Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

huriye diye bebek gördüm ben
yurtdışında yaşıyorum üstelik

benim de erkek kardeşimin adı sırf aile içindeki bir dargınlığı bitirmek için fahrettin konuldu mesela. yanına başka bir isim eklendi çok uzun oldu sonra.

ben karşı değilim fakat biraz da çağa uyum sağlayacak isimler olmalı. çocuğuma gelecekte nefret edeceği bi isim koymak istemem.

ama benim de ismim feride deniz ben çok mutluyum biraz klas geliyor ferideyi çok kullanmasam da

Gerçekten bu sorunsalı ben de merak ediyorum. Bence doğru olan anne ve babanın birlikte karar alarak çocuklarına isim vermesi. (Anne daha fazla söz hakkına sahip )

feride ismi çok güzel,anlamı da eşsiz benzersiz demek, anlamı da hoş :)

isim koymak anne ve babanın ortak kararıdır..2 çocugumada isim koyamadım fırsat tanımadılar geçmiş zamanda bugün hayatım değişti ve ben isim konusunda hep bir özlem duyarım ..öyle dikte etmişlerdiki ismi belliydi zaten hayalini bile kuramadım hangi isim diye ..

Kısa bir dönem nüfus memuruydum çok fazla garip isimle karşılaştım. Bir adam vardı çocuğunun adını Hediyetullah koymak istemişti erkek bebek. Yalvar yakar koyma etme dedik ikna olmadı yazdık ismi.
Bir adam da yine annesinin adı diye Penpe diye kağıda yazıp verdi elimize. Ona da dedik bari Pembe olsun ısrar billah kabul etmedi yazdık haliyle...Kasap (erkek), Okşan(erkekti) Alınyazım (kız), Sürmeli(erkek) karşılaştığım tuhaf isimlerden. 30 yaş üzeriydi hepsi. Okşan olan adını mahkeme kararı ile değiştiriyordu o zaman görmüştüm.
İsim koyarken bencil düşünülüyor ama o çocuk isimle ne yapacak hayat boyu düşünen yok.

Ah ah o kadar cok konu actim ki bunla ilgili sagolsun bütün kk destel oldu bunalima girmistim esimin ailesi yüzünden inanın bosanmayi düsündüm..benim ailem de boyle bir gelenek yok bi evlendim hamile kaldim ilk günden bakalim babanne mi dede mi gelicek dediler bende noluyo dedim hic susmadilar simdi 6 aylik hamileyim ogluma iki isim konusunda anlastik esim bi isim ben bir isim koyucam o babasinin ben de yanina yakisan bi isim arayisindaym

Yurtdışında Huriye ismi mi Oha dedim disimdan ve evet haklısın çağa ayak uydurmali ve çocuğun arkadaş ortamındaki halini anne baba düşünerek karar vermeli

Zaten annem babama bu sefer yeni çocuğu gönül rahatlığıyla yapabilirim isim verme sırası bana geldi demişti (bir erkek kardeşim daha var ve o da dedemin ismi) bence en azından isim ekletmeye çalışın 2.isim isteyin

Aynen hiç çocuğu düşünen yok ben bide Allahverdiyi duydum

Seni hatırlıyorum canım hatta ben konuna da yazmıştım bu yaşadıklarımı neyse sen sanslisin yine 2.isim fırsatın var ne guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…