Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

.

on41´im nerelerdesin yaa, özledim seni, kiyafetlerinin uyumu cok hos canim
oyy balım bende özledim..geldim işte.. mucuk :1hug:
on41 yakismis giydiklerin..ama nedense icten görünen bonayi sevemedim gitti.

on41 maaşAllah hepsi çok yakışmışzemuszemus

on41 kombinlerin çok hoşyerimseniben
parlayanyıldız tuniğin hoşmuş güle güle kullan

on41 kombinlerin çok hoş. ve renk uyumun harika maşallah.

On41 maşallah çok uyumlusun, ne giysen yakışmış alkisalkisalkis
sağolun canlar.. renk ve ton takıntısı var biraz. :kedi:

lahana m napıyosun kaydirigubbakcemile3

Ben aldım o pardüseden..Marka deil ama.. 60 liraya almıştım Ümraniyede bütün mağazaların oldugu caddeden..O caddenin adı ne bilmiorum : )Yeni açılan Armine magazasından önce küçük bi dükkan var ordan buldum..Uzun boylu ve zayıflarda daha güzel duruyo..Benim üstümde görenler begeniyo en azından..: )Bakim resim varsa eklerim

bi zahmet ekleyiver cnm
merak ettim

evet canım kesinlikle uzun ve zayıflarda...
eklersen bende çok sevinirim...

merhaba, sizin mesaj kaynamış arada.

ben geçen gün bir tesettürlü kız gördüm, çok şık ve hoş bir kıyafet giyinmişti.

hani bu yazlık elbiseler var ya bilek boyu. ondan böyle grili pembeli bir renk, desenli bir kumaştı. üstüne soluk pembe güzel bir bolero giyinmişti, muhtemelen elbise askılıydı. başına da düz renk gri parlak bir şal örtmüştü, ipekli bir şal olabilir.

bu tip bir kıyafet ne çok günlük durur, ne de çok klasik. bence düşünebilirsin.

bana da kızacaksın bu mesajı yazdım konuyu dağıttım diye ama, siz de diyet filan bayağı bir gezindiniz kızma o yüzden haaaa kaydirigubbakcemile3

kuzum, sakın alınma lafım seni hedef alarak değil. ancak, benim bir savunmam üzerine yazdığın bir mesaj olduğu için müdahale etmek boynumun borcu.

ben kalça boyu gömleği savunmuştum, bilirsin. yalnız bol pantolon şartı getirmiştim, benceler havada uçuştu vs. orada senin bu mesajda da yazdığın genel uyum düşüncesinden ben de bahsetmiştim.

yalnız burada seninle ayrılıyoruz. tesettürün benceleri, hanefi mezhebine göre el-ayak-yüz dışındaki yerleri, bol kesimde ve kalın kumaşlı kıyafetlerle örttükten sonra başlar. bunu sağlayan kıyafetlerin etek mi, tunik mi, pardesü mü, çarşaf mı olacağı, kişinin yaşadığı ortamda en az dikkat çekmesini sağlayacak şekilde olursa en iyisidir, insanlar bu noktada bencelerle ayrılırlar.

bu görüşler de bence değil, benim şimdiye kadar yıllardır okuduğum her ilmi tesettür yazısı bu manada görüşler barındırıyor. bu yazıları da işin ehli insanlar yazıyor. nasıl ki biz doktorların işini yapamazsak, o konuda bence sende demiyorsak, dini ilim konusunda da işin ehillerine güvenmeliyiz değil mi?

bu durumda, dar bir pantolon ya da dar herhangi bir şey giyinmek o bahsettiğim sınırın yani -el-ayak-yüz dışındaki yerleri, bol kesimde ve kalın kumaşlı kıyafetlerle örtmek- aşıldıktan sonraki bir bencesi olmuyor. ilmi sınırlara da dahil olmuyor çünkü. bunun ilgi çekmek çekmemekle de alakası yok, onu değerlendireceğimiz bir noktaya dahi bile varmayan bir kıyafet türü dar giyinmek.çünkü bir yeri kumaşla dar biçimde örtmek orayı gizlemek değil boyamakla eşdeğer.

biraz zor anlattım bu meseleyi. umarım anlaşılabilmişimdir.

önceki kıyafetlerini neden sildin? alındın mı yazdıklarıma yoksa? ben senin kıyafetlerini hedef alarak yazmadım,

yaptıklarımız ile söylemlerimiz farklı olabilir. kimseden tüm ideallere göre davranmasını beklemiyoruz ki...benim başım bile örtülü değil, yani nasıl senin giyimine laf ederim?

amma velakin, söylemlerimizde ideal olan neyse, doğru olan neyse onu konuşmalıyız. benim yazmamın nedeni buydu.

