Yatılı misafir den bıktım...

Bir de evet yatılı misafir sevmem ben de yatışı misafirliği 1 günle sınırlandırırım herkesten de bunu beklerim. Arkadaşlar insanlar sizin sevdiklerinizi sevmiyorlar diye öfkelenip kızmanıza, laf sokmaya çalışmanıza gerek yok kimse sizin misafirleri kapınızdan çevirmez korkmayın yahu. Bol bol ağırlayın siz :)

Herkes benim istediğim gibi yaşasın, gelenekler görenekler mantığı biraz garip bir mantık. Siz de salın insanları, insanlar size karışırsa da sana ne deyin geçin :)

bi de asistanlığını yapmamı istiyor bayılazaaamm tamam tamam sensin :)) biz hepimiz misafir düşmanıyız :))
Hayır şunu diyorum tabi ki kendince haklı olabilir ufak çocuğu da var ama karşı taraf da mecbur kalmış olabilir.
Kendimle ilgili söylerken de ben de çok yorgun oluyorum ama evime gelene ağız burun etmedim diyorum.
Gelen çocuğun her şeyi batıyor konu sahibine istemediği için olabilir istemeyebilir ama kendi kardeşi de olabilirdi yani.
İhtiyacı olan insana da yardımcı olunur haa ben yapıyorum bana madalya takın demedim.
Herkes kadına destek veriyor o gazla akşam kovsun çocuğu evden herhalde herkes bi rahatlar.

Keyfen kaliyo okulu dondurmaya geldi okul farklı şehirde daha gitmedi oraya bir gün dedi hala kaliyoe bizde anlamadik
İçimden bir ses diyor ki; çocuğun niyeti bir gün kalıp gitmekken, misafir delisi eşiniz çocuğa, "gelmişken bir kaç gün daha kal" dediği için kalıyor olabilir, eşinizde bunu söyleyecek potansiyel var.
Size de hiç birşeyden haberi yokmuş gibi davranıyor.

Ben yatılı misafirlik konusunda sadece benim ebeveynlerim ve kardeşlerim, eşimin ebeveynleri ve kardeşleri konusunda sıkıntı çıkarmam. Ki bunlarda dâhi istemediğim durumlar olabilir.

Örneğin, yatıya kalacağınız kişi yeni evlidir, çocuk yapmaya uğraşıyordur, her ikisi de yoğun iş temposunda çalışıyordur, ufak çocukları vardır, o hâlde günlerce yatılı kalınmaz. Geçen çocuk yapma çalışmaları sırasında bir üyenin kız kardeşi gelmiş 10 günü aşkın kalmış, artık gitmek şöyle dursun eve yayılmıştı. Ayıp bu. Benim kardeşim yeni evli yatıya kalınacaksa siz gelin kalın diyorum, yeni evlilerin evine gidip serilmiyorum.

Ben misafir severim. Pandemi öncesi yatılı misafirim de çok olurdu. Ama istemediğim halde kimseyi evime davet etmedim.

Misafir sevmiyorsunuz hakkınız bence hele ki bebek var evde ama burada misafirin gelmesinden daha çok sorun olan 2 şey var. Birincisi misafirin 1 gün kalacağım diyip kafasına göre gitmemesi. Belirsizlik insanı yorar işin uzadıysa güzelce söylersin işim uzadı kalabilir miyim diye. İkincisi de eşinizin hayır diyememesi. Bu gider başkası gelir elinizde bu kafa varken.

Eşinizle güzelce konuşacaksınız. Onu arayıp geleceğiz diyenlere kendisi hayır demeyi öğrenecek. Ya da en olmadı ben size bir şey diyemem eşime sorayım diyecek. Sonra arayıp müsait değiliz diyecek.

Eşinizin hayır diyemeyeceğim bildikleri için onu arıyorlar direk.

Gece birde sesten dolayı milleti rahatsız etmek ayıp bence demişsiniz
Çocuğunuz geceleri uyanınca zir zir ağlamıyor mu ? E çocuğunuzu da susturun o zaman

İyi de 1 günde işini halledip dönebilirdi,ama 3 gün olmuş hala işini yapmak için bir girişimde bulunmamiş.Ve ne zaman bulunacağı da meçhul.Bu suistimaldir.

