir de size laf söyleyebilmiş. Hemen ne yapmadı gerektiğini bilecek kadar tecrübeli demekki, vicdanınıza oynaması gerektiğini yüzünüzden anlamıştır.Ama keşke şikayet etseydiniz.O zaman ne olduğunu anlardı. Geçmiş olsun.Hanımlar iyi akşamlar. Bugün mahallede canımı çok sıkan bir olay oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur yargılamadan bir akıl verin, başına gelmeyen bilemez. Akıl verin bana.
Bu gün öğle vakti mahalledeydim. Bir yere gidiyordum. 80 küsür yaşında bir dede bana laf attı. Çok rahatsız oldum ve acayip sinirlendim. Adamı da tanımıyorum, mahallede ilk defa gördüm. ''Dedem yaşında adamsın utanmıyor musun bana laf atmaya, utanmaz arlanmaz. Normal yolda gidiyorum ne istiyorsun'' gibisinden adama bağırdım. Elim ayağım sinirden boşaldı titremeye başladım.
Adam bu kez bana el kol hareketleri yaptı. Ben hafiften adamı iteyim derken adam bir arabanın üstüne düştü ve yere oturdu. Kalkamadı. Adamın düşeceği hiç aklıma gelmedi. Hafiften dokunmak istedim. Ben elimi uzattım kaldırayım derken ''Bak beni ne hale getirdin'' gibisinden bir lafı oldu. Daha çok sinirlendim döndüm arkamı gitmeye başladım. Başka bir adam bu durumu görmüş ve bana ne olduğunu sordu. Olan biteni anlattım. Ama nasıl sinirden titriyorum anlatamam. Adam galiba ben giderken dedeyi kaldırmak için hazırlanıyordu.
Akşam oldu ve ben çok huzursuzum. O dedeye ne oldu? Mutlaka çoluk çocuğu vardır. Ya darp raporu alır da beni mahkemeye verirlerse? Haklıyken haksız duruma düşmek de var. Ailemle yıllardır aynı mahallede oturuyorum. Vicdanım susmuyor. Çok kötüyüm. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.
Pisman olacak birsey yok, akil sagliginin gayet yerinde oldugunu dusunuyorum. Nefret ediyorum artik bu durumlardan ucuncu dunya ulkesi olduk iyice. Genci de yapiyor yaslisi daha beterini yapiyor emin olun. Annemin oturdugu eski mahallede ayni boyle yasli bir adam vardi coluga cocuga sarkan. Gercekten artik midem bulaniyor. Utanmiyorlarsa mahkemeye de versinler ki hic sanmiyorum. Akli dengesi yoksa da ailesi sokakta birakmasin. Surekli tetikte mi yasayacagiz biz? Hamileyim karnimdaki cocuk icin bile simdiden korkuyorum. Yasli bir insana boyle bir sey yapilmaz diye duyar kasanlar da biraz hemcinsine sahip ciksin lutfen. Sonucta kadin dusurmek icin itmemis o anki sinirle olmus. Ben olsam ben de aynisini yapabilirdim. Vicdan azabi cekmeyin lutfen hic birsey olmaz. Belki aklini basina toplar diyecegim ama hic de sanmiyorum.Hanımlar iyi akşamlar. Bugün mahallede canımı çok sıkan bir olay oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur yargılamadan bir akıl verin, başına gelmeyen bilemez. Akıl verin bana.
Bu gün öğle vakti mahalledeydim. Bir yere gidiyordum. 80 küsür yaşında bir dede bana laf attı. Çok rahatsız oldum ve acayip sinirlendim. Adamı da tanımıyorum, mahallede ilk defa gördüm. ''Dedem yaşında adamsın utanmıyor musun bana laf atmaya, utanmaz arlanmaz. Normal yolda gidiyorum ne istiyorsun'' gibisinden adama bağırdım. Elim ayağım sinirden boşaldı titremeye başladım.
Adam bu kez bana el kol hareketleri yaptı. Ben hafiften adamı iteyim derken adam bir arabanın üstüne düştü ve yere oturdu. Kalkamadı. Adamın düşeceği hiç aklıma gelmedi. Hafiften dokunmak istedim. Ben elimi uzattım kaldırayım derken ''Bak beni ne hale getirdin'' gibisinden bir lafı oldu. Daha çok sinirlendim döndüm arkamı gitmeye başladım. Başka bir adam bu durumu görmüş ve bana ne olduğunu sordu. Olan biteni anlattım. Ama nasıl sinirden titriyorum anlatamam. Adam galiba ben giderken dedeyi kaldırmak için hazırlanıyordu.
