Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Samuray kılıcıyla gencecik kadını öldüren adam da şizofreni hastasıydı bu arada. Ayyyy yazık diyemeyeceğim maalesef. Demans yaşlılıktan oluyor diye böyle sapıklıklar tolere edilemez. Şizofreni de genetikten oluyor, hadi onları da idare edelim. Yok öyle dünya.

aynen ben de ondan korkuyorum. Adamın ailesi gider şikayetçi olur. Haklıyken haksız olurum diye korkuyorum. Hayır işsizim de avukata verecek param da yok.
Hiçbir şey olacağını sanmıyorum. Yazdığınız kadar rahat, gevşek bir herifin ilk vukuatı değildir. Gider götündeki morluğu gösterir en fazla, yine kime bulaştın der geçerler. Böyle bir tipin yetiştireceği çocuktan ne olur zaten.

Hakikaten he.
Seçil Hanım, şu cümleyi sansürsüz bir şekilde yazar mısınız artık?
Eğer benim yazdığım gibi bir şeyse, evet tacizdir.
adamin kafa gidik herhalde ya. yani direkt bir kisiyi hedefleyerek konusmamis bence. yaslanmissin falan demis.

benim dedem demans hastasiydi, hayatinin son donemi cidden korkunctu. her seyi unutur sinir krizleri gecirirdi. ben universiteye basladigim sene babamin evindelerdi. bana yani kendi torununa kufurlu bir sekilde konusmustu. nur icinde yatsin resmen dedemin dirty talking yeteneklerini gormustuk bana onu animsatti konu sahibinin yazdiklari. bu sekilde bir adamin sokaga cikmamasi lazim normalde ama iste kimi kimsesi var mi falan bilemeyiz.

ay bi dedenin lafi icin de mesai harcadim he ne cok konustum. unutmustur simdi kendisi survivor izliyordur.

Tek diyebileceğim şey, sebep ne olursa olsun tanımadığım adamın biri beni taciz edemez. Ben buna maruz kalmak zorunda değilim. Bu kadar yani. Yaşlı da olsa genç de olsa değilim yani. Ona yaşlı, buna psikolojisi bozuk diyelim. Eee bana ne olacak? Benim psikolojim ne olacak? Niye hep başkalarını düşünüyoruz ki?

evet yaptığım doğru değil ama o kadar sinirlendim ki hakim olamadım kendime. Gençten değil yaşlıdan kork derler ya aynen öyle.
Ne dedi ?

Memleket manyak dolu
Tamam kızmış öfke duymuş olabilirsin ama o tür durumlarda üstüne alma
Hele hele itmek ne oluyor adam ölse ne yapacaksınız zaten 80 yaşında imiş.
Başınıza bela olurdu daha çok
Umarım şikayetçi falan olmaz.

evet ben de pişman oldum sonradan. Aşırı tepki verdim. Adamın adresini falan bilsem gidip bakacağım vallahi o kadar dert oldu içime. İttiğim için özür dilerdim en azından o kadar fena oldum ki

evet ben de pişman oldum sonradan. Aşırı tepki verdim. Adamın adresini falan bilsem gidip bakacağım vallahi o kadar dert oldu içime. İttiğim için özür dilerdim en azından o kadar fena oldum ki
yok ya abartmayin o unutmustur

Anlamayan sizsiniz. Benim sinir olduğum tek nokta öncelikle tacizciyle empati yapılması. Yaşlı, hasta olabilir, bi yaştan sonra olabilir denmesine sinir oluyorum. Tacizciyle çok güzel empati yapabiliyorsunuz. Ama şu da var ki Taciz edilen kadının daha önceden taciz hatta tecavüz olayı olabilir, türkiye de her gün duyduğumuz tecavüz olaylarından çok kötü şekilde tetiklenmiş ve korkuyor olabilir, taciz edilenin de psikolojik bi rahatsızlığı olabilir. Vurması çok kötü olmuş ama o an kendini kontrol edememesi için birçok sebebi olabilir. Kimse bunları yazmazken tacizci hakkında bir sürü tez yazıldı ya. Mağdurla değil de mağdur edenle empati yapmak üzerine çalışıyor kafanız.

