Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

Ya aslında meselenin çözümü basit kızlar. Dış örtüsü giymek. Bir dış örtünüz olduğu zaman içine ne giydiğiniz önemli değil, kolsuz da giyin, askılı da fark etmez.

Ancak farkındayım ki pardesü aslında bir mont ve mont yazın giyilmez. Yani bir kıyafet yazın ne kadar dikişleriyle bizi sararsa o kadar çekilmez oluyor, ben gömlekte filan bile zorlanıyorum, insanın üstüne yapışıyor. insan yaz sıcağında püfür püfür kıyafetler giyip rahat etmek istiyor.

daha az dikişli daha bol kıyafetler insanı daha rahat ettiriyor. aslında gözümüzün önünde de zaten bunun örneği var: arap kadınları. bence onların pardesü değil de abaya denen dış örtüler tercih etmelerinin sebebi, bunların daha dökümlü ve rahat kesimli olmaları.

ama abayalar da türkiye modasına pek uymuyor, etnik değil de modern giyinmek isteyen türk kadınına hitap etmiyor. bu yüzden yazın dışörtüsü bulmak zorlaşıyor.

ben kendim için bir formül düşündüm: keyp ya da panço.

yani dikişi az, vucüdü sarmayan, çok rahat, dökümlü kumaşla da yapılabilecek bir dış örtüsü. birkaç fotoğraf ekliyorum ama bunlar genelde kış için yapılmış modeller, siz mesela gri ya da bej içini göstermeyecek ama ince bir kumaşla diz boyunda düşünün:

Ya bazı kapalı arkadaşlar görüyorum, kısa kollu bir elbise giyinip içine dar bir body giyiyorlar yaz sıcağında. eğer iki kat giyebiliyorsak içimize kısa kollu giyip üstümüze dış örtüsü almak daha akıllıca olmaz mı?

Hem böylece, en azından kendim için düşünüyorum, istediğim her türlü kıyafete sahip olmam ve onları giyinmem mümkün olacak, dar-bol, kısa-uzun düşünmeme gerek kalmayacak. ohhh, herşeyi giy, üstünü ört. çok rahat!

EY KENDıSıNE YÜKSELEN ELLERı BOŞ ÇEVıRMEYEN!

Bir süre ayrı düştükten sonra dönüp sana gelenleri kovmayacağını vadediyorsun.
Sana yönelenlere hep “gelin, gelin” diyorsun.
Ey Rab! Bütün kusur ve hatalarımızla beraber müsaade buyur “biz de geldik” diyelim. Geldik ve şu mübarek gecede sana,
...Yolların amansızlığını,
Nefis, şeytan ve hevânın imansızlığını,
Bizim de dermansızlığımızı şikayet ediyoruz.
Bilhassa, her zaman hatalara açık duran,
Günahlara meyyal bulunan
Ve ululuğuna karşı hep saygısız davranan,
Serkeş nefsimizi sana şikayet ediyoruz.
Sen bizleri nefsin ve şeytanın şerrinden muhafaza buyur ya Rabbi!
Bizleri büyük-küçük hatalardan, günahlardan ve emirlerine karşı isyan kokan tavır ve davranışlardan arındır Ya Rabbi
Lisanlarımızı yalandan, gıybetten, senin sevmediğin,
Hoşnut olmadığın bütün kirli sözlerden temizle ya Rabbi!
Kalblerimizi gösterişten ve iki yüzlülükten muhafaza buyur ya Rabbi!
Her hal ve tavrımızı rızan istikametinde eyle ya Rabbi!
Niyetlerimizi ihlaslı kıl ya Rabbi!
Ragaip Kandiliniz Kutlu Olsun Dualarınız Kabul Olsun

Kizlar güzel yorumlariniz için herkese tek tek te$ekkür ederima.s.

ar$ivimde olan ve çok begendigim tesettüre uygun olan bir kaç modeli payla$mak istiyorum...belki sizlere fikir olur bayanssulusmile

içine uzun kollu penye giyilebilir

üzerine ince peyne hirka giyilebilir..

altina etek yada siyah bir pantolon olabilir...

Biz aslında bahsettiğim dışörtüsü tarzını son 1-2 senedir kullanmaya başladık, büyük şehirlerde görüyorum ama kışın, ve de keyp değil de panço olarak.

Pançoyla keypin farkı, pançonun sadece üste atılan, genelde tek parça üçgen biçiminde olması ve kolların kıyafetin köşelerinden çıkararak kullanılması. Şunlar panço mesela:

Panço giyince kolların uzun olması lazım, çünkü elleri havaya kaldırdığımızda filan kollar açılır. O anlamda bir rahat edememe durumu olabilir, haklısınız.

Keypte işte durum farklı. Keyplerin kendi kolları oluyor, ya da kolları çıkarabileceğiniz boşluklar bulunuyor.

Mesela altta paylaştıklarım:

Bende bu tarz gömlek var, yarasa kollu, oradan biliyorum. çok rahat

Abaye giymenin ne sakıncası var? Hele özel bi gün, kına vs. var ise içime elbisemi giyiyorum üstüne abaye, çok çok rahat oluyor. Tabi parlak şalımı arkama attırıp, kocaman güneş gözlüğümü takarak. Gittiğim mekandada çıkartıyorum, tek parça pardesü gibi aslında. Ya da ıslami kesime uygun bi tatil köyüne gittiğimizde, içimde mayom üstünde abayem, oh büyük rahatlık

Abayanın tabi bir sakıncası yok. Ben oldum olası abayayı pardesüden çok daha fazla beğenmişimdir, çok daha zarif, kibar duruyor.

Ama biliyoruz ki Türk kadını Arap kadınından çok Avrupa kadını gibi giyinmek istiyor, bu da bir gerçek. Etnik kıyafetler her zaman için modern kıyafetlerin gerisinde kalıyor, kalacak da ülkemiz bayanı için.

Hal böyle olunca da ben de abaya değil keyp önermeyi düşündüm. Aslında keyp batılı insanın abayası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…