Yemek, temizlik ve eş

Buarada esime tost ysptim az once.. tepsiyi getrdim koydum oturdu onune almiyo herif. Dedim ula insan tepsiyide mi benden bekler? Eline saglik Allah razi olsun filan demeye basladi:)) simartmayin su herifleri

Hizmet konusunda eşimi memnun ederim dediniz ya..
Hahhh işte tam olarak orası sorunun kaynağı.

Keyfim yeterse yaparım, temizliğe karışmaya cesaret edemez bile. Bu kadar kaldırmayın şu adamların totosunu

ben calisiyorum dogru duzgun yemek nadiren yaparim esim de hic demez neden yemek yok diye isten gelince beraber hazirlariz bazen izinli oldugum gunler aksama kadar dinlenmek isterim hicbirsey yapmam eve gelince sakasina bugun yine seni sevmekten baska hicbirsey yapmadim derim :) o da iyi yapmissin der dinlen bosver der...onun disinda dedim ki gecen gun bu hafta temizlik sende istedigin gun yapabilirsin o da tamm dedi birsey demedi...sizin konunuzda esinz demek yorgum geldi ve acken sinirli birisi anladigim kadaryla hani yemek yapmadiysanz bile arasydinz hayatim bugun biraz halsizm yemek yapamadim gelirken birseyler alir misin yoksa gelince siparis mi verelim falan deseydinz belki isten yorgun gelip de sinirlenmezdi..yani ben de bazen cok ac ve yorgun olunca sinirli olabiliyorum :)

Bence senin eşin anlayissiz olabilir tatlim benim eşim isterse evi b.k gotursun sesini cikartmaz sadece sorar bana niye yapmadin diye kendimi iyi hissetmiyorum deyince tamam hayatim dinlen der yani sende evin temizse daginikligi toplayip evinde dinlenebilirsin yani

Adam biraz da hakli, karni aç gelip evde bi sey bulamadiysa celallenmis olabilir. Ama bunu soyleyis bicimi sorunlu, ve her zaman 3 cesit yemek yaparim diyorsunuz. Esiniz biraz anlayisli olsa iyi misin bi seyin mi var diye sorardi, her gun uc cesit yemek temiz bi evden sonra bi gun boyle bi sey gorsem aklima esimin bi derdi mi var acaba sorusu gelirdi.
Ben olsam ne yapardim soylemeyim, ben fevriyimdir tavayi kafasina geciriveririm hizmetcin mi var diye

Arada akşam kahvaltısı yapılabilir çok fazla beklentiyi yükseltmişsin .Benimki evliligin ilk senelerinde boyle saçma sapan kavgalar çıkarmıştı Bende bir çırladım sesi kesildi.Evi b... götürse bir şey demez.Yemek konusunda zaten yumurtaya bayılır. Sen biraz azalt bu işleri insanız sonucta her şey dört dörtlük olmak zorunda değil

Çok kaba insanların inişi çıkışı olabilir eş kişisi anlayışlı olmalıydı maaşlı çalışan hizmetçi değilsiniz kaldı ki hizmetli kişilerin de kötü günleri olabilir insanlar çalışanına bile böyle davranmamalı önemli olan sürekli olmaması siz de zaten öyle dağılmışsınız yani odun iste kısaca bu

Benim esim bugun basit biseyler yap der sorun etmez cok sukur.eger sorun eden birisi olsaydi ben bitmistim cunku pilav yapmayi bile bilmiyordum.herseyi esimden ogrendim

Sorun olmuyo. Kır 2 yumurta yiyelim amaç karın doyurmak değil mi der. Kimsenin hizmetçisi değilim. O ev bizim. İşler de ortak. Kimse kusura bakmasın. Siz de bence hizmette kusur etmem kafasından çıkın. Siz onun eşisiniz hizmetçisi değil. Her gün 3 çeşit yemek yemeyiversin.

Hastalık vs. olmadığı sürece yemek yapmanız gerekir bence. Adam haklı işten aç yorgun gelmiş. Ben çalışıyorum. Genelde aynı anda evde oluyoruz. Ama bi saat önce gelsem eşimden hemen sevdiği bişeyler yaparım.

