Yeni Evlenenlerin Çeyiz Tecrübeleri

butceniz uygunsa kendinize de şık seyler alabilirsiniz sahsen ben gunluk takimlarimi da misafirlerime kullaniyorum cogu zaman. tabii misafirlerim icin de ayri aldim..dediiginiz gibi once kendimize gostermeliyiz gereken ozeni...

Marketlerde 45 ile 60 tl arasında değişen Kütahya veya Güral Porselen, markasını tam hatırlamıyorum, 6 kişilik yemek takımları var. 24 parça sanırım. Günlük yemek takımlarımı onlarla tamamlayabilirim o zaman. çatal bıçak takımları için markasız bir şey almak istemiyorum. Uygun bir takım biliyorsanız fikir verir misiniz?

Bende para biriktirip topluca almaktan yanayim,hersey takim ve uyumlu olur.Bu ayin sonunda eminönünü talan etme planlarim var
Ceyiz cennettiymis o taraflar hemde hersey cok uygunaymis, gidip gördügümde deneyimlerimi paylasirim.
Herseyin fazlasi zarar bence, evi tabak canakla doldurmanin bi anlami yok..
Gerektigi kadar alinmali ev ferah olsun tiklim tikis olunca ruhu daraliyor insanin..
Ceyizde önem verdigim nokta ise marka konusu, bir kere almaktan yanayim oda iyisi kalitelisi olsun diyorum..
Mutfak esyalarimin cogu tefal ve siemens, umarim yanilmam..
Kolay gelsin hepimize:96:

Son düzenleme:

Yazdıklarına katılıyorum. Marka ve kalite çok önemli. Benim nikahıma 4 ay kaldığı için ve hiçbir eşyam olmadığı için artık gaza basmalıyım. O yüzden çeyiz bölümünün sıkı takipçisiyim.
Eve fazla eşya alınmasını gereksiz buluyorum. Yatak örtüsünü (fırfırlı, simli sabah örtüp akşam kaldırılanlar) çok gereksiz buluyorum buraya yazan arkadaşlar gibi. Annem yatak örtüsü olmadan olmaz diyor ama. Ben onu kullanmam ki

Canim anneleri kirmayalim bu dönemde sen yine tatli dille anlatirsin,baktin anlamiyor alirsin bi tanede olsa..
Bende sevmiyorum o abarti yatak örtülerini, yerine daha kullanisli seyler var..
Bide o tülbentler patikler varya öyle cokKII; ama benim düsüncem hic itiraz etmeden alicam hepsini
ceyiz sermem gerekirse (ki bunuda istemem) ama durumlar herzaman bizim istedigimiz gibi gitmeyebiliyor
hepsini serip.. ertesi gün yine paketleyip anneme geri yollamak diger kardeslerimin ceyizleri icin..
yani sadece göstermelik alirim alirsam, eve kullanmayacagim o kadar seyi dolduramama fenalik gelir

benim 2 takım günlük yemek takımımı
bi tande misafirlik tabirinde 12 kişilik takımımım var
ben hepsini de kullanıyorum hergün başka tabakları seriyorum

Yalnız şöyle bişey var para biriktirip almak güzel bişey tabiki ama para biriktirmek zordur, ayrıca herşeyin fiyatı güngeçtikçe artıyor. Para biriktirip nişanlanınca alırım diyenleri de biliyorum bir sürü borçla evleniyorlar ve çeyizleride istedikleri gibi olmuyor. Nişanlanınca başka şeyler çıkıyor nişan hazırlığıydı işte ev bulma telaşıydı düğündü davetiyeydi fasa fisolarla uğraşmaktan vakit bulup çeyizini düşünemeyen önüne ne gelirse sırf olsun diye alan bi çok arkadaşımı tanıyorum.
Bence her evlenmeyi düşünen genç kız ufak ufak bütçesine göre modası geçmiycek tencereydi porselendi nevresimdi battaniyeydi pikeydi o tarz şeyleri ufak ufak atması ona çok fayda sağlıycak diye düşünüyorum. Evde yer yok diyede düşünmeyin annem bana yer yok alma çok derdi ama alıncada hemen yer bulurdu
Kendimden biliyorum ilk işe girdiğimden itibaren tencere takımımı yemek takımımı kahvaltı takımımı çaydanlıkalrımı aldım 6 ayda onları ödedim sonra tekrar yeni bişeyler aldım gibi. Ve herşeyimi birbiriyle uyumlu özenle araştırarak yaptım sıkıntıya girmeden sadece yatak örtüm klozet takımım halılarım var alınacak onalarıda mobilyalara göre alıcam. Borcum yok harcım yok herşey içime sinerek aldım nişanlanıcam ve doya doya kafam rahat olarak nişan hazırlığımı nişan bohçalarımı ve düğün hazırlığımı yapabilirim. Eğer zamanında almasaydım bu kadar sürede ne herşey istediğim gibi olurdu nede o kadar parayı şuan bulabilirdim. Zamanında aldığım şeyler şuan aynıları % 50 pahalı ve modası geçen hiçbişey yok zaten yaklaşık 3 sene önce alınmış şeyler. İyiki zamanında almışım diyorum. Kendinize bişey almanın faydasını görürsünüz zararını görmezsiniz. Tecrübelerim bunlar kıslar umarım faydalı olunur :)

