Yengem ile abim arasında problem sebebi olmak

şöyle oluyor hiç şaşmaz bu anlattıgım ;
Telefonum calar arayan yengem
ilyeda anneni babanı ara cık gel abinle kavga ettik yeter artık bıktım cıkın gelin kötü seyler olacak.
bazen bende dahil olurum bazen hiç karısmam gideriz. yengemin ailesi de orda olur bazen.
birbirlerini şikayet ederler. konu tabii ki aileni seviyosun beni sevmiyosundur.
annem babam abime kızar. abim döner yengeme utan bak o kadar kötüledigin insanlar seni savunuyor der.
yengem neden böyle konusup ailenle aramı bozmaya calısıyosun der vs vs
Hata ediyorsunuz, gitmeyin. Gittiniz de noldu, yaranamadınız, yengeniz bilendi size. Abiniz saçma sapan biri evet, ama yengenizin de ondan geri kalır yanı yok. Mesele siz değilsiniz, aralarındaki yarış. Kim kazanırsa diğerine üstünlük kuracak. Boşanmaları bile daha iyi şu durumda.

umarım ikincisi olmaz. vicdanım kaldırmaz bu durumu. birde şu var, babam esnaf. oturdugumuz sehir den 4-5 saat uzaklıkta baska bi şehirde bi bayii daha acalım oraya tasınsınlar demiş dün anneme. bugün konusacakmıs
Evlendiklerinden beri bu durumu yoluna koyamamaları sizin suçunuz değil
Asıl kendi kavgalarını sizlere yansıtmaları sizi de huzursuz etmeleri suç
Hata ediyorsunuz, gitmeyin. Gittiniz de noldu, yaranamadınız, yengeniz bilendi size. Abiniz saçma sapan biri evet, ama yengenizin de ondan geri kalır yanı yok. Mesele siz değilsiniz, aralarındaki yarış. Kim kazanırsa diğerine üstünlük kuracak. Boşanmaları bile daha iyi şu durumda.
+100000

Yalnız abi boşansa bile bu kafayla mutlu olamaz. Yeni hanımla evlense onu sağlıklı bırakacağını sanmayın... siz yengenin arkasında durmayı bırakın. Abiniz bu işi belli ki yanlış anlıyor. İnsanların kendisine nasihat etmesini “gelini savunan kanatsız melekler benim ailem ama şu elin kızı onları çekemiyor” şeklinde algılıyor. Abin psikolojik yardım almadıkça evliliğe uygun bir erkek değil.

şöyle oluyor hiç şaşmaz bu anlattıgım ;
Telefonum calar arayan yengem
ilyeda anneni babanı ara cık gel abinle kavga ettik yeter artık bıktım cıkın gelin kötü seyler olacak.
bazen bende dahil olurum bazen hiç karısmam gideriz. yengemin ailesi de orda olur bazen.
birbirlerini şikayet ederler. konu tabii ki aileni seviyosun beni sevmiyosundur.
annem babam abime kızar. abim döner yengeme utan bak o kadar kötüledigin insanlar seni savunuyor der.
yengem neden böyle konusup ailenle aramı bozmaya calısıyosun der vs vs
Bende evliyim bugüne kadar hiç büyük ve ciddi kavga etmedik ama etsek bile ipleri koparmak istemediğim sürece ailemi veya eşimin ailesini araya sokmam istemem. Hele hele böyle saçma sapan konularda herkesi işin içine sokmak çok yanlış. Bence bunlar fazla duramaz boşanırlar. Yengen sorunlu gibi anlaşılması zor ve takıntılı birine benziyor. Yerinde olsam hiç gitmem ne halleri varsa görsünler. Boşuna siz üzülüyorsunuz

