Yatılı misafir den bıktım...

Ben de ya gece 2 gibi banyo yaparım ya da sabah 8.30 gibi. Her seferinde de müzik açarım mutlaka. Umarım komşularım ayıp diye düşünmüyordur. Neden ayıp olsun ki? Ayrıca 4 günün dördünde de yıkanması çok doğal değil mi? Yıkanmasa 'kokuyor' dersiniz.
İnsanları evinize alıp alıp pasif agresif davranışlar sergilemeyin. Baştan almayın.
Çok mu zor??
Ben öz ablama habersiz gidemiyorum, bazen 'yarin geleyim mi?' diyorum, 'yarın uygun değilim başka zaman gel' diyor.
Ayıp mı günah mı,gelene gelme demek?
Benim annem mesela, hiç sevmez konu komşu Cat diye eve gelsin. Apartmana tasindigimizda komşular toplasip bize gelmişlerdi 'sen gelmiyorsun biz geldik' diye (ki içinde akrabası da var,hepsi yedi kat el değil). Annem de 'neden habersiz geldiniz? Ben de tam çıkıyordum' dedi, kapattı kapiyi. Daha da kimse Cat kapi gelmedi.
Aynı şekilde ben çocuklari çok severim ve oyun kurmayı severim. Apartmanda bir çocuk bana dadanmisti. Ailesi de başından savmak için gece demiyor gündüz demiyor,gönderiyordu. En son ailesine 'her gün göndermeyin' dedik, ayağı kesildi.
Yani bazı şeyleri söylemek lazım. Kimse kimsenin evine emrivaki ile gelemez. Siz 'su gün geliyoruz' diye arayana 'aaa ama hiç müsait değiliz. Kusura bakma' demediginiz müddetçe eviniz böyle yol geçen hanına döner

Konudan sapmamak adına ikili tartışmadan kaçınacağım. Sadece şunu söyleyeceğim. Evlilik kurumunu bilmeyen, misafir ağırlarken eşine sormayan, bebeği rahatsız olur mı diye düşünmeyen koca evlenmeseydi. Kocanın da istememesi lazım normalde. Evde genç erkek dolanıyor her gece yarısı yıkanıyor kocanın illa son dakika mı aklına gelmesi lazımdı? Normal mi bu kocanın kafası da? Her gün Müge anlına Fulya Öztürk’te izliyoruz neler dönüyor. Gayet de modern bir insanım ama bu tarz bir misafiri başta kabul etmez, koca isterse de kendisi ağırlasın der hiçbir şey yapmazdım.

Korona varken her şey gıda temizlik aşırı pahalıyken misafir ağırlamak isteyen koca koca mıdır? Düşüncesizlik. Kişisel gelişimini tamamlayamayan yok diyemeyen erkekler evlenmesin.

Ne kadar doğru bir tespit
Ben elimden geldiğince insanların şehir dışındaki düğünlerine giderim. Hem mutlu olurlar,hem ben gitmisken haftasonuyla birleştirip tatil yaparım,tatile bahane olur.
Duydum ki kuzenlerimden bazıları onların düğününe gitmedim diye bana kirilmislar.
Oysa ablam asla kimsenin düğününe gitmez-ayni şehirde bile olsa. Ama ona kimse kırılmamış mesela

Bence sorun sizde..Neden kabul ediyorsunuz ?Ben de hic sevmem yatili misafir ve de kendim de gitmem.Gitsem bile otelde kalalim diyorum esime ki oyle de yapiyoruz.Kimsenin evinde rahat uyuyamam wc ye de gidemem.Kendi evimde de rahat olamadigim icin yatili kimseyi istemiyorum.Siz buraya yazana kadar,esinizle oturup ortak karar alip insanlara musait degilim demeyi kararlastirin bence.Hayatinizi baskalari yönlendirmesin.Kimse size madalya takmicak.Günün birinde yapmasaydin bile diyecekler..nankördür bazilari.

Eşe sormadan degil yatili, oturmaya bile misafir cagirilmamasindan yanayimdir. Gunlerce yatili misafir de almam evime, cogu kişi de benzer dusunuyordur.
Ama sizin konu sahibinin eşine yaptiginiz hakaretler de cok fazla geldi bana.

