- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
Ahahahahh git de gör ne oluyormuş. Hala geç kalmış değilsin.Sorun yok ki zaten. Fakat yanıldınız. Yengem hatasını telafi etmek için hediyeler almış abime mahçup olduğunu bizi sevdiğini lohusalıktan olayları büyüttüğünü söylemiş. Gitseydik daha iyi olucaktı yani :)
Sorun yok ki zaten. Fakat yanıldınız. Yengem hatasını telafi etmek için hediyeler almış abime mahçup olduğunu bizi sevdiğini lohusalıktan olayları büyüttüğünü söylemiş. Gitseydik daha iyi olucaktı yani :)
Tabi söylemeyin. Torununuzun ayaklarını soğuk gördüğünüzde gelinize kızım ayakları üşümüş herhalde demeyin bırakın donsun. Çocuk gelmeden arabayı ısıtalımda demeyin oğlunuza torununuz üşüsün. Aman diyim sonra saydırmalı ses kaydı atarlar size.
Ben 34 yaşına geldim hala kimseyi üşümediğime inandıramıyorum. Hasta olsam hah çorap giymedin hah bağrın açık gezdin hah uyurken götünü açtın ondan oldu diyorlar. Halbuki kendileri burunlarına kadar örtüp benden fazla hasta geziyorlar yıl boyu.Konu bütününü bilmiyorum ama bırakın şu anneleri bence üşürse üşüsün bebekler ya. Suriyeliler köprü altlarında doğuruyor hiçbir şey olmuyor çocuklarına. Eminim o bebek de üşümüyordur. Benim bebeğim yazın ortasında doğdu. doktor sadece ince uzun kollu tulum giydirin yatarken de penye örtüyle örtün dedi. Oda sıcaklığımız 27 derece. Dışarısı 35 falan.
Kaynanama bebeği üşütüyorsun diye battaniyelere sardı.
ben tabi ki sesimi çıkarsam kötü gelin kötü anne olacağım. Eşim gelene kadar ağzımı açmadım.
Sorun yok ki zaten. Fakat yanıldınız. Yengem hatasını telafi etmek için hediyeler almış abime mahçup olduğunu bizi sevdiğini lohusalıktan olayları büyüttüğünü söylemiş. Gitseydik daha iyi olucaktı yani :)
Ben 34 yaşına geldim hala kimseyi üşümediğime inandıramıyorum. Hasta olsam hah çorap giymedin hah bağrın açık gezdin hah uyurken götünü açtın ondan oldu diyorlar. Halbuki kendileri burunlarına kadar örtüp benden fazla hasta geziyorlar yıl boyu.
Kurban Bayramına ne kaldı şunun şurasındaAhahahahh git de gör ne oluyormuş. Hala geç kalmış değilsin.
Kız sende atsaydın ya kaynanana yengem gibi saydırmalı ses kaydıKonu bütününü bilmiyorum ama bırakın şu anneleri bence üşürse üşüsün bebekler ya. Suriyeliler köprü altlarında doğuruyor hiçbir şey olmuyor çocuklarına. Eminim o bebek de üşümüyordur. Benim bebeğim yazın ortasında doğdu. doktor sadece ince uzun kollu tulum giydirin yatarken de penye örtüyle örtün dedi. Oda sıcaklığımız 27 derece. Dışarısı 35 falan.
Kaynanama bebeği üşütüyorsun diye battaniyelere sardı.
ben tabi ki sesimi çıkarsam kötü gelin kötü anne olacağım. Eşim gelene kadar ağzımı açmadım.
10 yaş yaşlandımTüm yaşananları bir daha düşün ve sonra son cümleni. Gitseydin gene olay çıkacaktı. En iyi ve doğru olanı yaptın. Onların sorunları seni ilgilendirmez. Sen kendi hayatına bakacaksın. Kimsenin kölesi değilsin, kimse istiyor diye aramak, yada evine gitmek zorunda değilsin. Boşver herkesi, kendi hayatına odaklan.
