• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatak odasinda misafir agirlamak

Daha önce bir defa daha KK da okumuştum bunu. Onun dışında ömrü billah insanların birbirinin yatağında yattığını hiç duymadım, görmedim.
Ameliyat oldum, ailemde kaldım, aklımıza dahi gelmedi, doğrudan kanepe açıldı yatak serildi. Ya da hamileyken son zamanlarda gittiğimde de kanepede yattım mesela. Anne babam yatağını teklif etse gülerdim sanırım. Evin düzeni neyse odur, giden bunu bilerek gider. Mahrem konusuna girmiyorum, bence iğrenç.
Hadi hasta babayı anlamaya çalışayım ki bence o da olmaz ya, ablayla enişte ne alaka? Teklif eden garip, kabul eden ondan daha garip? Bu konuda eşinize laf anlatmaya çalışan siz herkesten daha garipsiniz bence. Neyin ricasında bulunuyorsunuz ki? Ev 1+1 falan mı? Mutlaka başka oda vardır. Yapacağım ilk şey o odaya yatak odasındaki yatağı geçirip kendime yeni yatak almak olur. Eşiniz de misafirleriyle o odada kalsın, belli ki eksik olmayacaklar. Siz de odanızda hem yatar hem çalışırsınız.

Bu konu eve tek kişilik yatak alınıp bir odaya konulursa çözülür ancak. hasta yatar yeni yatakda sizde odanıza geçersiniz vermeyin tabi odanızı
yatak alınınca da vicdan yapmazsınız raaht edersiniz

Ailelerimiz bizim cocugumuz değil eşit davranmak zorunda değiliz onlar bize nasil davraniyorsa biz de onlara oyle davraniyoruz.
İyide kendi ailenizi yatırıp eşinizin ailesini muhtemelen yatırmayacağınızı söylemişsiniz.
O zaman eşinizde senin ailen benim çocuğum değil desin?
Bir tarafa kendi aileniz diye yatağınızda yatmasına izin veriyorsanız öteki tarafada vermeniz lazım.
Yani evet eşit davranmak zorundasınız yoksa adil olmaz ki.
Çifte standart uygulamak olur.

Ne münasebet? Yatak odası insanın mahremidir. Eskiden ev gezmesinde odalara bakılırdı, yatak odası gösterilmezdi bile.
Size bir kanepeyi çok gören bir adamın 7 sülalesine neden hizmet ediyorsunuz? Bu iyi kalplilik filan değil. Pasiflik.

Tamam uzulmeyin kvmi de bir kere yatiririm gelirse. 😬
Yo bana kalsa ben iki tarafada vermem odamı.
Sizde ister verin,ister vermeyin kendi bileceğiniz iş.
Sadece eşiniz açısından düşündüm bir an ve eşim kendi ailesine odasını vermekten çekinmeyip benimkimlere vermek istemese üzülürdüm.
Bunu anlatmaya çalışıyorum sadece yoksa napıyosanız yapın bana ne yani.🤷‍♀️

Yo bana kalsa ben iki tarafada vermem odamı.
Sizde ister verin,ister vermeyin kendi bileceğiniz iş.
Sadece eşiniz açısından düşündüm bir an ve eşim kendi ailesine odasını vermekten çekinmeyip benimkimlere vermek istemese üzülürdüm.
Bunu anlatmaya çalışıyorum sadece yoksa napıyosanız yapın bana ne yani.🤷‍♀️

Eşim acisindan dusunmeyin diye eşime sordum şuan, kendi annemleri yatak odasinda yatirip seninkileri yatirmayinca kizar misin dedim. Kizmam verirsen yatarlar vermezsen yatmazlar bizimkiler de ona takilmaz dedi iciniz rahat olabilir izin aldim. 😬

Kk dan öğrendiğim en önemli şey kadınlarımızın kocaları için yapacaklarının sınırı yok .
Hayatlarını canlarını paralarını kendi yataklarini bile onlar için verebiliyorlar
Önceden çok cahilmisim kadınlar çalışınca bir şeyler düzelir zannederdim buraya girince fark ettim ki önemli olan ekonomik özgürlük de değilmiş
Uzun uzun yazmaya üşendim tamamen benim fikirlerim
Adamla kadın evliler, kadında çalışıyor adamda çalışıyor. Misafiri ağırlayan, ev işi yapan kadın ama kadının evini kimin gelip gelmeyeceği ile ilgili söz hakkı yok.
Evine eşya alıp almamakla ilgili söz hakkı yok.

