Maalesef her şeyi enine boyuna düşünmeniz gerekiyor, çocuk çok uyumlu biri de olabilir ama saftır saflığının kurbanı olur, küçük bir yerde yaşamıştır metropolün büyüsüne kapılır ne olacağını kestiremezsiniz.
Yıllar evvel oturduğum evin giriş katına küçük bir şehirden 18 yaşını yeni doldurmuş hemen evlenmiş bir kız yerleşti, ben de gurbete gelmiş diye kıyamadım çarşı pazar, hastane nerede, postane nerede öğreteceğim sözde, kız bana dönüp abla İstanbullu kadınlar ..... oluyormuş sen de öyle misin dedi, noktalı yeri tahmin edersiniz sanırım, annesi İstanbul'a gelirken tembihlemiş sakın istanbullu kadınlarla arkadaş olma seni kötü yola düşürürler diye, okkalı bir cevap verdim de neyse geçelim o kısmı, diyeceğim o ki büyükşehirler yaşamayanlar için kötü görünür, her türlü ahlaksız şeyi geçirirler akıllarından, bu kızın doğup büyüdüğü çevreyi bilemeyiz, annesi akrabaları ne zihniyette bilemeyiz, kız özgürlüğün verdiği rahatlıkla her şeyi yapabilir de, ihale birlikte yaşadığı kişilerin üzerine de kalabilir.
Ben 30 yaşında koca adamın bile isteye hırsızlık yaptığı halde arkadaş kurbanı diye savunulduğunu da kulaklarımla işittim, 40 yaşında öküz birinin 11 yaşındaki kıza tecavüze yeltendiğinde annesi tarafından kız da kuyruk sallamasaydı gibi rezilce savunulmasını da kulaklarımla işittim.
1 hafta, 10 gün ya da 1 ay idare edilir belki ama iş eğitimi boyunca aynı evde yaşamaya dönerse mümkün değil olmaz, ki konu sahibesi net olarak reddetmediği sürece kızın sürekli kalmak gibi bir düşüncesi de varmış gibi görünüyor, hanımefendinin yazdıklarını yanlış ya da eksik okumadıysam.
Biz ne dersek diyelim iş konu sahibesinde bitiyor, istemiyorsanız istemiyorum demeyi bileceksiniz.