Yatılı misafir den bıktım...

Benim haberim olmadan eşim tmm gel kal demiş

Zaten az kalmis gidecek galiba kalbini kırmayın idare edin bence eşiniz rahatsızlığınızı anlamıştır birdaha misafirlikte bi bahane bulur

Gece ikide banyo yapma kuzum ya , valla bazı binalarda komşulara çok ses gidiyor , konu sahibinin haklı.oldugu tek konu bu bence yani gece banyo yapılmıyor apartmanda yaşanınca

Kız nolcak idare ediver azıcık daha gider 2 güne.. Stres yapma o kadar anlıyorum seni bende rahatıma çok düşkün bi insanım da gelmiş bikere gidene kadar sabredicek, idare edeceksin. Girsin banyoya temiz temiz en azından ben girmeyene sinir olurum :))

Oglununda kafasını yedim
Bu çocuğa yapacak bir şey yok. Ama bu gidince eşinizle ciddi bir konuşma yaşın. Belirli kişiler dışında kimseyi çağırmayacağınız konusunda anlaşın. Bunun dışına çıkarsa da izin alır misafiri kendi ağırlar. 1 kez yapsa 2.ye çağırmaz zaten. Kayınvalidenin de konuyla ilgisi yok, hakkına girmeyin kadının.

Eski konunuzu net hatırlıyorum. Orda da haklıyken insanlar daha gelmeden öyle çok yaygara çıkartmış öyle çok olasılık kurup kafanızda rahatsız olmuştunuz ki Allah gelecek misafire sabır versin yazmıştım. Misafir sevmiyor olabilesiniz ama o ev sadece size ait değil. Kendi ailenize karşı da böyle misiniz bunu gerçekten merak ettim. Yine misafir ne yapsa size batmaya başlamış, misafirin banyo yapması neden bir insana batar anlamadım. Siz olsanız yapmazmışsınız ya hani sizin tercihiniz kirli halde oturmak olabilir ama uçak yolculuğu yapan ve günlerdir sizde kalan bir insanın kişisel bakımına dikkat ederek banyo yapmasından daha doğal bir şey olamaz. Komşuların duymasıyla alakasını gerçekten anlamadım. Sizin apartmanda komşular banyo yapmadan önce birbirine haber veriyor, özel bir günü mü var banyonun?

Olamayacağınız için sanırsam bu kadar tepki
İyi de neden öyle olalım ki? Neden olmak zorundayız? Ha misafir seversin severek agirlarsin ayri. Ama sevmiyorsan, evinde yalnizligi seviyorsan çekirdek ailenle tek kalmayı seviyorsan kimseyi cekecek tahammulun yoksa agirlamak istemezsin bu da bi tercih. Ayiplanacak küçümsenecek bi sey degil ki bu.

Katılıyorum ya benim eşimin kardesleri böyleydi. Canları istedigi gibi gelir kalirlardi asla musait misin demek yok son dk gelirken haberim olurdu. Ve en kötüsü de asla ne zaman gideceklerini bilmezdik. Ne eşim bilirdi ne de ben. Böyle bi terbiyesizlik var mi? Ben bi eve yatılı gitmem, gideceksem de o evin sahibine müsait misin diye sorarım önceden haber verip cevabını beklerim ve en önemlisi de kac gün kalmak istedigimi ne zaman döneceğimi söylerim. Yani bunu bana ev sahibinin sormak zorunda olması bile cok cok büyük bi saygisizlik. Resmen karsisindaki insanı saymiyorlar insan yerine koymuyorlar.

Ama ne yaptim biliyor musunuz? Bi gün yine ayni şekilde kiz kardesi esimi aramis aksama doğru sizde olucam orda kalicam demis. Beni aramaya zaten asla tenezul etmezler. Esim de beni aradi x geliyor diye. Hayirdir dedim nereye geliyor ben müsait miyim? Yeter artik diye basladim cümleye geçmiş gün cok hatirlamiyorum bi sürü laf saydim ve simdi toparlanıp anneme gideceğimi misafiri dönene kadar da eve gelmeyecegimi söyledim. Tabi esim inanmamis blof yaptığımı zannetmiş.
Ben evi şöyle bi toparladim küçük bi canta da oğlumla kendim hazırladım çıktım anneme gittim. Aksama dogru esim kardesiyle birlikte zile basmis açan yok anahtarla girmis evde kimse yok. Beni aradi sana annem gile gideceğimi ve misafirin gidene kadar da gelmeyecegimi söylemiştim dedim.
Şoklara girdi inanamadi blöf yaptığımı zannettigi icin ciddiye bile almamis. 2 gün kardesi bizde kaldı ben de annemlerde kaldım. 3.gun bana gitti diye mesaj attı çıktım evime gittim ve hicbisey olmamis gibi davrandim bi kac gün surat yapti bozuk atti asla anlamamis gibi davrandim.
O gunden sonra da boyle bi durum yasamadik hakediyolar bazen bu muameleyi.

Çok iyi yapmışsınız valla tebrik ederim.

Siz şu yurtdışından gelen misafirlerlede ilgili konu açmıştınız sanırım. Eşinize kendinizi doğru ifade edemediğinizi düşünüyorum. Küçük bebeği ve evin küçüklüğünü bahane ederek gelmemelerini istemiştiniz eşiniz başka bir çözüm bulmuştu. Evi değiştirmişsiniz yine misafirden şikayet ediyorsunuz. Ve gelenlerde hep eşinizin akrabaları. Siz genel olarak misafir istemiyorsunuz. Bahanelerle değil net olarak eşinize misafir istemediğinizi söylemelisiniz. Ya da yatılı misafir kabul etmek istemediğinizi söylemelisiniz.

Arkadaşlarımız gelir kalır ama beraber karar veririz. bebekten sonra aile fertleri dışında yatılı misafir kabul etmedim.
ama bunu eşinize anlatmanız lazım. benim eşim çok sever, bekarlıktan alışmış kv'ye çok misafir gelir çünkü.
ama bana göre değil hele de tanımadığım insanlar söz konusuysa.
genelde bu tarz misafirleri iş yerimizin misafirhenesine yerleştriyoruz. maddi sıkıntısı varsa ödeme bizden. gezmeye gelen cepten öder. bir gün kahvaltıya ya da yemeğe misafir ederim o kadar (misal kayağa gelen oluyor, tatile geliyorsun da ben niye otel hizmeti sunayım?)

eşinizle konuşun bence erkek yatılı misafir özellikle sevmem ki eşimde asla müsaade etmezdi ne saçma

Çocuklu veya çalışan insanlar için misafir daha zor tahmin edersiniz. Ama gelene de niye geldin diyemem açıkçası.

ee işte bayılmıyorsunuz, ama mecburiyet görüp katlanıyor ya da ayıp sayıp hayır diyemiyorsunuz. siz idare ediyorsunuz diye bu bir mecburiyet değil. konuda da bir hastalık gibi "zaruriyet" ya da "ihtiyaç" söz konusu değil. neyin duyarını yapıp taa profilinize taşıdınız ki konuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…