Yengemin kıskançlıkları!

gerçekten de çocuk gibiymiş.
ben olsam inadına sarılır öperim
benim yengelerim böyle olsalar yüzlerini bile görmek istemem, neyse ki böyle değiller.
ben evli olsam ve eşimi yeğenleriyle falan samimi görsem onlara bakar tebessüm ederim, ne kadar da tatlılar falan diye düşünürüm
ayrıca eşim de beni akrabalarımdan kıskanamaz, asla gelemem böyle şeylere
ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim sizin de sevdiğiniz kişinin sırf kuzenleriyle çekilmiş fotoğraflarını gördünüz diye kıskançlık krizlerine girmeniz çok saçma olmuş.

Oyle olmaniz lazim zaten.. Bende ilerde evlenirsem ve boyle bi tabloyla karsilassam hosuma gider. Esimin ailesi tarafindan sevilmedigini gormek beni uzer sonucta. Sevdigim kisinin kuzenleri konusuna gelirsek, onun ailesini şahsen tanimasam da yaptigi evliliklere bakilirsa akraba evliliği yaygin onların ailede korkum bu yüzden yani. Zaten artik öyle biri yok aagg canim yaniyo acmayin su konuyu :banghead:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu konudan tamamen bagimsiz olarak yaziyorum ki ben de bu dediginize katiliyorum. Kimki o dediginiz o kisinin esi ailesi. Pek tabiki onceligi esi ve cocuklari olacak. Insanin hayatindaki en onemli sey evindeki huzuru eger esinizi cocuklarinizi ikinci plana atarsaniz evinizde huzur ve mutlulugu saglayamazsiniz. Anne baba ve kardeslerinizle aileniz arasinda dengeyi kurmak zorundasiniz bu demek degil ki anne baba ve kardesinizden veya digerakrabalarinzdan vazgectiniz. Tabiki onlarda hayatinizda olacaklar ama sizin aile oldugunuzun bilincinde olup sizin kararlariniza saygi duyacaklar. Sanirim evli degilsiniz evlenince sizinle bu konuda tekrar konusmayi isterim

Canim bence bu durum seni kiskandigi icin degil yengenin tamamen araya mesafe koymaya calistigi icin boyle. Belli ki cok siki fiki olmak istemiyor. Bazi insanlar boyledir onlara gore bunun anlami yakin olmak degil yuz goz olmaktir maalesef. Siz kendinizi cekerseniz yani onun gibi mesafeli olmaya calisir cagirmadan gitmez ya da onun siz cagirmadan gelmeyecegini bilerek hareket ederseniz en azindan bir sure sonra davetlerinize icabet eder kendince mesafeyi koymus olur yazik bu durumda olan dayina olur ne kotu

Katilmiyorum yazacaktim yanlis olmus :)

Dayim gunduz calisiyor eşi svde yalniz kalmasin sıkılır diye davet ediyorum etkinliklere cagiriyorum. aman banane ya bundan sonra ne yapiyorsa yapsin düşunende kabahat biktim artik valla.

tamam 16 ağustosta evlenicem nasipse, evlendikten sonra ozaman tekrar konuşalım :)

ay pardon, bir daha açmayayım.
bu arada yok ilginin bölünmesinden rahatsız oluyorlarmış da yok bilmem neymiş de...insanın eşine duyduğu sevgi farklıdır annesine-babasına veya akrabalarına duyduğu sevgi farklıdr; aynı şekilde onlarla ilgilenmesi de farklıdır.yani nasıl desem yeğenine falan ilgi göstermesi eşine de ilgi göstermesine engel değildir ya da eşine duyduğu ilgiyi azaltmaz.

Sen diğer sorunumu biliyosun canim düşün bide bu var basimda . diger sorunumun yaninda bu umursanmayacak gibi zaten :\

aynen kader arkadaşım :) biliyorum durumları üstüne bide böyle saçma sorunlar boğar insanı en iyisi umursama boşver ya

Son düzenleme:
Ben olsam bende kiskanirdim sanirim.
Arada bisey olacagindan degilde ne bilim farkli bisey bu kiskanclik.
Sahiplenme duygusu agir basiyor sanirim.
O yuzden yengenize bisey diyemiyorum vala :)

Yeğeni kıskanmak yanlış bir şeydir buna kesinlikle katılıyorum. Ama sen diyorsun ki bir ağzımı açarsam bu aile düşman olur ona, kendi kaybeder o bu diyorsun. Acaba yengen ailenin sana bu kadar düşkünlüğünü veya bir sözünle bütün dengeleri bozabileceğini bildiği için içten içten sinir oluyor olabilir mi? Bir de gözümün içine baka baka öpüyor demişsin ee öper çünkü o da onun kocası. Ben böyle konularda diyorum keşke karşı tarafıda dinleyebilsek. Diyorsun ya dayım çağırıyor gidiyorum, 1-2 kere gitmemeyi denesen nasıl olur? Belki senin için her çağrılan yere geliyor biz kibarlıktan çağrıyoruz o da hiç düşünmüyor yalnız kalmak isterler yeni evliler diye hemen geliyor. Dayın, canın kanındır ona lafım yok. Ama o da yeni bir aile kurmuş kendisine. Teyzenlerden de pek samimiyet görmüyor demekki. Ee görümceler böyle, yeğende aşırı bir samimiyet var(onun gözünde) belki de tepkisi bu yüzdendir. Biraz 2 kişilik yeni kurulmuş aileyi kendi hallerine bırakın bence. Ömür uzun daha geçirecek çok günleriniz var bırakın ilk günler başbaşa olsunlar.