Ne için vicdan azabı çekiyorsunuz? Yatak odasını misafir odası gibi kullandığınız için mi? Yatağımı asla kimseye vermem saçmalık.

Eşim acisindan dusunmeyin diye eşime sordum şuan, kendi annemleri yatak odasinda yatirip seninkileri yatirmayinca kizar misin dedim. Kizmam verirsen yatarlar vermezsen yatmazlar bizimkiler de ona takilmaz dedi iciniz rahat olabilir izin aldim. 😬
Konuyu sulandırmanıza gerek yok bence.
Ben güzellikle anlattım size demek istediğimi amacım polemik yaratmak değil,sizinkide olmasın.

Konuyu sulandırmanıza gerek yok bence.
Ben güzellikle anlattım size demek istediğimi amacım polemik yaratmak değil,sizinkide olmasın.

Ben yazdiğim şeyi bir sorun olarak yazmadim ki "fikrim bu" diye yazdim ne dememi bekliyorsunuz? Siz dogru degil iki aileyi de yatirin veya ikisini de yatirmayin dediniz diye ben hemen onu mu yapacagim? Keyfim nasil isterse esim icin de sorun degilse canimin istedigini yaparim ne cevap vereyim buna ben en fazla canim oyle istiyor yatak benim derim

Ben yazdiğim şeyi bir sorun olarak yazmadim ki "fikrim bu" diye yazdim ne dememi bekliyorsunuz? Siz dogru degil iki aileyi de yatirin veya ikisini de yatirmayin dediniz diye ben hemen onu mu yapacagim? Keyfim nasil isterse esim icin de sorun degilse canimin istedigini yaparim ne cevap vereyim buna ben en fazla canim oyle istiyor yatak benim derim
Cevaplarınızdaki alayı sezebiliyorum.
Alaya almadanda cevap vermek mümkün bence.
Ve tabiki de ben yaptığınız yanlış dedim diye tuup hemen iki tarafıda yatırmayacaksınız.Bende oraya gelip zorla evinize karışacak değilim.
Ne istiyorsanız yapın beni ilgilendirmiyor zaten.
Dediğiniz gibi keyfiniz bilir.
Sadece burada bir konu açıldığı zaman eş ailesine haksızlık yapan gelinlere nasıl söylüyorsak burada da bana göre bir haksızlık gördüğüm için onu belirttim sadece.
Ama sizin ve eşiniz açısından bir sorun yokmuş madem.
O zaman tamam daha ne diyim konu kapandı.

Her seferinde kendi yatağımı vereceğime gider bi yatak alırım. Bunun sonu yok çünkü her geldiklerinde yatak mı verilir. Kaldı ki mesele yatak da değil. Yatak odasında sizin özel eşyalarınız kıyafetleriniz yok mu? Duştan sonra nerde giyiniyorsunuz mesela? Odayı onlara verdiğinizde istedikleri gibi girip çıkma hakkını da vermiş oluyorsunuz. Eşyaları kullanma hakkını da vermiş oluyorsunuz. Saçma... Çok saçma...