Son düzenleme:
minenes robot her zaman koyduğu foto ları bir süre sonra kaldırıyor senle alakası yoktur diye düşünüyorum yine de kendisi gelince açıklar tabi

selam yok minenes sana neden kızayım bil.da sorun oldu tam yeni resim eklemek için mesajları değiştiriyordum net gitti..teknik bir arıza yani :)) tekrar yüklyeceğim ..yazdıklarına da cevap vereceğim ama yarın ok o kadar uzun vaktim yok ..

mrb bayanlarr... ne güzel yine paylaşımlarla dolu bir topikk...ben hiç sıkıntı çekmiyorum bu yaz ne giyceğim konusunda... şu uzun penye hırkaları çıkaranlardan allah razı olsunn.... benim boyum uzun pantalonla giyemiyorum ama her renginden aldım nerdeyse eteklerimle kombine ediyorum hem şık hemde tesettüre uygun oluyor diye düşünüyorum.... işyerinde malesef kot vs giyemiyorum ama eğer haftasonu piknik gezi vs gibi biyere gidiceksem kot pantalon üstü dizlerde tunik tercih ediyorum... tesettürde dar paça kotu yakıştıramayanlardanım bendee... bu yaz pantalonlarda şükür tam istediğim gibi bol kesimm...

neriman şık ve zarif olmak istiyorsan sana önerim etek pantolonlar..pileli ve ütü vurulduugnda etek edasında gözüken ama aslı pantolon olan,popo belli etmeyen ve rahat edilen yegane alt giyim çeşidi.. üzerine de uygun bir gömlek ve başörtüyle harika bir kombine yaratabilirsin..o günede agır birşey gider bence..

ne demek istediğini anladım ..ben de sana şöyle bir yanıt vermek istiyorum ...
dar kota bu kadar kafanı takmamalısın bence ..sebebi şöyleki :
kadın yaratılışı gereği süstür ve süslenme içgüdüsü ile donatılmıştır..bir şekilde süslenme beğenilme içgüdüsünü dışa vurmaya çalışır..siz her ne kadar hayır deseniz de bu böyledir..
günümüz tesettürlü bayanlarının uzun giyinenlerinde (mevzu uzun kısa dar kot v.s. olduğu için söylüyorum ) de ayakta bu dışavurumu görüyorum ...üstte bol kıyafet altta abiye kıyafetlerle giyilecek derecede dikkat çeken ayakkabılar sandaletler....şimdi bu ne lahana turşusu diyesi geliyor insanın...yok uzun giyilmesi lazım denilip de böyle şıkır şıkır ayaklar çorapsız giyilen ayakkbılar ne oluyor onu da ben anlamıyorum...bu yorumlar senin fetvan diyen arkadaşlara da cevabım şudur ki bu benim fetvam değil bu islamın fetvası ..söylermisiniz tesettürün amacı nedir ...ne amaçla kadına örtünün denmiş ...karşı taraftan farkedilmemek cezbedici olmamak için öyle değil mi ? e peki bunu kalıba sokup da yok uzun yok kısa demenin bir anlamı kalıyormu şimdi ..tabiki belirli sınırlar var ama en önemlisi cezbetmemektir ,amaç budur ..ben de bunu anlatmaya çalışıyorum...uzun tunik bol pantolon ama altında şıkır şıkır terlikler sandaletler ..bumudur şimdi ölçüt..böyle ölçüt olmaz arakadaşlar bunu herkes anlasın ...benim ( kendimi örnek vereyim daha ii olur ) dar kotlu konversim dikkat çekmiyor çünkü herkeste convers kot var ..ama o uzun giyinip de altına abiye ,topuklu ayakkabı giyenler emin olun benden daha çok dikkat çekiyor ve kendine baktırıyor..dar kot cezbetmez ama güzel bir ayakla giyilen bu gibi terlikelr sandaletler ,üst kapalı iken alttan dikkati çekmeyi başarabiliyor..şimdi yok önemli olan uzun giyinmek deyip de bunları es mi geçeceğiz yani...
neyse bu konu uzar gider ..ben her zamanki gibi kota mota takılınmaması ,ahlaki olarak donanımın ,islamın öngördüğü değerlere uymanın çok çok daha uygun olduğunu düşünüyorum ..tabiki hepsi bir arada olmalı en güzeli o ama illaki uzun giyinmek de bir şeyin ölçütü değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…