- 18 Aralık 2019
- 142
- 17
- 13
- 31
- Konu Sahibi Afrodita9405
-
Soylemeye gerek mi var ben de bunu anlamiyorum. Araba hediyesi bir benim gibi fakirlere mi abarti geliyor acaba.
Adamın arabası, adamın parası, adamın kardeşi. Yenge bu kadar problem edip sağda solda dedikodu yapacağına kocasıyla konuşsaymış keşke. Gitsin çalışsın kendine araba alsın.
Problem arabadan çok dedikodu bence. Umarım tatlıya bağlanmıştır.
Her ay kadının parası ne oluyor ki? Evde çamaşır bulaşık yıkıyorsa sağolsun yani zaten onu yapmak zorunda çünkü eve para getirmiyor çamaşırı bulaşığı da mı çalışan kişi yıkasın? Dolayısıyla şartlar zaten eşit bir de adamın çalışıp aldığı arabada hak iddia etme lüksü yokHer ay kadının parasını veriyorsa sormasın ama bence bu şöyle bir şey
Kadın çalışsa da çalışmasa da erkek çalışsa da açlışmasa da
Eğer bir işin kenarından tutuyorsa bu ekip işidir
Ezik gibi davranacaksa evlenmeseydi allah bilir kadına aylık verdiği 500 dür en fazla onun emeğinin karşılığı bu mu?
Bu kuz napsın karışsa suç karışmasa suç kız zaten istemiyorum dıyor kaldı ki yetişkinsin dıyorsun yenge yetişkin değil miNe munasebet niye demiyorsunuz ya, sizin o arabanin parasina ihtiyaciniz mi var.
Yetiskin insansiniz, abiniz inat etti diye kabul edeceksiniz diye bir sey yok. Simdi bu guzel bir sey mi, hos mu, icinize sinecek mi, hayir. O zaman abiniz sacmaliyorsa kendi kendine sacmalasin. Karismamak boyle olur.
Arabayı kabul etmedim ama satıp parasını bana yollayacakmış inat etti işte
Bence var sonuçta bunu bilerek kendisiyle evlenmiş evlenmeseymiş mesele boşayabilir çok rahat biçimde eğer boşamıyorsa nedir? Sizce bu köle gibi kullanabilecegı anlamına gelmiyorHer ay kadının parası ne oluyor ki? Evde çamaşır bulaşık yıkıyorsa sağolsun yani zaten onu yapmak zorunda çünkü eve para getirmiyor çamaşırı bulaşığı da mı çalışan kişi yıkasın? Dolayısıyla şartlar zaten eşit bir de adamın çalışıp aldığı arabada hak iddia etme lüksü yok
Bu kuz napsın karışsa suç karışmasa suç kız zaten istemiyorum dıyor kaldı ki yetişkinsin dıyorsun yenge yetişkin değil miEvlilik öncesi aile yardımıyla alınan bir araba ise kusura bakmayın ama kız kardeşin hakkı yok mu yenı degıl eskı arabayı vermiş tamam arabalar en az 40 bın ama kuz kardeşi aynı aıleden anasının babasının parasıyla alınmış benım aılemın parasıyla alınan arabada yengeye verılırse de bu kızın bozulması gerekmez mi yenge çalışmıyor ama dedıkodu yapıp bana bana demesı de doğru değil o zaman bir yetişkin olarak kocasıyla konuşur sag da solda laf yapmayıp çalışıp kendı arabasını alsın şahsen benım bekarlıktan kalan bi birikimim olsa eşimin karışma lüksü yok ne haddıne ıster anneme ıster kardeşime verırım tabi söylemesı gerek tekrarlıyorum ama kalkıp yengenın de üsteleyip ınat etmesi absürt
Arabayı kardeşine vermekle köle gibi kullanmanın bir ilgisi yok. Çalışan kişi kadın olsaydı evde duran erkek olsaydı işleri erkeğin yapması gerekirdi. Zaten anladığım kadarıyla eski araba bekarken alınmış. Yani eşe bu durumda konuşma hakkı düşmüyorBence var sonuçta bunu bilerek kendisiyle evlenmiş evlenmeseymiş mesele boşayabilir çok rahat biçimde eğer boşamıyorsa nedir? Sizce bu köle gibi kullanabilecegı anlamına gelmiyor
Ya siz diyorsunuz ki kazandığı aldığı parada hakkı yok ve ona sorulması da gerekmiyorArabayı kardeşine vermekle köle gibi kullanmanın bir ilgisi yok. Çalışan kişi kadın olsaydı evde duran erkek olsaydı işleri erkeğin yapması gerekirdi. Zaten anladığım kadarıyla eski araba bekarken alınmış. Yani eşe bu durumda konuşma hakkı düşmüyor
Yok artık böyle düşündüğünüzde inanamıyorum görümce siniz herhalde kadın eve para getirmiyor diye yemek yapıp bulaşık yıkamak zorunda degildir eger kadın bunları yapıyorsa istedigi için yapmalıdır erkek de eve para getirmek zorunda kadının nafakasını karşılamak zorunda sanki kadına minnet edipde ihtiyaçlarını karşılıyormuş gibi Bi anlayış yok erkek aaraba aldı aynı zamanda kadınında arabası o araba kalkıp kardeşime verse eşim bana danışmadan ben de kızarım ben çalışmıyorum diye araba benim degil demek çok yanlış onlar Bi aile olmuş o parayı yengesi kendi ihtiyacı için kullanabilir isteklerine harcayabilir hele ki eşinin kardeşi çalışıp maddi durumdan sıkıntı çekmiyorsa o kadında o parayla eline bilezik almak isteyebilirHer ay kadının parası ne oluyor ki? Evde çamaşır bulaşık yıkıyorsa sağolsun yani zaten onu yapmak zorunda çünkü eve para getirmiyor çamaşırı bulaşığı da mı çalışan kişi yıkasın? Dolayısıyla şartlar zaten eşit bir de adamın çalışıp aldığı arabada hak iddia etme lüksü yok
