yazmak lazım

herseygececek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2019
250
272
103
Merhabalar evet, saçma 1 başlık oldu kilo verme günlüğü için. Neden ille de buraya yazmak istediğimi düşünürken oyle adlandırdım işte. Aslında herkesin bir arada olduğu gruplara yazmak daha iyidir motivasyon açısından. Umarım tek başıma devam ettirebilirim. Daha önce konu açıp devam edemedim, utanıyorum onu görünce zaten. Önceden de eski üyeliğimde böyle bir genel grupta zayıflamıştım, bu forumda. Şimdi de denedim ama sıkıntılı birinin egosuna çarptım artık arkama bakmadan çıktım. dan dun konuşmalar filan neyse katlanamıyorum kaba saba insanlara. Gruplar kimsenin koğuşu değil ama onbeş yıl orada olanlar, konuştukları paylaştıkları olan diğerleri falan derken kimse kimseyle kötü olmamak için size de hakkınızı teslim etmiyor. Bu yüzden diğerleriyle bile olsa kör topal bir iletişim halinde olmak yerine yalnız devam etmeye karar verdim. Hoş karar verene kadar bile tekrar diyeti bırakıp kilo almış bulundum...

İki kere sağlam kilo verdiğim halde bunu korumayı başaramadım. Fakat yine denemekten başka çarem de yok maalesef. Çok sağlıklı dengeli 1 diyet takip edebilecek durumda değilim o yüzden yaptıgım yedıgım şeyleri referans almasını istemem kimsenin. gerçi uzun 1 süre buralarda kalıp sebat etmezsem çok fazla kişinin bu günlugu göreceğini de sanmıyorum ama yine de uyarımı yapmış olayım.
----------
Maalesef tam 117 kg oldum. aklım almıyor. Boyum 169. Yaş 36. bıktım valla artık diyetten ama hep dediğim gibi tekrar tekrar denemekten başka da ne şansımız var.. herkese kolay gelsin.

sil baştan...
04.01.2023/ Çarşamba

Son durum 99

Son düzenleme:
Tablete sesli yazdım bazı yerleri, 1 yazıp durmuş rakamla ergen gibi:)

Hadi bakalım. Buzlu limonlu bir su içerek başlıyorum. Umarım başarırım ve bu sefer korurum da çünkü hayatım alt üst oldu artık...

Evet az önce 2 haşlanmış yumurta ve yarım kare süzme peynir yedim. Pek de sevmiyorum açıkçası haşlanmış yumurtayı hele beyaz yerlerini falan çıkarıyorum bazen ama tok tutar diye yedim şimdi de kahvemi içiyorum. akşam kardeşimle kahve içmeye gideceğiz biraz uzak 1 yer belirledim 25 dakikalık ya da yarım saatlik 1 yürüyüş olur diye düşünüyorum yarın daha fazla spor yapacagım bugün biraz halsizim.

Oldukça heyecanlıyım. üçüncü haftayı çıkarırsam kutlama yapacağım çünkü birkaç yıldır denediğim diyetlerin hiçbirisinde üçüncü haftayı sağlıklı geçiremedim ve sonra da bozdum. bu artık batıl 1 şey gibi oldu bende. halbuki aslında yaşam döngüsünde klasik gerçekleşen şeyler. 3 haftada 1 mutlaka misafir gelir misafire gidilir, 1 kutlama olur birinin doğum günü olur bır kavga edilir birseye uzulunur ama bunlar benim hep diyet bozmama neden olan şeyler oldu. bu sefer üçüncü dördüncü haftayı atlattıgımı görmek sanırım her şeyin yokuş aşağı gitmesini sağlayacak...

İbreye bak ibreyeeee hey maşallah. Çok güzel göründüğüm yıllar da oldu biliyor musunuz olmadı diyemem. İnsan varla yok arası muamele görüyor kilo aldıkça. Neyse. kabak rende ve yoğurt yiyeceğim. az zamanım var çünkü misal kontrole bile gidemiyorum dr zayıfla gel dedi diye. ilk 15 kg yu bir atmam lazım bir şey olacak artık bu kilo tüm katı diyetlerden riskli şu an.

Bugün böyle kapanır inşalla bakalım. Şekeriz bir sütlü kahve içerim sonra kardeşçimle.

Hayırlı olsun herşey çok güzel olucakk

Vuhu artık diyetten önceki gece ne kadar yediysem bir günde 2.7 kilo vermişim. Yalan dolan tabi de olsun rahatlatıcı. çizelgeyi haftada bir değiştireceğim ama.

