Yengem bana bozulmuş

kim bilir kadin neler cektise halaya patladi garibim.

az biraz haysiyeti olan insan o paranin tamamina gider altin alip yengeye verirdi. madem abi bu kadar piskopat. böyle yapilmali. ama iste bunu yapmak icin insana saygi duymak lazim, gurur lazim, haysiyet lazim. yazik günah o kadincagiza.

Annem senin gibi birini nasıl sinirlendirdiler ne bu öfke bu celal :)
Kimleri kâle aldında bu kadar yazdın. Yazık parmaklarına.
bana degmeyen yılan bın yasasıncılar , kendını ustun ırk gıbı gorenler vs... vs...
sımdı bır kahve yaptım rahatım

Abim de aynı böyle
Ama ben ondan bir şey istemiyorum ki çok şükür kendi paramı kazanıyorum
O ise her zaman hediyelere boğar beni
Yengeme neden almıyorsun diye nasıl sorayım
Bu onların özeli
Gayet de sorup ara bulucu olabilirsiniz isteseniz. Kötülük yapmaya, ara bozmaya gelince nasıl karışabilirim demiyor eş aileleri ne hikmetse

Halani ifşa eden sen değil misin?abin nasil öğrenecekti sen söylemesen? insanların kuyusun kazıp kazıp ben ne yaptım şimdi diyip kenara çekilmekle olmuyor. Saf misin tehlikeli misin diye düşünüyordum ama tek kelimeyle sinsilik bu yaptığın.ve ders çıkarmaman da gerçekten senin adına üzücü

Okudukça sinir oluyorum, yengeye çok üzüldüm. Değer görmüyor ve kimse de buna ses çıkarmıyor yazık. İki gelinimiz var, böyle bir şeye asla müsaade etmem.
Kardeşim yaptığı yemeği eleştirdi diye bir sürü kızmıştım, başkasının yanında söylenmez hatta yalnızken bile söyleme o kadar emek veriyor ayıp diye.

Böyle kocayı boşayıp malının yarısını elinden alıp kıvrandırmak var!

Hediye almasın demedim ki hediye başka bir boyut. Benim takıldığım nokta çoğu üye diyor ki kadın çalışmayabilir ama ev işi yapmak zorunda değil,kadın çalışmayabilir ama kocası aylık para vermek zorunda,kadın çalışmayabilir ama koca ekonomik her şeyde kadına danışmak zorunda. Kadın isterse yapar ama koca “zorunda” hal böyle olunca ortada saygı sevgi kalmıyor. Kendinizi bir başkasının insafına bırakıyorsunuz çünkü. Burda eş kişisi ekonomik olayları danışsa,aylık parasını verse,hediyeler alsa,krallar gibi yaşatsa bile ortada bir problem var. O da kadının ekonomik özgürlüğünün olmayışı. İnsan ilişkileri pamuk ipliğine bağlıdır. Bugün size çok iyi davranan bir dediğinizi iki etmeyen eşiniz yarın gelip çok saygılı bir biçimde de olsa “ben başkasına aşık oldum güle güle” diyebilir böyle bir ihtimal hep var. O zaman da yine nafaka devreye giriyor. Adam nafaka vermeyi de kabul edebilir ama o zaman da ortada gurur kalmıyor. Nafakayı kabul etse bile “senin nafakana kalmadım benim zaten maaşım var” diye rest çekebilecek gücü olmalı bir kadının. Bu konuda da yengenin ekonomik özgürlüğü olsaydı belki de böyle bir konu hiç olmayacaktı. Kocası öküz mü? Evet öküz. Ama dediğim gibi kadın bu öküzlüğe rağmen “senin arabana kalmadık” diyemeyip halaya oraya buraya şikayet etmek mecburiyetinde. Yengenin hayatı nasıldır kendi isteyerek mi çalışmıyor yoksa çalışmasına izin mi yok bilmiyorum. Ama dediğim gibi baskı altında yetişmiş,izin verilmemiş kişileri tenzih ediyorum. Elbette herkes saygı ve sevgi içinde yaşamalı ama bir de hayatın gerçekleri var toz pembe olmuyor çoğu zaman bu da böyle bir gerçek işte.

Cileklivanilinn sen evliliği cok yanlış anlamışsın ablam. Evlilikte senin param benim param olmaz. Eğer olursa o evlilikte huzur olmaz...
Benim derdim evlilikle değil. Anlatmak istediğim şey ilerde eşiniz öküz çıkarsa böyle halanın görümcenin insafına kalmayın,hadi ordan diyecek gücünüz olsun.

Eğer dediğiniz kişiyse umarım o yengenin ahı çıkar aynılarını yaşar sebep olanlar.
Gerçekten çok üzüldüm yengeye, kendim yaşamış gibi hissettim
Kendi kız kardeşine de bir gün kocası bunları yaşatır, mazlumun ahı yerde kalmaz.

O konuda yengenin de hataları vardı ama kadınların tepkisine o kadar kızmıştım ki... konuyu buldum bir daha okudum. Tuvaletin önünde yat demiş o konu sahibi, tuvaletin önünde yatmamış yenge galiba ama o üyenin konularını hatırlıyorum; abiciği ne yaparsa yapsın sesini çıkartamıyordu, yenge de kocasından korkup dediğini yapıyordu ama konu sahibi abicim abicim...

Arkadaşlar mesajımı yanlış okudu bazılarınız sanırım
Asla ne yengemin ne de halamın konuşmalarından bahsetmedim
Arabasına alışık olmadığımı bu yüzden kullanamayacağımı söyledim
Zaten konunun en başında yengemin haberi olmadığını bilmememe rağmen hayır demiştim
Ve bütün arkadaşlarım nasıl yaparsın böyle bir şey nasıl arabayı reddettin dediler üstelik bu diyenlerin çoğu kız
Yengem ben de abimden de büyük yaşından dolayı yengem olmasa bile saygısızlık yapmam
Ama o kendinden 8 yaş küçük birini kıskanıyor beni kendiyle yarıştırıyor
Bunu abim farkediyor ve inadına üzerime daha çok düşüyor bunun o da farkında
Bana beddua edenler olmuş aynı şeyleri yaşa diye
Ben kendimi kimseye ezdirmem ne abime ne kocama
Beni üzecek adama gereken ağır cevabı benden önce abim verir

Benim derdim evlilikle değil. Anlatmak istediğim şey ilerde eşiniz öküz çıkarsa böyle halanın görümcenin insafına kalmayın,hadi ordan diyecek gücünüz olsun.

Haklısınız abim eşine karşı bir öküz
Onu benim düzeltmem bekleniyor olay bana kalıyor

Siz de merak etmeyin ben yengeme benzemem
Beni üzecek adam kendini kapının önünde bulur saniyesinde
Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi yengenize yapılmasına reva görerek ses çıkarmıyorsunuz, sizin bütün suçunuz haksızlığa göz yummanız. Ezilen bir kadına yapılanlara ses çıkarmamanız.
Hiç abim kimseyi dinlemez diye anlatmayın, abinizin tek dinlemediği kişi yengeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…