Yengem bana bozulmuş

Abin sana uygun gormus iyi gunlerde kullan. Ben sende hic hata bulmadim.

ben o bu dıye bılıyorum :)
Bu yeni üye ama ya...
Eğer o konu sahibiyse, burada bayağı masum görümce gibi takılmış. Çünkü, o konuları çok net hatırlıyorum. Abim abim, biricik abim diye dolanıyordu ortalıkta. Abisinin eşine yapmadığı kalmıyordu. Hatta yengesini bayağı aşağılıyordu aynen şuna benzer bir şey demişti, "Abime kaçtı, abim hevesini aldı." Abi kaçırmamış kızı, kız abisinin kollarına atmış kendini(!) abiciği de hevesini almışmış...

O üyeyse düşmez kalkmaz bir Allah diyorum. Karma var diyorum. Allah o kadını bunlardan tez zamanda kurtarsın diyorum. Kolay kolay beddua etmem ama o kişilerse, Allah o abiyi, o kadının ellerine düşürsün diyorum.

iyi olmuş yengene, sorunu varsa abinle halletsin, halaya kadar laf taşımak nedir.
valla ye parayı, iyi olmuş.
hem evde oturup hem maddi her şeyde bana sorulsun diyen insanlara ifritim.

iyi olmuş yengene, sorunu varsa abinle halletsin, halaya kadar laf taşımak nedir.
valla ye parayı, iyi olmuş.
hem evde oturup hem maddi her şeyde bana sorulsun diyen insanlara ifritim.
He kadın adamın bir taraflarına giydiği donu yıkayacak, hizmetini yapacak, yemeğini önüne koyacak ama asla kadın olarak görülmeyecek, saksı muamelesi görecek, hiçbir şey hak etmeyecek! Adam da ben kazanıyorum, ben harcarım diyecek. O kadın olmasa kusmuğunda boğulacak adamları tanrılaştırın böyle... mükemmel ataerkillik. Kadın çalışmıyorsa hiç yani!
Herkesin hayat şartları ve koşulları aynı değil maalesef. Empati kurmak, diye bir tabir var hanımefendi tavsiye ederim.

valla kazanan harcar, şurda bir kadın aileme para gönderiyorum eşim istemiyor dediğinde, ne mana sen kazanıyon sen harcarsın, eşin kim köpek diyenler konu erkeğin ailesi oldu mu aslan kesiliyolar.
kadını aç açıkta bırakmamış, kadın halasına laf taşıma peşinde hala, benim bile burdan konu sahibinin yengesine saygım oluşmadı, adamın hiç kalmamış belli.

Ailenin iç yüzünü bilemeyiz. Burada anlatılanlar kadarıyla sadece bilebiliriz. Evet halayı arayıp dert yanması hata ama o kadını bu duruma getirecek ne yaşattılar belli değil. Yengenin hatası var ama öyle eş bende olsa ben de kafayı yerdim. Görümcenin de halinden şikayet ettiği yok zaten. Adam saygı duyulacak, karıma saygım kalmadı diyebilecek konumda değil bile benim gözümde. Çünkü, eşini (aç, açıkta bırakmamak tabirleri hoş değil) insan yerine koymuyor. Aç, açıkta bırakmıyor diye eşinin üzerinde hiçbir hakkı yok mu yani bu kadının? Bu kadar mı değersiz? Bence bilmediğimiz şeyler var, sadece bunlar değil.

3 5 yardım yapılır ama araba verilmesi büyük olay...
Ayrıca yenge çalışmıyorsa bile o odunun çamaşırını bulaşığını yıkıyordur
Evi temizliyordur...

Bunun da bir hakkı olmalı...
Yenge bıraksın pis pasaklı gitsin işe o zaman

Çamaşırı bulaşığı hizmetçi de yıkar ama iç işlerimize karıştırmayız çamaşır bulaşık yıkıyor diye. Bunu bir anlayamadık. Kadın erkek herkes çalışmalı ev hanımlığı meslek değil

Hizmetçisi olarak almamıştır herhalde
Bu gözle görüyorsa zaten boşasın ayrıca maaş veriyorsunuz dimi
Versin her ay eşine ücret öyle malesef

Ayrıca biz kadınlar çalışmasın demedik burada belki en çok kadınlar çalışsın diyenlerden biriyim...

Ama ev hanımlığı da zor bir iş

Şimdi annemlerin iki arabası vardı biri babamın biri annemin. Babam bu arabayı kardeşine verse veya annem verse sorun olmaz. Çünkü ikisinin de kendi parasıyla çalışıp aldığı mülkleri. Bu da böyle bir durum. Sorsa şık olur ama sormazsa da ortada bir haksızlık yok

Her ay kadının parasını veriyorsa sormasın ama bence bu şöyle bir şey
Kadın çalışsa da çalışmasa da erkek çalışsa da açlışmasa da
Eğer bir işin kenarından tutuyorsa bu ekip işidir

Ezik gibi davranacaksa evlenmeseydi allah bilir kadına aylık verdiği 500 dür en fazla onun emeğinin karşılığı bu mu?

Ben de böyle düşünüyorum yanlış anlıyorlar ama abisi odun o ayrı ama şimdi bekarlıktan aldığı araba belkıde aılesı aldj eşine verse kardeşine haksızlık ben olsam bozulurdum annem babam yengeme araba alıyır ben neyım derım zaten araba alınmış eskıyı aılesınden kalan arabayı vermış sorması şık olur ama yengede üsteleyemez bu konuda çünkü kardeşinin de hakkı var ki halaya söylemek nedır ya kız zaten ıstemıyorum demiş ki yanı bisi başına bi iş gelmesin ne haberler görüyoruz okuyoruz bence iyi bir abi tavrı yanlış sadece soyler eşine ama eşide üsteleyemez veremezsın dıye benım de malım olsa eşimin karışma lüksü yok bunu bir kadkn yapsa o kim köpek denirdi lafa gelincede eşitiz

Benim derdim araba değil zaten
Bütün arabalar onun olsun yeter ki böyle arkamdan konuşmasın
Hele ki halama karşı
Halam yaşlı başlı panik atağı olan bir insan ne kadar üzülmüştür
Ya abime ya bana söyleseydi biraz cesaret edip

Arabayı kabul etmedim ama satıp parasını bana yollayacakmış inat etti işte

Ne munasebet niye demiyorsunuz ya, sizin o arabanin parasina ihtiyaciniz mi var.
Yetiskin insansiniz, abiniz inat etti diye kabul edeceksiniz diye bir sey yok. Simdi bu guzel bir sey mi, hos mu, icinize sinecek mi, hayir. O zaman abiniz sacmaliyorsa kendi kendine sacmalasin. Karismamak boyle olur.

Soylemeye gerek mi var ben de bunu anlamiyorum. Araba hediyesi bir benim gibi fakirlere mi abarti geliyor acaba.

Değil ama abim kendisine karşı çıkışınca sinirleniyor
Ortalık durulsun diye ses etmedim şimdilik
Ama yengeme inat yapıyor belli o parayı sobada yakar yine de vermez ona tanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…