Öncelikle hepinize iyi haftasonları
Arkadaslar evlendim yuvamı kurdum ama hala kendi ailemle yasadıgım problemleri yüzünden kendi mutluluguma bile odaklanamıyorum
Daha öncede abim ve yengem için açtıgım konular var ama kısaca bahsedeyim
Abim anneme ve bana cok düşkün ve bu gercekten itici bi şekilde cok fazla
Abimi cok seviyorum ama bizi herşeyden üstün tutuyor ve bunu süreklide dile getiriyor
Bu durumda yengemi cok rahatsız ediyor. Bu sebeple bir cok kez tartıstılar kavgalar ettiler ve annemde bende bu durumda ne yapacagımızı sasırdık.
Mesela en kavgalarından bir örnek vereyim ;
abim benim dügünümde cekildigimiz bir fotografı “melegim” diye paylasmıs. Ben görmedim bile paylasımı. Yengemde senin melegin oysa onun yanına git benim yanımda ne işin var tarzında konusmus, abimde sen kardesimi kıskanamazsın demiş öyle az buz degil büyük kavga cıkmıs bagırıslardan eve polis gelecek sekilde.
Şimdi annemde bende artık onların kavga sebepleri olmalarından utanıyoruzda üzülüyoruzda. Abimi karsımıza alıp yapma etme kadın haklı kendini degersiz hissediyor böyle yapma sürekli anam bacım deme dedigimizde oldu. Artık sizinle ugrasmak istemiyoruz kavga edip bizE gelmeyin dedigimizde. Birinciyi dedigimizde abim sizi benden koparmaya calısıyor diyor tekrar kavga ediyolar ikinciyi dedigimizde yengem bizi umursamıyolar takmıyolar diyor yine kavga ediyorlar .
Allah askına biz napalım?
Annem artık bu konu ikisininde psikolojisini bozmus diyor . Gercektende öyle abim bana canım dese o senin canın zaten diyor yengem.
Yengemde bana sacların düzelt dese kardesime düşmanlıgından yapıyosun diyor abim.
İkisinin en büyük problemleri olmak bizi cok üzüyor annem zaten hasta bi kadın
Evlilik terapistine gidin demiş en son ama işte ikiside cok inat.
Görüşmemekte çözüm olmuyor maalesef napalım bi akıl verin
valla abin de sorun yengende degil ki kim olsa bu kadar kardesinin üstüne düsen kardesini kıskanır kıskanmaktan kastım sevgili gibi degil ama bana bu sekılde davranmayıp kardesine melegim bilmemnem derse orda dur derim yani sen önce karınla ilgilien madem ailen bu kadar kıymetliydi ne evlendin kal ananın dizinin dibinde

Arkadaslar evlendim yuvamı kurdum ama hala kendi ailemle yasadıgım problemleri yüzünden kendi mutluluguma bile odaklanamıyorum
Abimi cok seviyorum ama bizi herşeyden üstün tutuyor ve bunu süreklide dile getiriyor
Bu durumda yengemi cok rahatsız ediyor. Bu sebeple bir cok kez tartıstılar kavgalar ettiler ve annemde bende bu durumda ne yapacagımızı sasırdık.
abim benim dügünümde cekildigimiz bir fotografı “melegim” diye paylasmıs. Ben görmedim bile paylasımı. Yengemde senin melegin oysa onun yanına git benim yanımda ne işin var tarzında konusmus, abimde sen kardesimi kıskanamazsın demiş öyle az buz degil büyük kavga cıkmıs bagırıslardan eve polis gelecek sekilde.
Şimdi annemde bende artık onların kavga sebepleri olmalarından utanıyoruzda üzülüyoruzda. Abimi karsımıza alıp yapma etme kadın haklı kendini degersiz hissediyor böyle yapma sürekli anam bacım deme dedigimizde oldu. Artık sizinle ugrasmak istemiyoruz kavga edip bizE gelmeyin dedigimizde. Birinciyi dedigimizde abim sizi benden koparmaya calısıyor diyor tekrar kavga ediyolar ikinciyi dedigimizde yengem bizi umursamıyolar takmıyolar diyor yine kavga ediyorlar .
Annem artık bu konu ikisininde psikolojisini bozmus diyor . Gercektende öyle abim bana canım dese o senin canın zaten diyor yengem.
Yengemde bana sacların düzelt dese kardesime düşmanlıgından yapıyosun diyor abim.
Açıkçası ben abinizi sorunlu olarak görüyorum. Dengeyi kuramamis sorun ordan çıkmış ama belli ki tek sorunları bu da değil ama size yansıyan kısmı bu. Çünkü hiç kimse eşinin kardeşinin düğün fotoğrafını paylaşıp meleğim dedi diye eşiyle kavga etmez. Kız kardeşine canım demesj batmaz ama belli ki farklı sorunları da var ya da abiniz sadece bedeni büyümüş beyni çocuk kalmış biri

Ya yengeniz cok kiskanc yada abiniz tiksindirecek derecede abartili seviyor. Burdan yorum yapmak zor. Normalde bi abinin kardesine melegim canim diye konusmasi yengeyi rahatsiz etmemesi gerek ama abiniz bastan belli ‘benim aileme soyle davranacksin, boyle deger vereceksin, onlar benim herseylerim, herkesden ustun tutarim’ gibi gereksiz laflari olduysa. Ister istemez her soz ve davranis yengenizin gozune batacaktir. Abinizle bir cok sorunlari varmis birbirlerine karsi bi ofke var sanki en ufak birseyi yanlis anlamaya musaitler gibi

Kıskançlık fazla ama bence sorun abinde. O eşine gerekli ilgi ve değeri verseydi başkalarına olan ilgisini kıskanmazdı. Artık hassasiyet oluşmuş kadında

Uzgunum abiniz ana kuzusu. Allahtan anneniz ve siz durumun farkindasnz . Demekki yengenize gereken ilgiyi gostermiyorki kadin kiskaniyor