Son düzenleme:

canım satılıyor dantel ıslerı ınternette bıle var ..arastırsan bulursun:)

Kafası karışanlara netlik kazanması açsından olumlu buldum yorumlarını, düğün arifesinde çok telaşımız olacak, her birine koşturamicaz ya da "sırf alınsın diye" alınmış ürünleri de kullanırken keşke... demek can skıcı olabilir

ben ar yıldızın çeliklerine çok güveniyorum
çeliklerine 50 yıl garanti verdiler
geçen yıl ar yıldızın kampanyasından almıştım
yemek takımı
çatal bıçak tkm
tencere seti
saahan seti
düdüklü
3lü cezve takımı
çaydanlık

diğer tencerelerim eternty ve taç

Son düzenleme:
yeni evlenenlerin çeyiz tecrübeleri başlık ama ben evli
bayanların yorumlarını göremedim?

ben farklı düşünüyorum ya
hayırlısı olsun kullanıp göreceğiz artık
ama karaca shefferile de bir tutmuyorum aryıldızı
neyse sonuçta herkesin kendi seçimi seneye kullanınca tekrar memnuniyer yorumlarımı yaparım :))

her çinde üretilen ürünler kötü demek değildir, birçok elektronik üründe çinde üretilir ama standardı varsa korkmanıza gerek yok. burda önemli olan standardı olmayan kaçak biçimde kalitesiz üretimleri seçmemek. en basitinden ürünlerin üzerine bakın made in china yazar ama ce standardı vardır. bu demek oluyor ki belli bir standarda göre yapılıyor. çinde üretimin yapılmasının nedeni ise çok basit iş gücü maliyetinin az olması.
şimdi örnek olsun diye elkt. ürün markaları da verirdim de reklam olmasın. garanti kapsamı önemli tabi. ben misafir ürünlerimi jumbo günlüklerimi de aryıldız aldım ikisininde kullanım süresi boyunca garantisi var.

Tam ben yazacaktım canım
iyi ki yazmışsın
tamamen katılıyorum yorumuna
isim vermek gerekirse ki çok yakinen biliyorum
adidas,nike,puma.... ayakkabılar da dahil olmak üzre orda üretilir
vergiden fiyatı düşürmek içinse ayakkabılar mesela tabanı ve üstü ayrı gelir
türkiyede yapıştırılıp satılır
şimdi çin malı diye adidas,nike kullanmayacak olan var mı?
mutfakla ilgili olan kısmı pek bilmiyorum
giden arkadaşlarıma sorup öğrenirim
yazarım tekrar
çinin bu iki yüzünü de bilmek gerek

benim bldiğim ve araştırdığım kadarıyla jumboda bir kısım ürünlerini çinden getritiyor, aryıldız ise sadece türkiyede üretim yapıyor diye biliyorum o yüzden aryıldızı tercih ediyorum şikayet var sitesine girdiğimde ise aryıldızla ilgili şikayetlere pek rastlamadım hisar, jumbo gibi iyi markalarda oldukça fazla şikayetlerle karşılaştım tabi daha fazla araştırmakta da fayda var

offfffffff ne zormuş yawwwwwwww bu hazırlıklarda
Önceden hiç ilgilenmezdim iş başa düşünce napalım biz de başladık

kızlar öyle yok 50 tane havlu yok 30 tane yemeni falan sakın almayın.hele nevresimi hiç abartmayın. günden güne o kadar güzel şeyler çıkıyor ki aklınız kalıyor. çeyiz olayını abartmaya gerek yok. ihtiyaç olanları ama kalitelisinden almak en mantıklısı. iç içe saklama kabı muhakkak alın 1-2 takım

eternity nasıl üstü desenli teflonları çok hoş görünüyor kullanan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…