Akşam oldu ve ben çok huzursuzum. O dedeye ne oldu? Mutlaka çoluk çocuğu vardır. Ya darp raporu alır da beni mahkemeye verirlerse? Haklıyken haksız duruma düşmek de var. Ailemle yıllardır aynı mahallede oturuyorum. Vicdanım susmuyor. Çok kötüyüm. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?
Haklısınız ve türkiyede pedofilinin yoğunluğunun bu yaş kesiminde olması...Kadınlar cinsel tacizi dahi tolere edebilecek bahaneler bulması ayrıca acı. Bir dede vardı tv'de hem gelinine hem de torunlarına, ki zaten kendi çocuklarıydı, senelerdir tecavüz ediyordu. Yaşı da seksen üstüydü.aynen öyle kardeşim. Bu yaşta bu hareketi yapan adam gençliğinde kimbilir neler yaptı. Türkiyede ensest ilişkiler ve hayvan tecavüzü o kadar fazla ki. Biz sadece bir kısmını biliyoruz.
Tam olarak şunu mu diyorsunuz;Öfff amma kafa ütülenmiş. Adamın yaşlı başlı oldugunu görünce hemen ittirmiş fiziksel temasta bulunmuş. 80 değil de 30 olsaydı yaşı kuyruğunu kıstırır Twitter da #kadınlaryalnızdegildir yazardı muhtemelen. Ben o adamın yakını olsam süründürürdüm net. Artı olarak şiddeti ittirmeyi ne zaman normalleştirdik ki? O zaman evde laf atıp damarına basılınca karısını döven adam da haklı. Djfjfkfk şaka gibi
Son yazdığınıza tüm bu sapık savunmalarından daha üzücü gerçekten. Ben de siz bunu yaşadığınız için üzgünüm.İlk 10 sayfayı okudum biraz düşündüm.Benim yorumum şöyle olacak.
Sözle ya da elle tacize ugradigim anları düşündüm hepiniz bı düşünün hanımlar o an bedenimizde neler oluyor ?
Sanki bedenimiz bizi terk eder sağlıklı dusunemeyiz karıncalanma hissi,o tetikte olma hali,titreme,korku,sesimiz bile içimize kacar vs.
Ne demek istediğimi birkez bile sözlü tacize maruz kalan kadınlar anladı bence.
Şimdi yolda yuruyen kimseye bir zararı olmayan bir kadın durup dururken yabancı birinden laflar isitiyor.
O anda bedeninden öfke yükseliyor çünkü bu taciz.Tacize uğrayınca böyle hissederiz.
Ve burada öfke kontrolünüz yok mu gibi yorumlar okudum o an hayatta kalma modumuz devrede olur.
O an karşımızda 80 yaşında adam var kalçası kırılır mı düşer mi diye dusunemeyiz bunu düşünemiyor olmak bizi düşüncesiz,öfke kontrolü olmayan biri yapmaz.
Bazen buraya girip oh elimin altında telefon yazayım yargılayıp geçeyim tarzı yorumlar görüyorum ve acıyorum sadece bu tip insanlara artık.
Konu sahibi o an farklı davranabilirdin evet ben de seni yargılayıp geçebilirdim evet.
Ama bunun yerine o an orada niye bu kadar öfke hissettin buna bakıyorum.
Üstelik sayfalarca sapik herifi savunanlar şunu gözden kaçırıyor ilk fiziksel müdahalede bulunan kişi bu yaşlı sapik herif konu sahibi değil.
Sadece bir hemcinsime destek olmak için şunu yazabilirim bunu yaşamak zorunda olduğun için üzgünüm.
Bedenimiz bize aittir kimse üstüne yorum yapamaz iğrenç fantezilerini sözle de olsa üzerimize kusamaz.
Yaşi küçük büyük fark etmez herkese karşı kendimizi korumaya oz savunma yapmaya hakkımız var.Cunku bu ülkede kimse kadınları korumuyor.Adam sizden biraz güçlü olsaydı size gücü yetseydi dovecekti sizi muhtemelen.
Not : Polis cagirsaydin diyenlere güldüm ben birkere çağırdım polis telefonda benimle dalga geçti ve kaç dakika bekledim tacize uğradığim yerde gelmedi kimse.
Almak vermek gibi abuk subuk bir şeyler dedi.
Aynen öyle diyorum, anlaşılmış olmasına sevindimTam olarak şunu mu diyorsunuz;
“Noldu kaslı boylu poslu tacizciye gücün yetmedi twitterda mı ağladın:) hadi yapsana yaşlı dayıya yaptığın gibi)”
Şaka gibi…
bu benimde başıma geldi maalesefNot : Polis cagirsaydin diyenlere güldüm ben birkere çağırdım polis telefonda benimle dalga geçti ve kaç dakika bekledim tacize uğradığim yerde gelmedi kimse.