Herkes yatılı misafir sevmek zorunda değil ki.Sevenler birbirine gitsin gelsin kalsın haftalar aylarca kime ne.Ama sevmeyene de saygı duyulsun, gidip zorla evine çöreklenilmesin.Ciddi zaruriyet durumunda zaten çoğunluk anlayış gösterir.Maalesef bu konuda düşüncesiz, anlayışsız, yüzsüz insan çok bizim memlekette.

Çocuk gidicem demiyonus eşimde ne yapsak bahane bulsak demeye başladı
Valla ben normalde misafir severdim ama dıdımın dıdısını değil tabiki. Şimdi bebek varken kimse kalmasın bizde istiyorum çünkü zaten bebekle rahat olmuyor. Mesela benim bebeğim çok meme düşkünü, salonda otururken birden memeyi açıp emmeye falan başlıyor, ben rahat biriyim çok yabancı biri olmadığı sürece kadın/erkek farketmez yanında emziririm. Siz de böyle konularda sıkıntı çekmeyin bence biraz rahat olun, belki çocuk kendisi rahatsız olup gider

Mutlu musunuz bu durumdan?
Keşke gelmeseler falan da mı demiyorsunuz içinizden?

Mutlu musunuz bu durumdan?
Keşke gelmeseler falan da mı demiyorsunuz içinizden?
Kız isteme durumları var ne yapayım niye geldiniz mi diyeyim.
Memlekette oturuyorlar normalde.
Bazı şeylerde de yardımcı olmak gerekiyor.
Haaa bana çok mu iyiler alakası yok
Ben ailemden böyle gördüm idare ediyorum.

Başka misafir gelecek(sizin arkadaşınız) ne zaman gidiyorsun desin.
Komşular sormaya başladı genç erkek eve girip çıkıyor desin. Bu ne ya? Ahlak nerede kaldı? Genç adam gezmeye gelmiş dalta.ak yıkanıyor ediyor ne bu ya ıyyy midem bulandı. Daha da gitmiyorsa babasına söylesin kocanız karıma ayıp oluyor diye.

Valla ben ben sınav senemde yoldan misafir döndüren insanım yatılı misafir hiç sevmem. Her şey çok pahalı bir de bu devirde misafirliğe gitmeye utanır insan.

Eşinize iş yaptırın mesela yemek yapsın, büyük misafir olunca işten erken gelsin. Geleceklerinin öneri Akşam oturun sarma sarın beraber, temizliği ona yaptırın bakalım o zaman herkese zırt pırt ooo gelin diyor mu

Bütün gün evde mi oturuyor napıyor gün içinde? İnanılmaz rahatsız edici bebek var bir de. Benim kaynım geldi de dellendim. Bebekle süt sağıyorum emziriyorum mememi açıyorum olur olmadık. Ne alaka. Tamam yatak lazımsa işi varsa akşam yatmaya gelsin de bütün gün size rahatsızlık veriyorsa sıkıntı.

Şimdi çocukla siz evdesiniz, eşiniz işte öyle mi?
Siz bütün gün kahvaltıydı yemekti işti güçtü elin oğluyla berabersiniz ona hizmet ediyorsunuz.
Eşiniz evde yok. Ama neymiş, adam misafir seviyor.. Hah işte misafir seviyorsa otursun ağırlasın.
Ben de severim ama kararında.
Eşim evde yokken dıdısının dıdısı olan bir erkekle evde durmak istemem, hem de bebeğin varken.
Yatılı misafirliğin maksimum süresi 3 gündür bana göre.(anne babamızın yazlık evlerindeysek daha uzun olabilir) Kardeşlerden başkası da gelmez zaten, biz de gitmeyiz. İnsanları bıktırmamak lazım. Sevmediğim hiç bir insan yatıya gelmiyor bana, hepsi de ağırlamaktan zevk aldığım insanlar oluyor.
Zoraki işe gelemem,hatır için falan olur belki bazen ama sizinki aşmış sınırı.

Herkes banyo yapmasinda ne var demiş ama gecenin 1 inde misafir evinde neden bir erkek banyo yapsın?
Gün içinde yapsın çok isterse.
Bu ne rahatlık bende sinir olurum abim değil kardeşim değil .
Katılıyorum, bende misafirim gün içinde banyomu yapıp akşam kimseyi rahatsız etmiyorum.

İstekli olup olmadığını sormuştum idare etme durumunuzdan çok.

Aynısını yaşadım, geç uyumalar filan çok rahatsız edici kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…