- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Kesinlikle haklısın. İşte insanlar bir yere çekmek için sebep arıyor.
Yani çok enteresan vakalar var.
Geçen yıl gazetede çıkmıştı. Yeminle fıkra değil. Belki google dan aratınca çıkar.
Bir adam oğullarına Bismillahirahmanirahim.
İsmini heceleyerek koymuş.
Başka bir vaka da Kürdistan ismini koymak istemiş biri nufusta kabul edilmemiş. En son Helen'e karar vermiş. Yani bunlar gazetede çıkan şeyler. Ve son derece bencilce.
Öyle ama işte ...neymişte ilk kız toruna babaannenin ismi koyulurmus....eski kafadanlarNeye dayanarak kızıyor, kendi annenin adını koysan kırılır belki anlarım ama o ne yani, sen ona veliaht değil kendine evlat doğurdun
O da milleti pek eleştirir de kendi özentinin başta gideni.Galatasaray koymak isteyen okumuştum bende, okan Bayülgen de kızına istanbul koydu ya
ana kadesa gelmişevet sayın seyirciler saçma olan geleneklerimizden biri daha..
hadi dede-babaanne vs..ölmüştür adı yaşasın diye belki konulabilir ancak yaşayan bir insanın ismini çocuğa koymaya hele de anne-baba istemiyorsa bunun dayatılmasına çok karşıyım.
o çocuğu karnımda taşıyan,9 ay her sıkıntıya katlanan,doğuran,bakan bensem isim koyma hakkı da anne olarak ilk önce benim olmalı.
sırf birilerinin gönlünü yapacağım diye çocuğuma istemediğim bir isimle seslenmem.
yazık yaa bi insana bu kötülük yapılırmı, hikayesi neymiş acaba ne amaçla koymuşlarBu kulaklar havuzgül'ü duydu. Kk'da 'döner' gormustum bide
ana kadesa gelmişçok şaşırdım
kknin bağımlılık yapmasından heraldedimi hala akıllanamadım haha :)
dimi hala akıllanamadım haha :)
ya aslında ölmüş biri olsa anısını yaşatmak isticek derim kabullenirim ama kadın benden sağlıklı valla
kknin bağımlılık yapmasından heraldehoşgeldin :)
Sahsen ben sizi gördüğüme çok sevindim. Çok aklı başında yorumlariniz var.
teşekkür ederim anlayışlı davrandınız için beni üzen şey annemin babaannemin o kadar yaptıklarına rağmen hala ismime güzel demesi pişman olmaması ki bu yaşadıkalrımın bikaçı bu arada Allah hayırlısıyla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin mustafa bencede çok güzelIsim kotuyse konmamalı tabi Satilmis, Yosma tarzi isimler
Siz cok zor seyler yasamissiniz size bunlari yasatmaya haklari yoktu isim cooook onemli ya
Ama ben oglum olursa adini Mustafa koymak istiyorum ki babamin gobek adidir nufusta yazmiyor ama aile akraba icinde Mustafa diye cagrilir benim de cocuklugumdan beri cok hosuma gidiyor bu isim ve de babamin uzerimizde cok buyuk emegi var
Allah uzun omurler versin babama
Babamin nufustaki ismi agir bir isim onu koymayi dusunmem mesela :)
Kizim olursa da Hüveyla ismini dusunurdum mesela, annemin babaanesinin ismiymis, oyle hosuma gitmisi :)
ya tahmin ettiğiniz h ile başlayıp e ile biten bi isimmiYok benim h ile başlamıyor ama dediginiz ismi tahmin ettim çevremde cok var o isimden. ismim çok kullanılan bir isim değil, iki ismin birleşimi bir isim ama soyleyince anlasilmiyor. Tek tek kullanilinca iki mantikli isim ama bizimkiler birlestirmeyi ve o sekilde kullanmayı tercih etmisler nedense. Simdi anlamyanlara ayrı ayrı söylüyorum siz şunu deseniz yeter diye
bende katılıyorum bence sırf Kuranda geçiyo yada babaannesinin ismi diye anlamı güzel olmayan isimleri koymak çok saçma türk birisinin türk isim koyması daha mantıklıKaldı ki o amaçla da koyabilirsin, benim oğlumun adı Metehan, ikinci olursa Atahan olacak milli duyguları ağır basan bir insanım, Türkçe isim koymak önemli benim için
iyi yapmışsınız boşverin çocugunuz için sonuçtaBenim bebeğim 3 aylık oldu dogdugunda herkes babaannesinin ismini koy dediler ben dinlemedim....kendi istedogim ismi koydum.eşimde.karşı çıkmadı....ama kaynanam çok kızdı.....çokta umrumdaydı
hanife işteya tahmin ettiğiniz h ile başlayıp e ile biten bi isimmihafize değil ama
yok canım nolcaktam olarak o değil aslında ama hoş buldum sağ ol.
çok teşekkür ederim :)
neyse konuyu dağıtmayayım ben,konu sahibi affet araya girmiş gibi oldum
hayır hanife ile de karıştırılıyor ama hanifeden de tuhafhanife işte
ya tahmin ettiğiniz h ile başlayıp e ile biten bi isimmihafize değil ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?