Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

hayatım asla polemik amaçlı yazmıyorum kendim yeni kapandım haddime de düşmez ama bayan bayana bile olsa mayo ile girmek uygun değilmiş

verdiğin cevap için çok teşekkür ederim...a.s.

hayatım asla polemik amaçlı yazmıyorum kendim yeni kapandım haddime de düşmez ama bayan bayana bile olsa mayo ile girmek uygun değilmiş

bence de uygun değil ..ben valla annem de olsa öyle mayo giyip de karşısına çıkamam utanırım ..ama islami otellerde anlatanlardan dinliyorum ..o çok kapalı aşırı kapalı bayanlar bile mayolarla bikinilerle geliyorlarmış ..oha filan oluyorum işte ben bu durumlara ...ama yeri gelince nutuk verirken veriyorlar ..nasıl bir tezat bu anlamıyorum ben ...hele de birbirlerine nispet yapar gibi giyiyorlarmış ..çok duydum bu tip vakaları ...
gerçi ben zaten islami otellere gitmiyorum ..çok kızıyorum onların bu fahiş fiyatla sundukları tatil hizmetine ..ne yani parası olan mı gidecek şimdi buralara ..fakir fukara ne yapacak ..bana göre islam ahlakını almış bir insan otel sahibi ise fiyatları da normal tutarki bütün herkes faydalansın ..
islami burjuvazi bu olsa gerek ..hiç hoş değil kötükedihüso

ben böyle düşünmüyorum....
islami otellere hiç gitmedim ama param olsa tercih ederdim.
ayrıca kadınların kendi aralarında ziynet güzellik ve buna benzer şeyleri sergilemelerinde yanlış bulmuyorum.
orda yapma burda yapma sürekli bir tutsaklık içinde hep kısıtlanıyoruz.
herşeyin fazlası abartılanı zarra tabiki aklı başında hiç bir müslümanın yapmaması gereken şeyler var.
ama islamı yaşıyan kadınlarında evinde yada uygun kadın ortamlarındada dışardaki şekilde olması beklenemez.
ben gittim dört beş senedirde gidiyorum.
ve ben haşemamla erkeklerin yanında denize girmektense mayomla kadınların yanında girmeyi tercih ediyorum.
bu nedir, benim seçimimdir...
inanaın bana tezat hepimizin yaşamında...

verdiğin cevap için çok teşekkür ederim...a.s.

rica ederim cnm ne demek:1hug:

benim en yakın arkadaşım altınoluktaki bi islami otele gitti
bayan havuzuna haşema ile girilmiyomuş mutlaka mayo ile zorunlu tutmuşlar ama denize de mayo ile yasakmışsempatiksalakcinni

evet cnm tezat yaşantımızda haklısın
bana kuran öğreten hocam denize girmeme bile karşı çıktı aslında uygun bulmadı haşema ile olsa öle ortamlarda asla bulunma dedi nasihat etti ama yaz gelince de dayanamıyo insan nefis keşke hakim olabilsek
ben kapandığımda ama sen yazın açılırsın kesimn denizi çok seviyosun diyenler bile olmuştu çok şükür yazında zor olsa da ALLAHIN İZNİYLE YOLUMA DEVAM EDİCEM
BAYANLAR ARSINDA ASKILI FALAN GİYİNİYORUZ AMA GÖĞÜS ALTI İLE DİZ KAPAĞI ARASI MAHREMMİŞ HOCAMIZ KARŞI ÇIKIYODU BUNUN DIŞINDAKİ GİYİMLERE

dream canım sölediklerinin hepsinde haklısın vede doğru ben bilmiyor değilim bunları.
sonuçta bende uçuk ve havari yaşayan biri değilim ama burda çok gördüm kimseyle bişiy konuşulmuyor canım biraz ortamı tartışmaya meyilli gören atlıyor konuya.
benimde burda çok gördüğüm sürekli her konuda bir bildiği olan ama kendine gelince her yaptığı doğru olan insanlar var .
o yüzden fikirlerimi sölerken hedef değil sölediklerim sana.

haklısın cnmvereliniortakyerimseniben:1hug:a.s.

