Yengem ile abim arasında problem sebebi olmak

Sanki yengenizin gözüne sokmuş kızda dolmuş gibi geldi. Abiniz o meleğim sen bebeğimsin diyemiyor mu? Bu bahsettiğiniz kıskançlıklar yersiz ama bunu yapan abiniz. Onunla konuşup kız kardeş, anne, eş bir kalbe ne aşklar sığar yeter ki büyük olsun. Senin kalbin bu kadar küçük mü? Hayat arkadaşına yer ayıramıyorsun? Bak benim de eşim var kocaman da yeri var deyin.
Aslında iş artık bizden cıktı. ikisi de bizi inat malzemeleri yaptı olay bu.
Abim dengeyi kuramıyor yengem yanlıs politika uyguluyor.
ya takma umursama bak bi süre sonra farkı göreceksin diyorum tamam diyor bana yarım saat sonra anneme sarılsa suratı düşer bana inat yapıyor diyor.

anneme söyledim dün bunları. resti cek gelmeyin evime ikinizi de istemiyorum yeter artık bıktım de dedim.
zaten o da bıktı. ben ne zaman kafa dinleyecem ölünce mi diyor.
Siz bunu yaptıktan sonra birbirlerine bağlanabilirler de kopabilirler de. İkincisi olursa suçlu hissetmeyin. Ne yaptılarsa ne yaparlarsa kendilerine.

ben artık karısmıyorum. yorum da yapmıyorum ara bulmayada calısmıyorum. inanın bıktım. kendi hayatımı bile yasayamıyorum ya. kocamla fotograf bile paylasamıyorum gezdigim yerleri paylasamıyorum. cok degişik psikolojiler içerisindeyim. bizim abimle cok degişik bi bagımız vardı. ikimiz de bekarkan sabahlara kadar oturur muhabbet ederdik. kanka derdik birbirimize. şimdi en son abime ne zaman içten bi sarılıp öpüp kokladıgımı hatırlamıyorum. ha yengem laf edeceginden mi ? hayır. mesafeli olmaya calısıyorum uzaklasmaya calısıyorum. kendi yuvalarında mutlu olsunlar istiyorum sadece
Madem onlar yapmıyor anneniz bu defa oğlum siz anlaşamıyorsunuz bir türlü orta yol bulamadınız boşanın en iyisi desin
Abininde yengeninde boşanmaya niyetli olduğunu sanmıyorum.
İş sizden çıkmış ikisi bunu hırs haline getirmiş ayrıca abin farkında olmadan babana benzemeye başlamış.
Bir psikologa görünsün.

Ayrıca kavga sebebi oluyor diye siz niye kardeşlik ilişkinizi bozuyorsunuz.
Yengen olmadığı zamanlarda arayın telefonla görüşün konuşun yine
Belki de annenle sen geri çekildikçe abin yengeni suçluyordur.

Siz bunu yaptıktan sonra birbirlerine bağlanabilirler de kopabilirler de. İkincisi olursa suçlu hissetmeyin. Ne yaptılarsa ne yaparlarsa kendilerine.
umarım ikincisi olmaz. vicdanım kaldırmaz bu durumu. birde şu var, babam esnaf. oturdugumuz sehir den 4-5 saat uzaklıkta baska bi şehirde bi bayii daha acalım oraya tasınsınlar demiş dün anneme. bugün konusacakmıs

umarım ikincisi olmaz. vicdanım kaldırmaz bu durumu. birde şu var, babam esnaf. oturdugumuz sehir den 4-5 saat uzaklıkta baska bi şehirde bi bayii daha acalım oraya tasınsınlar demiş dün anneme. bugün konusacakmıs
Olanlarda dahliniz yoksa vicdanınız neden kaldırmıyor? Salın gitsinler, ne halleri varsa görsünler. Bu kadar ince fikirli olmayın, ben faydasını görmedim hiç şahsen.

