Yatılı misafir den bıktım...

Birinci derece akrabam yani kardeşim annem babam değilse kimsenin evinde kalmam kimsenin de evimde yatılı kalmasını istemem. Bende hiç sevmiyorum yatılı misafir. Hatta normal misafir sevdiğim de çok söylenemez :)) bebekli çocuklu emziren insanın evinde özellikle erkek akrabanın ne işi var ya memeler ortada sürekli emiyor. Sürekli odaya mi kitleyeceksiniz kendinizi. Hafta sonu için plan yapın onun yanında konuşun acil bir işiniz çıksın ya da ailenizin acil bir işi çıksın oraya gideceğinizi söyleyin. Misafirlik en fazla üç gündür gerisi ev sahibine eziyet.

Genç erkeği evinde 4 gün ağırlayan kocaya koca denmez. Gavat denir.

Valla pılını pırtısını lifini de koca olacak adama temizlettir yollasın çocuğu. Ayıp ya görenden ayıp.
Abovvv! Sister, bir sakin ol, o nasıl yorum öyle, gözlerim pörtledi ya.
Gelelim size konu sahibi. Kocanız kesinlikle çok anlayışsız. Küçük bebeğiniz varken, sizin onayınızı almadan ucu açık bir misafirliğe evet dememeliydi. Çocuk olmasa bile, misafir istememeniz yeterli bir sebep. Ki ilk vukuatı da değilmiş. Hadi bir hata yaptı evet dedi diyelim, hiçbir işin ucundan tuttuğu da yokmuş. Bu hatasını ikiye katlıyor.
O zaman yapılacak tek şey var. Sabah kahvaltı hazırlamayın. Bebek gece uyutmadı, uyuyacağım deyin. Akşam da yemek yapmayın, bebek tüm gün durmadı deyin. Ağırlasın misafirini kendisi. Bu deneyimden sonra zaten bir daha misafiri kendisi istemez.
Ek olarak yatılı misafiri, normal misafiri, anormal misafiri vs. hiç sevmem. Bekarım, evlenirsem kötü gelin olacağım. En cadalozu ben olacağım tamam mı?

Yok işte esimle çocuk

Keyfen gelip kalıyor diyorum kimse okumuyor üstelik iki kaynım daha var biri yalnız yaşıyor gidip onda kalsın o zaman mecbur olsa bile yani ki degil

Biz kalmadik kimsede bende anlamadım
bu cocuk gitsin bu konuyu konuscm yeter artık diye zaten

Keyfen gelip kalıyor diyorum kimse okumuyor üstelik iki kaynım daha var biri yalnız yaşıyor gidip onda kalsın o zaman mecbur olsa bile yani ki degil

vallahi ben de anlamadım
sanırsın misafir çocuk 15 yaşında ana baba yok sersefil sokakta yaşıyor
21 yaşında kocaman delikanlı
ben 21 yaşında üni mezunu kendi paramı kendim kazanıyordum ayol, bir de eve ekmek götürüyordum.

Siz de abartmadiniz mi? Bir onceki yorumunuzda da konu açan insanin eşine hakaret ettiniz resmen, buna ne hakkiniz var? Eve genç erkek girip cikiyor desinmiş komşular bu ne demek yani?
Sizin hayat tarz, dusunce yapiniz boyle demek ki ama baskalarina hakaret ederek olmaz ben bile rahatsiz oldum okurken sikayette ettim o yorumunuzu bilmiyorum konu sahibi ne tepki verdi ama...

Konu, kadinin yatili misafir istemiyor olmasi. Siz adama hakaret edip ahlaktan vs bahsediyordunuz.

Valla ben de 19 yaşındayken şehirler arası yol tepip çalışıyordum. Bizim canımız yoktu herhalde.
Koca koca heriflere bebek muamelesi yapılması da aşırı sıktı artık.

Valla ben de 19 yaşındayken şehirler arası yol tepip çalışıyordum. Bizim canımız yoktu herhalde.
Koca koca heriflere bebek muamelesi yapılması da aşırı sıktı artık.

valla yaa
biz mi çok enayiydik kız anlamadım ki
anam babam bana dedi ki kızım ist dışında kazanırsan valla yollayamayız aha ekonomimiz bu
daha yaşım 17
eve giren para çıkan para faturalar her halttan haberim vardı.
inan bu yaşımda -36- aklıma gelmez dur gideyim de amcamın oğlunun kaynında kalayım bir misafir etsinler beni falan demek... Hani bir ben de değildim biz kız başımıza hep böyleydik tüm lise grubu.

Biri -ki bu biri epey yakınım olmalı- arayıp davet etmezse ne diye gidip milletin evine keyfi bir şekilde yayılayım ki? Arar, Rosa gel hayatım, çok eğleniriz, akşam yatmayız sabah da kalkmayız, birkaç gün azıtırız diye aleni bir şekilde kışkırtmazsa gitmem şahsen. Açık bir davet olması lazım, zorla buyurmak olmaz zaten. Ki dediğim gibi misafire de misafirliğe de öyle çok bayılmam. Beraber azıtabileceğim şahıslarla üç dört saatten fazla vakit geçirebiliyorum şahsen. Öyle her adamla 24 saat geçiremem yani.

Eşinizin hayır dememesinin cezasını her ikiniz de böyle ödüyorsunuz işte.

Eşinize şöyle söyleyin: “İnsanlar gidip de başkasının evinde kalmıyor hep bize geliyor dikkat et. Neden olduğunu düşünüyorsun?

Bence başka eve böyle rahat gidemeyeceklerini biliyorlar. Bir kalan başkasına söylüyor, Xe sor herkes orada kalıyor diye. Oteliz anlayacağın.

Peki bu insanlar kabul etmeyenlere oturup kızıyor mu? Hayır. Tamam diyip kabul ediyorlar.

İnsanlar rahata alışır. İyilik görevin olur. Birini 10 kere kabul edersein hastayım diye bir reddetsen sen herkesi kabul ediyormuşsun bir ben mi fazla geldim der küser. Sonra asla evinde kalamayacağı akrabaya şikayet eder.

İnsanları alıştırma, alıştırdıkça kavga çıkacak. İkimiz değil seninle kavga edecekler, hadi kaldı ikramı beğenmeyecek evi beğenmeyecek, bu işin sonu yok”

Siz kendinize göre çevirirsiniz.

Bu arada Covid var eşiniz gümbür gümbür eve hastalık gelebileceğinin farkında mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…