boşverin kızlar
hepiniz eminim bazı şeylerin bilincindesiniz a.s
eksikleriniz varsada Rabbim tamamlamayı nasip eder inşlh :Saruboceq:
herkeste nefis vardır :umursamaz:

güzel konunuz dağılmasın takipteyim sizi

karalahanam soyledıklerıne sonuna kadar katılıyorum şekerim:lepi:kaydirigubbakcemile5
her kalitenin bir fiatı vardır islami otellerde bunun hakkı diye düşünüyorum
eskiden yoktu şimdi ne guzelki var
tatil yapabilme şansımız var
bende sahilde haşema ile girmektense kesinlikle otelleri tercih ediyorum izmirde yasadıgım için günü birlik gitmek gibi şansımızda var
inanınkı burda sahiller rezil durumda sakın yer bulmak cok zor ve ben rahatsız oluyorum hem kendim hem eşim adına boshayallersmile
ama secenekler herkesin kendi şartlarına gore degişir şartlar keşke herkese uysa tabiCADIARZU

yuh yani denize girmek neden yasak olsun ..ama kalabalıkta girmezsin kimsenin olmadığı bir yerde girersn..ben de denizi çok severim her yaz da giderim ..
valla ben bayanlar arası askılı giymiyorum giyemem de bana ters geliyor..
sonuçta bayanlar arsında kadınların ziynetlerini göstermeleri de belli kurallara göre yasak değil...saçını açarsın tabiki ama öyle aşırı dekolteli giyinmek doğru değil bana göre ..
ben bir keresinde bir kına gecesine gitmiştim ağzım açık kalmıştı ..
kendilerine bakmadan güya beni eleştirmeye kalkan hatunları o kınada görünce şok oldum..
sanatçılardan da daha dekolteli kıyafetleri geçirmişler üzerlerine ..saçlar başlar yapılı makyaj deseniz o biçim ...
şaştım kaldım ..ağzım açık kaldı ..ben üzerimdei kıyafetle gayet sade kalmıştım yanlarında :))
bu tip durumlar bana ters geliyor ..
kadın kadınasın diye de böyle pavyondan çıkar gibi giyinmenin alemi yok ..
dışarıda pardesü giyip de içeride böyle olmak mantıklı gelmiyor bana ..ve bu kıyafeti giyenlerin bir iki tanesi de kuran kursu hocasıydı akannehir ( diğerlerini tenzih ediyorum yanlış anlaşılmasın ..lafım hocalara değil bu zatlara )
bir de oynamaları hareketleri iice dehşete düşürücüydü..yuh dedim yani bu kadar da olmaz..
insnların hayatında bir uyum olması lazım ..
mesela ben aşırı sofu giyinen biri olmasam da gidip böyle dekolteli giyinmem ..elimden geldiğince kendime göre bir tarzım var ...
burda öyle orda başka da olmadım hiçbir zaman ..ii veya kötü kendi tarzımla ahlakımla kendim oldum hep..
kadınlar tabiki süslenmeli giyinmeli v.s. ama bu şekilde uyumsuz da olmamalı yani ..
neyse kısacası sadece giyim de değil hareketler davranışlar ahlak da uyumlu olmalı birbiri ile ..