Sorun da bu zaten abinin davranışları saçma sorun araba değil ama yenge ufak bir hediye dahi aldığında yüzü düşüyormuş bu sizce syıp değil mi bakın yenge de haklı kendınce kocası hödük ama bu kuzın da suçu yok bir de konu sahibi bekarlıkta araba alındı dedi bir araba bekarken almak zordur kredi çekmek gerek buna istinaden dedim aıle yardım ettıyse zaten kardeşe vermesi sorun değil onunda aılesının parası dıye düşünerek dedim ben biraz duygusal bakıyorum benım de spastık engelli kardeşim var aılemın durumu çok iyi ama ılerde aılemden bir sey kalsa bana kardeşimede kalsa ben yıne eşime sormadan o kardeşime harcarım yaparım dıye düşünüyorum kardeş bu ya ne biliyim kadın da haklı tabi ki eşi ama her şeyde böyle yapıyorsa yengenin tavrı çok yanlış kendisi de çalışmalı ki böyle bir koca varsa kesin çalışmalıHerkes elbet kendine gore yanitliyor. Ben kimseden boyle yuklu bir hediye kabul edemem, belki de o yuzden boule dusunuyorum. Ailem aldi demedi konu sahib8 bu arada.
Zaten ben yenge olsam direk bosarim, araba dert degil aslinda, kendi arabasini kendi alsa da yengenin evde sozu gecmiyor.
Ne? Hem diyorsunuz ki kadın evde işleri istediği için yapmalı zorunda olduğu için değil hem de erkek eve para getirmek zorunda diyorsunuz. Nasıl bir bakış açısı bu ya..Yok artık böyle düşündüğünüzde inanamıyorum görümce siniz herhalde kadın eve para getirmiyor diye yemek yapıp bulaşık yıkamak zorunda degildir eger kadın bunları yapıyorsa istedigi için yapmalıdır erkek de eve para getirmek zorunda kadının nafakasını karşılamak zorunda sanki kadına minnet edipde ihtiyaçlarını karşılıyormuş gibi Bi anlayış yok erkek aaraba aldı aynı zamanda kadınında arabası o araba kalkıp kardeşime verse eşim bana danışmadan ben de kızarım ben çalışmıyorum diye araba benim degil demek çok yanlış onlar Bi aile olmuş o parayı yengesi kendi ihtiyacı için kullanabilir isteklerine harcayabilir hele ki eşinin kardeşi çalışıp maddi durumdan sıkıntı çekmiyorsa o kadında o parayla eline bilezik almak isteyebilir
O şekilde düşünen kadın ya bekardır ya empati yoksunu ya da bencil. Bence cevap vermeye bile gerek yok.Ya siz diyorsunuz ki kazandığı aldığı parada hakkı yok ve ona sorulması da gerekmiyor
Düpedüz öküzlük bu ya sizle polemiğe girmiceö ayrı yerlerden bakıyoruz ve baktıgımız yerlerden yaşamaya devam edebiliriz...
Eve düşen şemsiye mi yıldırım mi neydi o işte sen daha iyi bilirsin aynen böyle bir durum yaratmışsın. İnşallah kaçırdığın aile huzurlarını toparlayabilirler.Kızlar bu konu ile ilgili son yazışım
Dün gece abim arkadaşının yardımıyla arabaya alıcı bulmuş
Sabah işe giderken beni aradı arabayı satıyorum diye
Sattıktan sonra parasını sana yollayacağım iban numaranı babamdan aldım
Hayır abi böyle bir şey yapma deyince sinirlendi
Ne zamandan beri abimin sözünü dinlemez oldun ben yollayacağım dedim mi yollayacağım kimse artık bana karışmasın ne yapacağımı size mi soracağım senin o aklını karıştıranların da aklını alacağım dedi
Bir şey demedim yengemle kavga etmiş inat olsun diye yollayacak parayı daha karışmak istemiyorum ne halleri varsa görsünler
yahu gorumceye kotu davranmıyor kıSorun da bu zaten abinin davranışları saçma sorun araba değil ama yenge ufak bir hediye dahi aldığında yüzü düşüyormuş bu sizce syıp değil mi bakın yenge de haklı kendınce kocası hödük ama bu kuzın da suçu yok bir de konu sahibi bekarlıkta araba alındı dedi bir araba bekarken almak zordur kredi çekmek gerek buna istinaden dedim aıle yardım ettıyse zaten kardeşe vermesi sorun değil onunda aılesının parası dıye düşünerek dedim ben biraz duygusal bakıyorum benım de spastık engelli kardeşim var aılemın durumu çok iyi ama ılerde aılemden bir sey kalsa bana kardeşimede kalsa ben yıne eşime sormadan o kardeşime harcarım yaparım dıye düşünüyorum kardeş bu ya ne biliyim kadın da haklı tabi ki eşi ama her şeyde böyle yapıyorsa yengenin tavrı çok yanlış kendisi de çalışmalı ki böyle bir koca varsa kesin çalışmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?