Ayrica saydiginiz kişilerin programlarini izlemiyorum ama bazi olaylar internete dusuyor goruyorum arada. Hayatini o programlara gore yaşayan insanlarin degil yatili misafir almasi, kadin/erkek hic kimseyi oturmaya dahi evine cagirmamasi lazim. Her an birileri birilerinin kocasiyla, karisiyla kaçabilir sonuçta.

Bu çocuğun anası babası yok mu?
Oğlunu birinin evine postalamislar oh ne güzel dünya.
Biz küçükken annemiz dayımın evinde kalmamıza bile izin vermezdi.
Gidin aksama gelin derdi.
Aşırı karşıydı çocukların biryerde kalmasina.
Eviniz yok mu derdi?
Ailelerin sorumsuzlugunu el kızları çekiyor.
Bulasinca gitmezler.
Bunu gönderince eşine tepki koy ailesi harici kimsenin evde yatılı kalmasına müsaade etmesin.
Bu tiplerden bende de var aşırı sinir oluyorum.
Geçen de esimin dayisinin gelini İstanbul'a gidiyor yoldan geçecekler geç çıkmışlar sizde dinlensinler gece vakti 12 de gelecekler 02:00 gibi çıkacaklar.
Eşimle telde konuşuyor bizde o zaman başka ilçeye gezmeye gidiyoruz.
Esim dokunduruyor yavaştan yavastan.
Yok dedim o saatte uykuda oluyoruz zamanında ciksalarmis dedim.
Bunlara hep hayır diyeceksin yoksa kurtulamazsin.
Dayısı amcası yengesi bitmez bunlarin.
Hiç çekinme de yok.
Benim senin dayının gelini ile ne işim olur?
Utanmasalar bütün köyü getirecekler eve.

ben bunu ciddi anlamda yapmıştım ve işe yaramıştı, hatta blöf yaptığımı zannettiği için beni annemdeyken arayıp şoklara girmişti.

E gitsin o zaman keyfine bizde kalıyor
Sakat değil, düşkün değil "ne zaman gideceksin" diye sormak neden ayıp olsun anlamıyorum. Hayır onun şuan yaptığı ayıp değil de misafire ne zaman gideceksin demek mi ayıp? Eşiniz bir muhabbet esnasında "var mı memleketinde seni özleyen kız mız ne zaman dönüyorsun?" Gibilerinden sıkıştırı versin araya soruyu. Birine yatılı misafirliğe gidilince o misarifin ne kadar kalacağı ne zaman gideceği bellidir; bunun bilgisini misafir verir. Iki günlügüne size geldim şu okul işini dondurup dönücem, işlerimi halledemedim bir gün daha misafiriniz olucam kusura bakmayın gibi. Eğer bu bilgileri vermiyorsa burda sorun misafirdedir. Ayıp olacak diye ezilip büzülmeyin, herkesin kendi evi kendi düzeni. Madem yatılı misafir istemiyorsunuz eşinize bundan sonra yatılı misafir kabul etmediğinizi söyleyin, birisi gelicem kalıcam dediği an yalanı hazır olsun bir zahmet.

Biz de misafir olduk öyle sürüsüyle de kalmadık. Her gün yıkanan genç erkeğin ne yaptığını biliyorsunuzdur zaten…
Tabii cnm... Genç erkekler öyle şeyler yapınca duş alırlar zaten, yoksa temizlik için duş alınmaz. Pis gezsin ne o öyle her gün duş almak, hatta koksun

Ya sizin uslubunuz ne kötü...abarttikca abarttiniz... Kocanın ne gavatligi, çocugun bilmem neligi kaldı.

Son düzenleme:
valla böyle seylerde ben netimdir faceye insagramda watsaba yaz yatılı misafir kabul etmiyoruz bu kadar basit kocan seni sallamadıgı icin her gelene gel diyo cünkü hizmet etmeye alısmıssın kusura bakma

Haklısınızdır belki de banyo kısmı abartı. Bizim oturduğumuz bina yeni o da çok ses geçiriyor. Gece daha çok duyuyoruz su sesini eşimin evin her tarafından su akıyor dediğini hatırlıyorum

Gündüz dışarda olmuyor mu en azından gündüz rahat ederdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…