Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

zümra, sen cidden hoş giyiniyorsun, benim şimdi düşündüğüm bir tarz değil biraz klasik ama kendi tarzında gayet güzel. ortamını bilmiyorum ama çok samimi söyleyim benim ortamımda kesinlikle dikkat çekmezdin, yani cinsi anlamda filan.

geçen bir tesettür yazısında, tesettür sınırlarına ve ruhuna riayet etme şartıyla belirlediğimiz kıyafet tarzımızın, yaşadığımız toplumun adetlerine ve anlayışına uymaması mekruhmuş.

ya zaten aslında dikkat çekmenin formülü renkten, desenden değil, farklı olmaktan geçiyor. çarşafa laf etmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın, ama bazı semtlerde çarşaf eşarplı bir tesettürden çok daha fazla dikkat çekiyor. geçen kadıköyden otobüse bindim mesela, bir grup genç, yüzler güzel çarşaflı kız vardı. ayakta kaldılar malesef, erkekler-kadınlar ilgiyle süzüp durdular...

minenenes ben resm yüklüyorum sen hala konuyu dağıtıyorsun :)) çekeceğim kulağını heee :)) dağıtmayalım konuyu artık ..iice kalpler kırılmasın ..

robot abla kırmızılar yakışmış:)
2. fotodaki elbise de çok güzelmişbayanssulusmile

sağolasın sanat ..kırmızı beyaz ve maviyi çok yakıştırırlar bana ..ben de kırmızıyı çok seviyorum nedense ...dolabım kırmızı dolu :)) ikinci elbise ?
bu arada ablayım değilmi :)) vay be artık abla da denilecek yaşa geldim ..yakında çocuğum da oldumu tamamdır ...28 i deviriyorum iimi :))

aa evet diğer fotoğrafı link olarak eklemişsin ona bakmamıştım o yüzden 2 dedim pardon:)

canım kusura bakma ama bu düşüncene katılmıyorum..ailenın kapanmanı ıstemesınde kesınlıkle yanlıs bırsey gordugum ııcn yazmıyorum bunu sadece aile kişiye bunu söylemezse kişinin aklına hiç gelmez sonuçta rahatlık var işte takıldıgım bu bende 11-12 yasında kapandım ama ailemin isteğiyle değil tamamen kendi hür irademle kendi isteğimle arar verdim hakkını verrebiliceksem yapmalıyım dıye dusundum ve kendımı hazır ettıgım zamanda ALLAH nasip etti kapandım tam anlamıyla yapıyomuyum tartısılır ama bildiğim yanlısları yapmıyorum en dogru sekılde yapmaya özen gösteriyorum neyse..
demek istediğim aile insana söylemedende gayet te insan düşünebilir bunu bak geçmişteki sayfalarda bir hanım yazmıstı ailesi tamamen acıkmıs o kapanmak ıstedıgını soylemıstı ve aılesının buna karsı cıkıcagını bıle bıle .aıleyle alakası yok bunun kısının ıcınden gelıcek kısı kendısı karar verıcek ...hepimiz inanan insanlarız herkez dogrunun ne oldugunu bılıyo ıster kapalı ıster acık orası tercıh meselesıdır..
rahatlık konusuna gelıncede bence boyle bır tabırı kapalı bır bayandan duymak hıcte dogru degıl.ben kapalılıkta zorlanılıcak hıcbırsey goremıyorum acıklık rahatlık kapalılık zorluk mudur yanı ??? bu tabır gercekten hıc hos degıl lmaz: acık olanada saygım var kapalıyada size gore kapalılık rahatlık olmayabılır ama lutfen yorumlarınızı yazarken madem kapalılıgı bu gozle gormeyen ınsanlarıda goz ardı etmeden yazın lütfen ...

çok te$ekkür ederim :1hug: böyle dü$ünmene çok sevindim...
çok net ve dogru yazmissin sonuna kadar katiliyorum a.s. Yurt di$inda ki kapalilari görsen agzin açik kalir inan topuzlar 2 metre yüksek sonra arkadan baglamalar ve renk renk kurdalelerle çiçeklerle süslemeler tam bir sanat eseri yaratiyorlar delikafadulden

neyse robotcum bende kirmizili halini biyendim

Son düzenleme:
rahatlık konusuna gelıncede bence boyle bır tabırı kapalı bır bayandan duymak hıcte dogru degıl.ben kapalılıkta zorlanılıcak hıcbırsey goremıyorum acıklık rahatlık kapalılık zorluk mudur yanı ??? bu tabır gercekten hıc hos degıl lmaz: acık olanada saygım var kapalıyada size gore kapalılık rahatlık olmayabılır ama lutfen yorumlarınızı yazarken madem kapalılıgı bu gozle gormeyen ınsanlarıda goz ardı etmeden yazın lütfen ...[/QUOTE]

