Yeni Doğmuş Çocuğa Babaannenin/Dedenin İsmini Koyma Sorunsalı

Galatasaray koymak isteyen okumuştum bende, okan Bayülgen de kızına istanbul koydu ya

şuan cinsiyeti belli olmadan KV ve eşimin diğer aile fertleri tutturmuşlar KP veya KV ismini koy diye.
KV ye istemediğimi açık açık tatlı dille söyledim hala bi kaç gün arayla KP isimini koy diye surekli konu açıyo.
Resmen piskolojik baskı uyguluyo. Eşim yanımdayken gene konu açıldı sen istiomusun dedim eşime, eşimde hayır istemiyorum dedi eee bende istemiyorum dedim sonrasında sustu KV.
ama eminim gene açıcak konusunu. nasıl baş edicem bilmiyorum kadın laftan anlamıyo çıldırtcak benii

bu konuyu eşimle daha sevgiliyken konuştum, buna çok karşı olduğumu söyledim, oda bende sevmiyorum dedi. ama kv bu kafada bi insan bi çocuğum olsa kendi ismi konulsun isterr ama eşim kimseye karıştırmaz bunu çok iyi biliyorum, içim rahat o yüzden.
ayrıca ismin hafizeye benziyosa hanifedir o zaman
ana kadesa gelmiş çok şaşırdım

Bu kulaklar havuzgül'ü duydu. Kk'da 'döner' gormustum bide
yazık yaa bi insana bu kötülük yapılırmı, hikayesi neymiş acaba ne amaçla koymuşlar

ya aslında ölmüş biri olsa anısını yaşatmak isticek derim kabullenirim ama kadın benden sağlıklı valla

İşte ölmüş birisi olsa bile ben koymak istemiyorum. Adını koyarak anı yaşanmıyor ki. Bir de kadın kanserden öldü kuzenim ya onun kaderini yaşarsa falan diyor. İsimlerin anlamları da önemli. Arkadaşım çok düşündü babasının adını koymayı ama sonra ya o ismi taşıyamazsa dedi. Vazgeçti. Bir de bazı isimler var çocuğu 40-50 yaşında hayata başlatmaya gerek yok yani diğer Kuzenimin eşi Haydar koymayı düşündü olay çıkardı kuzenim.

teşekkür ederim anlayışlı davrandınız için beni üzen şey annemin babaannemin o kadar yaptıklarına rağmen hala ismime güzel demesi pişman olmaması ki bu yaşadıkalrımın bikaçı bu arada Allah hayırlısıyla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin mustafa bencede çok güzel

ya tahmin ettiğiniz h ile başlayıp e ile biten bi isimmi hafize değil ama

Kaldı ki o amaçla da koyabilirsin, benim oğlumun adı Metehan, ikinci olursa Atahan olacak milli duyguları ağır basan bir insanım, Türkçe isim koymak önemli benim için
bende katılıyorum bence sırf Kuranda geçiyo yada babaannesinin ismi diye anlamı güzel olmayan isimleri koymak çok saçma türk birisinin türk isim koyması daha mantıklı

Kiza kimseyi karistirmadim kendim koydum. Oglanin ismini de babasi koydu. Kayinpederin ismi arti benim istedigim isim. Hem senin babanin hem benim babamin adını koyalim dedi esim babam razi olmadi . Kayinpeder ise dunden raziydi. Sonuc tabiki benim istedigim isim soyleniyor. Tek bir kisi bile kayinpederimin ismini demiyor. Egodan baska bi sey degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…