Ah o kadar haklısınız ki. Herkes herşeye yorum yapıyor zaten. Herkes sınırını çizebilir ki ben tam bir gelinciyimdir. Hem abim hem yengem annem diye kayırmadığım için teşekkür ederdi. Bu durum apayrı. Tamam hadi tatsızlık oldu olabilir hadi ses kaydı attın ona da tamam. Başkası olsa o ses kaydına cevap verir üstünede yengemi engeller birdaha görüşmeyelim derdi öyle terbiyesiz bi ses kaydı. Uzak durduk abimle kandilleşiyorum abimden yazıyor bana gülerek yengenle kandilleş ara diye.Bence bazı yorumların agresif olmasının nedeni kendi kayınvalidelerinden çeken gelinlerinlerin konudaki gelinle aşırı empati yapmasıbence yenge baya manyak. Ruh hastasının yanına asla gitmem ben ama çoğu da gelini rahat bırakın demiş yukarıdaki sebepten ötürü
Arkadaşlar Türkiye herkesin herkese çok karıştığı ve bundan büyük bir haz aldığı bir ülke. 13 aylık kızım doğduğundan beri babaanneyi geçtik sokakta her gören kadının "bu çocuk üşüyor üstünü ört" demesiyle mücadele ediyorumTürkiyede herkesin burnu herkesin içinde ama bir de aşırı üşüme ve üşümenin tüm kötülüklerin anası olma durumu var
Hepsine de cevabım "siz işinize bakın" "benim kızım üşümez" gibi gayet net, sınırlarım belirli cümlelerdi. Kimseye sesli mesajla hakaret küfür etmedimbu normal bir davranış değil. Hadi diyelim konu sahibinin annesi kendisini masum göstermek için kendi yaptıklarını küçülterek anlatıyor, o zaman bu kadar hakaret ettiğin, evden kovduğun çok kötü kayınvalide beni arayıp sormuyor diye kocayı huzursuz etmezsin bu resmen ruh hastalığı. Hoş bunun da abisinin yalanı olduğunu düşünen var ama o yalan bu abartı diye diye de bu kadar agresif yorum yapmanın alemi yok bence.
Fıkrayla bitireyim
"ÇOK YAŞAMANIN BİR SIRRI
Halk otobüsünde çocuğun birisi bir kese kağıdı dolusu can eriğini, yüzünü ekşilte ekşilte yemekle meşgulmüş. Yanında oturan yaşlı;
“-Evlat, hepsini birden yeme, midene dokunur, hasta olursun!” der. Çocuk;
“-Amca, biliyon mu, benim dedem 115 yıl yaşadı.”
deyince, yaşlı adam merakla sorar:
“-Çom mu erik yerdi?” Çocuk gülerek;
“-Yok amca, kimsenin işine karışmazdı!” der."
Yengen abinin telefonunu alıp sana mı yazıyor yengeni ara diye? Bunun böyle olduğunu nerden biliyorsun? Hadi diyelim böyle, abine demedin mi bi gün, yengemin ağzı yok mu kendi arasın kendi anlatsın derdini diye? Allah aşkına bir müddet uzak kalın, etrafta dönüp duran laf bi dursun olaylar soğusun. Sakin kafa ile her şey unutulunca görüşün. Ölmezsiniz yahu.Ah o kadar haklısınız ki. Herkes herşeye yorum yapıyor zaten. Herkes sınırını çizebilir ki ben tam bir gelinciyimdir. Hem abim hem yengem annem diye kayırmadığım için teşekkür ederdi. Bu durum apayrı. Tamam hadi tatsızlık oldu olabilir hadi ses kaydı attın ona da tamam. Başkası olsa o ses kaydına cevap verir üstünede yengemi engeller birdaha görüşmeyelim derdi öyle terbiyesiz bi ses kaydı. Uzak durduk abimle kandilleşiyorum abimden yazıyor bana gülerek yengenle kandilleş ara diye.
Anneme söylüyor gelinini ara bilmem ne. Meğer yengem yemiş abimi beni takmıyorlar beni aramıyorlar diye. Konuşma dedin ya anneme ? Benide katmış senin kızınla şöyle böyle sen onun kaynanasıyla anlaşamıyorsun bilmem ne. Ya sen düşman mısın bel altı vuruyorsun ? Mesafeli oldum yine abimi darlamış ben ona ablalık yaptım ettim diye. Canım o zaman neden beni siliyorsun ? :) sildin beni neden şikayet ediyorsun. Kız vallahi yaşlandım.