ben zaten zorlanilacak bisidir diye yazmadimki zaten bende kapaliyim kendime basaksina laf getierecek bisi yazmam ben rahatlik konusunu bu sayfada bazilari yazmis diye onlara yazdim onlarin düsüncesine göre öyledir diye tam dikatli okumadiniz heralde. ayrica siz öyle olabilirsiniz ama kac kisi var böyle kendi düsüncesiyle dogruyu bulan siz varsiniz sayfaada baska yazan vardir daha baskalrida vardir belki ama ne kadar bu sayi fazlami az mi ??ben kafadan atmiyorum hic bisiyi yasim kücük diye atarak söyledigimide düsünmeyniz lütfen.sizi tebrik ederim kendinz düsünüp dogruyu bulmussunuz ama kac kisi varki böyle herkes birinn demesini bekliyo gibi densede anlamiyorlar size anlatabilirim istersenz sayfa da benim yazimdan baska bisi kalmaz ispat icin demiyorum bunlari yanlis anlamayin ama durum böyle sadece kapalilardada bitmiyor bu biliyorum onuda anlatsam günler yetmez ya neyse tartismann üzümu yok burda anlamak istedgnz sekilde anlayiniz lütfen:Saruboceq:mirmirmirmirmirmirmirmira.s.

Bugün giydiğiim kıyafet. Normalde şalı boynuma sardım, çünkü ikinci fotoğraftan görüleceği üzere gömleğin yakası büyük bir v yaka ve gerdanı açıkta bırakıyor ama madem tesettür konusu, başım örtülü çekeyim dedim.

gömleği mangodan buldum bu sezon. kadıköy bahariye cad. büyük outlet mağazasında. sanırım sezon ürünü. flaşla çektiğim için içini gösteriyo gibi durmuş hafif, ama normal ışıkta öyle değil.

güzel anlatmissinda, bunlar senin fetvalarin.. mesela diyorsunki, makyaj yapilmamasi lazim ama tunigin dize kadar olmasi gerekmiyor diyorsun..
ya böyle bir zamanda herseyi zorlastirmamk lazim oldugunu hepimiz biliyoruz, fakat söyle bir düsünürsek hakiki manada hicbirimiz tesettürlü giyinmiyoruz.. ben pantolona karsi degilim ama giyindigiz daracik kotlar asla tesettürde yeri yoktur. amac bacaklarin seklini bile göstermemekdir aslinda.. rabbim yasamayi nasip etsin ins..

sende haklisin nariscim bu konuda bende reklm oluack ama facebookta yazi oludum dini grubta cok güzel bi yazi vardi kilotlu corab giyseler daha iyi ya,sinifimdaki arkadasim irakli basi kapali ama giyindigi pamtolon anlamini kaybettms spor dersinde giydigini hic demiyorum bile derdin kocasinn yaninda yaa

ya kızlar, siz bilirsiniz, ben bi çeşit pardesü görüyorum kızların üstünde ama hiçbir dükkanda görmedim.

şöyle ki, bu pardesü bir gövde bir de etek parçalarından oluşuyor. etek, bel hizasından üst parçaya bol bol, sık ama küçük pililer yapılarak dikilmiş. genelde diz altı boyda oluyorlar, gri ve bej rengini gördüm. çok modern ama bir o kadar da iyi örten pardesüler. nerede bulunurlar acaba?

minenes ne zaman kapanmayı düşünüyorsun pardesü alacaksın galiba yani hazırlıklara başlıyor musun?
çok sordum kusura bakma:)

minenes ne zaman kapanmayı düşünüyorsun pardesü alacaksın galiba yani hazırlıklara başlıyor musun?
çok sordum kusura bakma:)

yok çok sormadınız da, malesef iyi haber yakın değil. bir sene sonra filan ancak. okulum bitmeden babama soramam bile. evden atar kaydirigubbakcemile3 sempatiksalakcinni

şaka bir yana, evlenme hazırlıkları arasında bir zamana sıkıştıracağım, ki kendi ailesini kuran bağımsız bir birey olma yolunda olacağım için karışamasınlar.

pardesüyü alırım, saklarım, yıllardır kapanınca giyerim diye aldığım kıyafetlerim var. ama bir de almadıklarım. ohhh, bir kapanayım her istediğim açık, dar, kısa kıyafeti alacağım her istediğimi giyeceğim sonra hoooopppp üstüne bir pardesü, ne rahatlık ama!

inanın böyle arada kalması en zoru. şimdi yazın tişört pardesü giyinsem, baş açık, herkes bana bakar. ya da kat kat giyinince.

valla kızlar başörtülü olmanın kıymetini bilin. her istediğinizi aslında siz de giyebilirsiniz, sokakta göstermezsiniz o kadar. sokak da kimin umrunda...

ailelerimizin ortak özellikleri varsempatiksalakcinni
önümüzdeki sene bigün eve kapalı şekilde dönsem tepkileri ne olur acaba lülülülülülü
ben hala karar veremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…