- Konu Sahibi Afrodita9405
-
Hayır ya suçu yok derken kız istemediğini belirtmiş kalkıp nıye söylüyorsun yeenge böyle sayende suçlu olcak dıyorlar kız başka türlü diyor yıne suçlu oluyor ki adamı desteklemedim ben davranışları yanlış ama şimdi bu kız ne dese suçlu ılan edılıyor kı ben dedım defalarca sorun araba degıl adamın tavrına yenge kızıyor ılgısızlığıne vb dedım ama eğer cidden kardeşi adına korktuğu ıcın verdıyse gayet ıyı bır hareket bu canı kanı da ya başına bir iş gelse kötü olmaz mı . Yengenın tek hatası halaya söylemesi kocasıyla konuşmalı ya da gorumceyle konuşmalı bu konuyu başka kişilere söylenmek hata ki kocası bu karakterdeyse kusura bakmayın ben bır kadının çalışma taraftarıyım karşında ki insan eşin de olsa kendı paranla her şeyı yapmak daha güzelyahu gorumceye kotu davranmıyor kı
ısrarla bu kızın sucu yok deyıp duruyorsunuz zaten gorumceye bırsey dıyen yok gorumce kendı kendıne yengem bana bozulmus dıyor yengenın bozuldugu gorumce degıl esı kendısıne bır cop almazken kardesıne dunyaları vermesı bu esıtsızlıge bozuluyor gorumce degıl meselesı kocası mesele
sankı kotu gelınlık yapıyormus gıbı ama bu kızın sucu yok derken sızde esıtsızlık yapıyorsunuz aynı o adam gıbı , ıkı taraflı degerlendırın. olayı tam gorun. gelının zoruna gıden seyı anlamıyorsunuz daha
ayrıca kız tarafına da ceyız alırken aıle yardım eder
ıyı ozaman aılemın katkısı var dıye tum ceyızımı dagıtayım esıme sormadan evde ne varsa beyaz esya falan hepsını
o evde yeme ıcme evı ıdame ettırme hep bırlıkte oluyor ama kadın döndürüyor evı sonucta gercekten evde hersey esıtlık ıcınde olsa bu dedıgınızı desteklerdım
Bakın erkek kadının nafakasını karşılamalı eşini kimseye muhtaç etmemeli bu bakış açısında Bi yanlış göremedimNe? Hem diyorsunuz ki kadın evde işleri istediği için yapmalı zorunda olduğu için değil hem de erkek eve para getirmek zorunda diyorsunuz. Nasıl bir bakış açısı bu ya..
Bak bu iyiydiYa ben şimdi biraz çirkinleşicem kadınlar evliliklerinize ve kendi üstünüze alınmayın...
Hayatta çoğu şey alışveriş
ısrarla anlamadıgınız su kız ıstemedıgını bız gorumceye soyledıkten sonra belırttı belırtırkende fiştekledı oyle belırttıHayır ya suçu yok derken kız istemediğini belirtmiş kalkıp nıye söylüyorsun yeenge böyle sayende suçlu olcak dıyorlar kız başka türlü diyor yıne suçlu oluyor ki adamı desteklemedim ben davranışları yanlış ama şimdi bu kız ne dese suçlu ılan edılıyor kı ben dedım defalarca sorun araba degıl adamın tavrına yenge kızıyor ılgısızlığıne vb dedım ama eğer cidden kardeşi adına korktuğu ıcın verdıyse gayet ıyı bır hareket bu canı kanı da ya başına bir iş gelse kötü olmaz mı . Yengenın tek hatası halaya söylemesi kocasıyla konuşmalı ya da gorumceyle konuşmalı bu konuyu başka kişilere söylenmek hata ki kocası bu karakterdeyse kusura bakmayın ben bır kadının çalışma taraftarıyım karşında ki insan eşin de olsa kendı paranla her şeyı yapmak daha güzel
Haklısınız burdan böyle yazınca haklısınız gerçekten ben burdan yazılmasına rağmen böyle konuştuğunu yeni gördüm kusura bakmayın yenge baya haklı sadece dırek abi ben istemiyorum dıyebilirdi yengeme ver bıle demıcektı o zaman adam dırek zaten eşine saldırırısrarla anlamadıgınız su kız ıstemedıgını bız gorumceye soyledıkten sonra belırttı belırtırkende fiştekledı oyle belırttı
kızın abısı normal degıl bellıkı psıkolojık rahatsızlıgı var konu sahıbı kendısı dıyor abım takıntılı derecede ustume dusuyor bu yuzden tayınım baska yere cıktı dıye sevınıyorum dıyor hasta bır abıden bahsedıyoruz
karısına asla deger vermeyen gormezden gelen ıstedıgı hıcbırseye destek olmayan bır abı ve ters bı adam
bunun ıcın dedık kı su su cumlelerı kur yengenı araya katma adamı yengenın ustune salma
gıttı ozellıkle yengeme ver arabayı dedı abısının ona vermeyecegım deyıp sınırlenecegını bıle bıle bunu burdan bız bıle soyledık kendısıne bır kere yengenın derdı araba degıl dıye
bunu dememıze ragmen abısıne o cumleyı kurdu yengeyı araya kattı
ben abısı arabayı vermesın demedım yengesı buna karısır veya karısamaz demedım kımse bunu demıyor sızın ısrarla anlamadıgınız tek sey yengenın tek derdı bunca zamandır evlıyım gozumun ıcıne bakmayan adam nıye kardesıyle benı yarıstırıyor neden bana hıcbırsey yapmıyor dıyor , yengenın tek sorunu ve soyledıgı tek sey bu
bu gorumce bunu da bıle bıle zaten abım yengeme bırsey almaz banane zaten arabası da cok degerlı bırtek bana verır dedı ! sız o yenge olun sımdı kocanız boyle gorumcenız de boyle konusuyor durust olun ne dusunursunuz ?
