Yeni Evlenenlerin Çeyiz Tecrübeleri

arkadaşım süper konu açmışsın cidden bizler için faydalı olacak.

Evli arkadaşlarımız elektronik ev aletlerinden hangi marka(fırındı, şarjlı süpürge, elektrikli süpürge, tost makinesi, ....) aldınız hangilerinden memnunsunuz hangilerinden memnun değilsiniz bu konularda da bilgi verirseniz çok iyi olur arkadaşlar

Elektrik supurgem philips cok memnunum..Tost makinasi almadim su anda gerek de duymuyorum..Butun beyaz esyalarim bosch hepsinden memnunum...Sarjli supurgem fakir o da masallah elektrik supurgesi gibi cekiyo...Su anda aldklarimla ilgili bir pismanligim yok..

mutlaka ama mutlaka bi clipsonuz olmalı ben çorbayı fln onda pişiriyorum butun malzemeleri tum atıp 5 dk yetio sonra rondoyla cekiyorum oh 5 dkda mis corba ,el süpürgesi alma gerek yok bence,elektrikli süpürgeye gelince küçük ve az ses cıkaran bişi al benim kocaman ve sesi cok pişmanım:26:,borcam alma annem bana dolu almıs her gelende borcam getirdi evim dolu ,nevresime fln gelince yatılı gelecek misafirine göre ayarla bence ben nevresim hastasıyım hala alırım gelenimde cok yok ,saten nevresim alma kayıyor zaten görünüm guzel ama kullanıssız ama illa istiyorum diosan özel gunler için 1 tane al kırmızı ,kahvaltı takımı almadım ben mesela hiçte pişman deilim cok gereksiz seyleri oluyor, robot fln alma bana kalırsa oda kocaman kutuda koyacak yer bulamıosun bi rondo bi mikser al yeter şimdilik aklıma bunlar geldi bakalım gelirse yazarım

Maddi imkanınız varsa ve oturacağınız ev genişese heleki mutfağınız bence herşeyi almakta özgürsünüz : ama oturacağınız ev küçükse heleki KİRACIYCANIZ bence herşeyi almakta acele etmeyin !!
*2-4 adet pamuklu nevresim
*2 battaniye
*2 pike takımı
*1 tane yatak örtüsü (koyu renk günlük kullanabileceğiniz, abiye olmayan :)
*Çelik tencere takımı
*Teflon tencere takımı
*Misafir yemek takımı
*Günlük Yemek takımı
*Düdüklü tencere
*2-3 tane büyüklü küçüklü tava
*Saklama kapları
*1 büyük 1 küçük çaydanlık
* çatal bıçak takımı
*2-3 tane tepsi
* bıçak takımı
*tahta kepçe takımı
*Blendır seti (hani şu arzumun 3-4 işi birden görenlerinden bence çok çok yeterli)
*ütü
*elektrik süpürgesi
Bunların hepsi gerekli ve zorunlu ihtiyaç diğer alacağınız herşey zevkinize kalmış dedikleri gibi borcam su bardağı vs. hediye geliyo ama herşeyim uyumlu olsun derseniz tabiki alırsınız.
Şarjlı elek. süpürgesi bencede şart herşey gırgırla olmuyo her zamanda elek. süp. açamazsınız ama özellikle yazmadım çünkü beyaz eşyaları alırken ya saç kurutma mak. yada şarjlı elk. veriyolarr. Tabi isteyin ısrarlaa yoksa vermeyedebilirler
Birde firitöz, tost mak, ekmek kızartma, narenciye sık, vs.. bunlar zevkinize ve bütçenize kalmış tostu seviyosanız alırsınız ekmek kızrt. aynı şekilde patates kızartmasız yapamam diyosanız illaki alırsınız. Ben tostu ayda en fazla 2 kere oda dışarda aç kalırsam yerim, ekmek kızartma da kışın pazar günleri güzel oluyor, narenciyede kışın hastayken işe yarayabiliyor, firitözde bi tek patates kızartmaya uygun bence küçüklerden alabilirsiniz 40 liraya bile var bi ton para verip bu makinaları almaya gerçekten değmez.

fakir şarjlı makinenin modelini yazabilirmisin??

canım o yorumu senin için yapmadım ki fikir verirken buna göre versinler dedim kimi 4 nevresim alın yeter diyo kimi yetmez 10 tane alın diyor
bizimde aklımız karışıyor doğal olarak :))))
bende izmirdeyim canım :)izmirden sivasa gidicen demek :) hayırlısı olsun nevresim falan alıcaksan linensin outleti var aklında bulunsun ben ordan bakıcam fiyatlar uygun diye duydum birde kemeraltına gittinmi hiç ordan ıvır zıvırları toplayım diyorum :)
ben süpürgemi arnica bora aldım denedim tozu dumana katmadan süpürge yaptım :)
ütümü philips aldım son çıkan gc4860 modelinden henüz denemedim buhar gücüne ve watına bakarak karar verdim :)
şarjlı süpürge de sinbonun ayaklı modeline güzel diyorlar ona bakacağım
çaycı alıcam ama karar vermedim

kız sen tırnaklarla uğraşmanın dışında yemekte mi yapıon bakem maşallah maşallah

papatyacım ne güzel açıklamışsın ellerine sağlık
ykycim şarlı süpürge nası olursa olsun ömrü 2-3 yıl bizimde evde fakirin var bir süre sonra şarjı yetmiyor yenisini almak zorunda kalıyorsun çok pahalı bişey alma bence