Abinizdee pislik yapmasın simdi kendi karısı duruyorken seni dansa kaldırmak ne demek? Resmen karısına gıcıklığına yapıyor.

Konunuzu okuyunca kendimi paralel bir evrende gibi hissettim🧐

Bu konu eş ailesiyle sorun yaşayan kadınlarımıza örnek olmalı aslında. Demekki sorunun sebebi iyi ya da kötü olan eş ailesi değil, kocanın direk kendisi. Tabi kocanın bu zaafını kullanan kv, görümce evlilikleri daha fazla sarsabiliyor. Ama eş ailesi iyi de olsa erkek dengeyi sağlayamadığı sürece tablo pek de değişmiyor.

Ben bu konuda aklıselim, mantıklı, ince fikirli olarak sadece sizi ve annenizi gördüm. İkiniz de lokum gibi insanlarsınız :) Ancak abiniz de yengeniz de normal değil. Eşinin kardeşini meleğim yazarak sosyal medyada paylaşmasını kıskanmak da normal değil; eşini geri plana atmak, eşi dururken ilk dansa kardeşini kaldırmak da normal değil. Ki bunlar daha çok az örnekler, allah bilir daha neler var. Anlaşamıyorlar ve iletişim sorunları var, bunun da faturası size patlamış. Muhtemelen yengeniz kendisini ilgiden mahrum değersiz hissediyor. Ve size takmış. Aslında abiniz hem size hem yengenize en başından beri eşit ilgi alaka gösterse (eğer yengeniz çok kıskanç fesat geçimsiz birisi değilse) o denge kurulurdu. abiniz çekirdek ailesi ile kendi kurduğu ailesi arasında denge kuramıyor, hem de yengeniz fazla alıngan. Yine de eşin kızkardeşini kıskanmak çok sağlıksız bir bakış açısı, ikinizin yeri çok çok farklı ve alakasız

Öncelikle bu durumu kötüye kullanan aileler var .

Anneniz ve sizin bu şekilde düşünmeniz çok insancıl. Tebrik ederim.

Yengeniz eğer kıskanç , ilgi manyağı biri değilse belli ki ilgi eksikliği çekiyor.

Yoksa bir insanın kardeşine " meleğim " demesi kadar normal bir durum yok.

Bence tuhaf olan abinin gelip eşini kötülemesi ve sizden uzaklaştırmak istiyor demesi ama kv ve görümcenin yapıcı olması.. Mis gibi insanlara gelin niye öyle davranıyor anlamadım galiba sudan sebeplerle uzaklaşmak istiyor ya da psikolojik rahatsızlığı var

Öncelikle bu durumu kötüye kullanan aileler var .

Anneniz ve sizin bu şekilde düşünmeniz çok insancıl. Tebrik ederim.

Yengeniz eğer kıskanç , ilgi manyağı biri değilse belli ki ilgi eksikliği çekiyor.

Yoksa bir insanın kardeşine " meleğim " demesi kadar normal bir durum yok.
yengem kıskanc bi insan. ama abimin yengeme karsı gösterdigi ilgi ile bize gösterdigi ilgi arasında ucurum var.
yengemin kıskanclıgı, abimin ilgisizligi ne ararsanız var yani

yengem kıskanc bi insan. ama abimin yengeme karsı gösterdigi ilgi ile bize gösterdigi ilgi arasında ucurum var.
yengemin kıskanclıgı, abimin ilgisizligi ne ararsanız var yani

Kıskançlık var , kıskançlık var.

Bir insanı ailesinden kıskanmak hastalıktır.

Yengeniz böyle yaptıkça belki de abiniz daha çok düştü üzerinize.

