Yengem ile abim arasında problem sebebi olmak

Tamam işte ben de onu diyorum. Abisi kardeşini seviyor ve eşi de bu durumu kabullenmeyip kardeşi utandırıyor. Kardeşini sevince karısını sevmiyor mu oluyor adam, hayır tabiki olmuyor ama yenge böyle yaparak kardeşi zor durumda bırakıyor. Ben niye bu abiyi bu kadar savundum onu da anlamadım da neyse 😂😂
Sanırım bekarsın ve kendini görümcenin yerine koyuyorsun o yüzden savunuyorsun. Ama konu sahibi kadar mantıklı değilsin ne yazık ki😂

Evet öyle yengem bize karşı cok dolu. Nefret ediyor ve aslında bizden nefret ettigi içinde utanıyor. Çünkü bu mesele olmasa cok iyiyiz cok güleriz cok egleniriz ne annemle nede benimle bi tartısması olmadı . Ama şimdi mesela en ufak seyi abime söylüyor bizi kötülüyor ben anlıyorum amacı aslında bizi kötülemek degil belki abim bizi bırakırda biraz ona yönelir düşüncesi. Bi çıkış kapısı arıyor yani..
Gerçekten sizin gibi düşünen de az bulunur. Abisi veya oğlu kendisine düşkün olan kadınlar genelde bunu gelini ezme aracı olarak kullanıyorlar, takdir ettim👍🏻👍🏻

Konusuyor tabiki ama ne bileyim ya kadınında haklı oldugu yerler var beraber olduğumuz yerlerde o hep geri planda. Mesela dügüne gittigimizde hadi kalk dans edelim diyor bana bende git karınla dans et bana dedigimde o zaman gidip onu kaldırıyor ve o da dogal olarak bozUluyor
Benim annem evlendiginden beri babaanneme dedeme baktı halada bakıyor. Cok haksızlıga ugradı babam tarafından da. Abim babama hala kızar bu sebeplerden.
Annem birgün karsısına alıp bak ben hala babana söyleniyorum bana yaşattıklarından dolayı hiç sesini çıkaramıyor hakkını helal et diyor sadece. Sen karına böyle yapma senden bahsederken hep Allah razı olsun desin iyi ol yoksa hakkımı helal etmem sana diyor ama bu seferde siz onu savunuyorsunuz o sizi kötülüyor deyip kinleniyor
Abiniz hiç ama hiç normal değil. Benim kocam yapsa yengenizin verdiği tepkilerden fazlasını verirdim.
Yengeniz abinizden ayrılsa hakkı, kendisine gerçekten değer veren biriyle evlense hakkı.
Kadın durduk yere çıldırmamış. Abiniz resmen düşman gibi görüyor onu.

Kardeşim yok benim ama eşimin iki tane kız kardeşi var onlarla fotoğrafını meleğim diye paylaşsa zerre sıkıntı yaratmam. Ne var ki bunda? Sorun bence yengenizin kendisinde, kendinize boşuna pay çıkarıyorsunuz doğrudan yaptığınız bir şey yok ortada. Abinizin eşiyle arasındaki problem onları ilgilendirir sadece

biz boşuna yırtınıyoruz kadınlara değer görmediğiniz yerde durmayın, dik durun çocuklarınızı dik yetiştirin diye...abi çocukluğunda aileden gördüğünü, öğrendiğini eşine yapıyor, her fırsatta onu değersizleştirip kendi kök ailesini yüceltiyor, kadini düşman görüyor, siz ne deseniz düzelmez artık, çocukluğunda kadın erkek ilişkilerini böyle kodlamış, yapacak bişey yok...yenge haklı, bu adam duzelmez umarım boşanacak gücü vardır kadının

Büyük ihtimal sıkıntı abinizde.nasıl davranıyorsa artık karısını çıldırtmış olabilir.karısı da biraz kıskanç bir tipse olay iyice büyüyordur.nasıl düzeltilir bilmiyorum ama yine de yalnız, ikna edici bir şekilde konuşursanız belki işe yarar

Öncelikle hepinize iyi haftasonları
Arkadaslar evlendim yuvamı kurdum ama hala kendi ailemle yasadıgım problemleri yüzünden kendi mutluluguma bile odaklanamıyorum
Daha öncede abim ve yengem için açtıgım konular var ama kısaca bahsedeyim
Abim anneme ve bana cok düşkün ve bu gercekten itici bi şekilde cok fazla
Abimi cok seviyorum ama bizi herşeyden üstün tutuyor ve bunu süreklide dile getiriyor
Bu durumda yengemi cok rahatsız ediyor. Bu sebeple bir cok kez tartıstılar kavgalar ettiler ve annemde bende bu durumda ne yapacagımızı sasırdık.
Mesela en kavgalarından bir örnek vereyim ;
abim benim dügünümde cekildigimiz bir fotografı “melegim” diye paylasmıs. Ben görmedim bile paylasımı. Yengemde senin melegin oysa onun yanına git benim yanımda ne işin var tarzında konusmus, abimde sen kardesimi kıskanamazsın demiş öyle az buz degil büyük kavga cıkmıs bagırıslardan eve polis gelecek sekilde.
Şimdi annemde bende artık onların kavga sebepleri olmalarından utanıyoruzda üzülüyoruzda. Abimi karsımıza alıp yapma etme kadın haklı kendini degersiz hissediyor böyle yapma sürekli anam bacım deme dedigimizde oldu. Artık sizinle ugrasmak istemiyoruz kavga edip bizE gelmeyin dedigimizde. Birinciyi dedigimizde abim sizi benden koparmaya calısıyor diyor tekrar kavga ediyolar ikinciyi dedigimizde yengem bizi umursamıyolar takmıyolar diyor yine kavga ediyorlar .
Allah askına biz napalım?
Annem artık bu konu ikisininde psikolojisini bozmus diyor . Gercektende öyle abim bana canım dese o senin canın zaten diyor yengem.
Yengemde bana sacların düzelt dese kardesime düşmanlıgından yapıyosun diyor abim.
İkisinin en büyük problemleri olmak bizi cok üzüyor annem zaten hasta bi kadın
Evlilik terapistine gidin demiş en son ama işte ikiside cok inat.
Görüşmemekte çözüm olmuyor maalesef napalım bi akıl verin
Sorun bence yengenizde çünkü annesini seven iyi davranan erkek esinede iyi davranir el ustunde tutar. Yengeniz bence sorunlu bir ailede yetişmiş ve maalesef sizi tehdit olarak görüyor. Sizin elinizden hiç bir şey gelemez bu durumda. Yengenizin kendi içinde bulunduğu bu halini kabullenip uzmandan yardım alması şart gibi duruyor.

Back
X