.........
kuzum hiddetlenme, ben de tesettürlü değilim zaten. başörtüsü bile yok o fotoğraflarda, herkesçe malum sanırım bunların tesettüre örnek modeller olmadığı. ama fikir verebilir, gider uzun gömleği etekle giyer vs.
şunu da söyleyeyim, benim bacak boyum uzun, o yüzden gömleğin nereye geldiğini doğru algılayamamış olabilirsiniz. kalçayı tamamen örtüyor hatta geçiyor bile. ayrıca, vucüdumun hiçbir hattı belli değil. başım örtülü olmasa da tesettüre inanan bir insanım, o yüzden aksini iddia etmeniz beni üzer...
ben bu tarz giyinen başörtülü kadınlar da görüyorum. o zaman hep düşünüyorum ben de kapanınca bu şekilde giyinir miyim diye. eğer o bayan makyajsızsa, kaşlar alınmamış, tırnaklar kısaysa, halinde tavrında vakar varsa beni rahatsız etmiyor bu tarz giyim tesettürde. böyle insanların tesettürsüz addedilmesini de istemem. sonuçta baş da örtülü olunca, bu tarz giyinmek el-yüz-ayak dışındakileri örtecek kadar uzun, vucüt hatlarını belli etmeyecek kadar bol, dikkat çekmeyecek kadar sade olduğu için eleştirilecek somut bir şey o an bulamıyorum.
eğer sizin varsa, şurası şöyle diyeceğiniz, eleştirilerinizi öyle yaparsanız hepimiz yararlanmış oluruz.
minenes´cim, senin basörtülü olup olmadigini bilmiyorum, bu beni ilgilendirmezde zaten
kimseyede saygisizlik etmek istemem, fakat pantol üzerine gömlek (sadece kalcaya kadar) olsa bile
bana göre tesettür degildir, eger panol giyiliyorsa üzerine gömlegin/elbisenin boyu en az dizlere kadar olmali
ve kollari uzun olmali, gercekten tesettürlü olan biri kollari yariya kadar acik gezemez bana göre
tesettürlü biri eger etek giyorsa bacaklari yariya kadar acik ve poposuna yapismis bir etek giyemez
öyle "tesettürlüler" var ki beyaz keten etegin altina siyah tanga kilot giyiniyor, bu resmen sapiklik
YA TESETTÜRe TAM UY YADA HIC UYMA
tesettürlü deyince herkezi ayni kefeye koyuyorlar, gercekten tesettüre uyanlari da uymayanlari da, malesef, tesettür konusunda taviz verilmez
bunlar benim düsüncelerim
minenescim açık olmana rağmen çoğu türbanlılardan daha kapalı giyindiğin bariz..
ailende,çevrende tesettürlü olmadığı halde bu kadar dikkat ediyorsan giyimine seni gönülden tebrik ediyorum..
bu onun bunun söylemesiyle değil zaten tamamen gönül işi..
sen yolunda devam et aynen böyle aldırma söylemlere çok iyi gidiyorsun canım
lahana seni takipteyim
haberin olsunyerimseniben
bende seni takipteyim
haberin olsun
minenes´cim, senin basörtülü olup olmadigini bilmiyorum, bu beni ilgilendirmezde zaten
kimseyede saygisizlik etmek istemem, fakat pantol üzerine gömlek (sadece kalcaya kadar) olsa bile
bana göre tesettür degildir, eger panol giyiliyorsa üzerine gömlegin/elbisenin boyu en az dizlere kadar olmali
ve kollari uzun olmali, gercekten tesettürlü olan biri kollari yariya kadar acik gezemez bana göre
tesettürlü biri eger etek giyorsa bacaklari yariya kadar acik ve poposuna yapismis bir etek giyemez
öyle "tesettürlüler" var ki beyaz keten etegin altina siyah tanga kilot giyiniyor, bu resmen sapiklik
YA TESETTÜRe TAM UY YADA HIC UYMA
tesettürlü deyince herkezi ayni kefeye koyuyorlar, gercekten tesettüre uyanlari da uymayanlari da, malesef, tesettür konusunda taviz verilmez
bunlar benim düsüncelerim
parlayanyildizim, yeni yeni tesettüre girmeye çalışan bir insan için, ki herhangi biri diyelim, kalın çizgilerle sınırlayarak oluşturulan seçenekler zor gelmez mi, caydırıcı olmaz mı? kendi adıma ben yavaş yavaş tesettüre daha uygun giyiniyorum, dahada alışıyorum. Tam uy, yada hiç uyma mevzuu hiç kimseyi bağlamaz, daha öncede belirtmiştim müslüman hanımlar olarak birbirimizi uyarmamızda fayda var ancak güzel bi dille
söylediklerinize kırmızı cümle dışında katılıyorum. o cümleye katılmama nedenimi jefflima açıklamış zaten.
ancak gösterdiğim fotoğraftaki giyimin bahsettiğinizden farklı olduğunu düşünüyorum. bakın siz, kısa giyerek koldan bacaktan göstermekten bahsediyorsunuz, ya da dar giyinerek vucüt hattını göstermekten. bunlar tesettür değil. buna kimse itiraz edemez. ama dikkatli bakın, benim fotoğraflarımda mesela, başım açık olmasına rağmen kesinlikle 5 cm bile olsa koldan, bacaktan göstermem, o fotoğraflarda da öyle zaten. ayrıca, herkes için tabi ki bu kadar kısa gömlek olur diyemem, genelde bu boy giyince bacakların üst kısmı belli olur, ama ben zayıf olduğum için bu şekilde giyinince hiçbir hattım belli olmuyor. yani ikisini doğru ayırmanız lazım. birinde, dinimizce verilen sınırları açıkça bir ihlal söz konusu. ama ikincisinde öyle değil. aynı kefeye koymanız hem bana hem böyle giyinen bayanlara haksızlık olur.