Bence tuhaf olan abinin gelip eşini kötülemesi ve sizden uzaklaştırmak istiyor demesi ama kv ve görümcenin yapıcı olması.. Mis gibi insanlara gelin niye öyle davranıyor anlamadım galiba sudan sebeplerle uzaklaşmak istiyor ya da psikolojik rahatsızlığı var

şöyle oluyor hiç şaşmaz bu anlattıgım ;
Telefonum calar arayan yengem
ilyeda anneni babanı ara cık gel abinle kavga ettik yeter artık bıktım cıkın gelin kötü seyler olacak.
bazen bende dahil olurum bazen hiç karısmam gideriz. yengemin ailesi de orda olur bazen.
birbirlerini şikayet ederler. konu tabii ki aileni seviyosun beni sevmiyosundur.
annem babam abime kızar. abim döner yengeme utan bak o kadar kötüledigin insanlar seni savunuyor der.
yengem neden böyle konusup ailenle aramı bozmaya calısıyosun der vs vs

Bence siz sorunu kendinizde değil yenge de arayın. İnsan kardesine meleğim canım diyemez mi? Yengen hasta kıskanç

ilyeda anneni babanı ara cık gel abinle kavga ettik yeter artık bıktım cıkın gelin kötü seyler olacak.
bazen bende dahil olurum bazen hiç karısmam gideriz. yengemin ailesi de orda olur bazen.
birbirlerini şikayet ederler. konu tabii ki aileni seviyosun beni sevmiyosundur.
annem babam abime kızar. abim döner yengeme utan bak o kadar kötüledigin insanlar seni savunuyor der.
Su o kadar sıkıntılı bısey ki. Aileye haber vermek. Benim abim ve eşi de oyleydi hep diken üstünde olurduk. Boşandılar rahatladık

Bence yengeyi daha çok sahiplenin annenizle. Sizin tehlike olmadığınızı görsün. Ama abiye ne yapılır bilmem bi değişik.

Gitmeyin, gitmesin aileniz de. Kendiniz çözün diyin. Umursamayın. Çocuk mu bunlar. Sürekli hakeme ihtiyaç duyuyorlar. Çoktan yeter artık demelik olmuşlar

Abiniz yengenizin psikolojisini bozmuş, bile isteye. Takıntı yapmış kadın abiniz de bunun farkında ve sırf karısını gıcık etmek için sizi araya katıyor. Madem bu kadar değer vermiyor karısına ayrılsın o zaman.

Benim annem evlendiginden beri babaanneme dedeme baktı halada bakıyor. Cok haksızlıga ugradı babam tarafından da. Abim babama hala kızar bu sebeplerden.
Annem birgün karsısına alıp bak ben hala babana söyleniyorum bana yaşattıklarından dolayı hiç sesini çıkaramıyor hakkını helal et diyor sadece. Sen karına böyle yapma senden bahsederken hep Allah razı olsun desin iyi ol yoksa hakkımı helal etmem sana diyor ama bu seferde siz onu savunuyorsunuz o sizi kötülüyor deyip kinleniyor

Valla bence abinizin eşiyle geçinmeye gönlü yok. Geçinmek kadar, geçimsizlikte aktif bir çaba gerektirir. O kadar insan kalkmış bir adama laf anlatıyor, adam hala saçma sapan işler peşinde... Allah akıl fikir versin. Bırakın laf falan anlatmayın kapının önüne konulsun o zaman anlar. Yaşları kaç acaba. Bazı insanlar olgunluk nedir bilmiyor ve bu beni çok üzüyor gerçekten... halbuki abiniz biraz olgun davransa, eşinin azcık huyuna gitse, ilgilense ortada problem kalmayacak. Bu bu kadar zor olmamalı yazık

Son düzenleme:
Haklısınız biliyorum ama annem zaten cok sessiz bi insandır. yasadıklarına bi kere itiraz etmemiştir o yüzden bizde bilmezdik ki neyin ne oldugunu. büyüdük yasadık öyle anladık.
abim beni dinler evet annemde bende söyledik çift terapistini ikisinide. ikisi de hiç yanasmıyor
Normalde emrivaki yapılmasından hiç hoşlanmam ama bi deneseniz? Yani randevu alsanız ve gitmelerini sağlasanız.

Back
X