Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

Kumaşı yukarıdaki gibi şallarla -ipekevi markası-

Şu tarz bağlıyorum. Farkındayım resim korkunç :) ama bu saatte elimden gelen budur, inşallah anlatabilmişimdir :)

Canim, bu ipekevi dedigin marka nerede satiliyor? Cok begendim renklerini ve kumasini..! Bilgilerin icin sagol! opuyorumnanaktan

Facebooktakiler türedi biçoklar ama gerçekliğinden emin değilim, her ipekevi diyene inanmayın çünkü ucuzda bi şey değil, paranıza yazık olur
Ben istanbul erenköyde bi butikten alıyorum ve bursadan geliyor. Bursada yaşayan arkadaşlar çok kolay bulabilir mağazasını heralde :)

Biraz yanlış anlaşılmışım, düzelteyim. konuyu uzattığımızı düşünen arkadaşlardan özür, ama yanlış anlaşılmak da istemiyorum ve kendimi açıklamak hakkımdır.

ben aslında o sevdiğim gruba "bunlar hepsinden müslüman" demedim, haşa. imanın ve paranın kimde olduğu belli olmaz.

ben sadece benim gönlüme daha hoş geliyorlar dedim. aslında yaptığım şey tam olarak, sizin en üstün gördüğünüz grubun bir yönden -erkeklere en az çekici gelmek- yönünden en üstün olduğunu, ama başka yönden -şık görünmek ve İslam'ı temsil etmek- benim en sevdiğim grubun üstün olabileceğini belirtmekti, yani birine tam üstünlüğü vermek yerine durumu eşitlemek.

şimdi yine yanlış anlaşılmayım, kesinlikle büyük başörtülü pardesülü ablalar güzel görünmüyor, şık durmuyor demiyorum. sadece, açık kesimin arasında yaşayan biri olarak onların neyi daha iyi gördüklerini biliyorum, onların gözünden söylüyorum.

ayrıca, eklemek istediğim bir şey var nacizane. malesef müslümanlar olarak, hikmetleri amaç haline getirdik. mesela, tesettürden bahsederken sanki tesettüre girmenin amacı, erkeklere çekici görünmemekmiş gibi anlatılıyor. hayır, tesettüre girmenin amacı, Allah'ın emrini uygulamaktır. nokta, bu kadar. erkeklerle araya mesafe koyması, insanın utanç duygusunu pekiştirmesi, zinaya karşı kalkan olması hep hikmetleridir. Allah ne büyük ve yüce ki, bize emrettiği şeyleri içimize sindirmemize yardımcı olacak, yaparken "bak şuna da yarıyor" diyeceğimiz şeyler emretmiş. ama, örtünmenin ya da başka bir şeyin hiçbir yararı olmayacak olsaydı bile biz onu yine yapacaktık değil mi?

unutmayalım ki arkadaşlar, takvanın ne olduğuna biraz da o emrin hikmetlerinden hangisini önemsiyorsak öyle karar veriyoruz müslümanlar olarak. yani mesela bir toplumda, erkekler çok zayıf nefslilerse, çok kapalı bir toplumsa, o toplumda en takvalı davranış erkeklere en az çekici görünmek oluyor, çünkü o toplumun en çok ihtiyaç duyduğu hikmet o.

ama her zaman her toplumda aynı hikmet en çok ihtiyaç duyulan değildir. nitekim ben bizim toplumumuzun bugünkü şartlarında, örtünme emrinin en faydalı hikmetinin, erkeklerden sakınmak olmayabileceğini düşünüyorum. artık, açıklık öyle bir hallere geldi ki, artık kısa kollu giyseniz dahi erkekler sizi çekici bulmayabilir, başınızı örtmeseniz bile. (bu kesinlikle tesettür emrine karşı çıkmak değil, zaten önceden dediğim gibi örtünmemizin amacı hikmet değil,emir olmasıdır, hikmet ortadan kalksa bile emir kalkmaz..)

bu durumda da, en takvalı davranışın erkeklere en az çekici görünmek olmayabileceğini, yeri geldiği zaman, o toplumda en ihtiyaç duyulan hikmet, güzel giyinilmesi sonucunda yapılan iyi temsil ise, bu ne kadar yapılırsa o kadar takvalı olunabileceğini söylemek istiyorum. tabii emrin sınırlarının içinde kalmak şartıyla.

ya aslında bu konu o kadar geniş ki, yüz güzel değilse çok makyaj caiz yani
, takılar ucuz alınmışsa ama güzelse peki

yav, öyle demek istemedim, söylediklerimden o anlam çıkmaz ki yaf. burada mümkün olan her kombinasyonu yazıp neyin ne olacağını söyleyemem ki, öyle yazdım işte.

