- 6 Şubat 2018
- 11.206
- 14.571
- 298
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
Ay oh bee. Ağzına sağlık. Bu hizmetçilik değil ki karşılıklı anlaşmalı görev dağılımı gibi birşey dediğin gibi o zaman adam da desin ki ben bugün para kazanmadım canım istemedi. Ayrıca eşine hizmet etmek istemek güzel bir şeydir hatta sevaptır buna nedem takılıyor herkes anlamadım.
hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim
Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
Heyt beeHizmetini eksiksiz kusursuz yapma mantığın olduğu sürece sana hizmetçi muamelesi yapacak.
Bana bu şekilde davranacak adam henüz kainata gelmedi.
Yapmıyorum paşa bi itirazın mi var demelisin.
Yapmadığım çooooooook olmuştur.
O yapmıştır. Ya da dışarda yemişizdir.
O kadar.
Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
Ben de böyle düşünüyorumÇoğu kadın size hak vermiş ama ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda.Çalışmayan bir eş olarak ev işlerini yapmak sizin göreviniz.Eşinizin görevinin çalışıp,para getirmek olması gibi.Hizmetçi misin,yapmak zorunda değilsin diyenler olmuş.Ama erkek de aynı durumda.Hizmetçi miyim ben?Her gün para getirmek için işe gitmek zorunda mıyım diyebilir
Tabii hepimiz insanız,her gün yemek yapmak zor gelebilir,canın istemeyebilir.Ama kocan işten gelmeden arayıp,bugün dışardan getirebilir misin diyebilirsiniz.Gerçekten yorgun ve aç biçimde yemek hayaliyle gelip bulamayınca,açlığın da etkisiyle sinirli olabilir insan.
Ayrıca şunu da söyleyeyim.Ben devlet hastanesinde çalışan bir doktorum ve kadın hastalarımın çoğu ev hanımı.İlaçlarla ya da yemek düzeniyle ilgili sorular sordukça şunu gördüm ki bir sürü ev hanımı saat 9-10'dan önce kalkmıyorlar.O vakitten sonra günün bereketi kaçar zaten.
Karşılıklı anlayışla çözülebilir ama şunu unutmayın eğer çalışmıyorsanız ev işlerini yapmak sizin göreviniz.Bunları yapınca hitmetçi olmazsınız.Her gün temizlik ya da sıcak yemek yapmanız da gerekmez.Ama önceden söyleyebilir ya da en basitinden yumurta-makarna vb. yapmanız 30 dk. sürmez
Belki adamın söyleme şeklinin kötü olduğunu varsaymışlardır,bilemiyorum.Bir kısım üye zaten kadının ev hanımı olduğuna dikkat etmemiş.Belki beni taşlayacaklar ama garip bir feminizm anlayışı var.Kadın dışarda çalışmasa bile ev işi yapmak zorunda değil.Yaparsa bu kadının lütfudur gibi.Anlayamadım gerçekten
Belki adamın söyleme şeklinin kötü olduğunu varsaymışlardır,bilemiyorum.Bir kısım üye zaten kadının ev hanımı olduğuna dikkat etmemiş.Belki beni taşlayacaklar ama garip bir feminizm anlayışı var.Kadın dışarda çalışmasa bile ev işi yapmak zorunda değil.Yaparsa bu kadının lütfudur gibi.Anlayamadım gerçekten
Iyi o zamam adam da desin ki canım istemedi bu ay çalışmadım para yok. Yahu kadın zaten ev hanımı çocuk olsa tamam ama çocuk da yok. Yani adam para kazanıyor dışarda çalışıyor eşinin de içerde çalışmasını beklemesi normal değil mi yani eşler görevleri böyle dağıtamaz mı.Yavaş gelsin. Sen değil eşin abartıyor. Canım istemezse yemek yapmam. Temizlik yapmam. Ararım sevgilim evi pislik götürüyor, yemek de yapmadım derim
Ya ben bişey alır gelirim der ya da bekle ben gelince hallederiz der
Her gün 3 çeşit yemek valla süpersin, ben ancak 3 çeşit yemeği özel günlerimizde yaparım.
Çok şımartmışsın. Ne demek ev toplu değil diye kızmak...
Iyi o zamam adam da desin ki canım istemedi bu ay çalışmadım para yok. Yahu kadın zaten ev hanımı çocuk olsa tamam ama çocuk da yok. Yani adam para kazanıyor dışarda çalışıyor eşinin de içerde çalışmasını beklemesi normal değil mi yani eşler görevleri böyle dağıtamaz mı.
Tatlım çalışıyorum ama eşime göre hem saati hem yoğunluğu daha az,nispeten rahat bi işim var,bu mantıkla o da herşeyi benden bekleyebilir,yemeği aksatmam sadece 6 yaşında bi kızım var çünkü,geriye kalan herşey Allaha emanet :)Bizde problem olmaz,hizmetçi değilim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?