Yemek sorunu

Evet ya annem asla almazdı bende evime asla sokmuyorum . Zaten ev salçası yiyoruz biz öyle olunca onun tuzu oluyor birde bulyon filan kullansak hastahanelik oluruz karı koca
Zatenbu tarz seyler genelde anneden kiza geciyo. Benim gorumce kullanir cunku kv kullanir. Ben kullanmam cunku annemden ole gormedim.

Zatenbu tarz seyler genelde anneden kiza geciyo. Benim gorumce kullanir cunku kv kullanir. Ben kullanmam cunku annemden ole gormedim.
Ay asla kullanılmaz . Zaten herşey zararlı oldu çevremizde doğal birşey kalmadı bari bu tarz şeylerden kendimizi koruyalım seni tebrik ediyorum

tamamdır kabak dolması yapacağım ilk fırsatta

tamamdır kabak dolması yapacağım ilk fırsatta
Kabak al dolma biber kırmızı kapya biber patlıcan bunların içini doldur güzel pişir zeytinyağlı. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile salçalı sos yap mis gibi yenir sağlıklı yiyecek . Ayrıca öyle değişik baharatlarla başlama bu işe biraz sakin yavaştan başla karabiber kimyon kırmızı toz biber gibi . Zeytinyağını bilinmedik bir marka aman alma canım çok zararlı. Hiç böyle dolma yaptın mı mesela nasıl yapıyorsun bi anlatsana bakalım nerede hata var ? Yada yaptığın bir tencere yemeğini anlat bana bebişim

sızma kullanıyorum zeytinyağını. Yemeklerde kullanılır herhalde di mi ?

Tabi tabi sağlıklı olan o zaten herkes tercih etmez fiyatından ve biraz ağır olmasından dolayı ama bende sızma severim. Yukarıda ki mesajımı güncelledim son kısmına bi bakar mısın

Bir de yemekte soganin sarimsagin gücünü unutma
Makarnayi domates sosuyla yapıyorsan icine fesleğen sarimsak vs. Kullan
Tadını inanilmaz değiştiriyor

Eşinin neyi nasil sevdiğini açıkça sor
Örneğin benim arkadaşlarım kayserili mantı yapıp getirmişler herkes bayila bayila yedi ama ben sevmedim
Çünkü ben makarnanin mantinin yumuşagini severim ama sert seveni ver
Makarnayi aldante seven var

Tavukta ettede öyle ben yumuşak ve iyi pişmiş severim bazısı kitir sert seviyor
Yani eşinin neyi cok severek yediğine bak ve bira o tarz pisir

Ama dedigim gibi kendini yipratma koy tek çeşit önüne yiyen yer yemeyen durur

ay evet sonra ertesi gün her yerimiz sivilceli iltihap olsun :)) bi kere yaptık o çılgınlığı bin pişman olduk. Sivilcelerin geçmesi çok uzun zaman aldı
Eee suç sende. Bünye alışık değil ki. Bak bize hiç sivilce olmuyor

Baharat kullanilmayan yemegin tadi mi olur ..bence sorunu bu

ama vitamin protein alması lazim. Sağlıklı beslenmek önemli. Kendime yapıyorum aslında yemeği ama onun da yemesini istiyorum.
börek sağlıklı beslemek mi??
boşver adam yemegi beğenmiyorsa sen kendine yap.
evliliğin ilk zamanlardanasıldı yemegi yiyormuydu?

Sızma zeytinyağı salata ve zetyinyağlı soğuk yemeklerde kullanılır eğer başka yemek yapacaksınız bakliyat falan gibi sıcak yemek o zaman Riviera zeytinyağı kullanmanız lazım ancak herkes de zeytinyağının yemeğe kattığı tadı beğenmiyor belki eşinizde o yüzde sevmiyor başka marka deneyin ya da fındık yapı deneyin bakalım sıcak yemeklere. Ayrıca baharat salça falan yemeğe tat verir illa ki sevmediği bişeyler var yemekte ki yemiyor ama ne olduğunu da bilmiyor.

Sıkıntı aslında çok ortada yemekleri tuzsuz ve baharatsız yapıyor . Öyle yemeği bende yemem şahsen .

üstelik bir insan 8 yılda kocasının ne sevip ne sevmediğini öğrenmez mi,niye illa kendi gibi yesin,üstelik alışsın diye düşünür ki?

Sıkıntı aslında çok ortada yemekleri tuzsuz ve baharatsız yapıyor . Öyle yemeği bende yemem şahsen .

Evet bende kesinlikle tuzsuz salçasız renksiz baharatsız yemek yiyemem. Annemde o şekilde yapardı bende öyle yapıyorum yemeğe pişerken tuzunu koymak çok önemli salçası az yemeği hiç sevmem. Kayınvadelimler öyle yerler mesela ama ben yiyemiyorum. Eşim kendi evinde alışık olmadığı için öyle yemeye alışmış ama benim yemekerimi yedikten sonra asıl yemeğin tadı buymuş diyor yemeği layığıyla yapmak lazım tabii ki sağlık önemli ama hem sağlıklı hem lezzetli olabilir kaya tuzu kullanmak mesela.

Size katılıyorum gerektiği kadar baharat salça lazım tuza birşey diyemem sağlığı için uygun değilmiş. Yemekte salça baharat olmazsa neyi yiyoruz ki bu durumda .

Konu beni de çok şaşırttı, oturdum üşenmedim tüm sayfaları okudum. Börek yaptım demiş konu sahibi ama yorumlarını düşününce böreğe yağ filan koymadığını da düşündüm, ki yağsız nasıl olur börek bilemedim. Ayrıca tuz, baharat(ki tuz ben de neredeyse hiç kullanmam, zaten kendim yiyeceksem hiç atmam, ama baharatla tatlandırırım) yağ yok ve her yemeğe kemik suyu, bilemedim nasıl olur o yemekler.

Yıllardır eşi yaptığı yemekleri değil dışarıdakileri yiyormuş, neden diye sormak için de geç kalınmış sanki. Bu saatten sonra adamda ön yargı bile oluşmuştur eğer gerçekten lezzetsiz bulduğu için yemiyorsa yemekleri.

Herkes söylemiş ama ben de tekrar edemeden duramayacağım, o sizin eşiniz, çocuğunuz değil konu sahibi. Ki benim çocuğum bile bu kadar mızmızlansa(oğlum çıldırtıyor yemek konusunda) bir iki gün aç bırakırım(yani peşine düşmem, çünkü düştükçe çığrından çıkıyor biliyorum) yemeğin kıymetini bilsin.

Lorentz beni çok şaşırtıyorsunuz her konunda, ben takıntılı bir insanımdır ama sizin konuları okuyunca kendimi çok normal görüyorum, benim çok çok çok üstümsünüz. Ama takdir de ediyorum aynı zamanda, hatalarınızı dile getirince kendinizi değiştirmeye çabalıyorsunuz, soruyorsunuz, sorguluyorsunuz(bu konuda fikrimce geç kalmışsınız ama yine de zararın neresinden dönülse kardır demişler)

En iyisi siz egeye gelim yağınızı alın gidin bizim kendi zeytinimiz var yeni sıkılan yani bu yıl olan yağı salata ve mezelere geçen yıl olan yağı ise yemeklere kullanırız sızma riviera falan bilmeyiz en güzel yağ bildiğin yağ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…