gorumce gercekten ıyı nıyetlı mı konusmus abım ıcın araba cok degerlıdır zaten asla yengeme vermez bırtek bana verır
gorumcenız soyluyor bunu
sıze soylense varyaa yandım allahhhh eyvah yangın var dıye kosa kosa gelır buraya konu aacardınız gorumcem boyle dusunuyor hakkımda boyle dıyor dıye
yalan mı
burda yengenın tek hatası halaya soylemesı deyıp durdunuz takıldınız yav yenge degıl ben soyledım ustume alıyorum bu sucsa gıttım ben soyledım, kadın kımseyle konusamayacak mı ya , boyle gorumce var boyle koca var ölsun mu ıcınde mı patlasın halaya kocam boyle yapıyor demıs gorumcem arabaya kondu dememıs kı !
sızce abı calıstırır mı boyle bır adam esının calısmasını ıster mı ? ben kadının calısması taraftarıyım deyıp cekılınce konu hallaldu mu tum konu yengenın calısmaması mı yanı ? evlılıkte kendı paran dıye bırsey yok kazandıgın hersey evındır. oyle degılse bekar hayatı yasarsın veya esınle ev arkadası gıbı faturaları bolusursun
Offf. Eş muhtaç olmak istemiyorsa çalışacak. Biraz kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Nafaka ne alaka zaten boşanan eden yok konudaBakın erkek kadının nafakasını karşılamalı eşini kimseye muhtaç etmemeli bu bakış açısında Bi yanlış göremedim
ben bunları sıze dunde uzun uzun yazdım ısrarla ama konu sahıbının ne sucu var demeye devam ettınızHaklısınız burdan böyle yazınca haklısınız gerçekten ben burdan yazılmasına rağmen böyle konuştuğunu yeni gördüm kusura bakmayın yenge baya haklı sadece dırek abi ben istemiyorum dıyebilirdi yengeme ver bıle demıcektı o zaman adam dırek zaten eşine saldırır
Yıl olmuş 2020. Baskılanan zorla okutulmayan kadınlar haricinde gerisini haklı bulmuyorum ben. Çalışmadan üretmeden saygı göremezsiniz. Çamaşır bulaşık yıkamak çalışmaktan sayılmıyordun acılmıs bır konu vardı konu sahıbı soruyor kayınvalıdem calısan kadın hıc bır haltdan anlamasada sırf calısıyor dıye deger gorur ama benım gıbı ev hanımlarını bılsek de kopek yerıne koyarlar dedı ne demek bu dıye
cogunluk kayınvalıde sacmalamıs oyle sey mı olur sadece calısan deger gorur dıye bırsey yok demıstı ama burda da buraya gelıp kadın eve para getırmıyor adam bırde hedıye mı alsın para mı versın yok artık dıyebılıyor ınsanlar
kişilik bölünmesi mi oluyor bunun adı nedır aranızda psıkolog varsa
Dünden beri ikimiz de ayrı ayrı anlatmaya çalıştık konunun ana fikrini ama sanırım beceremedik.ben bunları sıze dunde uzun uzun yazdım ısrarla ama konu sahıbının ne sucu var demeye devam ettınız
aslında hersey bu kadar basıt kısılerın tek tek yerıne koyacaksınız kendınızı
Hayır birde kadın erkek herkes çalışsın var diyenler var. Tamam çalışsın, çalışsın da biz ütopik bir ülkede yaşıyoruzda benim mi haberim yok? Ülkede işsizlik var velevki işsizlik yok diyelim; ülkede herkesin çalışmasına olanak sağlamak ne denli mümkün? O istihdam en gelişmiş ülkede bile yok -ki burası Türkiye.dun acılmıs bır konu vardı konu sahıbı soruyor kayınvalıdem calısan kadın hıc bır haltdan anlamasada sırf calısıyor dıye deger gorur ama benım gıbı ev hanımlarını bılsek de kopek yerıne koyarlar dedı ne demek bu dıye
cogunluk kayınvalıde sacmalamıs oyle sey mı olur sadece calısan deger gorur dıye bırsey yok demıstı ama burda da buraya gelıp kadın eve para getırmıyor adam bırde hedıye mı alsın para mı versın yok artık dıyebılıyor ınsanlar
kişilik bölünmesi mi oluyor bunun adı nedır aranızda psıkolog varsa
ınsanlar gercekten okudugunu anlamıyorDünden beri ikimiz de ayrı ayrı anlatmaya çalıştık konunun ana fikrini ama sanırım beceremedik.
