- 21 Mayıs 2010
- 593
- 18
- 298
oyy balım bende özledim..geldim işte.. mucuk :1hug:.
on41´im nerelerdesin yaa, özledim seni, kiyafetlerinin uyumu cok hos canim
on41 yakismis giydiklerin..ama nedense icten görünen bonayi sevemedim gitti.
on41 maaşAllah hepsi çok yakışmışzemuszemus
on41 kombinlerin çok hoşyerimseniben
parlayanyıldız tuniğin hoşmuş güle güle kullan
on41 kombinlerin çok hoş. ve renk uyumun harika maşallah.
sağolun canlar.. renk ve ton takıntısı var biraz. :kedi:On41 maşallah çok uyumlusun, ne giysen yakışmış alkisalkisalkis
karalahana bana bi kahve ver bakalim canim cektii
lahana m napıyosun kaydirigubbakcemile3
ya kızlar, siz bilirsiniz, ben bi çeşit pardesü görüyorum kızların üstünde ama hiçbir dükkanda görmedim.
şöyle ki, bu pardesü bir gövde bir de etek parçalarından oluşuyor. etek, bel hizasından üst parçaya bol bol, sık ama küçük pililer yapılarak dikilmiş. genelde diz altı boyda oluyorlar, gri ve bej rengini gördüm. çok modern ama bir o kadar da iyi örten pardesüler. nerede bulunurlar acaba?
Ben aldım o pardüseden..Marka deil ama.. 60 liraya almıştım Ümraniyede bütün mağazaların oldugu caddeden..O caddenin adı ne bilmiorum : )Yeni açılan Armine magazasından önce küçük bi dükkan var ordan buldum..Uzun boylu ve zayıflarda daha güzel duruyo..Benim üstümde görenler begeniyo en azından..: )Bakim resim varsa eklerim
çok hoş canım bende aldım inş birgün resmini koyarım güle güle kullan
on41 kombinlerin çok hoşyerimseniben
parlayanyıldız tuniğin hoşmuş güle güle kullan
kristal pikniğe gitmediniz mi bu hafta:)
Ben aldım o pardüseden..Marka deil ama.. 60 liraya almıştım Ümraniyede bütün mağazaların oldugu caddeden..O caddenin adı ne bilmiorum : )Yeni açılan Armine magazasından önce küçük bi dükkan var ordan buldum..Uzun boylu ve zayıflarda daha güzel duruyo..Benim üstümde görenler begeniyo en azından..: )Bakim resim varsa eklerim
kızlar ne olur fikir verin..
2 hafta sonra erkek arkadaşımın ailesi ,ailemle tanışmaya gelicek ve ilkkez görcekler beni.
tesettürlü bi bayanım ve ne giyceğime karar veremiyorum..
ne olur yardım edin,deli divane 2 haftadır kıyafet bakıyorum,ve istediğim gibi bişe bulamadım..
pantolon giymek istemiyorum,uzun eteklede onların karşısında yüriyemem,kesin eteğe dolanırım..
offfff ne giycem ben yaaaaaaaa:sinifsinif:
konuyu dağıtmışsınız yine ...siz istediğiniz gibi giyinin ..sorun giyinmek değil kafayı giydirmek ...bunu da siz anlayın ...valla ben daracık kotun cezbedici olduğunu düşünmüyorum ..bol kot giyip cezbedici olanlar da var ..ben genel bir görünümden bahsediyorum size ...karşıdan bakılınca cezbediyrmu önemli olan odur..ona bakarsanız artık pardesüler de cezbedici ...öyle renkli güzel pardesü giyenler varki kendimden daha cazibeli buluyorum ...ya da bol giyinip çok dikkat çekenler de var ..bunları da ben es geçemiyorum malesef..karşıdan bakılınca dar kot ya da bol kot değil genel bütünlükte cezbedici unsurlar dikkati çeker ..öyleki benim her çeşir arkadaşım var ...içlerinde en dikkat çekmeyenleri benim ..dar kot giyiyor olabilirm ama giyimim rahattır benim ..göz kurcalamaz...
...............
bana da kızacaksın bu mesajı yazdım konuyu dağıttım diye ama, siz de diyet filan bayağı bir gezindiniz kızma o yüzden haaaa kaydirigubbakcemile3
kuzum, sakın alınma lafım seni hedef alarak değil. ancak, benim bir savunmam üzerine yazdığın bir mesaj olduğu için müdahale etmek boynumun borcu.
ben kalça boyu gömleği savunmuştum, bilirsin. yalnız bol pantolon şartı getirmiştim, benceler havada uçuştu vs. orada senin bu mesajda da yazdığın genel uyum düşüncesinden ben de bahsetmiştim.
yalnız burada seninle ayrılıyoruz. tesettürün benceleri, hanefi mezhebine göre el-ayak-yüz dışındaki yerleri, bol kesimde ve kalın kumaşlı kıyafetlerle örttükten sonra başlar. bunu sağlayan kıyafetlerin etek mi, tunik mi, pardesü mü, çarşaf mı olacağı, kişinin yaşadığı ortamda en az dikkat çekmesini sağlayacak şekilde olursa en iyisidir, insanlar bu noktada bencelerle ayrılırlar.
bu görüşler de bence değil, benim şimdiye kadar yıllardır okuduğum her ilmi tesettür yazısı bu manada görüşler barındırıyor. bu yazıları da işin ehli insanlar yazıyor. nasıl ki biz doktorların işini yapamazsak, o konuda bence sende demiyorsak, dini ilim konusunda da işin ehillerine güvenmeliyiz değil mi?
bu durumda, dar bir pantolon ya da dar herhangi bir şey giyinmek o bahsettiğim sınırın yani -el-ayak-yüz dışındaki yerleri, bol kesimde ve kalın kumaşlı kıyafetlerle örtmek- aşıldıktan sonraki bir bencesi olmuyor. ilmi sınırlara da dahil olmuyor çünkü. bunun ilgi çekmek çekmemekle de alakası yok, onu değerlendireceğimiz bir noktaya dahi bile varmayan bir kıyafet türü dar giyinmek.çünkü bir yeri kumaşla dar biçimde örtmek orayı gizlemek değil boyamakla eşdeğer.
biraz zor anlattım bu meseleyi. umarım anlaşılabilmişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?