- 3 Nisan 2013
- 396
- 264
- 103
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
feride ismi çok güzel,anlamı da eşsiz benzersiz demek, anlamı da hoş :)huriye diye bebek gördüm ben
yurtdışında yaşıyorum üstelik
benim de erkek kardeşimin adı sırf aile içindeki bir dargınlığı bitirmek için fahrettin konuldu mesela. yanına başka bir isim eklendi çok uzun oldu sonra.
ben karşı değilim fakat biraz da çağa uyum sağlayacak isimler olmalı. çocuğuma gelecekte nefret edeceği bi isim koymak istemem.
ama benim de ismim feride deniz ben çok mutluyum biraz klas geliyor ferideyi çok kullanmasam da
Teşekkür ederim . Benimki de babamın teyzesinin ismiferide ismi çok güzel,anlamı da eşsiz benzersiz demek, anlamı da hoş :)
Belki de böyle yapan çiftlerin ismi Ayfer ve Fadıl falan. Böyle isimleri olup birleştirenler de var. Allah korusun..kendı ısımlerınde problem yok. gayette guzel ısımlerı var.
sorun sadece bırlestırmelerınde.....
Ay benim annem de begeniyor hala anlamiyom niye begendiniBenim halim daha feci bir de karıstırmaları yok mu beni olduruyo
Annem de adımı cok sevıyor ya onada kızıyorum :/
Bu isim konusundada kardesımın 3 adı var
Sen dusun abla kardes halımızı
HayırHayriye mi
Ay benim annem de begeniyor hala anlamiyom niye begendini
Yurtdışında Huriye ismi mihuriye diye bebek gördüm ben
yurtdışında yaşıyorum üstelik
benim de erkek kardeşimin adı sırf aile içindeki bir dargınlığı bitirmek için fahrettin konuldu mesela. yanına başka bir isim eklendi çok uzun oldu sonra.
ben karşı değilim fakat biraz da çağa uyum sağlayacak isimler olmalı. çocuğuma gelecekte nefret edeceği bi isim koymak istemem.
ama benim de ismim feride deniz ben çok mutluyum biraz klas geliyor ferideyi çok kullanmasam da
Ekletirsin o zaman İstedin bi ismiBende ya birde benim değiştirmeme müsadede yok
Zaten annem babama bu sefer yeni çocuğu gönül rahatlığıyla yapabilirim isim verme sırası bana geldi demiştiisim koymak anne ve babanın ortak kararıdır..2 çocugumada isim koyamadım fırsat tanımadılar geçmiş zamanda bugün hayatım değişti ve ben isim konusunda hep bir özlem duyarım ..öyle dikte etmişlerdiki ismi belliydi zaten hayalini bile kuramadım hangi isim diye ..
Aynen hiç çocuğu düşünen yok ben bide Allahverdiyi duydumKısa bir dönem nüfus memuruydum çok fazla garip isimle karşılaştım. Bir adam vardı çocuğunun adını Hediyetullah koymak istemişti erkek bebek. Yalvar yakar koyma etme dedik ikna olmadı yazdık ismi.
Bir adam da yine annesinin adı diye Penpe diye kağıda yazıp verdi elimize. Ona da dedik bari Pembe olsun ısrar billah kabul etmedi yazdık haliyle...Kasap (erkek), Okşan(erkekti) Alınyazım (kız), Sürmeli(erkek) karşılaştığım tuhaf isimlerden. 30 yaş üzeriydi hepsi. Okşan olan adını mahkeme kararı ile değiştiriyordu o zaman görmüştüm.
İsim koyarken bencil düşünülüyor ama o çocuk isimle ne yapacak hayat boyu düşünen yok.
Seni hatırlıyorum canım hatta ben konuna da yazmıştım bu yaşadıklarımı neyse sen sanslisin yine 2.isim fırsatın var ne guzelAh ah o kadar cok konu actim ki bunla ilgili sagolsun bütün kk destel oldu bunalima girmistim esimin ailesi yüzünden inanın bosanmayi düsündüm..benim ailem de boyle bir gelenek yok bi evlendim hamile kaldim ilk günden bakalim babanne mi dede mi gelicek dediler bende noluyo dedim hic susmadilar simdi 6 aylik hamileyim ogluma iki isim konusunda anlastik esim bi isim ben bir isim koyucam o babasinin ben de yanina yakisan bi isim arayisindaym
Umarim hallolurBunu düşüneceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?