Merhaba, yatili misafirle ilgili konular var ama benim derdim baska. Bununla ilgili konu yok baktim.
1.5 yillik evliyim. Gecen yaz esimin babasi rahatsizlandi bize gelip tedavi oldu. O sirada daha 1 yillik bile evli degildik. Hasta diye yatak odamizi babasina verdik. Hic sesim cikmadi.
Sonra babasi hastanede yatarken esimin ablasi ve esi geldi onlari da bizim yatagimizda yatirdik. Hastalik var diye yine sesim cikmadi.
simdi 1 ay once yine esimin ailesi geldi tedaviye. Biz yine yatak odamizi verdik hasta diye. Ama sorun su ki evimizde baska yaticak dogru duzgun yer yok. Artik sinirlerim bozuldu. Ev o kadar daginik ki evden calisan biriyim ama calisamiyorum.
Yatagimda yatildigi icin de tiksiniyorum ve o adam elini bile yikamiyor temiz degil guvenemiyorum. Esime kac kere kanepe alalim dedim almadi inatla. Ben de artik soylendim yeter diye. Babasi yuzunden covid oldum cok agri cektim ama sisme yatakta yattim. Kendi evimde berbat yasiyorum.
Ama bir yandan da vicdan azabi cekiyorum. Sizde haksiz miyim? Hasta diye yatagi illa vermeli miyiz?
Bırak yatağı vermek, gelen misafir yatak odasına girmez bile. Evli insanların yatak odalarına girilmez. O kapı, misafir varken hep kapalı tutulur hatta. Hiç mi bişey bilmiyo bu insanlar.

Merhaba, yatili misafirle ilgili konular var ama benim derdim baska. Bununla ilgili konu yok baktim.
1.5 yillik evliyim. Gecen yaz esimin babasi rahatsizlandi bize gelip tedavi oldu. O sirada daha 1 yillik bile evli degildik. Hasta diye yatak odamizi babasina verdik. Hic sesim cikmadi.
Sonra babasi hastanede yatarken esimin ablasi ve esi geldi onlari da bizim yatagimizda yatirdik. Hastalik var diye yine sesim cikmadi.
simdi 1 ay once yine esimin ailesi geldi tedaviye. Biz yine yatak odamizi verdik hasta diye. Ama sorun su ki evimizde baska yaticak dogru duzgun yer yok. Artik sinirlerim bozuldu. Ev o kadar daginik ki evden calisan biriyim ama calisamiyorum.
Yatagimda yatildigi icin de tiksiniyorum ve o adam elini bile yikamiyor temiz degil guvenemiyorum. Esime kac kere kanepe alalim dedim almadi inatla. Ben de artik soylendim yeter diye. Babasi yuzunden covid oldum cok agri cektim ama sisme yatakta yattim. Kendi evimde berbat yasiyorum.
Ama bir yandan da vicdan azabi cekiyorum. Sizde haksiz miyim? Hasta diye yatagi illa vermeli miyiz?
Sadece yatak meselesi de değil, bütün eşyalarınız kıyafetleriniz orda. Biri orda yatarken nasıl girip çıkacaksınız? Nerde giyineceksiniz?

Açılan bir kanepe ya da yer yatagi alin. Kocaniz bu teflike hayir demis ama o zaman siz de gece olunca ee yer yok ne yapalim deyin herkesin icinde sonra da birakin misafirler ve kocaniz dusunsun ne yapacagini..
Yatak odasini verelim derse de ne munasebet dersiniz , o zaman eminim bir sonraki misafire kadar alinmasi gerekeni alir.
Siz paşa paşa odanizi verirseniz olmaz bu iş.

Durumunuz çok zor. Kayınpeder kayınvalide görümce enişte full sizdeler, hayatınız onlar olmuş. Üstelik çalışıyorsunuz, çok üzüldüm durumunuza.. Sindirmişler sizi.. insan kendi evinde misafir olmamalı… kayınpederiniz belli ki uzun süre tedavi alıyor ve alacak taşınsınlar hastanenin yakın tarafına. Böyle giderse eşinizden soğursunuz bunun sonu boşanmaya gider…

Yani konuksever bir çiftseniz yatak olabilen koltuklardan alın. Ikeada var. Veya bazılarının içinden bildiğin yaylı yatak bile çıkıyor.
Aslında hasta da tvli odada yatar genelde hani kalkamıyor canı sıkıldıkça izlesin oyalansın diye.
Yatak odası için direkt hayır istemiyorum diyin net olun belli ki kocanız ailesinden böyle görmüş onu devam ettirmek istiyor ama saçma yani.

Back
X