Bugün de kahvaltıda 2 yumurta ile biraz peyniri 1 tatlı kaşığı yağda omlet yaptım yanına da bol söğüş. Her şey yolunda

Yav yine başladım bir derdim var köşesinde üzülüp sinirlenmeye aaaaaaa kalkacaktm masadan 40 dk geçmiş püü. Bir de fake hayat hikayesi okudum sanırım boşuna üzüldüm.

Neyse gelelim diyete:) evde az şey var alışveriş yapıp irademi riske edeceğime ne varsa onlardan birşeyler ayarlıyorum. Ara öğünde cacık yedim akşam da tavuk çorbası ve ton balığı+ söğüş yiyeceğim. Bakalım leslie yapacak mıyım çok yoruyor beni bu kilolarda bu kadın:) 1 mile olsun yaparım belki. Du bakalım.

Dün bir mil yaptım leslie. Gitgide daha kolay olacak şu an ancak bu yeter, dizim de sıkıntılı zaten öyle çok hop zıp yapamam limonlu suyumu içtim. Şimdi de light süt ve kefirle vişneli basit bir smothie yaptım onu içiyorum kahvaltı yerine. Çok oldu ara ara içerim acıktıkça. Ha düne göre 600 gr daha! Bu ilk hafta amma şaşalı oluyor diyette ama hikaye:) ben sabırsızlıkla üçüncü haftamın sonucunu bekliyorum..

Şu an akşam yemeğimi de yiyorum arada bir yeşil elma yedim. Yemeğim gene dünkü çorbadan bir tas ve azcık mısırlı söğüşle ton balığı. fakat bu sefer ki ton balığı zeytinyağlıydı ve dünkünün iki katıydı yağını iyice sıktım miktarını da biraz fazla olmasını görmezden geleceğim artık. Aslında fazla değil de ben biraz sıkı bir diyet yaptığım için ve bu sıralar evden fazla çıkmadığım için çalışmadığım için biraz daha zorluyorum. Yine acıkırsam salatalık filan yerim anca. Ya da ayran. Bakalım.

Neyse yine bir mil leslie yapar bugünü kaparım. Buraya önceden yazıyorum ki yazdım artık deyip kendimi kaldırıp yapayım:) 3. Gün de bitti sayılır. Her geçen daha da umutlanıyorum. Hafifsin biraz daha daha hafifsin biraz daha hafifle yola bakma önüne bak her gün daha iyiye

Günaydın olsun. 500 gr daha gitti. Pek tadım yok umarım toparlanırım. Limonlu su içtim bir kahvaltıyı da peynirli omlet domates salatalık şeklinde yapacağım birazdan..

Akşam yoğurt, salatalık, ton, çorba falan yedim Ara öğünde de yeşil elma yedim. Bu diyeti en azından bir ay sürdürmem lazım. Temel olarak kalorisi belli ya da neredeyse hiç olmayan şeylerden basit seçimler yaparak yemek yiyorum. Örneğin protein yemem gerekiyorsa bir kutu ton balığı 2 yumurta. Sayılabilir şeyler özetle. Bir Elma 2 kaşık yoğurt 1 bardak süt bu şekilde. Bu iradeyi çok fazla baltalamayan bir yöntem, tabii kısa vadede. Uzun vadede her kısıtlanış kendi kopmasını getirir. Sezgisel yemesi dengeli beslenmesi zaten oturmamış duygusal ataklar yaşayan her sinirlendiğinde dolaba koşan biri olarak benim o esnekliği gösterecek algımın, bilincimin olmadığı zaten belli kilomdan. Bu yüzden bir tabak fasulye yerim yanına da 2 kaşık bulgur pilavı alırım gibi bir şey yapamıyorum şu anda çünkü o bir kaşıkla öbür kaşığın arasındaki sınırı çizemiyorum. İçindeki yağı hesaplayamıyorum sorun olmamıştır herhalde diyorum. Ve elimin ucunda yani yapınca da. Suyuna banmayacaksan da banıveriyorum. Ve zaten artık genç bir yaşta da olmadığım için sadece biraz daha az yiyerek anlamlı kilolar veremiyorum. Bunca güçlü yeme itkisine rağmen az bir kilo verdiğiniz zaman motivasyonunuz sürekli olmuyor. 20 yaşında 7 kilosu fazla olan bir kız sadece üniversitede okulda ekmeksiz yese akşam da bu şekilde bir şeyler yese, atıyorum iskender'in ekmeklerinden fazla yemese kilo verir mesela. Bu ay 3 kilo verdim diye de sevinir ama ben ayda 3 kilo 4 kilo verecek gibi yesem öbür haftanın sonunu göremiyorum zaten. Yol o kadar uzun ki aracın hızlı gittiğine inanmak istiyor insan en basit tabirle. Çünkü zaten o yolun sonuna varmadan sahip olamayacağımız bir sürü şeyin kaçtığını düşünmekten yoruluyoruz. Son demeyim de hadi yine en azından güzelliklerin görülebileceği bir mesafeye yaklaşmak diyeyim. Hani balık etli olmak gebze'dir mesela. Gerçi İstanbul'un da bir güzelliği kalmadı artık kaçırdık. neyse yeter bu kadar metafor:)

