- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
aynı dert bende de mevcut! şuana kadar aldıkların çok mantıklı, kaç yastık nevresim olayına arkadaşlardan aldığım bilgiler doğrulsutunda yazıyorum 1 uyku setim var onun dışında 1 çift 1 tek kişilik yorgan alıcam 5 tane silikon yastık 2 nevresimim var 1 tane çok şık beyaz yatak örtüsü niyetine de kullanam,bileceğim nevresimli bi takım alıcam 1 tane battaniyem var bi tane daha alırsam yeter herhalde yasemerta çok güzel bir topik olmuş ellerine sağlık açıksası bende böyle bir şey düşünüyorum fazla şey alıp işin gözünü çıkartmak istemiyorum ilk başta yeteril olcak kadar alayım sonra yetmezse devam ederim diye düşünüyorum o aldıklarımızı kaldırcak bir yerde lazım sonuçta :)
bende tahmine dayalı bir liste yaptım
1 misafir yemek takımı çatal bıçak takımı aldım
1 çelik çaydanlık,1 düdüklü 3lü cezve
4lü çelik tencere takımı bunların hepsi bernardodan set halinde 1.595e geldi
1 uyku setim var yeterde artar diye düşünüom
5-6 tane battaniyem var zamanında alınmış fazla bile
kahvaltı takımı aldım severim pazar kahvaltıları sofra hazırlamayı
6 kişilik günük yemek takımı 2 adet
12 kişilik çatal bıçak takımı yaptım ikeadan
çok yazdım kusura bakma ama ilk başta az almak lazım şehir dışına evlenenin alacağı ile aynı ilde evlenenin alacağı farklı olucak tabi bunu düşünerek cevap verirseniz bende çok sevinirim karar veremiyorum kaç nevresim kaç yastık kaç yorgan gibi:18:
Benim içinde çok gerekli bir konu oldu bu semerta,sağol valla :))
Çeyiz listelerine bakmak istemiyorum artık,gözlerim yoruldu baka baka sürekli.İnsanın sinirleri bozuluyor,nerden başlayacağını bilemiyor...
Aslında benimde sormak istediğim birşeyler var ama konunu işgal etmek istemem :)) İlerleyen zamanlarda açarım belki bende bir konu.Biraz alışayımda :))
Umarım istediğimiz gibi olur herşey...
ya kendine göre yapıcan listeni evde olanlara göre kullandıklarına bak ne alacağına kaç tane alacağına karar ver 1 uyku seti yeteraynı dert bende de mevcut! şuana kadar aldıkların çok mantıklı, kaç yastık nevresim olayına arkadaşlardan aldığım bilgiler doğrulsutunda yazıyorum 1 uyku setim var onun dışında 1 çift 1 tek kişilik yorgan alıcam 5 tane silikon yastık 2 nevresimim var 1 tane çok şık beyaz yatak örtüsü niyetine de kullanam,bileceğim nevresimli bi takım alıcam 1 tane battaniyem var bi tane daha alırsam yeter herhalde ya
sormak istediklerini sorabilirsin aynı dertten muzdaribiz yardımcı olmuş oluruz bir birimize rahat ol sen, bende o upuzun listeler bakmak istemiyorum üzülüyorum benim aldıklarım çok az diye
ya kendine göre yapıcan listeni evde olanlara göre kullandıklarına bak ne alacağına kaç tane alacağına karar ver 1 uyku seti yeter
bir kaç nevresim takımı lazım sürekli yıkamakla uğraşmamak için
1 çift 1 tek kişilik yorgan 5-6 adet yastık yatak örtüsü çok gereksiz görüom ama lazım olabilir uygun bişi alacağım bende
bence sende benim gibi karar verebildiklerini al önce araştır araştır al :) sonra diğerlerine geçersin
benim listemi yazabilirim isterseniz ama adet yok sadece gereksiz şeyleri çıkardam katı meyve sıkacağımış,ekmek yapma makinasımış yani bana göre gereksiz şeyler :)
Nevresim takimi 2-3 tane yeter cnm...Sarjli el supurgesi al mutlaka gırgır yerine..Borcam kesinlikle alma,misafirler getiriyo ben almadigim halde ev borcam dolu...Düdüklü tencere mutlaka al,elim kolum oldu valla evlenince..Hele saklama kaplari,nerdeyse en cok onlari kullaniyorum..
Ya arkadaşlar sizlerde de böyle bir durum var mı bilmiyorum ama bizim bir akrabamızın kızlarının ikiside çeyizlerine kendileri istediler şunum eksik,bunum eksik diye bizden.Annem birine hasır kirli çamaşır sepeti aldı,birine cezve takımı aldığını hatırlıyorum,kek kalıpları falan.
Hatta kuzenimdende çay bardağı takımı istemiş,şöyle olsun,şu renk şu desen falan diye.Ben şahsen öyle birşey yapamam,akrabalarımda olsa.Ama mesela kuzenim diyor nevresim takımını ben alacağım,şununu ben alacağım falan diye.Bu kez de benim kafam karışıyor,ya almazsa,alamazsa diye.
Yine de ne olur ne olmaz işte...
