Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

sağolasın parlak..ben aslında ilk 1 ,5 ayda 8 kilo verdim..sonra diyet ibozdum ara ara ..sonra kilo vermem durdu ..tekrar başladım ..sonuç 10 kilo :)) diyete devam et tabi bırakma..

benim evde netim her zaman vardı ama girmiyordum ..tosnumla ilgileniyorum akşamları :))
şimdi eşim iş değiştirdi ..çok yoğun ..proje filan hazırlıyor .. evde iki tane bil. var ..o çalışırken ben arada bakıyorum ...kaydirigubbakcemile3
sınavında başarılar inş. geçersin..
ben kiloyu hamileliğe hazrlık olsun diye verdim aslında ..artık bebek düşünüyoruz ..bir aydır başladık çalışmalara kaydirigubbakcemile3 duanı esirgme ..yakın zamanda inş. benden bir tane daha gelsin dünyaya fena olmaz değilmi kaydirigubbakcemile3

birakmayacagim ins verecegim bu kilolari

bebek calismalariniz hayirli olsun, tabiki olsun senden, bi tane degil bir kac tane olsun
ama sirasiyla, Allah hayirli saglikli evlat versin canim

sende benim sinavlarim icin dua et olurmu

hadi öpüyorum seni kendine iyi bak, görüsürüz

a.s.

aslında meselerde hemfikiriz. farklı ülkelerde yaşamanın getirdiği bir takım anlayış farklılığı olabilir tabii, herkes kendi şartlarına göre düşünür.

avrupada, amerikada maşallah cidden çok güzel yaşıyor insanlar. ama işte onların şansı taklidi imanla büyümemeleri. şimdi bizde insanlar müslümanlığı kendilerinin sıfatı olarak almak istedikleri için, müslüman gibi yaşamasalar bile hayat tarzlarının doğru olduklarını savunuyorlar, yeter ki adları müslüman olsun, böylece içlerini rahatlatıyorlar, dolayısıyla ortalık karman çorman. avrupada filan ise böyle bir durum yok, müslümansan çevreni taklit ettiğin için değil, adının öyle olması gibi bir derdin de olmuyor, seçtiğin için müslüman oluyorsun, eh bilinçli oluyor ve yaptığını tam yapıyorsun.

bir de batı toplumlarında bireyselciliğin çok gelişkin olmasının da yardımı oluyor. aile ve çevre bizdeki kadar bireyler üstünde baskı kuramıyor, dinlere ve dindarlığa da aslen daha çok saygı duyulabiliyor. inanın ben dini görüşlerimi bu forumdan çok daha rahat uluslararası forumlarda dile getiriyorum. ya mesela, zina meselesini, bir yabancıyla çok kolay konuşuyorsun, ona diyorsun ki benim dinimde evlilik öncesi ve harici ilişki haramdır, hiç yobazlık olarak görmüyor, saygı duyuyor. bu forumda git başka bir postta evlilik öncesi ilişki haram de bak bakalım başına neler geliyor.

türkiyenin en büyük imtihanı ve tabi diğer müslüman ülkelerin de, sizin de dediğiniz gibi, ibadetin adet, adetin ibadet halini alması. örtünmede de bunun problemini yaşıyoruz. kadınların belki de büyük kısmı aile veya çevre yüzünden bir bez parçası alıyor başına. dün neler gördüm yine. başında örtü olan bir kadının ayaklarında koyu renkli oje vardı, bir diğeri bildiğin beyaz ince kısa kollu bir body ile geziyordu, sütyeni besbelli. eh bu bayanlar malesef namaz kıldığına filan takmıyor o örtüyü.

diğer yandan da gençlerde özellikle büyük bir bilinçlenme var maşallah. benim dine girmem bile bu rüzgarın sonucu. bugün mesela, üsküdardan otobüse bir kız bindi, maşallah ağzım açık kaldı, kestim kızı yol boyunca bileğine kadar siyah çok kibar bir abaya, başına da mat bordo büyük bir eşarp, boy pos da yerinde, yüz de güzel. açık kadınlar bile kıskançlıkla baktılar alkisalkisalkis

Yani hem kötü durumdayız, hem öğreniyoruz inşallah. Ben şahsen ülkem insanından umutluyum. marjinal örnekler azalıyor. hayırlısı...

benden bir kare ..alıntı yapmayın lütfen ..teşekkürler.ayaklarım biraz çamurlu ama :)) .

Tarzınızı çok beğendim, ben de etnik severim zaten. yalnız başörtünüz de daha bu tarza uygun olabilir mesela şal kullanmayı deneyebilirsiniz, bütünlük arzedecektir

bu arada, sizi yaşıtım hatta benden küçük sandım, 23üm

Son düzenleme:
Kizlar,

bu abaya´lar ferace olanlar mi?? Baska bir model mi`?? Kafam karisti benim..! Biri bunu bana acikarsa sevinirim! kaydirigubbakcemile2

Kizlar,

bu abaya´lar ferace olanlar mi?? Baska bir model mi`?? Kafam karisti benim..! Biri bunu bana acikarsa sevinirim! kaydirigubbakcemile2

Kuzum, abaya arap kadınlarının pardesüsü diyebileceğimiz, genelde siyah ama farklı renklerde de olabilen dökümlü kumaştan rahat kesimlerde dikilen bir dış örtüsü. üzerinde abartılı olmayacak şekilde işleme de oluyor. Birkaç resim:

