- 23 Ağustos 2012
- 14.625
- 38.679
- 798
- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
4 aydır diyetteyim hayatımdan bütün zararlı şeyleri çıkarttım ama inanılmaz zor kilo veriyorum kan tahlillerim yapıldı vitaminlerim troidim hepsi normal günde en az 40 dk leslie yapıyorum fırsatını bulursam akşamları da yürüyüşe çıkıyorum on bin adımı bulmasada 7 8 bin garanti oluyor. 16 aylk oğlum var on bin adım çok zor oluyor tempolu tamamlamam ama çabalıyorum bişeyler için. Porsiyonlarımı dengeli tüketiyorum acıkmıyorumda. Ama 4 ayda en az 2 3 kez yeme atakları geçirdim içimden cips dondurma vs yemek geliyor tutamıyorum kendimi yemezsem çok kötü hissediyorum çok garip bir duygu oluşuyor yedikten sonrada bin pişman oluyorum o daha kötü bir duygu bu durumu yaşayan var mı nedir acaba sebebi? Bu arada diyetisyene gittim sürecimi anlattım bana gayet başarılısın devam et dedi besinlerin porsiyonları kalori ve değisimleri yazdığı bi kağıt verdi ordan bakabilirsin takılırsan dedi. Ama ben kendimi çok çirkin ve beceriksiz hissediyorum bir aydır gram veremediğim gibi bir kilo almısım aynaya bile bakmak istemiyorum normal yemek yesem bile pişman oluyorum artık o noktaya doğru gidiyorum
O da kendini kandırmak olurciddi mi ee nasıl foto bu boydan değildir herhalde . sadece ayaklar görünüyorsa çeker komşunun ayaklarını tartının üstünde atarımmm
Ölçülü olarak yiyorum haftada belli günlerde sıkıntı akşamları atak yaşıyorum farklı bi duygu duygusal açlık mı bilmiyorum
Cips bağımlısı kelimelerini görünce yazamadan geçemedim. Ben de öyleydim. Bütün abur cuburlar bir yana cips bir yanaydı. Azaltayım haftada bir paket yiyeyim demeyin. Tamamen bırakın. Kendinize sekiz ay mühlet verin, zaten o kadar süre yemedikten sonra bu alışkanlığı bozmak istemeyeceksiniz. Canınız her cips istediğinde kızartma yapın. Kızartma da pek sağlıklı değil ama cipse göre daha iyi bence. Markete gittiğinizde eşinizi, ailenizi tembihleyin mutlaka cips alsanız bile çaktırmadan geri bıraksın. Yani ne yapın edin mutlaka kesin bu cipsi. Çok zararlı, sağlığınıza yazık. Başta çok zor oluyor ama devamı gelir.Bir cips bağımlısı olarak söylüyorum ne kadar canınız çekse de almayacaksınız. Öyle 3-5 tane atarım ağzıma derseniz bir şey olmaz. Ama benim gibi büyük boy 3 adet cipsi 10 dakikada gömüyorsanız ne olursa olsun satın almayın. Alanlara engel olun. Ben bu hafta 2 paket yedim ve çok pişmanım.
ciddi mi ee nasıl foto bu boydan değildir herhalde . sadece ayaklar görünüyorsa çeker komşunun ayaklarını tartının üstünde atarımmm
Cips bağımlısı kelimelerini görünce yazamadan geçemedim. Ben de öyleydim. Bütün abur cuburlar bir yana cips bir yanaydı. Azaltayım haftada bir paket yiyeyim demeyin. Tamamen bırakın. Kendinize sekiz ay mühlet verin, zaten o kadar süre yemedikten sonra bu alışkanlığı bozmak istemeyeceksiniz. Canınız her cips istediğinde kızartma yapın. Kızartma da pek sağlıklı değil ama cipse göre daha iyi bence. Markete gittiğinizde eşinizi, ailenizi tembihleyin mutlaka cips alsanız bile çaktırmadan geri bıraksın. Yani ne yapın edin mutlaka kesin bu cipsi. Çok zararlı, sağlığınıza yazık. Başta çok zor oluyor ama devamı gelir.