arkadaşım umarım yanlış anlamamışsındır, ben sizin giyiminizdeki kızların çok güzel olduğunu ve emre uygun olduğunuzu düşünüyorum.her böyle giyinen kızın da açıklarla yarışan, havalı kızlar olduğunu kesinlikle iddia etmiyorum, sadece öylelerini de görüyorum ve bence örtünenler olarak açık bayanlarla güzellik yarışına giremeyiz, onu söylemek istiyorum. zaten öyle bir şey yapmıyorsanız alınmanıza hiç gerek yok.

amacım kimseyi eleştirmek değil, sadece mevcut giyim tarzlarını konuşup hem tesettüre uyup hem de hoşumuza giden şeyleri nasıl giyinebiliriz, bunun üzerine tartışmak istedim. bir de önceki postumda, tesettürden taviz vererek açık ve dar giyinen kızlarla, biraz renkli ve modaya çok uygun giyinen ama tesettürden taviz vermeyen kızların aynı kefeye konulabildiğini gördüm, o ayrımın yapılmasına uğraştım...

önceden bu konu daha büyük sorundu sanırım çünkü tesettürlü kıyafetlerde çeşit daha azdı. tesettürlü değilim ama daha kapalı giyindiğim dönemlerde delirirdim kıyafet ararken.şimdi ise daha açık giyinmeme rağmen "kapalılar için ne güzel, ne rahat kıyafetler var" diye geçiriyorum vitrinlerin önünden gçeerken.tek sorun şu ki gördüğm kadarıyla ne kadar ince kumaştan olursa olsun genelde çift katlı giyinmek gerekiyo.

minenes güzel yorumluyosun beğeniyorum yorumlarınıŞeniz

teveccühünüz efendim ben de sizi beğeniyorum. bu arada, boynu açık giydiğiniz kıyafet bence güzeldi, siz biliyorsunuz zaten ne gerektiğini, eleştiriye gerek yok, ama eğer başka tür bir baş örtme stili arıyorsanız, size önerebileceğim örtüyü katlayıp değil de kenarını kullanarak kullanmak. arap bayanları öyle örtüyor mesela. özellikle yüz küçük olunca daha da yakışıyor, sizin yüzünüze güzel gider bence.

hayatım inan bana bu stil bana hiç mi hiç gitmiyo
çok denemeler yaptım
yaklaşık 6 ay oldu kapanalı
buraya eklemediğim çok değişik stillerim de oldu
çevremden öçok beğeni aldım
neten sürekli değişik bağlama stillerini takip ediyorum
zaten sürekli dolama yapmayacağım
o resimdeki halim çannakle gezisi içindi, yanımda ütü falan götüremzdim pratik olsun diye şal tercih etmiştim baya bi eleştiriler aldık olsun herkesin canı sağolsun yerimseniben

evet elbiseminden dolayi öyle oldu sanirsam bilmiyorumkismile
tamam bida kine karalar öyle eklerim olumunekankayizsmile

yine çok ho$ olmussun canim olumunekankayizsmile
hele yüzün ayri bir güzel

zumra dreamlover harıka görünyorsunuz

zümra ve dreamlover hanımlar çok şıksınızz

teşekkür ederim kızlar
devamı gelicek fotoların tabi siz beğendikçea.s.opuyorumnanaktan

Arkadaslar kadin giyim bolumune konu acdim ama kimse yazmamis.bide sizlere soriyim.habi bu salvar bol ve ya diger adiyla yarasa pantolonlar var ya .onlardan ariyorum .ist.da nerde hangi markalar da vardir.bilen varsa yazarmi acepp. tesekkurler simdiden.:1hug:

bakırköye baktınmı orda vardır büyük ihtimalle

hayırlı sabahlaaaar buyrunnnnnnnnn konu çok güzel olmuş hanımlar ellerinize sağlık zemuszemus bende kapalıyım 4 yıldır.aslında tarzınızı oturtunca ne giyeceğin derdi pek kalmıyor.mesela ben hiç pantolon giymem.hep etek giyiyorum yazın öyle rahat oluyrkii zemuszemus penye giymekten hiç hoşlanmıyorum.gömlek giymeyi çok seviyorm.çeşit çeşit oldu.ince alırsanız yazın çok da rahat oluyor.malum penyeler hem çok yakıyor hem çok terletiyor..artık pardesü giymek istiyorum.halada model bulamadım.elinize geçerse eklerseniz sevinirim.krem rengi yazlık şık bişey arıyorm.inş en kısa zamanda bulurum bilmiyorumkismile

bende pardesü giydiğim için dışarı çıkarken pek sıkıntı çekmiyorum
ama doğal olarak hepimiz bayanız ve şık giyinmeyi çok seviyoruz benim derdimde ev oturmalarına giderken ne giyicem derdi dolabın karşısına oturup düşünmeye başlıyorum ne giysem bugün boshayallersmile:uhm:

slm kızlaropuyorumnanaktan
bende bugün böleydim tabi iç giysim bunlardı
dışarı çıkarken ceket giyindimyerimseniben
altımda da bol pantalon etek vardı ve sarı burnu açık hafif topuklu ayakkabılarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…