Benim Kütahya Porselenden yemek takımım,kahvaltı takımım,tencere setim,çatal-kaşık-bıçak setim,günlük kullanacağım tabaklarım falan var.Büyük şeyler tamam sayılır.
Birde birşey daha sormak istiyorum.
Ben çeyiz asmak istemiyorum,görmemişlik gibi geliyor bana.Ama aile olarak geleneklere bağlılık var ve çeyiz sermeyince de demekki hiç birşeyi yok kızın denir.Umrumda değil ama biliyorum ki ailem isteyecek.En çok merak edilen şeyler ise kap kaşık değil,kaç havlusu,kaç tülbenti,kaç danteli var.En nefret ettiğim şeyde bu zaten.İşime yaramayacak şeyler.Annemde havlu almaya başlayalım diyor.Pek anlamam bu el işlerinden falan.Hazır olarak satılıyor mu bunlar?
nerede yaşadığınızı bilmiyorum fakat istanbul-mahmutpaşa tarafında o kadar çok havlu desenleri var ki anlatamam kurdaleli dantelli boncuk işlemeli eğer istanbulda ikamet ediyorsanız kesin bir bakın derim
bu başlık gayet güzel olmuş.aslına bakarsanız çoğunluk ortak düşünce de.bende bikaç bişey ekleyeyim.evlenmedim ama,hazırlık yaptığım için baya tecrübe sahibi oldum. Dantel sevmiyorsanız yaptırmayın.ona vereceğiniz paraya dışarıda satılan çok hoş vitrin takımları ya da işte örtüler falan var ve müthişler doğrusu.dantele vereceğiniz parayı oraya verin doya doya kullanın.şu dantelli pike takımalrını da kullanmam diyorsanız yaptırmayın.yine bunların hazırları çok şık modelleri var dışarıda hazır hem de kullanış açısından daha kolay yıkayınca dantel kadar ütüleme uğraşma derdiniz olmaz.runnerdı,ekmek yapma makinesiydi,fritözdü...bunlar fazla bence.ben mutfak malzemelerini severim tabak çanak yönünden,değişik tabaklar bulunca alırım.
ayrıca bir arkadaşımız demiş, evlenince dışarı yerleşecek birisinin hazırlığı ile aynı yere yerleşecek kişinin hazılığı bir olmuyor.çok doğru.ben izmirden sivasa yerleşicem,izmirden daha ucuza ve zevkime göre bulabileceğim ama sivastan bulamayacağım şeyleri alıyorum.
yorgan konusunda hala bir karar veremedim netten alıcam direk sivasa gelsin diye.ama microfiber mi silikon mu yün mü kaz mı karar veremedim.
bide arkadaşlar yatak örtüsü almayanlar için diyorum.çok pullu dantelli tüllü model sevmeyenler ve çok para vermek istemeyenler taçın sitesinde 160 a falan güzel yatak örtüleri var. tavsiye ederim hem şık hem bütçeye uygun.
herkese kolay gelsin:122:
bu konu benimde kafamı kurcalayan bişey ..
müsafir yemek takımı , çatalbıcak takımı, çelik tencere takımı, çaydanlık cezve takımı, çay seti , yağlık sirkelik , 22 parça günlk kullanmak için kahvaltı takımı..
bir nevresim takımı , bir tanede hazır dantelli nevresim takımı ( babanannem almış ), bornoz takımı , danteller, havlular, patikler , tülbentler, 1 tane batanniye var...şuanda bundan ibaret ..
günlük yemek takımı alıcam ama catal bıcak alma dedim annem müsafir için olanı kullan zaten ömür boyu garantisi var bişey olursa değiştirirsin dedi . ama karasızım alsammı alamsammı ?çokta pahalı iyisi olsun istiyorum şimdi soruyorum bir tane çatal bıcak takımı yeterli oluyormu arkdaşlar ??
bu arada eksik çok şey var bide bohçalara ne konulur hiç bilmiyorum
Ben 1 takım alacağım, aızyrıca gündelik kullanmak için ayrı bir çatal, bıçak takımına gerek duymuyorum. Annenin dediği gibi zaten bir ömür boyu kullanmıyor musun? evde kullandığım takımları düşündüm, yıllardır kullanırız, ömürlük yanii, o yüzden ben tek alacağım..
bu konu benimde kafamı kurcalayan bişey ..
müsafir yemek takımı , çatalbıcak takımı, çelik tencere takımı, çaydanlık cezve takımı, çay seti , yağlık sirkelik , 22 parça günlk kullanmak için kahvaltı takımı..
bir nevresim takımı , bir tanede hazır dantelli nevresim takımı ( babanannem almış ), bornoz takımı , danteller, havlular, patikler , tülbentler, 1 tane batanniye var...şuanda bundan ibaret ..
günlük yemek takımı alıcam ama catal bıcak alma dedim annem müsafir için olanı kullan zaten ömür boyu garantisi var bişey olursa değiştirirsin dedi . ama karasızım alsammı alamsammı ?çokta pahalı iyisi olsun istiyorum şimdi soruyorum bir tane çatal bıcak takımı yeterli oluyormu arkdaşlar ??
bu arada eksik çok şey var bide bohçalara ne konulur hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?