Yeni evliye iş yok

Devlet dairesinde bile böyle. Servisimi değiştirmek istediğim de yeni evlisin hamilelik olursa yeniden eleman aramak zorunda kalırız diye geri cevirmislerdi

Normal sartlarda kimse sana bunu soramaz.. hatta hamilelik dahi olsa bu sebeple ise almamazlik yapamaz..isten atamaz vs. Ama iste yasalari dinleyen kim uygulyan kim.

Yorumlardan anladığım kadarıyla daha önce işverenlerin ağzı yanmış o yüzden önlem almaya çalışıyorlar ama ben ve benim gibilerde arada kaynıyoruz böyle işte. En az 10-15 tane görüşmeye gittim hepsi aynı kafada valla bunaldım artık. Hayırlısı olsun diyorum artık.

adınıza çok üzüldüm. yardım ederiz diyenleri bir yoklayın bakalım. öyle konuşmak kolay icraat isteyin siz de.. İnşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz.

Benim 2 arkadaşım (evliler) ikisi de mühendis iş veren şirketle anlaşma yaptılar (yazılı mı sözlü mü orasını bilmiyorum) 5 sene çocuk yapmayacaklarına dair insana şaşırtıcı geliyor ama iş verenler doğum izni, çocuk sorumluluğu olsun istemiyorlar. İnsani bir durum değil bu yaptıkları ne yazık ki.

Allah Allah çok ilginç. Ne cüret çocuk düşünüyor musun diye sorabiliyorlar.
Ben aksine evli olanları tercih ediyorum işe alırken. Bakması gereken bir ailesi olduğu için daha sorumluluk sahibi oluyorlar. Bedenen yapılan kat görevlisi gibi birimlerde hamileler performans göstermiyor. Onlarda kendi istekleriyle işten çıkıyor. Ben şu an 8 aylık hamileyim. Hala işe gidip geliyorum. İnsan evlenir evlenmez cocuk sahibi olacak diye bir şey yok ki. Sizde düşünmüyorsanız ve iş veren soruyorsa açıkça söyleyin.

Keşke herkes sizin gibi düşünse. Söylüyorum sorduklarında ama inanmıyorlar sanırım. Yalan söylüyorum diye düşünüyorlar demekki ya da risk almak istemiyorlar belkide

Banada çocuğunuza kim bakıyor diye sordular, kreşe gidiyor dedim. Yalnız biz öyle çocuğum hasta ,ateşi var gibi bahanelere izin vermiyoruz dediler. İş yeri evime 25 km ve çocuk hasta ateşi var "bahanesine" izin vermiyorlarmış. Sonraki bütün konuşmalarım süper soğuktu. Cumartesileri bire kadar çalışıldığını, acil durumda gece dahi olsa limana gitmem gerektiğini falan anlattıklarında da öyle. Orta düzey yönetici maaşının 4.500 olduğunu duyunca güldüm ama. Kapıdan çıkarken ben size olumlu olumsuz döneceğim dedi kız ,ben de sen dönmeye devam et hayatım, buradan kaçıp kendi hayatına dönsen iyi olur hatta dedim. Benimle iletişim kurmadılar sonra , neden acaba

Sistem oturmakla alakalı bu durum. Sonuçta bir pandemi dönemi atlattık. Çoğu insan evden çalıştı. Bir iş yerinde illa bedenen olmak gerekiyormuş.
Bizde her birimde en az 3 kişi var. Resepsiyon, mutfak, servis, kat temizliği. Her personel haftada 1 gün izinli olduğu için, izinleri 3 kişi ile çevirebiliyoruz. Sonuçta insan makina değil. Acil durumlar oluyor. Kimin çocuğu hastalanıyor, kiminin abisinin şehir dışında düğünü oluyor, kimi ameliyat oluyor. Birimler kendi aralarında anlaşıyor. Kullandıkları izin kadar diğerlerine borçlu oluyorlar.
Bir işletmeyi idare etmek kurduğun sistem orantısında mümkün. İnsanları bezdirirsen kalıcı personel bulamazsın. Antalya'da butik otele aşcı aradım. 4,5 bin TL maaşı beğenmedi. Keza garson. Piyasada çalışır bahşislerle 6-7 bin kazanırım dedi.

