Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

kapanmanin amaci vüdüu belli etmemek sadece saci kapatmak degil .vücud hatlarinin belli olamamsi önemli zina yerlerinn kapatilmasidir bilen zaten biliyor ama anladigim o ki yazilardan bazilari bilmiyor keyfe göre yapiyor kusuar bakmayin bunlari söylemem lazim cünkü hakkiyla kapanilmadimi düzgün hakkiyla kapananlara ciddi laflar geliyor duyuyor görüyorum.dikat edin arkadaslar neyse konunun seyrine döneyim.

ben almanyayi buz gibi bi yer olarak duymustum yazin bile anam bi geldim bu ne sicak böyle yaw.tunik pantolon(diz hizasnda)bide bobet giyildiginde sicak olmaz zaten bazi arkadaslar heralde kapanmamiza karsi onlara i sorum var acaba bikinide giysek bisi giymesekten o günesin yakiciligindan nasil koruncakasiniz gölgeye kacararakmi ??hahahaa güleyim bari .kapanmayi istmeyennn bahanesi cok olur neyse sonra bol ve uzun etek(rüzgara dayanin)birde kisa kollu tisört üstünede ince hirka ben yapiyorum pekde zor degil güzel etek konsuda siyah kilotlu corap mecbur olarak.ama en iyisi tunik pantolun ikilisigünesin önünde durmadiginiz zaman cokda sicak olmasa gerek gölgeler ne güne duruyor

haklısın ama herkes harfi harfi uyum sağlayamıyor
onun dışında çorapsız yada ten rengi çorapla kısa etek giyenler ve pantolon üstü kısa tişortle dolaşanları katmıyorum sözüme

kuzum, tabi ki insanın aklına gelebilir birçok yoldan. sadece aile terbiyesiyle edinilen bir bilinç değil bu. ben senin ne kastettiğini anlıyorum, ancak dindar kesimi pek tanımayan insanlar senin bu gibi sözlerinden tesettürün telkin yüzünden yapıldığı, seçim meselesi olmadığı anlamını çıkarabilirler. henüz bilmeyen insanları bu tip cümlelerle uzaklaştırmamak lazım. bunun bir seçim meselesi olduğundan, bir insanın yeterli bilgiyi edindikten sonra kendiliğinden bunu yapacağından haberdar etmek lazım insanları. yaşın genç, benim o zamanlarımdaki gibi köşeli düşüncelerin var, yine de insanlara karşı biraz daha politik olmaya çalışırsan daha çok kişiye ulaşırsın.

iste aile kisiye bunu söylemsse bence kisinin aklian hic gelmez sonucta rahatlik var yaa. baskasi ne düsünürse düsünsün ama öteki yazdiklarim abakrak hic olmassa düzgün kapansinlar ya annem karisma naparlarsa napsinlar diyolra ama ben bos veremm ask meslesi vs degilki bu..ayrica köseli düüsnce derken????

her konu altında bu tür muhabbetleri görmek beni biraz baydı açıkcası.. alsanaalsanasmile

konuyu yeni gördüm bu 1 ikincisi benim bu dememim sebebi de belli bazi arkadasalrinn yazilarini gördüm ondan yazdim.konun disina ciktigimida belirtmistim ayrica kusuar bakmayin yazin ne giycemgimizden degilde dine göre uygun giyinmek önemli..

$imdiye kadar sustum yorumlarin çogunu okudum ve birçogunza hak veriyorum...kendimden örnek vereyim ben güzel giyinmeyi çok seviyorum ama dar olmamasina bir yerimin gözükmemesine dikkat ediyorum ve pantollarimin uzerine mutlaka uzun bir$eyler giyorum...$alimida uygun bir $ekilde örtügüme inaniyorum dikkat çekiyormuyum çekiyorumdur belki ama bu konuda nefsime yenik dü$üyorum her renk giyerim cirtlak olmamasi $artiyla, topuklu ayakkabida giyorum açik yada kapali belki tam gerektigi gibi giyinmiyorum ama ben bu $ekilde giyinmeyi seviyorum...kendi istegimle kapandim çevremde birçok kapali var ama oralari buralari hep meydanda kisa etekler kisa kollar nebilim yani açilsalar daha iyi ama birçogununda baskiyla örtündüklerinide biliyorum...
Bu konuda sessiz kalamadim ve fikrimi payla$mak istedim herkesin görü$üne saygim vardir kar$i tarafi rencide etmeden yerimseniben

ve bana yorum yapan tek tek alinti yapmadan tüm arkada$lara te$ekkür ediyorum a.s.