tabi ki en güzeli dış örtüsü edinmek, bu başlıkta önceki postlarımıza bakarsanız, 2-3 sayfa öncesine onu da konuştuk. buna itirazımız yok.
türkiyede ailelerin %70'i tesettüre karşı çıkmaz, bunların çok büyük bir kısmı kızlarının tesettüre girmesinden ve pardesü giyinmesinden hoşlanır, bunu destekler. zaten aile kadınlarının %50si veya daha fazlası bir şekilde örtünüyordur ve erkekler de en azından cumaya giden belli muhafazakar düşünceleri olan insanlardır. böyle bir aileye mensupsak da açıkçası örtünmek kolay bir iştir. kolay bir işi yaptıktan sonra da tesettür tahtımıza geçerek insanları beğenmemek daha da kolaydır.
ama bunun gibi olmayan bir türkiye de var. kendimi temize çıkarmak için, bana acıyın yüklenmeyin filan gibi bir motivasyonla yazmıyorum birazdan söyleyeceklerimi, sadece insanların başka çevrelere maruz kalabileceği konusunda ufukları genişletmek istiyorum.
işte yaşamak zorunda olduğum hayat:
-çekirdek ailedeki tesettürlü sayısı: 0
-sülaledeki tesettürlü sayısı: 0
-tesettürlü sınıf arkadaşı sayısı: 0
-yaşadığı apartmandaki tesettürlü sayısı: 0
-okulundaki tesettürlü sayısı : 10 (yaklaşık olarak)
Böyle bir hayat yaşayan insanlara, daha başlarını örtmek için bile mücadele etmeleri gerekirken, el-yüz-ayak dışındaki yerlerini vucüt hatlarını belli etmeyecek kalınlıkta kıyafetlerle örttükten, hal-tavır ve genel hallerine dikkat ettikten sonra- yok tuniğin 30 cm daha uzun olmazsa tesettürsüzsün demek, bana işin ruhunu kaçırmak gibi geliyor.
Allah'ın yargılaması ve adaleti, herkesi kendi şartları içinde değerlendirmeye yetecek kadar engindir elbet.
Sakın şunu sanmayın, taviz vermeyi haklı çıkarmaya çalışmıyorum, elbette ki insanlar her zaman için daha fazlasını, iyisini yapmaya çalışmalıdır. Eğer kendi nefsi dışında bir engeli yoksa mutlaka dışörtüsü edinmelidir vs.
Ama göstermeye çalıştığım gibi, insan her zaman kendi kararlarına kalmıyor. çevreden destek görmeyi, işinin kolaylaştırılmasını bırakın, zulüm görüyor.
emin olun ki, inanıp da çeşitli sebeplerle en iyisini yapamayanla, inanmayıp sırf muhafazakarlıkla belki de zorla örtülmüş bayanlar birbirinden ayrılıyor, iyi bir gözlemle bunu siz da ayırt edebilirsiniz. edin de... insanlara kızmak, yargılamak ve kınamak, her zaman aşağıda olan seçenektir.
örtülüler arasında birbirimizi kırmayalım arkadaşlar.
parlayanyildizim, seni de çok iyi anlıyorum, ben de inan çok karşı çıkıyorum tesettürden bahsettiğin şekillerde giyenlere, kollarını sıvayanlara inan sizden daha çok kızıyorum, hele ki ben isteyip de yapamıyorum ama onlar bulup da mahvediyor diye. sakın o kesimi savunduğumu sanma.
sadece o bayanlarla, bizim gibilerin farkını çizmek istedim.
lahana seni takipteyim
haberin olsunyerimseniben
bazi seyleri istedigim gibi ifade edemedim, kusura bakmayin
söylediklerim sadece benim düsüncelerim benim fikrimdir
kimseyi üzmek kirmak istemem
canım öylemi o zamn biraz daha aktif olmalıyım:)
kocaman ve aklı başında insanlarız.
düşünceler tam terside olsa ,birbirimizin
düşüncelerine katılmasakta herkesin fikirlerini
yazıp ifade edebilmesi taraftarıyım...
yanlış birşey göremedim yazdıklarında ..
onlarda senin düşüncelerin...
benim fikirlerim mi?
tesettürlü ve kapalı bir insan
bileklerine kadar kollarını kapamayan kısa kollu şeyler giyemez,
ayak bileklerini kapamayan ,bacaklarını kalın çorapla kapatmadıkları etekler giyemez...
boyun saç kulaklarının göründüğü şekilde eşarbını bağlayamaz...
yani yapmamalı...
nefis ,insanız kolay gelir üşengeçliktir yapıyoruz.
bende yapmıyorum diyemem.
ama doğrusu bunların hiçbirini yapmamaktır.
hatta tesettürlülerin aile içinde baskı ortamlarının kalkıp kendi ailesi içinde özendiği sevdiği en azından mini askılı işte neyi seviyorsa evinin duvarları içinde herşeyi yapıp bunları dışarıya taşırmamalıdır...
gittikçe ,günler geçtikçe ve en önemliside yaz geldikçe herşeyin boyu cm cm kısalmakta...
buda benim çok fena şekilde sinirimi bozuyor...
.
elbisen cooook hos robotum
nasilsin bu arada özledim seni a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?