Durum gayet basit
1-sehir disindan gelmis bir gelin var evleneli 2 ay olmus mesafeli davraniyor esiyle basbasa vakit gecirmek istiyor
2-esi evde yalniz farkli sehir alissin yabancilik cekmesib ailemle kaynassin diye yasi yakin olan yegeni ile esini samimi olmasi icin ugrasan dayi
3-bu durumda arada kalmis bir yegen
Sizin yapacaginiz gayet basit dayiniz her cagirdiginda gitmeyecek bahane uyduracaksiniz arkadaslara soz verdim planim var yorgunum diye cok icli sisli olmaya gerek yok ayda iki kere gidin hayatinizin merkezi dayiniz degil onlarda basbasa vakit gecirip birbirlerine alissinlar size uzun gelen iki ay yeni evli ciftlere o kadar uzun gelmiyor ayrica bende elimi ayagimi ceksem kimsesi kalmaz ailem istemez gibi soylemler tehdit vari olmus ben ona yenge diyorum tabiki diyeceksiniz bu sizin sayginizdir daha okurken gerginliginizi anliyorum eskisi gibi samimi olmayin onlar artik bir aile sonucta birakin dengeler zamanla otursun kendi ailesinde boyle samimiyet gormediyse garip algilamasi normal birde siz ona karsi senden once ben vardim gibi bir meydan okuma sezmis inadina yapiyor gibi algilamis olabilir daha birbirinizi tanima firsatiniz olmamis evliligin ilk yillari ciftler birbirlerine alisma sureci olarak geciriyor hos gorun zamanla duzelecektir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yegenden veya akrabadan kiskanmak dogru bir sey degil kesinlikle. Yalniz sizin soylemleriniz hic dogru gelmedi bana. "Bir sozumle bu ailede yalniz kalir, ben onu korumasam neler olur." seklindeki tehditkar konusmalariniz kendinizi merkeze koydugunuzu fazlasiyla gosteriyor. Burada bile bu tehditlerinizi yazmaktan geri kalmadiginiza gore ben yengenize de bu tavirlarinizi aksettirdiginizi dusundum ki dolayisiyla sizi sevmemesi cok dogal karsilanir bir durum olur.

Ayrica ustune basa basa yazdiginiz gibi kiskanmiyordur sizi, yalniz kalmak istiyordur. 2 ay uzun bir sure degil. Dayiniz sizi aradaginda bas basa kalmalarinin daha dogru olacagini dayiniza soyleyebilirsiniz. Madem cok samimisiniz, dayiniza daha ilk aylarinda bas basa vakit gecirmelerinin sehirdisindan gelmis yengeniz icin daha kiymetli olacagini citlatabilirdiniz. Siz bunlarin hicbirini yapmayip direkt "o beni kiskaniyor ve ben sinirlenirsem bu aile onu dislar." diyorsunuz. O nedenle bana hic samimi gelmediniz. Bence yengeniz sizi kiskanmiyordur, sizi sevmiyordur. Ona aile icin degerli oldugunu hissettirmek sizlerin gorevi. Siz daha 4 aylik bir gelinin hemen notunu vermissiniz. Bu kadar kolay olmamali. Hele bu bir yegene hic dusmemeli.

Son düzenleme:
tamam 16 ağustosta evlenicem nasipse, evlendikten sonra ozaman tekrar konuşalım :)

Ayyy çok az kalmis simdiden mutluluklar dilerim :) en telasli ama en guzel zamanlar simdi Allah bir yastikta kocatsin :)

Sizin dayiniz o benim de dayimla aramda pek yaş farki yok abim gibidir gibiyiz ve ben şuan evliyim bize gelir sözlüsüyle iyi anlasiriz muhabbet ederiz Güleriz. Yengeniz zamanla alışır.

Bende gidip ortalarina yatmiyorum heralde. Dayim ariyor misal şuranın baligi cok guzelms hazirlan gidiyoruz. gibisinden.

sende her çağırdıklarında koşa koşa gidiyor musun?
annen de gönderiyor mu seni gerçekten
gitme sende canım hiç düşünemiyor musun?
yengen dayının aşırı ilgisini kıskanmış bence

yoksa yengende kk üyemi acaba
burda bu tarz konuları çok okudugumuzdan belki kadının bilinç altına yerleşmiştir:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…