Ikisine evlilik terapisti sart ya cidden :) abin sana melegim canim demesi normal kardessiniz zaten yengeniz niye yersiz yere kiskanip duruyor ikiside birbirine benziyor tam birseyler varda patlayamiyor sanki ikiside senin yapacagin sey evlilik terapisti arastirip bulup ikisini göndermek inat ediyorsalar eger

bu durumda abinizin bence bir şeyler yapıyor olması lazım. siizn yapabileceğiniz birşey yok

Tabiki anlıyorum bende evliyim. Sürekli geri plana atılmak onur kırıcı. Ama biz ne yapalım bilmiyoruz kızıyoruz olmuyo küsüyoruz olmuyo annem bigün yengeme esyalarını topla bize gel o ne halt yapıyosa yapsın bile dedi
Abiniz hastalıklı derecede size bağımlı. Yenge de haklı olarak kıskanıyor. Fotoğrafa meleğim yazmak filan aslında normal şeyler, gelin olmuşsunuz, abinizin gözünde melek gibi tabii ne güzel. Ama sizin abi normal değil. Karşısında karına iyi davran, şöyle yap böyle yap bizi bi sal diyen annesi var ve hala karısını kötülüyorsa abiniz adam gibi adam değil kusura bakmayın ama. Evlendiğinin de farkında değil. Öyle bi süt kuzusu...
Hiç acıyıp üzülmeyin. Net bir şekilde abiye rest çekin. Gelin hanıma da iyi niyetinizle kesin ve net konuşun gerisi onlara kalmış, her kavgada size koşmasınlar.

Sorun ne sizde ne annenizde. Sorun abide ve esinde. Mesela benim eşim kızkardeşini çok sever çok düşkün sarılır öper bu benim çok hoşuma gidiyor çok güzel iliskileri diye. Ama eşim kız kardeşini severken döner bana da sarılır öper yani dengeyi korur. Farkında bile değildir aslında yaptığı şeyin ne kadar önemli olduğunun. Abiniz yine sevsin sizi ve annenizi bundan daha doğal bir şey olamaz ama esine de aynı özeni göstermeli. Yengenizin de sizin fotoğrafınıza abinizin yaptığı yorum gücüne gitmemeli aksine hoşuna gitmeli. Böyle bir şeyden kavga çıkarmakta hos değil. Onlar düzenlene kadar ben sizin yerinize olsam bir sure abim ve yengem ile görüşmezdim çok net

Sorun abin ve yengende.Guven sorunu var.Abin esine yeterli ilgi gosterse kesinlikle yengeniz kiskanmaz.Esin yeri ayri,anne ve babanin yeri ayridir ayol.

Allahtan benim eşim aşırı itici ve soğuk ve sessiz birisi de boyle seyler olmuyor (başak burcu)
Bazen Ama bazı erkekler bilerek yapiyor karısına ama karısı haksız bence abisi kardeşine melegimde der bitanem de der ne var ki yahu yengenin problemi bence değer sevgi görememek. Ama bazı kadin da istiyor ki erkek sadece ona canim desin herkesi silsin atsın .olacak iş değil

kim hakli kim degil bilemeyiz de,
bu iliski cok yorucu,
kendilerini gectim, sizi annenizi babanizi bile yoruyorlar.

su asamada aileniz bir kac kez konusmus, yol gostermis, iyi etmisler,
ama artik kendilerini ceksinler, siz de cekin.
Kavga ettilerse kendileri cozsunler, cozemiyorlarsa medeni bir ulkede medeni kanunlara tabii olarak yasiyoruz, buyursunlar bosansinlar.

Su iliskiler yumaginda sizin yerinizde olsam tek yapacagim kendi keyfimin derdine dusmek olurdu,
yetiskin insanlarin sacmalamasina tahammul etmek durumunda degilsiniz.

Kadin olarak iliskilerine yorumumsa su, ben kisisel olarak birincil oncelikli olmadigim bir evliligi kabul etmezdim. Yani bu kiskanclik vs degil, eger ki esimin birinci onceligi bir sebeple ben degilsem beni cok cok sevse de eksik gelir bana. Benim de birinci onceligim esimdir cunku, ailem vardir, cok kiymetlilerimdir, ama esimin yeri ayridir. Kisaca kocaciyimdir :oops: o da karici olacak.

Ama tam tersi iliskiler de goruyorum, ilk ailenin oncelikli esin ikinci sirada oldugu. Iki taraf da boyle dusunuyorsa bu da olabilir. Ama bir taraf esci, diger taraf aileci ise olmuyor, olmaz.

Abiniz normal değil ya resmen eşine inat üstüne basa basa eşini kıskırtıyor evli sonuçta tabi size de ilgisi olmalı ama denge önemli ya

Back
X