Ya aslında meselenin çözümü basit kızlar. Dış örtüsü giymek. Bir dış örtünüz olduğu zaman içine ne giydiğiniz önemli değil, kolsuz da giyin, askılı da fark etmez.
Ancak farkındayım ki pardesü aslında bir mont ve mont yazın giyilmez. Yani bir kıyafet yazın ne kadar dikişleriyle bizi sararsa o kadar çekilmez oluyor, ben gömlekte filan bile zorlanıyorum, insanın üstüne yapışıyor. insan yaz sıcağında püfür püfür kıyafetler giyip rahat etmek istiyor.
daha az dikişli daha bol kıyafetler insanı daha rahat ettiriyor. aslında gözümüzün önünde de zaten bunun örneği var: arap kadınları. bence onların pardesü değil de abaya denen dış örtüler tercih etmelerinin sebebi, bunların daha dökümlü ve rahat kesimli olmaları.
ama abayalar da türkiye modasına pek uymuyor, etnik değil de modern giyinmek isteyen türk kadınına hitap etmiyor. bu yüzden yazın dışörtüsü bulmak zorlaşıyor.
ben kendim için bir formül düşündüm: keyp ya da panço.
yani dikişi az, vucüdü sarmayan, çok rahat, dökümlü kumaşla da yapılabilecek bir dış örtüsü. birkaç fotoğraf ekliyorum ama bunlar genelde kış için yapılmış modeller, siz mesela gri ya da bej içini göstermeyecek ama ince bir kumaşla diz boyunda düşünün:
Ya bazı kapalı arkadaşlar görüyorum, kısa kollu bir elbise giyinip içine dar bir body giyiyorlar yaz sıcağında. eğer iki kat giyebiliyorsak içimize kısa kollu giyip üstümüze dış örtüsü almak daha akıllıca olmaz mı?
Hem böylece, en azından kendim için düşünüyorum, istediğim her türlü kıyafete sahip olmam ve onları giyinmem mümkün olacak, dar-bol, kısa-uzun düşünmeme gerek kalmayacak. ohhh, herşeyi giy, üstünü ört. çok rahat!