Minenes,

tesekkür ederim paylasimin icin..! Annem bana hacc´dan getirmisti bunlardan bir tane ama sade siyah kendi islemesi vardi siyahtan...sali´da vardi ve o kadar dökümlü güzel bir kumas ki...Istanbul´da bulamadim ama maalesef ayni kumastan. baska renklerini bakacaktim, genelde hep siyah oluyorlar! opuyorumnanaktan

eyüpte abaya satılıyor, caminin çevresindeki dükkanlarda. başka yerlerde de kesin vardır. çok farklı modellerde olabilir.

bu arada, jefflima, pançolu tesettürlü görmedim demiştin, o zaman bahsettiğim dış örtüsünün nasıl olabileceğine başka bir örnek vereyim. herhalde çift parçalı çarşaflı bayan mutlaka görmüşsündür. hani çarşafın ortasında böyle lastikli bir bölüm yok da, iki ayrı parça halinde giyilenler. onun işte üst parçasını düşün. o parça baş üstünden giyilmeyecek de, omuzdan itibaren giyilecek gibi.

şahsen ben bu tarz çarşafın özellikle minyon bayanlarda çok zarif durduğunu düşünüyorum, öyle bol, balon ya da poşet misali durmuyor, bahsettiğim panço ya da keyp giyinmek de ona benzer bir his verecektir. çarşafın altındaki etek nasıl rahatsız etmezse bu da etmez, pantolon da yakışır herhalde.

teşekkür ederim sağolasın..ben etnik çok seviyorum ama her zaman giymem ..arada sırada ..hem ara sıra giyince daha güzel oluyor :)) şalı sevmiyorum ben pek de yakıştıramıyorum ..ben spor giyimi seviyorum ..işyerinde bile spor giyiniyorum...pantolonu çok seviyorum ..eteği çok sevmem çünkü rahatlık çok önemli benim için...etekle rahat hareket edemiyorum ..çok hızlı yürüyen biriyimdir ..etekle yürürken sinir oluyorum..tunik pantolon ikilisini çok kullanıyorum ...benim için tesettürde bütünlük önemli ..şöyleki :
dize kadar uzun tunikli pantolonlu ama suratında boya badana gibi makyajı olan bir başörtülüdense tuniği kalçasının altında pantolonlu ama makyajsız sade giyinen birini tercih ederim ...ben de kalça altı tunik giyiyorum ama dikkat çektiğimi düşünmüyorum ..dikkat çekmek daha farklı birşey ...benim için kalçaların ,göğüslerin görünmemesi, dize kadar etekle ince çorap giyilmemesi ,boya badana makyaj yapılmaması benim kriterlerim .onun dışında tunik boyu kalçayı örttükten sonra illaki dize kadar olmak zorunda değil bana göre ..karşıdan bakınca dikkat çekilmeyecek bir uyum varsa çok da sorun değil ...çünkü bazen öyle oluyorki pantolon üzerine kalçada tunikle çıkıyorum ben ..arabayla markete gidiyorum ya da acele işim oluyor çıkmak zorunda kalıyorum o an üzerime ne geçirdiysek hak getire :)) normalde çok dikkat ederim ama bazen olabiliyor böyle durumlar..o yüzden insanları yargılamamk gerek..ya da belki düğüne filan gidiyordur ..özel bir gündür makyaj yapmıştır..biz onu sokakata gördüğümüz ve tanımadığımız için ne amaçla makyaj yaptığını bilemeyiz değilmi? o yüzden kimsenin günahını almamak lazım ..insanları tanımayacağımız için amaçlarını da bilmediğimiz için günahlarını alabiliriz bilmeden ..zaten herkese kendi hesabını verecek ...ALLAH herkesin hakkında hayırlısını versin:Saruboceq:

Son düzenleme:
Ayy neden bu tartışma bu kadar uzuyor anlamıyorum...
Bu topicte diğerleri gibi kapanırsa üzülürüm.
Çünkü hepimiz türbanlıyız ama birbirimizi eleştirip duruyoruz.
Öncedende söylediğim gibi ikrahlandırmak yerine iştahlandırmayı deneyelim...

bence de :lepi: ama ben uzatmadım cimcime kendi fikrimi söyledim ona göre

Kapanması için bir neden yok bence, tartışıyoruz ama münakaşa etmiyoruz. Biliyoruz ki hepimizin amacı bir. Bu yüzden şimdiye kadar hiç kimse başkasını kırmak, ona üstün çıkmak amaçlı filan yazmadı düşüncelerini. Bu kadar da konuşamayacaksak vay halimize, fikir ayrılıklarından kavga çıkmadan yaşayabildiğimizi görelim, değil mi?

Canım benim hakkıyla yazanlara sözüm yok, ama bazı arkadaşlarımız abartıyor.
E burada yeni kapanan arkadaşlarımız onlar tabikide ilk etapta tam olarak nasıl giyinmeleri gerektiğini bilemezler, yavaş yavaş alışacaklar. Zaten amaç kesinlikle kırmak olmamalı, ben kırmak için yazıyolar diye bir ibare kullanmadım. Ama "Sen şöylesin, böylesin" yazılırsa onlarda ister istemez kırıcı olabilir.
Son yazdığına katılıyorum kavga çıkmadan düşüncelerimizi dile getirmeliyiz ki olması gereken odur. Biz düşüncelerimizi karşı tarafı kırmadan söylersek ölçülü muhabbet ve paylaşım olacağına inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…