Garson 6-7 bin kazanıyor ben Dış ticaret sorumlusu olarak 25 km öteye 4.500 için çağrılıyorum. Garson mu olsam acaba ya Diplomalarıma da Allah Rızası İçin Tip yazarım

Düpedüz ayrımcılık bu yaptıkları ve haklı falan da değiller. Erkeğe soruluyor mu evlenecek misin, çocuk yapacak mısın diye? yok. çünkü erkek evlense de eve karısı bakar, çocuk yapsa da çocuğa karısı bakar. çünkü bu beyefendiler kafalarında kadını "ev" ile eşliyorlar ama işyerine geldi mi "erkek"le aynı performansı istiyorlar. e hani ev kadının göreviydi o zaman iş saatlerini ona göre ayarlasana düşüncenin ardında dursana! o da yok. sonra da ama kadın çalışanlar kem küm diye bıdı bıdı konuşuyorlar. düpedüz iki yüzlülük sanırsın erkekler robot, sürekli sadece çalışıyorlar (iş yerinde fiziken bulunmanın çalışmak olmadığını hepimiz biliyoruz sanırım)

Nisanda işten cıktım. O dönem servis personeli 6000 + tip + prim aliyordu :)
Aşçıyı söylemeyeyim hiç.
Butun gun ayakta, insan nazi kaprisi cekmek kolay degil.

gülme emojisi de koymuşsunuz. ne denir ki.umarım sizden başka kimse vakit geçsin diye çocuklar yapmaz.iyi akşamlarr
Günaydın. Vakit geçsin diye yapınca ne oluyor?
Hem bebeğime bakarım hem eğlenirim hem onunla ağlarım hem onunla gülerim. En önemlisi de onunla büyürüm.
Siz sanıyorsanız dogurup ilgilenmeyecegimi ahlak edep vermeyeceğimi yanılıyorsunuz.

Sizi çok iyi anlıyorum bende üniversite bitince bir işe gireyim diye kapı kapı gezmiştim. Bir gelinlik mağazasına girdim. Kadın evli olduğumu öğrenince hemen çocuk istersiniz . Bana en az 3 sene çocuk yapmayacak eleman lazım . En az 3 sene çocuk yapmayacam diyorsan sözleşme imzalayalım dedi . Şaka gibi

Bilsek ne yazar, insanlar o kadar çiğ ki, o kadar hadsiz ki, şu an çalıştığım iş yerine bir yıl önce girdim, 43 yaşında en yaşı büyük personellerden biriyim, iş görüşmesi yaptığım 30 lu yaşlarının bir adam bana da aynı soruyu sordu, çocuk düşünüyor musunuz. Düşünüyorsanız bunu tolere edemeyiz dedi. 43 yaşındayım yapacak olsam bu yaşa kadar yapardım, bu saatten sonra da olur da Allah verirse sizin işiniz hiç umurumda olmaz zaten dedim. Adam kıpkırmızı oldu, ikinci görüşmeyi işverenle yaptım, o da çok genç biri 35 yaşında, kusura bakmayın gergin bir görüşme olmuş, densizlik etmişler dedi ve işe başladım. Ama benden sonra alınanlarda aynı densizlik devam etti, özel sektör insan sömürüyor buna doğmamış çocuklarda dahil maalesef. 26 yıldır çalışıyorum, önceleri böyle bir hadsizlik hiç görmedim, son yıllarda moda oldu bu. Kendilerince haklı yanları olabilir ama bana yine de kötü geliyor. Balığın baştan kokması, insanların çaresiz olması, ihtiyacın sömürülmesi meselesi bu konu aslında derin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…