Bende kimsenin yatağında yatmam. Bunu hürmet olarak görmüyorum.
İnsanların özel alanı diye düşünüyorum.
Acil çekyata ihtiyacınız var. Ben yatağımı odamı asla kimseye vermem. Onlar da ben teklif etsem bile reddetmeli. Ayıp yahuMerhaba, yatili misafirle ilgili konular var ama benim derdim baska. Bununla ilgili konu yok baktim.
1.5 yillik evliyim. Gecen yaz esimin babasi rahatsizlandi bize gelip tedavi oldu. O sirada daha 1 yillik bile evli degildik. Hasta diye yatak odamizi babasina verdik. Hic sesim cikmadi.
Sonra babasi hastanede yatarken esimin ablasi ve esi geldi onlari da bizim yatagimizda yatirdik. Hastalik var diye yine sesim cikmadi.
simdi 1 ay once yine esimin ailesi geldi tedaviye. Biz yine yatak odamizi verdik hasta diye. Ama sorun su ki evimizde baska yaticak dogru duzgun yer yok. Artik sinirlerim bozuldu. Ev o kadar daginik ki evden calisan biriyim ama calisamiyorum.
Yatagimda yatildigi icin de tiksiniyorum ve o adam elini bile yikamiyor temiz degil guvenemiyorum. Esime kac kere kanepe alalim dedim almadi inatla. Ben de artik soylendim yeter diye. Babasi yuzunden covid oldum cok agri cektim ama sisme yatakta yattim. Kendi evimde berbat yasiyorum.
Ama bir yandan da vicdan azabi cekiyorum. Sizde haksiz miyim? Hasta diye yatagi illa vermeli miyiz?
Yok artık gorumcemin kocasinin benim yatağımda ne işi var Allah aşkına misafire hürmet falan geçin bi zahmet hangi gelenek görenekte var gelinin yatağına gorumcenin kocasınin yatması hadi yaşlı kayınbaba babadır yani hic de gocunmam yatar ama elin herifi benim yatağımda yatacak midem kalktı ben o yatakta daha yatamamEvin en rahat yerini teklif etmek misafire hürmet kabul edilir genelde. Ama eskide kaldı tabii bunlar
Çok teşekkür ederimAyy sanki ben yazmışım gibi. Her satırı benim düşüncem. Öperim düşünceleriniz
Ben eskiler böyle yaparmış diyorum. Şimdi yapmalıyız tabii konu sahibi doğru olanı yapmış demiyorum. Hareketin menşei bu düşünce, buradan olagelmiş bu eylem diyorum sadece. hani ne alaka yazılmış ya devamlı… alakası bu işteYok artık gorumcemin kocasinin benim yatağımda ne işi var Allah aşkına misafire hürmet falan geçin bi zahmet hangi gelenek görenekte var gelinin yatağına gorumcenin kocasınin yatması hadi yaşlı kayınbaba babadır yani hic de gocunmam yatar ama elin herifi benim yatağımda yatacak midem kalktı ben o yatakta daha yatamam
Asıl sorun kocanız da , bu kadar misafir gelen eve , bir çekyat almamak neden? Ya da neden o karar veriyor böyle şeylere. Biraz ağırlığının koyun. Ayrıca kendisi memnun mu şişme yatakta yatmaya .Merhaba, yatili misafirle ilgili konular var ama benim derdim baska. Bununla ilgili konu yok baktim.
1.5 yillik evliyim. Gecen yaz esimin babasi rahatsizlandi bize gelip tedavi oldu. O sirada daha 1 yillik bile evli degildik. Hasta diye yatak odamizi babasina verdik. Hic sesim cikmadi.
Sonra babasi hastanede yatarken esimin ablasi ve esi geldi onlari da bizim yatagimizda yatirdik. Hastalik var diye yine sesim cikmadi.
simdi 1 ay once yine esimin ailesi geldi tedaviye. Biz yine yatak odamizi verdik hasta diye. Ama sorun su ki evimizde baska yaticak dogru duzgun yer yok. Artik sinirlerim bozuldu. Ev o kadar daginik ki evden calisan biriyim ama calisamiyorum.
Yatagimda yatildigi icin de tiksiniyorum ve o adam elini bile yikamiyor temiz degil guvenemiyorum. Esime kac kere kanepe alalim dedim almadi inatla. Ben de artik soylendim yeter diye. Babasi yuzunden covid oldum cok agri cektim ama sisme yatakta yattim. Kendi evimde berbat yasiyorum.
Ama bir yandan da vicdan azabi cekiyorum. Sizde haksiz miyim? Hasta diye yatagi illa vermeli miyiz?
60+ yasindaki kayınvalidem tuvalete giderken basini çevirip yatak odamın görüş açısına gelen kısmına bile bakmaz. Dolabimin halımın, perdemin rengini görmemiştir daha. Mahrem diye bakmaz. Nerenin adeti bu bilmiyorum. Hiç duymadim, gormedim. Bizde, eşimgilde kimseye yatak verilmez.Clemencia ben de öyle görmüyorum zaten ama eskiden adet böyleymiş onu anlatmaya çalıştım pamuk musun nesin ugurbocuuu
Eskilerden kimse böyle birşey yapmazdı hatta mahremiyete çok daha fazla önem verilirdi yatak odasında gelen misafir yatirilmazdi misafir dosekleri olurdu somyalara yerlere yün dosek serilip o şekilde yatirilirdiBen eskiler böyle yaparmış diyorum. Şimdi yapmalıyız tabii konu sahibi doğru olanı yapmış demiyorum. Hareketin menşei bu düşünce, buradan olagelmiş bu eylem diyorum sadece. hani ne alaka yazılmış ya devamlı… alakası bu işte
Bence bu fıtratla alakalı ben ev hanımıyım ama ev içinde olan şeylerde öncelik benim düşünce ve isteklerimde olur. Ses çıkarmak gerekiyor.Çok teşekkür ederim
Gerçekten gördükce o kadar üzülüyorum ki
Bu kadar çaresiz olmamalıyız ya
Aynı şartlar altında çalışıyor ama içsel olarak geçmişte kalmış ben gördükçe dertleniyorum niye bu kadar çaresiz kalıyor kadınlarımız
Aynen öyle ne adeti geleneği eskiler bize göre bin kat daha fazla dikkat ediyor ki gelinin odasına eniste girip uyuyacak yeminle içim kalkiyor60+ yasindaki kayınvalidem tuvalete giderken basini çevirip yatak odamın görüş açısına gelen kısmına bile bakmaz. Dolabimin halımın, perdemin rengini görmemiştir daha. Mahrem diye bakmaz. Nerenin adeti bu bilmiyorum. Hiç duymadim, gormedim. Bizde, eşimgilde kimseye yatak verilmez.
Bence de kesinlikle öyle bu olması gerekenle de ilgili sizde olması gerektiği gibi olmuşBence bu fıtratla alakalı ben ev hanımıyım ama ev içinde olan şeylerde öncelik benim düşünce ve isteklerimde olur. Ses çıkarmak gerekiyor.
Bir şey demedim zaten sadece beğenmedim atmıştım :)Clemencia ben de öyle görmüyorum zaten ama eskiden adet böyleymiş onu anlatmaya çalıştım pamuk musun nesin ugurbocuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?