Bide yazmayı unutmuşumm sakınn vitrin içinn o boncuklu puullu takımlardaan almayınn yıkamaya gelmiyoo kendiliğindne bile dökülüyo üstüne bişey kocunca boncuklar kırılıyo bişey ilişince sökülüp dökülüyo yıkarken sadece sabunlu suya sokup çıkarıyosunuz yeterli olmuyo paranıza yadık onun yerinee yaa annelerimnizin yaptığı beyeaz danteller ki artık kimse kullanmıyo :)) yadaa şifon çokkk güzell örtüler varr koltuklarınızın rengine göre rengarenk alırsınız yıka ütüle kullan.
Benimde bir sürü dantellerimm tülbentlerim çetiklerim havlularım varr evin tek kızı olduğumdan annem durup durup yapmış sağolsunn hepside çok güzeller ama illakide gerekli şeyler değiller annaleriniz yapmadıysa hiç yaptırmayınn bi köşede durmasınalr yazık. Ben beyaz dantel vitrin tk. altına renkli saten geçirtip öyle kullanmayı düşünüyorum. En azından annecim okadar uğraşıp yapmış ara ara onuda kullanıp gönlünü almak lazım dimi :))

hımm şuan araştırıyorum fakiri söylediler bitane model var oda 150 tl felan çok geldi açıkcası okdr alınacak şey varken. araştırıyorum şuan. teşekkür ederim verdiğin bilgi için.

aynen benim annem gibi tek kızım diye bir sürü şey yaptı ve halen yapmaya devam ediyor yapma desemde annem işte Allah nasip ederse ilk olarak onun yaptıklarını kullanacağım. gönlü hoş olsun anamın

aynen benim annem gibi tek kızım diye bir sürü şey yaptı ve halen yapmaya devam ediyor yapma desemde annem işte Allah nasip ederse ilk olarak onun yaptıklarını kullanacağım. gönlü hoş olsun anamın

öyle cnm hep kaynanaları hoş tutmaya çalışıp kendi annelerimizi geçiştiriyoruz:)) Askerin yari yazmışsın senindemi yarin asker bende sendenim allah tez vakitte sağlıkla sıhhatle kavuşmayı nasip etsin inş.

Bide kullandığımız markaları sormuşsun ben KORKMAZ dan alınabilecek herşeyi tek markadan aldım. (Çelik tenceremi, düdüklümü, tost mak, ekmek kızartma, su ısıtıcı, firitöz, çatal bıçak takımı hepsi takım olsun elektrikli aletlerde hepsi aynı inox olsun istedim.) Fırındı işte beyeaz eşyaydı arçelik ten. Arçelikten asla şaşmam. Elektrikli süpürge saç kurutma vs. de roventadan. Annemdede hep aynı markaalrı yıllarca kullandık memnun kaldığımız için kendimede aynı şekilde aldım.:90:

haftaya asker benim yarim inşallah. kaynanam iyi bi insan o yüzden annemi hoş tutarken onuda bırakamam kii :))

bende karacadan aldım o takımlarımı çok içime sindi şükür çeyiz listem var bakarsın arkadaşım. mini fırınımı bi akrabamız alacak luxel börekçi onu alacak kendide kullanıyormuş memnunmuş :) bakalım diğer eşyalar dan nasip nere

baktım çeyiz listene çok güzle şeyler almışsın hepsini allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Zor ama çabuk geçicek bir süre seni bekliyor şimdiden allah kavuştursun bizim çok az kaldı darısı başına:78:

sağolasın canım cümlemize nasip etsin mevlam.
evet bayağı zorlayacağa benziyor birbirimize uzağız ama sürekli irtibat halindeydik o irtibatta kısıtlanıcak ayyy ne diyim hayırlısı ile geçsinde inşallah

benden evleneceklere tavsiye paranızı biriktirin mutlaka. gereksiz harcamalarınızı kısın. evlenirken eksik bitmiyor. bir de önceden bişey almayın hem modası geçiyo hem de birbirine uyumu sağlayamıyorsunuz. zamanı gelince hepsini bir seferde alın.
bende ekmek kızartma makinasını ve fritözü gereksiz buluyorum.kullanılmıyor.

teşekkür ederim aradığım cevaplardı:) hemen listeme göz atıyorum küçük çaydanlık ekliyorum:)

gerçekten çok haklısınız.Ben de aldıklarma şöyle bir baktım ve eksiğimin olmadığını anladım.fazlası var o da zaten fuzulü olup isteğe bağlı olarak aldığım şeyler.
zaten en önemlileri ve para edecek olanlar yukarıda yazılı.bunlar olduktan sonra gerisi zaten olur.

Ben günlük yemek takımını ve günlük çatal bıçak takımını gereksiz buluyorum.
Misafirlere yemek takımı ve çatallarda gösterdiğim özeni eşime ve kendime neden göstermeyeyim
Her hafta 12 kişi misafir gelmeyeceğine göre benim yemek takımlarım dolabın içinde bekleyecek mi? Çıkarır kendim kullanırım. Milyonlarca lirayı dolapta bekletmek gereksiz geliyor bana.
Günlük kullanım için hediye gelen 9 tane beyaz Güral porselen tabağım var. Onları kullanacağım. 2 kişi için başlangıçta yeterlidir diye düşünüyorum.

canım bi yerde haklısın evet her güzel şeyi misafire saklıyoruz
ama bu gerekli ben 3.5 yıllık evliyim
ve işim dolayısıyla 1.5 yıl evimde diildim
ona rağmen günlük tabaklarım matlaştı ufak kırıklar oluştu kenarlarında
çatal kaşığım çizildi
sonuçta makinede yıkanıo ve yıpranıo
eee o kadar para verilen şeylerin 3.5 bilemedin 4 yılda yıpranması üzer insanı
ve insan o şekilde misafirin önüne koymak istemio
bu yüzden bidaa düşün derim
seninle aynı şeyi düşünen ve uygulayan arkadaşlarım hep sonradan 1er takım daa almak zorunda kaldılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…