Demem o ki tabii ki en iyisi yolu da yolculuğu da tehlikeye atmadan sabit hızda gitmektir. Ben de bir an önce öyle bir rutini benimsemek için çalışacağım. Ama öyle bir noktadayım o kadar sorun beni her yerden sıkıştırıyor ki sağlığımla ilgili, gelecek kaygılarımla ilgili, şu an sıfır aç kalmak dışında hiçbir diyetin bana daha fazla zarar veremeyeceğini düşünüyorum bu aşırı kilolu halimden.. Ha bu kadar konuştum ama yine de yediklerime bakarsanız belki birçok detoks yapan abuk subuk diyet yapan garibandan yine de fazladır yediklerim, dengelidir. en azından protein var yoğurt var salatalık bir şeyler var Ara öğün var:)
Bir parça nefes almak için biraz acele ediyorum... Bir 90 93 arası bile olsam sakinleşeceğim. Hedefe bak yav hedef bile ayakkabısını anca bağlıyor Bu rekor kilolarda hiç durmam, en kötü hemen toparlanırım sanırdım eskiden üç yıl geçti belki fazla... Neyse içlendim bugün pek. Sevmiyorum pazarları. Aaaaaa leslieyi unuttum iyice uykum gelmeden yapayım bircik.

Son düzenleme:
600 gram daha gitti oley. Bir sürü iş hallettim kahvaltı olarak vişneli smoothie'den yaptım yine. Ara öğünde de 8 tane fındık yedim. Erken kalktığım için bir ara daha yaparım herhalde çünkü şimdiden açım akşama kadar nasıl beklerim bilmem.

Evet zorlandım. Hala da açım. Protein şart arkadaş bana. Öyle bitkisel falan da kesmiyor. Arada bir ceviz yedim. yarım bardak ayranla siyah mercimekli çok az yağlı salata yaptım içine süzme peynir de attım. Evet bugün diğer günlerden bir tık fazla oldu. İş ki lesli yapayım hiç halim yok. Bugünü de kapadık..

Hadi gazaniz mubarek olsun,.
Yola çıkmışsınız, kolaylik gelsin.

Bence bu kiloda yürüyüş dışında bir sey yapmayin, 100 kilonun altina inince hafif agirlik da eklersiniz.

Yemenizden çok kismayin. Dediginiz gibi yol uzun, vücudu cok hirpalamamak lazım.

Zaten oyle çok aşırı düşük kalorilere inilip verilen kilolar geri aliniyor. O yüzden yavas yavas az az vermek aslinda en en faydalisi.

Alys evet çok haklısınız. gaza gelip çok yoğun spora başlamak saçma olur. zaten onu gittikçe arttıramayacaksın ki her şeyi sürdürülebilir yapmak lazım.

Ağırlık olayını bir türlü tam beceremedim eskiden de. ben de öyle bir şey yapmak istiyorum çünkü kollarım zaten sarkık herhalde tek bir ameliyat olacak olsam kollarım yaptırmak isterdim. çünkü her an şort giyeceğim yok ama sıfır kollu veya hafif kısa bir tişört giymek çok daha elzem. Elbise tişört beğenirken dirseğe kadar bir şey aramak zorunda olmak hoşuma gitmiyor.

Eveett. Dün yorgun argın yattım. Sabah bir işler halletmiştim çarşıda yürüyüşten pek sayılmaz ama. Dün lesli de yapmadım erkenden uyudum. Bu yüzden sanırım hemen birazcık düştü kilo vermem. Yine de çok iyi tabi. 400 gr.

Bu ilk haftadan sonra hiç istemiyorm her gün tartılmayı ya. Becerebilecek miyim bilmem. Neyse gidip limonlu suyumu içeyim. Yumurtalı omlet filan bir kahvaltı yapayım. Güzel bir gün olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…