ben senin gibi düşünmüyorum ..
islami otellerin kalitesi de beş yıldızlı otellerin kalitesi gibi ..ama beş yıldızlı otellerden daha fahiş fiyatları var ..neden acaba ? beş yıldızlı oteller bu hizmetlerden deli gibi para kazanıyorlrken islami oteller onlardan daha deli gibi para kazanırlarken ,karlarını azaltıp bütün müslümanlara hizmet vermeyi neden denemiyorlar ?
çünkü günümüzde islami burjuvazi denen bir olay var ..
zengin müslümanlar da artık kapitalist düşünüyorlar ...nerde para oraya cupp..
bu şuna benziyor..
servetinin haddi hesabı olmayan islami kuruluşların bünyelerinde çalıştırdıkları insanları asgari ücretle köle gibi çalıştırmaarı ..adamlar paraya para demiyor ama gel gör ki işçilerini adam yerine koyup da haklarını vermiyorlar ..nereesi islam bunun neresi islam ahlakı ..
bir takım etiketlerin altına sığınmakla olmuyor bu iş ..bu şekilde islami kuruluşlarda karın tokluğuna çalışan çok fazla arkadaşım var ..bir kısmı da hem de cemaat kuruluşları ..
nedir bu şimdi ..nasıl bir tezat ..
islami otellerin de ayrıca bizi düşündüklerini hiç sanmıyorum bu otelleri açarken ..tamamen para hırsı bunlarınki..benim bildiğim islam ahlakı böyle değil ..
ben 5 kuruş kar edeceğime 2 kuruş ederim ama insanlara imkan sağlarım dualarını alırım ..duayı düşünen varmı ALLAH aşkına ..islami otellere gidenler gidiyor ama ne sitemlerle gidiyorlar ..herks bu fiyatlardan çok şikayetçi ..madem islama hizmet etmek istiyorlarsa fiyatları daha uygun hale getirsinler herkes gitsin islama da hizmet olsun ..millet nerde denize greceğim havuza gireceğim diye dört dolanmasın ortalarda...
bu arada amacım müslümanları kötülemek değilki ben de bir müslümanım ama özeleştiri de yapmak lazım ..

mutfak robotu muyum neyim !
arkadaşım sana ters gelen başkasına normal gelir
sana ters gelemeyen bize ters gelir
insanları eleştirip, tesettürlerini ağzımıza doluyacak kadar 4x4 lük müyüz önce kendimize bakmalıyız!
kendimizi başkalarıyla kıyaslarsak ohooo ! şeytanın bi oyunudur bu kendi içini rahatlatmaktır .
senin kıyafetin tesettüre çok uygunmu sanıyosun da
bayanlar arasında şıkıdım şıkıdım giyinen bayanları eleştiriyosun?
kıyas yaparsakki sevmem ;
ben bi tesettürlü olarak bırak direk pantolonla dışarı çıkmayı , çok mecbur kalmadıkça topuğuma kadar uzun olan pardesümün altına bile giymiyorum
şimdi bu bana ters aldığım tesettür bilgilerine göre ters
başını ört bacak hatalarını ortaya çıkart dar badilerle vücüdunu belli et !
ben böyle bi eleştiri yaparsam hoşuna gidermi?

diğer arkadaşlarımdan özürdilerim tutamadım kendimi
ama bu kızmak yada başka bişi değil insan önce kendine bakmalı !
iyi niyetle yaptığım bi hatırlatma

bırakında bu topik kalsın !

bu kadarsinilenmene gerek yok ki b*m..
farklı şeyler söylemiyoruzki zaten ayn şeyleri söylüyoruz ..
ben yazdıklarımda zaten kendimi de kattım -ben de aşırı sofu giinen biri olmasamda diyerek..amacım kendimi soyutlamak değil amacım fikirlerimi beyan etmek ..
ben pantolon giymişim ( dar badi giymiyorum bilesin ) sen pardesü farketmezki ..belki ben pantolon giymişimdir ama diğer yönlerim sana göre daha ağır basar bunu kimse bilemez ..ya da sen pardesü giyersin benden daha ağır basan özelliklerin vardır..o yüzden zaten ben giyinişleri bu anlamda eleştirmedim ...herkesin içini ALLAH bilir ...ben sadece uyumdan bahsettim burada ..
ben pantolon giyiyorum ama her zaman böyleyim ..faklı bir tarafım yok ..orda öyle burda böyle değilim ..yazımda da belirttim ..ii veya kötü ben olduğum gibiyim yani onu demek istedim ..
eleştirim de bayanların bir arada iken olan durumları idi ..olduğun gibi olmaktı kastım ..
ve hatta benden bu tarz giyim beklenmesine rağmen ben gayet sade idim dedim .bunu dememdeki amaç kendimi de katmaktı ..
ben burada ben çok iiyim diğerleri kötü anlamında söylemiyorum ..
ama nedensehiçkimse özgür düşünemediği için söylediklerim öyle geliyor..
islami oteller hakkında söylediklerimin doğru olduğunu herkes biliyor ama kimse evet haklısın diyemiyor ..neden ?
çünkü alışmışız körü körüne bir takım fikirlere bağlanmay .e o otel sahiplerini savunma eğilimi var..onlar muhafazkar yapmaz görüşü ..buna karşıyım ben işte ..niye onlar paradan haberdar değilmi ..onların nefsi yokmu ...
biraz daha özgür düşünüp eleştiri yapalım diyorum ben sadece ..
bu arad benim pantolonumu eleştirenler de oldu ben de onlara cevabı verdim kendi fikir penceremden zaten ..
ama aramızdaki fark şu ..ben hiçbir zaman kişi belirterek başlamadım yazılarıma ..
benim fikrim bu v.s. tarzı başladım ..sen ise beni hedef göstereek konuşuyorsun aramızdaki fark bu işte ..bunu da aşman lazm bana göre ..bana göre diyorum bak yine bu benim fikrim :)))
tekrar söylüyorum amacım sadece kendi fikirlerimi belirtmek ..
birisi burada ben senin gibi düşünmüyorum dediğinde kimseden ses çıkmıyor da ben mi ben senin gibi düşünmüyorum dedğmde sesler yükseliyor ..
adil olun lüften ..
her zaman farklı fikirler olabilir ...olsun da ..
ama tartışılabilinsin de ..biri farklı düşününce hemen üzerine yürünmesin ...ben nasılki fikirleri tartışıyorsam fikirler tartışılsın burada kişiler değil ...( sen direk bana saldırdın o yüzden kişisel oluyor yaptığın bu hareket ama yine de sana kızgın değilim ..anlıyorum seni kızmıyorum ...ama bu tavrından vazgeçersen daha ii olur ..benim fikrim bu )