Bunlar böyle :) adama acımamiz hatta uzulmemiz beklenmiş. Bir grup belirliyor zaten geri kalanların vereceği tepkiyi. O grup adam haklı dese, haklı diyecek onlarca üye var burada. Gül'ün geçin.Yorumlarda ilginç doğrusu. Yolda gördüğü kadına laf atan adam neredeyse masum dedecik ilan edilecek.
kaslı maslı adama karşılık veremeyecek olması üzücü aslında , normalde tacize uğradığımız için ağzını burnunu dağıtabilmeliyiz,rahat taciz edebilmesi için şişirilmiş kaslarına güvenememeli iri yarılığından faydalanamamalı halbuki, normalde böyle düşünmemiz gerekirken heeee yaşlıya gücün yetmiş demeniz mide reflüsü yaşamamıza sebep oluyorAynen öyle diyorum, anlaşılmış olmasına sevindim
canım aslında konu konu sahibide değil , yaşlı adam olunca yazık üzüldüm diyerek altdan almamız gerektiğini söyleyenler konu... diyelim ki konu sahibinin böyle konuları olmasaydı tek açtığı konu bu olsaydı ? yorumlar yine aynı gelecekti,çünkü yaşlı adammış yazık...Deliriyor muyum?
Arkadaşlar benim anlatamadığım bir sıkıntım var lütfen bana yardım edin. Bu aralar evin içinde veya dışarıda anlamdıramadığım karartılar ve hareketlenmeler oluyor o bölgeye dikkatli bakınca yok oluyor net bir şey göremiyorum. Bazen kolumda böcek var gibi hissediyorum dokunduğum zaman böcek möcek...www.kadinlarkulubu.com
Şu konuyu cozdunuz mü?
Siz de bunları yaşamak zorunda kaldığınız için çok üzgünüm.bu benimde başıma geldi maalesef
şehrin tam ortasında bilindik bir mağazanın önü
gündüz herkesin içinde bir genç arkadan yaklaşıp eteğimi kaldırdı hızla koşarak uzaklaştı
o anda sesim bile garip çıktı öyle bir bağırdım ki şerefsiz diye hemen polisi aradım konuşamıyorum sinirden hanımefendi sakin olun diyor telefondaki ,ona da bağırdım nasıl sakin olayım diye o sinirle yarım saat bekledik esnaf da çıktı kapı önüne benim o bağırmama ,kimse o kişinin peşinden koşup yakalamadı bile bisikletli biride vardı durdu beni izledi, polisde gelmedi tam lokasyon sordu çevresinde kamera vardır araştırırız dedi kapattım ağlaya ağlaya eve gittim
abimin düğünü vardı onun için abiye alacaktım kıfayet denemem rahat oluyor diye midi boy hafif pileli bir elbise vardı üstümde...
bir ara staj dönemimde çok fazla sokaklardaydım en çok o dönem tacize uğradım ,ışıklarda geçmeyi beklerken arkamda duran 50 yaşlarda birinin dayanması , kaldırımda yürürken karşımdan gelip yanımdan geçen adamların eliyle koluyla bir anda konuşmaya başlayıp kazayla ! göğsüme sürtmesi(birine artık dayanamayıp çantamla vurdum ) otobüste kazayla değmiş gibi yapıp vücudunu sürtmesi eliyle ön kısmıma değmesi değdirmesi dirseğini göğsüme değdirmesi (bunuda nereden anlıyorum yön değiştiriyorum yine geliyor dibime) bunların hepsini eminim hepimiz yaşamışızdır.
sözlü tacize zaten artık o kadar alıştık ki ! ne kadar üzücü... yetmedi saçımızla başımızla uğraştıkları ,kıyafetimiz vücut şeklimiz,gülerek konuşmamız bile sıkıntı oldu rahatsız etti yetmedi bizi lime lime ettiler bizde yetmedik hayvanlara da yaptılar yapacaklarını , yaşlı olması veya küçük olması masum ve tolere edilebilir kılmıyor halbuki hiçbirşeyi,olur o zaman bende bekleyeyim 70 yaşıma gelmeyi şöyle yakışıklı kaslı maslı adamlara gel evladım birşey soracağım diyerek taciz edeyim yaşlıyım sonuçta kafamda gidip geliyor zaten, oh ne ala memleket
BencedeSeksen yaşında torunu yaşında kadınlara almak vermekle ilgili lağım kusan bir serefsize az bile olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?