Yemek, temizlik ve eş

En baştan alıştırdığın için öyle oluyor canım ben bir gün sulu yemek yapıyorsam diğer gün kahvaltılık bir gün bakliyat bir gün menemen vs o şekilde yapıyorum

calisirken evi haftada bir temizlerdim o gömleklerini kuru temizlemeye götürürdü.

simdi cocukla evdeyim evden calisiyorum. iki günde bir temizlik her gün yerler süpürülür mutfak hep toplu olur. ütü bana kaldi ;(

ha canim yemek yapmak istemiosa msj yazarim o disardan getirir yada disarda yeriz. hafta sonlari genelde btn gün disarda oluruz disarda yeriz. ben cocugu uyuturken oda ince temizlige bakar. misal mutfak dolabini bosaltip temizler, yada aletlerin kirecike söker....

surat asmaz ama arada laf atar misal buz dolabinda tarihi gecen birsey olursa bu niye burda hala diye kizar. cocugmuz varmis zehirlenirmis

Esim ben aksama kadar calisiyorsam sende yapmak zorundasin gozuyle bakiyor

agir hasta olsaniz allah korusun bu hasta diye kapinin onune mi koyacak, benim bundan bi cikarim kalmadi diye

bu arada evi sey goturse umrum olmaz agzini acarsa da cevabini alir oturur, evdeyim diye ev robotu degilim ya, daginiklik onun zaten, ben peynir de yerim o zaman kendisi tertipli beklentisi de everestten asagi olacak diye düşünüyorum ben

ki bi kac kez tartistik bu konuda ama yemin ederim adamın daginikligini toplasam temizlik yapmaya mecalim kalmiyo bu kadar da sorumsuz daginik olunmaz ki ya

en sonunda esimi cop posetine koyup kapini önüne birakcam

Bende nisanlima mesaj atmistim ,dolapta hersey var canım aksam icin istedigini pisirebilirsin bana diye
Ki adam yoldan gelip yattı yani bir isi yoktu . zaten ev benim ev.

Eve gidince ne göreyim adam sabah kahvaltisini bile disaridan siparis vermiş.
Öğlen siparis
Aksam ne yemek istersin yazmis , söyledim.
Tamam surada bulusalim yazmis. siparis olmayınca disarida yiyelim oldu.

Cok uyaniklar cookk
Yüz vermeyin derim.
Bir günde disaridan yesin.

Ha evde olan ben olsaydım yemekleri siralardi kesin, ev yemegi daha güzelmis çünkü disaridan bikmis.

Ben çalışmıyorum,okula gidiyorum. Bazen bir kaç saat bazen de tam gün okulum var. Canım istemediğinde temizlik yapmam. Eşim bir kez bile bu ev neden böyle diye sormadı. Sadece temiz kıyafetini takip edip makineyi açmamı rica eder. Yıkarım ama ütü çok nadiren yaparım. Ona da kızmaz. Elimden geldiğince her gün sevdiği yemekleri pişirmeye çalışırım ama yorgunsam,canım istemiyorsa söylerim ya dışarı gideriz ya da eve gelirken yemek getirir. Allah razı olsun eşim çok anlayışlıdır. Sınav haftalarımda da bir şeye dokundurmaz. Normalde de işlerime yardım eder.

Hizmetini eksiksiz kusursuz yapma mantığın olduğu sürece sana hizmetçi muamelesi yapacak.

Bana bu şekilde davranacak adam henüz kainata gelmedi.

Yapmıyorum paşa bi itirazın mi var demelisin.

Yapmadığım çooooooook olmuştur.

O yapmıştır. Ya da dışarda yemişizdir.

O kadar.

Ben de calismiyorum. Evdeyim tüm gün ev genellikle dağınık olur çocuktan dolayı. Yemek yapmadigim günler de çok olur. Eşim sağolsun hiç birşey demez . Canim sağolsun der.
Siz beklentiyi en başından beri yüksek tutmuşsunuz. Birde hizmetini yaparım ne demek ? Siz hizmetçi değilsiniz, hayat arkadasisiniz.