Son düzenleme:
öncelikle ben sinirlenmedim aksine yazılarının kendinle çeliştiğini düşündüğüm için yazma gereği hissettim
senin yaptığın hedef göstermek değil evet ,,ama politika yapıyosun bence
lafı atıyosun üstüne alan alır diye düşünüyosun .
sadece uyumdan bahsettiğini söylüyosun ? peki bunları belirlemek bizemi düştü ?
çok iyi bildiğini düşünüyosun madem ,bayanlar arasında sadece diz kapağı ve göbek arsı haram olduğunuda biliyosundur
ayrıca bayanlar arasında süslenmenin sakıncası olmadığınıda biliyosundur
tabikide bu şeytana uyup gövde gösterisine dönüştürmemek kaydıyla (yani şuyum var buyum var hava atma edasından bahsediyorum )

dediğin gibi kimse kimseyi bilemez
ama eleştirmek te bizim haddimize değil ,sende bunu öğrenmelisin.
amacım kırmak değil!
bi çok kişiye malzeme olucak bu yazılarımız o açıdan bizlerin bunu yapmaması lazım .

hımm demek ben başkalarının üzerine alacağını düşünerek birşeyler yazıyrum öylemi ..şuanda günahımı alarak vebale giriyorsun ona göre ..ben neden kendimle çelişeyimki çelişen sensin bence kendinle ...
hem tesettürden dem vurup hem de beni fesatlıkla suçluyorsun ve günahımı alıyorsun ..
şimdi tesettür bilgilerin nersinde kaldı bunun ..kendi ağzınla yakalandın işte ..
aramızdaki farklar ortaya çıkıyor yavaş yavaş işte ..ben senin kadar tesettür bilgisine sahip değilimdir belki ama senin gibi birini fesatlıkla suçlayacak kadar cesaretim ve öyle bir kötü niyetim yok ..
ama yine de sana kızmıyorum üstüne basa basa söylüyorum ..çünkü gören görüyor kimin ne yazdığını ..
senden faklı düşünüyorum diye alnıma yapıştırdığın etiketi herkes görüyor olmalı ...

ben asla şuyum var buyum vr demedim demem de ..ben sadece fikirleri eleştirdim hepsi bu ..en doğal hakkım da bu ...
bu arada başkalarının burayı okuyacağını düşünüyorsan öncesen suçalamaktan vazgeç de başkalrına örnek ol ..
bunun için de hemen saldırmaya kalkacaksan canın sağolsun ..çünkü ben her fikire açığım ..

Son düzenleme:
lütfen arkadaşlar şimdi gerçekten kötü niyetli başka biri sayfayı şikayet edecek editörlere sonra bu sayfadan da olacağız.. hiç gerek yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…