Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

cnm aslında çok güzel bi rüya görmüşsün sen

bende ilk kapandığım günlerde kendimi çok tuhaf hissediyodum hatta sanki herkes bana bakıyo sanıyodum
ama artık öle alıştım ki sanki hep kapalıydım:Saruboceq:

hayırlara vesile olsun canım rüyan bence bir süredir kendi içinde bocalıyosun ve Allah tarafından sana doğru bildiğini yapman için uyarı geldi inşallah hayırlısı olur senin için :Saruboceq:

arkadaşım anlattıkların gerçekten güzel.
İslamiyeti yaşayan bir bayanın yapması gerekenler, ama öyle bir dönemdeyizki insanlarımız yanlış yola çok çabuk sapabiliyorlar.
Biz islamiyete uymuyoruz, islamiyeti kendimize uydurmaya çalışıyoruz, sende çok haklısın.
Ama yeni kapanan bir çok arkadaşımız var onları hemen itham edersek, er geç açılırlar, çünkü sıkılırlar. O nedenle söyleyeceklerimizi daha uygun bir şekilde yada yaşamdan örnekler vererek anlatırsak eminim hiçbir arkadaşımız gücenmeyecek hatta belkide daha çok kapanmaya teşvik edeceğiz.
Bir yazı okumuştum başlığı "ikrahlandırmayın, iştahlandırın" dı. Yani insanları ikrahlandırmak yerine iştahlandırmayı tercih etmeliyiz.
Ben ilk kapandığım zamana göre şimdi inan çok dikkatliyim, islamiyetin gerçeklerini ve kapanmanın ne kadar güzel bişey olduğunu gördükçe daha çok kapanıyorum. Ama biri kalkıp sürekli "sen şöylesin yada böylesin" deseydi eminim bu günlere gelemeyecektim.
Sakın yanlış anlama ama örneklerle yapılması gerekeni anlatsan daha iyi olacağı kanısındayım.
Sevgilerle...