Bunun sebebi muhtemelen insanların ilk mesajı okuyup devamını getirmemesi ya da sabit fikirli olması ya da "farklı" olmak adına muhalefet. Bilemedim gitti.
Dur kurban olayım bu sefer de işsizliği kadınların çalışması ve bu sebeple erkeklere yer kalmamasına bağlayanlar katılacak konuya.Hayır birde kadın erkek herkes çalışsın var diyenler var. Tamam çalışsın, çalışsın da biz ütopik bir ülkede yaşıyoruzda benim mi haberim yok? Ülkede işsizlik var velevki işsizlik yok diyelim; ülkede herkesin çalışmasına olanak sağlamak ne denli mümkün? O istihdam en gelişmiş ülkede bile yok -ki burası Türkiye.
Bende çalışan bir bayanım ancak çalışmayan bayana muhtaç olmak istemiyorsanız çalışın demek yanlıştır benim düşünceme göre Nafaka sadece boşanmış eşlere verilenpara demek değildir evliyken de eşe yapılan maddi şeyler nafaka anlamındadırOfff. Eş muhtaç olmak istemiyorsa çalışacak. Biraz kendi ayaklarınızın üzerinde durun. Nafaka ne alaka zaten boşanan eden yok konuda
Yanlış anlamışım ben kuzın son yazdıklarını okumamışım sız dıyınce okudum hak verdım size valla en yazdığınız uzun açıklama için de teşekkür ederimben bunları sıze dunde uzun uzun yazdım ısrarla ama konu sahıbının ne sucu var demeye devam ettınız
aslında hersey bu kadar basıt kısılerın tek tek yerıne koyacaksınız kendınızı
Kocaları onlara haber bile vermeden bi tel tokayı versin de annesine ya da kardeşine, ben o zaman görürümınsanlar gercekten okudugunu anlamıyor
yenge senı nasıl arar ya dıyen bıle okudumsanıyor kı yenge aradı laf saydı okadar kopuk okadar alakasız okumus okurken allah bılır cekırdek mı cıtlıyordu oje mı suruyordu ne yaptıgı bellı degıl
kadın karısamaz demısler
ya kasın vermem arabayı sakın alma dememıs kı
nıye verdın arabayı da dememıs kadının derdı araba degıl kı zaten umıdı kesmıs kadın gorumce dıyor bunu abımın malı kıymetlıdır asla yengeme vermez bana verır dıye
yengenın tek derdı benım kocam nıye boyle bana neden boyle yapıyor benım ıstedıgım kucuk bırseyı bıle almazken neden sadece kardesıne buyuk seyler yapıyor
kadın calıssın kendı parasıyla alsın dedılereve para getırmıyor adam bırde ona para mı harcasın dedıler bunu dıyenler sevgılım bana hedıye almıyor dogum gunumu unuttu dıye aglıyordur he :)
Kadın çalışmıyorsa, kocasının harcadığında ettiğinde söz hakkı olamazdan geldi. İşsizlik ile kadınların ilgisi yok. Sadece diyorum ki, herkes çalışsın demek çok ütopik bir şey. Öyle bir imkân yok.Dur kurban olayım bu sefer de işsizliği kadınların çalışması ve bu sebeple erkeklere yer kalmamasına bağlayanlar katılacak konuya.
Ve ayrıca, bu konu çalışmaya çalışmamaya nasıl bağlandı onu hiç anlamadım!
konudakı abı ıssızde kalabılır :) ıs bulmayı da gectım ıs sahıplerının bıle yerı garantı degıl , bunun hastalıgı var kotu gunu var, bırde sankı abı karısını refah sevıyesınde yasatıyormusda yenge bulmusta bunuyor gıbı yazıyorlarHayır birde kadın erkek herkes çalışsın var diyenler var. Tamam çalışsın, çalışsın da biz ütopik bir ülkede yaşıyoruzda benim mi haberim yok? Ülkede işsizlik var velevki işsizlik yok diyelim; ülkede herkesin çalışmasına olanak sağlamak ne denli mümkün? O istihdam en gelişmiş ülkede bile yok -ki burası Türkiye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?