Yemek sorunu

okurken baydı beni konu.
eşinde rahatsız oluyordur bu durumdan emin ol.
oğlum 4,5 yaşında ve her türlü vitaminden almalı. ve o bunu idrak edemeyecek yaşta.
ona rağmen günlük yemeğimi yaparım. yiyen yer yemeyen yemez.
ben 4,5 yaşındaki oğlumu bu kadar pohpohlamam. kurallar vardır hayatta bunlara uymak zorundayız.
sen de günlük yap yemeğini yerse yer yemezse de kendi bilir.
en son ne zaman börek yaptım hatırlamıyorum. üstelik börek çok sağlıksız hele de patatesli. yemese daha iyi yani.

Kemik suyu herşeye olmaz ki ya çok ağır değil mi sizcede
aynen kocanın yemeklerini yememe etkenlerinin en büyüğü bence.
benim bir tanıdığım var.bebeği ek gıdaya geçince çeşit çeşit çorbalar yaptı.tabii bebek için olunca yağsız tuzsuz.ne yaptıysa yediremedi.bir gün kendi yemeklerinden denemiş,ne kadar verdiyse hepsini yemiş 8 aylık bebek.

Diyorum ya yenmez yanı birde bebeğe yağsız tuzsuz verirsen damat tadı nasıl gelişecek ki ? Herşeyin fazlasının zararlı olduğunu düşünüyorum ama hiç olmaması da yanlış bence

Şöyle bir laf vardır bilir misin, paşa gönlü bilir diye, tam olarak o hesap.
Onun yediği sana mı yarıyor boşveeer.
Canin ne istiyorsa onu pişir keyfi isterse yer istemezse yemez, aç kalan o sen neden dertleniyorsun?

Ben de akdenizliyim başka yere okumaya gidince öğrendim yağ ayrımını. Her şeye aynı zeytinyağını kullanırız. Hele zeytin ağaçlarımız büyüdü ki annemin yetiştirdiğinin tadı bambaşka sıcağa da soğuğa da koyuyorum mis.

başka yerlerde yemeği yiyen ve seven kişi
sizin yemeklerinizi sevmiyorsa
problem sizde bence...

Aynen vallahi ayırma yok bizde taze yağ çoğalmaz derler sadece salataya kahvaltıya koyarız eski yagida çoğaldığı için yemeğin icine

bence int yemek araştırın. malzemeleri ona göre alın...
genelde temel baharatlar
nane.karabiber,pul biber,kekikdir.
makarnaya fesleğen yakışır.
dolmaya yeni bahar.
tavuk içinde değişik karışımlar var.

Konularınızın çoğunu biliyorum ve okudukça size hem kızıyorum hem kıyamıyorum...

El lezzeti ayrı bir şey. Yani belki sizde yok diye düşündüm ama sonra baharatsız-tuzsuz-et sulu diyince daha çok oturdu kafamda. Kayınvalidenizden tarif almanızı öneririm.Sonuçta onun yemeklerini bayıla bayıla yiyor diyorsunuz, A'dan Z'ye anlattırın bence, kaldı ki 8 senelik evliymişsiniz çok önceden yapmalıydınız bunu.

Kendi yemeğinizi ayırıp eşinizinkini tuzu atıp pişirmelisiniz. Bence bir çok yemek sonradan atılan tuzu çekmiyor.

Ben kekik çok sever ve kullanırım, tavuk soteye, et yemeklerine baskın bir tadı var ama özellikle kremalı yemeklere çok yakışıyor. Aklınızda bulunsun.

Tüm bunlardan daha önemlisi eşinizle açık açık konuşmak, belki adam sizden mükellef bir sofra beklemiyor. Kartlarınızı açık oynayın derim.

Pisbogazligiyla meşhur bir tip olarak ben bile baharatsiz yemek yiyecegime aç kalmayi tercih ederim, adam hakli, yemege tadini, yagi, salcasi, baharati verir...

Eşiniz doymuyor değil sadece sizin yaptığınız yemekler alışmış olduğu damak tadına uymuyor. Benim eşim de evde mis gibi tencere yemekleri varken pizza söyler mesela çünkü öyle alışmış, kv hep et ve hamur işi yedirmiş. Ha kv nin el lezzeti de berbat bence, eşim yaptığım her şeyi yer ama sebze yemiyor napayım yani....

Ben de sevdiği şeyleri yapıyorum zorlamıyorum sebze ye diye sonuçta bu yaşına kadar böyle büyümüş vitaminini de kendi düşünsün...Ben kendime ayrı yemek yaparım, eşime de sevdiği makarna, tost, hamurişi, et falan yaparım bayıla bayıla yer.

Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.
hahahahayyyy
annesinden tarif alın birebir yapın bir yemegı bakalım yiyecek mi

@tuzsuz_ruh kiz bugun hatice ablamiz sini kebabi yapmis:))) yaptin mi hic onu:)) sayfaya ne zmn baksam aklima gelion ya :)))
Ahahahha gördüm tatlım bende onu evet yapmıştım eşim çok seviyor arkadaşı varmış hatayli o yaparmış hep köftenin sinideki hali işte güzel oluyor

Ahahahha gördüm tatlım bende onu evet yapmıştım eşim çok seviyor arkadaşı varmış hatayli o yaparmış hep köftenin sinideki hali işte güzel oluyor
Evet kiyma o sekilde guzeldir yaninada pilav cacik:))) haha kizin topicinide batiriyoz ama konu yemekse akan sular duruyo valla:))

Evet kiyma o sekilde guzeldir yaninada pilav cacik:))) haha kizin topicinide batiriyoz ama konu yemekse akan sular duruyo valla:))
Valla baksın o da yapsın fikir işte bu arada ne yaptı yoğurt çorbasında meraktayım gelmedi sanırım birdaha dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…