dreamlover abla ben de 2. kombini beğendim:)
kristaltane sen de çok hoşsun cnm

zümra çok hoşsun şalı ne güzel yapmışsın . maşallah çokta zarifsin haaaaa

bu topiğe rastgele rastladım ..yazılanları okuyunca ben de kendi fikrimi belirtmeden geçemeyeceğim çünkü çok fazla akıl hocası var anlaşılan ve onların bu derece sert konuşmaları hiç hoşuma gitmedi ...
ben imamhatip mezunuyum ...altyapım da gayet iidir ..MÜSLÜMANLIĞI da bir bütün olark ele almış ve bu gibi konularda her zaman insanları uyarmayı kendime vazife bilmişimdir...Herşeyden önce bizler gerçekten inanan müslümanlar isek insanları kıyafetleriyle değerlendirmekten vazgeçmek zorundayız ..ınsanın giymiş olduğu kıyafetin ( tesettürlüler için söylüyorum ) onun ahlakını göstermiş olduğuna şiddetle karşıyım ...kısa kollu tişörtler boğazı açık v.s. bunlar ben de karşıyım çünkü herşeyden önce vucudun kapanması ,tenin ve saçın görünmemesi tesettürde şarttır..ancak tunik pantolon tunik etek kombinasyonları neden hoş görünmesin neden yanlış olsun anlamış değilim ...daracık iç çamaşırı belli olacak tişört giyilmesine ben de karşıyım ama tunik v.s. giyilmesi konusunda giyilmesinde sakınca görmüyorum ...
ayrıca bir insan bir yanlış yapıyorsa bu ona hocalık yaparak değil güzellikle anlatılır..yorumları yapanlar anlaşılıyorki tam tesettürlü arkadaşlar ve uyarmadan filan bahsetmişler ...insanlar bu şekilde uyarılmaz bu bir ..ikincisi dinimiz sadece tesettürden ibaret değil bu da iki ...kimse enaniyete kapılıp da bir başkası hakkında aman şuna bak ne biçim örtünmüş deme hakkına sahip değil ..insanlara bir takım şeyleri ancak iilikle anlatabilirsiniz ..bu şekilde kendini üstün görme tavrı ile değil ...
yanlış karşılanan kıyafetlere tepki veriliyor ancak ben de son zamanlarda pardeslü arkadaşlarda daracık hatta kalcaları arkadan oynaya oynaya giden pardesülüler görüyorum bunlara ne demeli ..nedir yani şimdi bu tunik giyen kötü de pardesü giyen imii anlamadım ..önemli olan vucut hatlarını aşırı dikkat çekecek şekle sokmamak ..buna dkkat etmek önemli ..ben de pantolon giyiyorum çok da seviyorum..çok rahat çünkü...ama bahsedildiği gibi bir insan olduğumuda hiç düşünmüyorum ..insanların şık giyinmesinin sakıncalı olduğunu düşünmüyorum ..peygambrimizin hadislerinde de müslümanın güzel giyinmesi gerektiği yazılı..ayrıca tek tip insan modeli gayreti nedir anlamadım ..tek tip insan sadecetakvada olmalıdır arkdaşlar ..bir insanı takvasıyla eleştirebilirsiniz ancak ..yok tunik giymiş yok saçını şöyle bağlamış v.s.. bunlarla uğraşmak küçük insan işidir ...
kaldıki ben imamhatip camiasından geldiğim için o tesettüre uygun arkadaşları daçok iibilirim ..kimse beni konuşturmasın lütfen ...
ben taraf değilim burada ..kendim pardesülü olmadığım için pardesülülere çamur atıyor da değilim ..ben sadece olayı objektif değerlendirme tarafındayım hepsi bu ..
zamanında lisede iken o başörtüleri takıp pardesünün altına ince çorap dahi giymeyip de ne haltlar işleyene arkadaşlarımın da sayısı hiç de az değildi ...o yüzden bu işler kıyafet işi değil ..bu işler iç meselesi..tabiki herkes kendine göre tesettüre uymaya çalışacak ..ama kimse bir diğerini tanımadan bilmeden fetva vermeye sonra da yok ben uyarmakla yükümlüyüm demeye kalkmasın ..acaba kendisini uyarmakla yükümlü olan kişiler aynaya bakıp da kendilerini sorguluyorlarmı ..bir başkasını sorgulayacak kadar müslümanlarmı kendileri acaba ? bunu sorguladılarmı da bir diğerinin müslümanlığını eleştirmeye kalkıyorlar..
öyleki lisede bu pardesülü arkadaşlarımın çoğu evli adamların 2.karısı olma yolunda ilerliyorlardı..
demekki bu iş pardesüyle eşarpla olmuyor ..
bu konuda çok tecrübem oldu ve gözlemlediğim şuki insanlara belirli tek tip bir insan modelini dayatmaya kalktığınız zaman o insanlarda başka sorunlar ortaya çıkıyor ..önemli olan insanların içlerini güzelleştirebilmek ..çünkü islamda bir sürü başka şey de var ve biz gerçek bir müslüman yolunda ilerlemek yerine onun şalı bunun eteği ile uğraşmamalıyız..
belki bir insan pardesü giymiyor tam örtünmüyor olablir ama belki öyle güzel vasıfarı vardır ki ALLAH ın en sevgili kuludur..işte bunu biz bilemediğimiz için lütfen insanları yadırgamayalım suçlayıcı konuşmayalım...aklı başında bir insana bu şekilde davranmak yakışmaz..
kimi tunikli kimi etekli kimi pantolonlu farketmez ..herşeyden önce islamın öngördüğü ahlaki vasıfları edinelim ..boş bir tesettürlü olmaktansa içi dopdolu bir tunikli olmayı tercih ederim ..bilmem anlatabildimmi ..
tekrar söylüyorum kimseyi hedef almış değilim ...ben yaşadıklarımdan öğrendiklerimden yola çıkarak objektif olarak bir değerlendirmede bulunmak istedim hepsi bu ..
ben de foto ekliyeceğim buraya inş...kalın sağlıcakla ..

mutfak robotu bacım şimdi iyi yapayım derken sen de kör gözüm parmağıma dalmışın yani. "ne pardesülüler biliyorum neler yapıyolar" diyince o arkadaşları töhmet altında bırakıyoruz, o da hoş değil. ben bu lafı daha çok tesettüre karşı olanlardan duyuyorum, yok efendim o başörtüleri takıp neler yapıyolarmış da bilmemne de. kıyafet meselesi değil elbette ama senin yaptığın da suçlamadır ve senin karşı durdukların da bundan çok farklı değil. :1no2: bu kıyafet topiklerini okusam da kıyafetlere yorum yapmaya çekiniyorum bu yüzden. zaten memlekette örtülü örtüsüz ayrımı maalesef bir süredir gündemde, bi de örtülüler diye aramızda ayrılmanın gereği yok :1no2: ps.: pardesülü değilim, tunik pantolon-uzun etek üçlüsünde öle dolanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…