Çocuğunuz yoksa ve çalışmıyorsanız yemek yapmanızı beklemesi bence normal. Ama yılda 3-4 kere yapmadığınız oluyorsa kavga sebebi de olmamalı. Benim anlamadığım yemek yapmadım derken mesela evde hiç mi bir şey olmuyor yani kendiniz de acıkmıyor musunuz gelince kendisi yapsın düşüncesi ile mi yapmıyorsunuz? Yapamadığınız zamanlar neden onu eve gelirken arayıp evde yemek yok gelirken hazır alır mısın diye sormuyorsunuz?
Kendi eşime gelecek olursam çocuklar daha yokken sanırım yemek yapmadığım hiç olmadı belki en fazla eve geldiğinde hala pişiyor olduğu olmuştur ama genelde sabah ilk işim akşamın yemeğini hazır etmek oluyor zira temizlikten daha önemli bence o aradan çıkınca rahat oluyor insan. Çocuklar olduktan sonra da çok nadir de olsa tek tük olmuştur yapamadığım ama hep bir sebebi var idi mesela çocuk rahat vermedi ya da hasta olmam vs böyle durumlarda cok şükür hiç dert etmez gelince hemen bir makarna yaparım ya da yumurta kırarım yeriz.

Benim eşimde öyleydi çocuktan önce. Hatta sürekli gelir beni cagırırdı toza bak pisliğe bak diye :> Simdi 15 aylık kızım var hiç yapamıyorum görüyor halimi pek sorun olmuyor bi zhmet etmesin yani.
aksamda genelde kendi isteğiyle yemek olsada kahvaltılık istiyor. Ama konuyla alakasiz olacak, ben şeyi merak ettim günde 3 cesit ne yemekler pisiriyosunuz helal olsun ben 1 cesit zor buluyorum özellikle yazınnn

Şuan hamileliğimden dolayı eşim kesinlikle bişey demiyor, yardım bile ediyor bana. Önceleride evin dağınık olmasını sorun etmezdi ama mesela tuvalet banyo ve mutfak temiz olsun ister. Yemek konusuda genellikle sorun değil yapamazsam iş yerinde yer gelir, öyle çeşit çeşitde yapmam zaten bi çorba birde anayemek tamamdır.

Asla bir şey demez.
Temizliği haftasonu yaparsin yemegi de dışarıda yiyelim der. Bu gibi konular için bir kez dahi tartışmamız olmadi çok şükür.

Keyfim yoksa yapmam. Eşimin bir kere ev neden böyle dediğini duymadım diyemez de. Biraz yorgun görsün istersen dışardan söyleyelim der. Ben yemek yapmayı severim. Pilavı ana yemeği salatası cacigi olur. Zamanım varsa tatlı kek falan da yaparım. Ama tamamen benimle alakalı bir şey. Yemek yapmayı çok severim kafamı dağıtıyorum öyle. Çalışıyorum da. Bu yıl izindeydim gerçi iki yaşında oğlum var.
Eşiniz çok titizse bile size uygun bir dille " şurayı süpürür müsün" diyebilir. Öküz gibi davranması hoş değil. Ev işi kadının görevi değil lütfudur. İsterse yapar keyfine kalmıştır esasen.

Benim eşim öyle değil sağolsun sinir olurum bu tarz şeyleri zorunluluk olarak gören erkeklere o evde sanki bir tek o kadın yaşıyor. Eşim her zaman yardım ederdi aslaaev dağılınca laf söylemez 4 ay önce çalışıyordum hiç laf söylemezdis şuan doğum izinindeyim hala bir şey yapmıyorum ses etmez. Yemek işine gelince istemiyorsan yapma der bazen iki akşam üst üste makarna yeriz menemen yeri vs ses etmez. Espri yapar hatta kinayeli bir şekilde oooooo en sevdiğim yemek diye. Böyle olmaz yapma sende görsün gününü çok alışmış rahata o

İsler bu duruma gelene kadar hiç mi ben napıyorum demediniz anlamıyorum hizmet konusunda eşimi memnun ederim cümlesini nasıl kurabilirsiniz. Yani orası bi işletme degil esiniz müşteri siz çalışanı değilsiniz. Önce bunu kendiniz kabullenin lütfen.

Ve başkasının kocasını baz almayın

temizlik yapmamışsam ve bundan rahatsız oluyorsa söylenmek yerine yapar temizliği. söylenince iş hallolmuyor. ikimizde yapamayacak ruh halindeysek yardımcı çağırıyoruz. işten geldiğinde yemek yoksa sana sürprizim var dışarıda yiyeceğiz diyorum, yiyoruz. hiçbir şeye alıştırmamak lazım insanları sonra görevinizmiş gibi üstünüze yapışıyor. içimden gelip dip köşe temizlik yaparsam benden kıymetlisi yok. neye alışırsa bir tık üstü nimet geliyor insanlara.

canım istemezse yemek de yapmıyorum temizlikte.
hatta evi temizlemem lazım üşeniyorum derim bazen amann boşver, gelen giden de yok diyor. benden daha umursamaz. hele ki çalışıyorsanız hiç umurunuzda olmasın. çok rahatsızsa kendi yapsın. siz de insansınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…