Çalışan kadınım....(haftanin 3 günü)

Evde oldugum günlerde bile hiç temizlik yapmasam, yemekte yapmasam niye diye bile sormaz...

ben sizin yorumlarınızı seviyorum

Çoğu kadın size hak vermiş ama ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda.Çalışmayan bir eş olarak ev işlerini yapmak sizin göreviniz.Eşinizin görevinin çalışıp,para getirmek olması gibi.Hizmetçi misin,yapmak zorunda değilsin diyenler olmuş.Ama erkek de aynı durumda.Hizmetçi miyim ben?Her gün para getirmek için işe gitmek zorunda mıyım diyebilir

Tabii hepimiz insanız,her gün yemek yapmak zor gelebilir,canın istemeyebilir.Ama kocan işten gelmeden arayıp,bugün dışardan getirebilir misin diyebilirsiniz.Gerçekten yorgun ve aç biçimde yemek hayaliyle gelip bulamayınca,açlığın da etkisiyle sinirli olabilir insan.

Ayrıca şunu da söyleyeyim.Ben devlet hastanesinde çalışan bir doktorum ve kadın hastalarımın çoğu ev hanımı.İlaçlarla ya da yemek düzeniyle ilgili sorular sordukça şunu gördüm ki bir sürü ev hanımı saat 9-10'dan önce kalkmıyorlar.O vakitten sonra günün bereketi kaçar zaten.

Karşılıklı anlayışla çözülebilir ama şunu unutmayın eğer çalışmıyorsanız ev işlerini yapmak sizin göreviniz.Bunları yapınca hitmetçi olmazsınız.Her gün temizlik ya da sıcak yemek yapmanız da gerekmez.Ama önceden söyleyebilir ya da en basitinden yumurta-makarna vb. yapmanız 30 dk. sürmez

Hayir gòzùm kesmedi dedim tabiki. Hakkini yiyemem arada yardimci olur duzenli olarakta bulasiklari yerlestirir ama isten yorgun geldigi zaman yemek te olmazsa deliriyor o da senede 4 sefer yapmamazlik yapmisimdir
böyle durumlar için buzlukta hazır yemek tutsanız?
yada gün icinde eşinize mesaj atıp kendinizi iyi hissetmediginizi ve yemek hazırlayamadıginizi söyleseniz?
en azından hazırlıklı olur, belki size karşı da daha anlayışlı olur

Yok cakiamiyorum cocugumda yok aksama kadar evdeyim. Bundan sonrada karar verdim cesit cesit yaomicam karni doysun yeter
2gunluk yapin bari..Cocuk olunca 3 cesit hayal 1 i zor bulur..
Ben 5te gelip yemek yaparim ..Hic de sevmem yapmayi..Cocuklarin sevdigi seyleri yapiyorum eşim de yiyor...haftada 1 mutlaka toplantim var 7de cikarim ve disarda yeriz..Yemek yapmam dedigim gun olmadi ama hic..Hep geldiginde bir sey bulur kajvalti da olsa menemen de olsa yer.
.

Ay oh bee. Ağzına sağlık. Bu hizmetçilik değil ki karşılıklı anlaşmalı görev dağılımı gibi birşey dediğin gibi o zaman adam da desin ki ben bugün para kazanmadım canım istemedi. Ayrıca eşine hizmet etmek istemek güzel bir şeydir hatta sevaptır buna neden takılıyor herkes anlamadım.

Son düzenleme:
Cok kotu alistirmissin.
Cocuk olunca bu yaptiklarinin onda birini anca yaparsin adam iyice delirir.
Benim iki cocugum var, kimi gun yemek oluyor kimi gun olmuyor, kimi gun evim temiz kimi gun harp meydani.. Tamamen cocuklarin evdeki ruh hallerine bagli.
Yemek yoksa esimi arar yemek yok gelirken durum vs alir misin derim, ya da izgaralik tavuk alir iki dk da mangalda yapiverir.

Hiç sorun olmuyor. Daha bir kere bile eşimden neden yemek yapmadın sözünü duymadım. "Bugün bir şey yapasım gelmedi, dışarıdan söyleyelim" derim bir de, yüzsüz müyüm ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…