cok haklisin zümra o bahsettgn kapalilardan ben haz etmiyorum bahsetmistim zaten zorla örtünnenlerdende ya örtünmüs ama neden niye taktigini bilmiyo sadece basin kapali olmasi gerektigini düsünüyo ve sadece basi kapatip baska yerler mecbur degilmis gibi aciyorlar . iste burda bilgisizlik ön plana cikiyor kimse arastirmiyo neden nasil nicin vs.zaten herkes arastirsa bisileri ögrense sorun kalmaz degilmi kizlar bayanlar ablalarim

haklisin kaydirigubbakcemile5

zümra nerdesin yavv...

bak özeltme kendini:)

burdayim canimm olumunekankayizsmile

senide görelim özledik :1hug:

madem kızlar bunu konuşuyoruz, bilinçsizliğimizi yani, hem bu forumda yeni başlık açmak uygun olmayacağı için bir konu da ben getireyim önümüze. madem konumuz yaz ve tesettür.

bildiğimiz gibi, tesettür aslında hem kadına farzdır hem erkeğe, hem kadınlar arasında farzdır hem erkekler arasında. sadece sınırlar değişir değil mi?

kadından kadına da sınır vardır. o da çoğumuzun dahil olduğu hanefi mezhebinde göbek-dizkapağı arasıdır.

bunları neden hatırlatıyorum. hidayete sonradan erdiğim için yüzmek öncesinde benim için vazgeçilmezdi. tesettüre inanınca yüzmeyi çok özlediğim için 1-2 kere islami(!) tatil mekanlarına gittim. gitmez olaydım. girişte çarşafıyla, pardesüsüyle sanki çok bilinçliymiş gibi görünen hanımlar bile içeride tamamen bikiniliydi !!! bu olacak iş mi?

işte tesettürde sürekli "erkeklerden sakınmak" meselesini öne çıkarırsak böyle olur. tesettür erkeklerden kaçmak için filan değildir. bunu daha önce de söyledim. bu sadece bir küçük hikmetidir. Allah aşkına bu kadar erkek,cinsellik merkezli olmayalım. tesettür, Allah emrettiği içindir.

erkek, erkek diye diye tesettürü anlatınca, bu sefer kadın kadına olanına kimse riayet etmiyor. neden? çünkü sevicilik ihtimali görmüyorlar kendilerinde, kadın kadına birşey olmaz diyorlar, sanki tesettür birşey olacaksa yapılması gereken bir şey. eh erkekler de saçtan filan tahrik olacak durumda değiller artık, başları da açalım mı o zaman?

oysa ki kadın kadına olan tesettür de dinin emri. ne farkı var? sınırı farklı. bu onu daha mı az önemsiz yapar? yapmaz. samimi olan, erkeğe karşı tesettürde bu kadar boru öttüren her bayanın diğer sınıra da dikkat etmesi lazımdır. etmiyorsa onun samimiyeti, dini bilinci laftadır, o kişi sadece muhafazakardır.

siz siz olun, tatile, hamama filan gidecekseniz, bir tane erkek haşeması tarzı şey giyin altınıza üstünüze de bikini üstü...

yani düşünün, koskoca tesiste, yüzlerce insan arasında, başı açık tek bayan bendim, ama havuzda göbe-dizkapağı arasını örtmüş tek bayan yine bendim...

minerescim cok ama cok haklisin sende dogru dedin.kadin kadina herseyini göstermiycek ama bazilari cinsinn yaninda herseyi yapiyor .daha dün annem görmüs iki kizin birbiriyle yaptiklairini siz düsünün gerisini.neyse sen anlattn uazen anlailmasi gerekeni benim konusmama ne hacet.

bak sen avrupadaymışsın galiba, oralarda diğer müslüman göçmenlerin kıyafetlerini bulmak mümkündür, hint kıyafetleri filan da, olmasa da yaz için bulabildiklerini paylaş, bekleriz.

aslen bu başlığın amacı bulabildiğimiz kıyafetleri paylaşmak.

ben de eklerim yarın-bigün...

mutfak robotum ilk kiyafet cok hoc nerden aldin...minenescim valla ben buraya yeni geldim 1,5 yildir türkiye sevdalisi oldugum icin tatile kadar parami biriktirim tr de alicam dedim burda dogru dürüst bi kiyafet almadim bi kot pantoln diz boyu elbise bide kalca boyu gömlek birde acikcai ben öyle hint kiyafetleri felan hosuma gitmiyor tunik tari nenzeri olurda öyle o dizilerdeki gibi pek sevmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…