Evet yiyorum ama sıkıntı akşamları gelen saçma duygusal yeme isteği
Özellikle cips fast-food gibi yiyeceklerin içine bağımlılık yapan bir tuz katıyorlarmış yapılışını falan izleyebilirsin içeriğini araştır eminim canın yemek istemeyecektir4 aydır diyetteyim hayatımdan bütün zararlı şeyleri çıkarttım ama inanılmaz zor kilo veriyorum kan tahlillerim yapıldı vitaminlerim troidim hepsi normal günde en az 40 dk leslie yapıyorum fırsatını bulursam akşamları da yürüyüşe çıkıyorum on bin adımı bulmasada 7 8 bin garanti oluyor. 16 aylk oğlum var on bin adım çok zor oluyor tempolu tamamlamam ama çabalıyorum bişeyler için. Porsiyonlarımı dengeli tüketiyorum acıkmıyorumda. Ama 4 ayda en az 2 3 kez yeme atakları geçirdim içimden cips dondurma vs yemek geliyor tutamıyorum kendimi yemezsem çok kötü hissediyorum çok garip bir duygu oluşuyor yedikten sonrada bin pişman oluyorum o daha kötü bir duygu bu durumu yaşayan var mı nedir acaba sebebi? Bu arada diyetisyene gittim sürecimi anlattım bana gayet başarılısın devam et dedi besinlerin porsiyonları kalori ve değisimleri yazdığı bi kağıt verdi ordan bakabilirsin takılırsan dedi. Ama ben kendimi çok çirkin ve beceriksiz hissediyorum bir aydır gram veremediğim gibi bir kilo almısım aynaya bile bakmak istemiyorum normal yemek yesem bile pişman oluyorum artık o noktaya doğru gidiyorum
Sebebi karbonhidrat bağımlılığı. Çikolata cips yiyebilirsiniz. Çikolatayı bitter alın örneğin, cipsi kendiniz yapın veya en yağsızından alın. Yemezseniz en sonunda saldırabilirsiniz tüm bu yiyeceklere ve tüm emek boşa gider. Ben şöyle yapıyordum örneğin haftada bir gün; kahvaltı ediyorum, öğlen yemeği yerine bir dondurma yiyorum kalori hesabı yaparak, akşam da akşam yemeği yiyorum. Veya ara öğün yemeyip ağzıma bir parça çikolata atıyorum. Tabii kalorisi o öğünde yiyeceğiniz yemekle aynı da olsa dondurma çikolata gibi şeyler şeker ve sürekli bu şekilde yaparsanız kilo vermekte zorlanabilirsiniz. Ama arada yapılabilir.
Ben yemeyince mutsuzum yiyincede yedim diye mutsuzumBende kilo vermek istiyorum, ama benyiyince pişman olmuyorum, aksine mutluluk duyuyorum
Evet if yapıyordum zatenAralıklı oruç diyetine bir bakın.. Onunla ayda 3 ila 4 kg verenler oluyor.
Suyu çok içiyorum ama aklım yemekten ziyade tatlıarda falan. Özellikle akşamları gündüz yeterli besleniyorum ara öğün de yapıyorum anlamadım gitti öyle normal şeyler çekmiyor canım baklava sütlaç en cıss şeyler yoksa sağlıklı atıştırmalıklarım var ama kesmiyoraslinda bu aya kadar verip burada takildiysaniz, vucudunuz suanki duzene alismis olabilir,
hatta boyle durumlarda degisiklik onerilir, bazen abur cubur bile o vucuda degisiklik sinyali gonderebilir.
Kriz gibi geldigi ve cok asiri yediginizi soylediginiz icin onlem almakta fayda var,
ama kilo verme surecinde boyle hic verilemeyn aylarin olmasini normal kabul etmelisiniz.
Onlem olarak, saglikli atistirmaliklari evinizde bulundurabilirsiniz kriz ani icin,
marketten almak yerine kendiniz yapabilirsiniz bunlari,
veya oncesinde bolca su icip midede az yer birakabilirsiniz.
Ölçümlere bakmak iyi fikir evetBenim gittiğim diyetisyenimde ayda 1 seans psikolog seansı vardı, psikologla görüşüp duygusal açlığın sebebine inmek süper bi durum.
Bi de mesela ben kilo vermiyodum normalde diyetisyene gitmesem evde olsam derdim ki kilo veremedim ama yağ kaybım olup kas kütlemi artırıyormuşum meğer. Yani sıkılaşmışım, aslında çok güzel bi durum ama kilom sabit. Kiloya da çok takılmamak lazım o yüzden.
Sizde baya spor yapıyormuşsunuz, yağdan verip kasınızı artırıyor olabilirsiniz, aylık belli dönemde ölçülerinizi alın, o sizi rahatlatır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?