Çünkü kadınız Rosacığım. Her b*ku alttan almak, tolere etmek, “ama o yaşlıdır”, “ama o babamdır kocamdır” demek zorundayız. Zihniyet bu. Diyemem, kusura bakmasın kimse. Hastalığı olan evinde yatsın. Ben kleptomani hastası olsam çıkmazdım, ailem çıkarmazdı sokağa mesela. Hastayım diye kimsenin malını çalmaya hakkım olmazdı çünkü.

Zaten anlamadigin tolere edilir diye dusunuyorum zannetmen . Ben sadece boyle insanlara gereksiz elle mudahale etmemeni tavsiye ediyorum . Sadece sikayet ve bu insanlarin belki saglik sorunlarindan boyle yanlis davranislarda bulunabilir diyorum .

Belki konu sahibinin psikolojisi bozuk, belki konu sahibinin tecavüz olayı geçti başından bunlar umurunuzda mı yoksa tacizciyle empati yapmaya devam mı. İtmesini savunmuyorum ama o an insan mantıklı düşünemeyebilir.

Zaten adama bir şey olmuşsa kamera vs vardır elbette bir yerde ,polis gelir bir iki güne kapınıza

Zaten anlamadigin tolere edilir diye dusunuyorum zannetmen . Ben sadece boyle insanlara gereksiz elle mudahale etmemeni tavsiye ediyorum . Sadece sikayet ve bu insanlarin belki saglik sorunlarindan boyle yanlis davranislarda bulunabilir diyorum .
Konu sahibinin de bir hastalığı varmış, orasını burasını salyası akarak süzen adamları itiveriyormuş. Ben de ona empati yapıyor ve anlayışla karşılıyorum. Üzgünüm.

Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz gerçekten. Suç ve cezayı nasıl okudunuz ona da hayret ediyorum şu anda. Hala daha tacizci ile empati yapmaktan bahsediyorsunuz. size iyi forumlar

yok vallahi bu gün bir derdim yoktu hatta mutlu bir günümdeydim. Yaşını başını almış bir adam genç kadına nasıl laf atabiliyor ona delirdim.
Aynısını zamanda benzerimi yaşadım. Akşam vaktiydi ve sokak boştu. Marketten geliyordum ara sokaktan birden bir dede cıktı zaten zor yürüyordu. Bir sürü bişeyler mırıldandı. Üzerime üzerime geliyordu. Ürktüm ne dediğini dinlemedim bile hızlı adımlarla apartmana girdim. Komşulara tarif ettiğimde aklı dengesi yerinde değil dediler. Şimdi ben bu adama cevap verseydim ya da fiziksel temasta bulunsaydım ne olacaktı yani. Ya deli gücü gelse orasıda var.

Bu konuda tecavuz falan yok , 80 yasin da bir insan konu sahibine Sozlu tacizde bulunmus . Konu sahibi de o kisiyi itmis o da yere dusmus . Itmemesi gerekiyordu . O yas da bir insani ! Isterse sapik olsun .
Ittirdigi zaman adam belki olecek cunku zaten kuvvetsizdi bunun vebalini sen olsun bu durum da alabilir miydin ?

Ya Louder Hanım, ben 29 yaşındayım, hiç kimseyi taciz etmedim, laf atmadım. İnsan gibi yaşamak istiyorum, hepsi bu. Sebep ne olursa olsun tacize uğramak istemiyorum.
Bazılarımızın ciddi yaraları olabiliyor bu konuda. Bunak ciddiye almayın demek çok da gerçekçi değil. Taciz öyküsü varsa geçmişinde, o adamdan duyduğu iki cümle tetikleyebilir. Şimdi bu kadın buna maruz kalmak zorunda mı? Değil yani.
Ben mağdurla empati yapıyorum, kimse kusura bakmasın.

Çevir kazı yanmasın moduna geçtin hemen noldu ezberin mi yetmedi
Bir şeyi çevirdiğim falan yok, en başından beri de mesajlarım duruyor hepsini tek tek okuyabilrsin. Hiçbir mesajımda da adamı savunmadım. Konu sahibinin haklıyken haksız duruma düşeceğini başının belki de daha büyük belaya gireceğini söyledim. Burada ezberci biri varsa o da sensin. Okuduğunu anlamadan konuşmak üzerine programlanmışsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…