Zatenbu tarz seyler genelde anneden kiza geciyo. Benim gorumce kullanir cunku kv kullanir. Ben kullanmam cunku annemden ole gormedim.Evet ya annem asla almazdı bende evime asla sokmuyorum . Zaten ev salçası yiyoruz biz öyle olunca onun tuzu oluyor birde bulyon filan kullansak hastahanelik oluruz karı koca
Ay asla kullanılmaz . Zaten herşey zararlı oldu çevremizde doğal birşey kalmadı bari bu tarz şeylerden kendimizi koruyalım seni tebrik ediyorumZatenbu tarz seyler genelde anneden kiza geciyo. Benim gorumce kullanir cunku kv kullanir. Ben kullanmam cunku annemden ole gormedim.
Bak örnek vereyim sana dolma yapar mısın kabak biber gibi dolma onun içini yaparken zeytinyağı ile yap bol zeytinyağlı güzel biber salçası normal salça kırmızı toz biber kimyon kara biber tuz tarçın koyanlar var minicik tarçın gibi . Mercimek çorbası yaparken sadece kırmızı toz biber atarım . Makarna sosu yaparken karabiber kırmızı biber kimyon kullanıyorum yenibahar filan o tarz baharatlar iddalı biraz bende pek kullanmam açıkcası .
Kabak al dolma biber kırmızı kapya biber patlıcan bunların içini doldur güzel pişir zeytinyağlı. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile salçalı sos yap mis gibi yenir sağlıklı yiyecektamamdır kabak dolması yapacağım ilk fırsatta
Kabak al dolma biber kırmızı kapya biber patlıcan bunların içini doldur güzel pişir zeytinyağlı. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile salçalı sos yap mis gibi yenir sağlıklı yiyecek. Ayrıca öyle değişik baharatlarla başlama bu işe biraz sakin yavaştan başla karabiber kimyon kırmızı toz biber gibi . Zeytinyağını bilinmedik bir marka aman alma canım çok zararlı. Hiç böyle dolma yaptın mı mesela nasıl yapıyorsun bi anlatsana bakalım nerede hata var ? Yada yaptığın bir tencere yemeğini anlat bana bebişim
Tabi tabi sağlıklı olan o zaten herkes tercih etmez fiyatından ve biraz ağır olmasından dolayı ama bende sızma severim. Yukarıda ki mesajımı güncelledim son kısmına bi bakar mısınsızma kullanıyorum zeytinyağını. Yemeklerde kullanılır herhalde di mi ?
Eee suç sende. Bünye alışık değil ki. Bak bize hiç sivilce olmuyoray evet sonra ertesi gün her yerimiz sivilceli iltihap olsun :)) bi kere yaptık o çılgınlığı bin pişman olduk. Sivilcelerin geçmesi çok uzun zaman aldı
Baharat kullanilmayan yemegin tadi mi olur ..bence sorunu buAslında sadece tuz yasak bana. Baharat kullanmayı bilmiyorum ben. Bugün yenibahar aldım mesela bi de reyhan aldım. Simdi neye katacağımikatacağını bilmiyorum maalesef. Artik baharatlı yapacağım yemeklerimi. Karar verdim.
börek sağlıklı beslemek mi??ama vitamin protein alması lazim. Sağlıklı beslenmek önemli. Kendime yapıyorum aslında yemeği ama onun da yemesini istiyorum.
sızma kullanıyorum zeytinyağını. Yemeklerde kullanılır herhalde di mi ?
Sıkıntı aslında çok ortada yemekleri tuzsuz ve baharatsız yapıyor . Öyle yemeği bende yemem şahsen .Sızma zeytinyağı salata ve zetyinyağlı soğuk yemeklerde kullanılır eğer başka yemek yapacaksınız bakliyat falan gibi sıcak yemek o zaman Riviera zeytinyağı kullanmanız lazım ancak herkes de zeytinyağının yemeğe kattığı tadı beğenmiyor belki eşinizde o yüzde sevmiyor başka marka deneyin ya da fındık yapı deneyin bakalım sıcak yemeklere. Ayrıca baharat salça falan yemeğe tat verir illa ki sevmediği bişeyler var yemekte ki yemiyor ama ne olduğunu da bilmiyor.
ayrıca her yemeği kemik suyuyla yapıyor,yağ kullanmıyor.Sıkıntı aslında çok ortada yemekleri tuzsuz ve baharatsız yapıyor . Öyle yemeği bende yemem şahsen .
Sıkıntı aslında çok ortada yemekleri tuzsuz ve baharatsız yapıyor . Öyle yemeği bende yemem şahsen .
Kemik suyu herşeye olmaz ki ya çok ağır değil mi sizcedeayrıca her yemeği kemik suyuyla yapıyor,yağ kullanmıyor.
Size katılıyorum gerektiği kadar baharat salça lazım tuza birşey diyemem sağlığı için uygun değilmiş. Yemekte salça baharat olmazsa neyi yiyoruz ki bu durumda .Evet bende kesinlikle tuzsuz salçasız renksiz baharatsız yemek yiyemem. Annemde o şekilde yapardı bende öyle yapıyorum yemeğe pişerken tuzunu koymak çok önemli salçası az yemeği hiç sevmem. Kayınvadelimler öyle yerler mesela ama ben yiyemiyorum. Eşim kendi evinde alışık olmadığı için öyle yemeye alışmış ama benim yemekerimi yedikten sonra asıl yemeğin tadı buymuş diyor yemeği layığıyla yapmak lazım tabii ki sağlık önemli ama hem sağlıklı hem lezzetli olabilir kaya tuzu kullanmak mesela.
En iyisi siz egeye gelim yağınızı alın gidin bizim kendi zeytinimiz var yeni sıkılan yani bu yıl olan yağı salata ve mezelere geçen yıl olan yağı ise yemeklere kullanırız sızma riviera falan bilmeyiz en güzel yağ bildiğin yağSızma zeytinyağı salata ve zetyinyağlı soğuk yemeklerde kullanılır eğer başka yemek yapacaksınız bakliyat falan gibi sıcak yemek o zaman Riviera zeytinyağı kullanmanız lazım ancak herkes de zeytinyağının yemeğe kattığı tadı beğenmiyor belki eşinizde o yüzde sevmiyor başka marka deneyin ya da fındık yapı deneyin bakalım sıcak yemeklere. Ayrıca baharat salça falan yemeğe tat verir illa ki sevmediği bişeyler var yemekte ki yemiyor ama ne olduğunu da bilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?