Canım biz senle bunları sonra konuşuruz diye gülüp peşine yengeni ara sen diye mesaj geldi tabikide yengem yazdı. Abime söyledim bi sorunu olduğunda seninle değil bizimle konuşsun abi çözelim dedim yapamıyor bastırılmış söyleyemiyor patlıyor dedi. Sonra beni silince de abime bak işte bak sen söylemedin beni aramadılar yazmadılar bende sildim yine beceremedin diye manipule etmiş. Abim napıcağımı şaşırdım Allah rızası için kapatın konuyu normal devam edin sen akıllısın olgunsun abicim söz verdi birdaha olmayacak deyince unuttuk gitti Katip.Yengen abinin telefonunu alıp sana mı yazıyor yengeni ara diye? Bunun böyle olduğunu nerden biliyorsun? Hadi diyelim böyle, abine demedin mi bi gün, yengemin ağzı yok mu kendi arasın kendi anlatsın derdini diye? Allah aşkına bir müddet uzak kalın, etrafta dönüp duran laf bi dursun olaylar soğusun. Sakin kafa ile her şey unutulunca görüşün. Ölmezsiniz yahu.
Kız sende atsaydın ya kaynanana yengem gibi saydırmalı ses kaydı
Annenle abine fazla güveniyorsun. Uzak kal biraz uzak. Uzaktan izle.Canım biz senle bunları sonra konuşuruz diye gülüp peşine yengeni ara sen diye mesaj geldi tabikide yengem yazdı. Abime söyledim bi sorunu olduğunda seninle değil bizimle konuşsun abi çözelim dedim yapamıyor bastırılmış söyleyemiyor patlıyor dedi. Sonra beni silince de abime bak işte bak sen söylemedin beni aramadılar yazmadılar bende sildim yine beceremedin diye manipule etmiş. Abim napıcağımı şaşırdım Allah rızası için kapatın konuyu normal devam edin sen akıllısın olgunsun abicim söz verdi birdaha olmayacak deyince unuttuk gitti Katip.
Ben çok sabırlıyımdır. Dün görümceme maç izlemeye gittik dışardaymış yemek söyledik hem bize hem onlara. O gelince geldi yemekler bırak teşekkürü “ ee kolam, patatesiö hani, ayy soğuk bu” diye söylendi. soğan yemiyormuş bu ne bana bunumu aldınız dedi. Eşi de çıkar ye soğanı öf sende köfte işte dedi. Yemem dedi öyle gitti suratsız oturdu. Evet saygısızlık mesala ama bakın eş ailesi saydıramam küfür edemem sövemem ki ? Yemezsen yeme terbiyesiz diyemem ki. Uslupsuzluk yapamam ki. O onun huyu ve ben de mesafeli davranıyorum ya da ben mi fazla iyiyim bilmiyorum.
Sonrada silerdin numarasını kaynananın. Hızını alamaz benimle konuşmuyorlar diye de kocanı doldururdunHahah yok ben muhattap olmam. Eşimi fişfikler onu salarım en kötü
Uzağım işte 1 mayıs ve ben çalışıyorum. Umrumda değil kimse benim derdim bana yetiyorAnnenle abine fazla güveniyorsun. Uzak kal biraz uzak. Uzaktan izle.
Sonrada silerdin numarasını kaynananın. Hızını alamaz benimle konuşmuyorlar diye de kocanı doldururdun
Vallahi hep diyorum hakkımızdır tersleriz annemi tersleyebilir yengem ama saygısızlık ayrı be güzelim. Herkesin var tuhaf huyu.Biz kaynanamla hiç yüz göz olmadık. Mesafeli mesafeli severiz birbirimizi. Saçma saçma davransa da ben alttan alırım. Cahil der geçerim
Ama lohusayken olgun davranmaya çalışmak zordu. Zaman zaman tersledim. Alınıp gitti zaten.
Ama küsmedik.
Bir şey olmamış gibi devam ettim ben iletişime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?