- 23 Ekim 2013
- 4.261
- 5.084
- 158
- 35
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
evet doğru:)) işte hani bu ismin normal gelmesi için bi 40 50 yaşıma kadar beklemem lazım o zamana kadar da dalga geçmeler karıştırmalar devam edecek bende öyle olmasını istemiyorum artık çünkü bu isim gerçekten çok eskide kaldı artık yeni nesilde gözükmüyo yani
sizin ora mı siz nerelisiniz sizdemi kütahyaBizim buralarda cok var isminden :) alisigim ama yine de gıcık olmuştum torununa bu ismi koyduğunda e yeter yani. Koymasalar yikardi kesin ortaligi. sadece hasibe degil de bizim orda genelde herkesin ismi babanne ve dedenin ismidir. Esime de tuhaf geliyor :) nisa güzel degistirir kurtulursun :)
aynen en güzeli 2 isimBu yüzden herzaman 2 isim koymak en güzeli mecbur kalıyorlarsa isim mevzusunda
Bazen dertde olabiliyor benim 2 ismim 2 soyismim var çok uzunaynen en güzeli 2 isim
3 ismi olanlar varBazen dertde olabiliyor benim 2 ismim 2 soyismim var çok uzun
işte ya saçma sapan isimler neden ve nasıl koyuyorlar anlayamıyorumAnnemin komsusunun adi: Şemsiye (Şemsi'den tureme)
Arkadasimin annesinin adi: Kıyafet
Baska bir arkadasimin annesi: Netice
Bir musterimizin adi: Maaşallah, Soyadi Taş.
Daha aklima gelen gelmeyen neler var. Bir insan cocuguna bunu nasil yapar ya...
Bende babannemin ismini taşıyorum, sanırım lise 2 ye filan gidene kadar ismimin dünyada bir babannemde bir bende olduğunu düşünürdüm. Bir çizgi film karakterinin ismiyle yıllarca dalga geçtiler, çok üzüldüm, çok ağladım. Sonra lise 2 deyken bir hatun meşhur oldu, kadın güzel mi güzel, ismimiz aynı ismini herkes havalı buldu. Sonra benim adım popüler olunca bir anda kendimde yülseldim.Sizcede bu durum çok saçma değil mi? babaannenin veya dedenin ismi ne olursa olsun gelenek diye daha yeni doğmuş çocuklara o kadar çok saçma isimler koyuyorlar ki bu kişilere en büyük örnek benim ailem.
Belki bazıları sırf babaannenin ismi olduğu için mi böyle düşünüyorsun diyeceksiniz ama gerçekten o yüzden değil ismini didikleden baktığımda ismimin ülkemizde görülme oranının yüzde 0.07 olduğunu gördüm belki anlamı güzel bi isimdir dedim ama anlamıda ''sorgulayan kadın'' demek(ki Kuran da geçen bi isim olduğu için burdaki sorgulayan dini sorgulayan anlamında bile olabilir) ama bunlar ismimle ilgili bir iki sorun değil ilkokuldan beri çok dalga geçtiler benimle ismim yüzünden.Sürekli başka isimlerle karıştırıldı ismimi karşımdakine ilk söylediğimde anlayamadılar başka bi isim söylediler, çoğu hocam ismimi ezberleyemediği için bana başka benzer isimlerle seslendiler ben sırf küçükken yaşadığım bu dalga geçmeler isim karıştırmaları yüzünden kalabalık bir ortamda kendimi tanıtırken ismimi söylemekten çekiniyorum ve dalga geçmeler hala devam ediyor.Biliyorum çok büyük bi dert değil sadece acaba benim gibi babaanne mağduru olup böyle sorunlar yaşayanlar oldumu diye merak ettim bir de son kez şunu diyebilmek için:
Burda bebek bekleyen,çocuk düşünen ve bebeğine isim düşünen çok fazla bayan var siz siz olun eşiniz ne kadar ısrar ederse etsin çocuğunuza sırf gelenek diye babaannenin veya dedenin ismini koymayın çünkü büyük ihtimal eğer koyarsanız çocuğunuz ilerde yukarıda yazdığım sorunları yaşayabilir gerçi eskisi kadar yok bu sorun ama yinede uyarı niyetine yazma gereksiminde bulundum bir de bu anlattığım sorun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
işte ya saçma sapan isimler neden ve nasıl koyuyorlar anlayamıyorum
Ya zaten ben insanlar sürekli dalga geçtikleri karistirdiklari için bıktım oglunuz için de hayırlısı olsun :))Bende babannemin ismini taşıyorum, sanırım lise 2 ye filan gidene kadar ismimin dünyada bir babannemde bir bende olduğunu düşünürdüm. Bir çizgi film karakterinin ismiyle yıllarca dalga geçtiler, çok üzüldüm, çok ağladım. Sonra lise 2 deyken bir hatun meşhur oldu, kadın güzel mi güzel, ismimiz aynı ismini herkes havalı buldu. Sonra benim adım popüler olunca bir anda kendimde yülseldim.
Şimdi oğlumun ismi eski kayınbabanın ismi, çok direndim konmasın diye. Şimdi çok büyük güzellik yapıyorum sevgili eski eşim ve ailesine, oğluma kendi babamın soyadını vermek için mahkemeye başvurdum:) ay hadi hayırlısı.
Önceki sayfada efendim koyan varmış ya şaka gibiHayir yani klasik Emine Hatice Ayse Mustafa Hasan Huseyin falan koy dimi. Boyle enteresanliklara ne gerek var ki. Mesela cocuguna Yeter ismini koymanin amaci ne olabilir, evladin degil mi yahu ne yeter, dogar dogmaz biktin mi cocugundan?
Kaç yaşında gibiydi ki
40yas civariydi ama kabullenismis bir caresizlik var kadinda sanirim napsin bu yastan sonra adi saniKaç yaşında gibiydi ki
Yaşı genç olsaymis da kötü :/40yas civariydi ama kabullenismis bir caresizlik var kadinda sanirim napsin bu yastan sonra adi sani
sizin ora mı siz nerelisiniz sizdemi kütahya
Annemin komsusunun adi: Şemsiye (Şemsi'den tureme)
Arkadasimin annesinin adi: Kıyafet
Baska bir arkadasimin annesi: Netice
Bir musterimizin adi: Maaşallah, Soyadi Taş.
Daha aklima gelen gelmeyen neler var. Bir insan cocuguna bunu nasil yapar ya...
Ayy inşallah :))Ata isimleri koyma devri geçti bence ya.Hele babasının ismini çocuğa koyanlar var o durum çok ilginç ve komik.Kızım olursa ismini kendi ismim koyacağım
Kutahya degil de yakinlarda bi yer
Ege Bölgesi ama işte deme zaten ege bölgesinin genelinde mevcut bu durum
Ay Özür dilerim yanlışlıkla değişik bişi yaptım yazamadım tam mesajı şey demiştim ege bölgesinden dimi zaten genelde egelilerden çıkıyor bu adetKutahya degil de yakinlarda bi yer
Hepsi kötü de kıyafet nedir arkadaş yuh ya
Ben de Meymune diye bi isim duymuştum isme bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?