- 10 Nisan 2014
- 42.568
- 113.942
- 798
- Konu Sahibi Tasbebek09
-
EvetBenim 2 arkadaşım (evliler) ikisi de mühendis iş veren şirketle anlaşma yaptılar (yazılı mı sözlü mü orasını bilmiyorum) 5 sene çocuk yapmayacaklarına dairinsana şaşırtıcı geliyor ama iş verenler doğum izni, çocuk sorumluluğu olsun istemiyorlar. İnsani bir durum değil bu yaptıkları ne yazık ki.
İki aylık olanlar çocuk yapmıyor mu?İnsanlar hazır oldukları zaman maddi ve manevi çocuk yaparlar. Vakti doldurmak için değil çocukla beraber büyümek için değil. Kadın işim yok diyor çocuk yapın o ara vakit geçsin diyorsunuz. Bir kutu mama bir paket bez servet olmuş. Ayrıca kadın yeni evli 2 aylık. Evliliği oturacak birbirlerini tanıyacaklar alışacaklar ne bebeğii. İyi günler
Garson 6-7 bin kazanıyor ben Dış ticaret sorumlusu olarak 25 km öteye 4.500 için çağrılıyorum. Garson mu olsam acaba yaDiplomalarıma da Allah Rızası İçin Tip yazarım
Geyikli doğrudur. Bizden ayrılan aşcıda Bodrum'da 10 bin TL iş buldum diye mesaj atmış mesai arkadaşına. İyi aşçılar ciddi paralar kazanıyor.Nisanda işten cıktım. O dönem servis personeli 6000 + tip + prim aliyordu :)
Aşçıyı söylemeyeyim hiç.
Butun gun ayakta, insan nazi kaprisi cekmek kolay degil.
izne ayrılan kişilerin işinin size yıkılması izne ayrılanların değil işvereninizin suçu ve sorumluluğudur. işveren geçici işçi almıyor diye insanlar özel hayatlarını mı değiştirsin?İşin diğer tarafından birisi olarak da birkaç şey yazmak isterim. Aşırı aşırı yoğun bir yerde çalışıyorum ve zar zor adam alınıyor. Gelenlerden birisi hamile olduğunu gizleyerek işe girdi. 7 ay sonra ayrıldı 1 senedir de piyasada yok onun onca işi de üstümüze kaldı. Başka iki arkadaş daha 1 taneyi doğurup hemen ikinciyi yaptı. Şimdi onların işlerini alabilecek kimse de yok aşırı sıkıştık mesela birim doğumhaneye döndü. Yani bu kadar çocuk meraklısı insanların hobi olarak çalıştığını düşünüyorum şahsen.
Hayır bunu söylemiyorum tabii ki. Ama çalışmak işini hakkıyla yapmak büyük oranda gönül verme işidir. Kafayı kocişiyle çoluk çocukla bozmuş tiplerin de işine değer verdiğine gönülden yaptığına şahit olmadım üzgünüm ama gerçek bu. İşveren birine güvenip işe alıyor kadın art arda 2-3 tane doğruyorsa işveren napsın devamlı birilerini mi alsın. Sürekli doğurmak istiyosan çalışma yani. Baktığınız zaman 2 senedir çalıştığın yerde art arda doğurmak yasal eyvallah ama etik mi yani, bence hayır değil.izne ayrılan kişilerin işinin size yıkılması izne ayrılanların değil işvereninizin suçu ve sorumluluğudur. işveren geçici işçi almıyor diye insanlar özel hayatlarını mı değiştirsin?
"yalan söyleme" özelinde sizi anlıyorum fakat "mecbur bırakıldıklarını" düşünüyorum. bireyin haklarının olduğu yerde önce kurum diyemeyeceğimizi, kurumların sadakat bekleyebilmek için bireylerin haklarını korumak zorunda olduklarını düşünüyorum. küçük işletmeler dışındaki kurumlar çalışanın hakkını verdi diye zarar edip batmaz, mevzu "yapamamak" değil, kardan zarar etmemek.Hayır bunu söylemiyorum tabii ki. Ama çalışmak işini hakkıyla yapmak büyük oranda gönül verme işidir. Kafayı kocişiyle çoluk çocukla bozmuş tiplerin de işine değer verdiğine gönülden yaptığına şahit olmadım üzgünüm ama gerçek bu. İşveren birine güvenip işe alıyor kadın art arda 2-3 tane doğruyorsa işveren napsın devamlı birilerini mi alsın. Sürekli doğurmak istiyosan çalışma yani. Baktığınız zaman 2 senedir çalıştığın yerde art arda doğurmak yasal eyvallah ama etik mi yani, bence hayır değil.
Bizlerin şahsi düşüncelerinin ötesinde kanun var. Çalışanın ve işverenin karşılıklı dürüstlük yükümlülükleri var. Evli olduğunu işe alım sırasında saklayan bir çalışanı işveren haklı sebeple işten çıkarabilir."yalan söyleme" özelinde sizi anlıyorum fakat "mecbur bırakıldıklarını" düşünüyorum. bireyin haklarının olduğu yerde önce kurum diyemeyeceğimizi, kurumların sadakat bekleyebilmek için bireylerin haklarını korumak zorunda olduklarını düşünüyorum. küçük işletmeler dışındaki kurumlar çalışanın hakkını verdi diye zarar edip batmaz, mevzu "yapamamak" değil, kardan zarar etmemek.
olayın seninle ilgisi ne gibi bir düşünceye kapılacaklar için önbilgi: memurum, iznim müdürün keyfine kalmış değil. memuriyetimin 11. yılına dek çocuksuzdum, düşüncelerim çocuktan sonra değişmedi. çocuğu olduğu için çocuksuza, evli olduğu için bekara iş kitleyene sinir olurum, müdahale ederim. bu meseleye yaklaşımım tamamen insan hakları anlayışımla ilgili.
evet bizlerin şahsi düşüncesinden önce kanun var. 1 sene arayla 2 çocuk yapmak kanuna aykırı değil. çocuk yaptı diye işten çıkaramaz. işini aksatıyorsa gerekli tutanakları tutup kanuna uygun şekilde işten çıkarabilir. kadınlar bu muameleyi hak etmiyor ama kadınlar bile "kocişiyle çocuğuyla uğraşan" diye kadını küçümseyip iş hayatından dışlamak gibi ataerkil düşüncede oldukça muamele değişmez tabii kiBizlerin şahsi düşüncelerinin ötesinde kanun var. Çalışanın ve işverenin karşılıklı dürüstlük yükümlülükleri var. Evli olduğunu işe alım sırasında saklayan bir çalışanı işveren haklı sebeple işten çıkarabilir.
Tüm bunların ötesinde insan biraz empati yapmalı. 1 sene arayla 2 tane çocuk yapmış birinden kafadan en az 3 sene performans bekleyemezsin. Siz olsanız böyle birini çalıştırır mısınız? Ben olsam çalıştırmam sonuçta çalışıyosan para alıyosan oraya karşı da bi sorumluluğun var her şey kağıt üstünde olmak zorunda değil. Bizler aksini iddia ettiğimiz sürece de kadınlar bu muameleyi görmeye herkes işinin bittiğine bakmaya devam eder.
E atan kpss girMerhaba hanımlar
Yaşadığım şehirden evlenince eşimin memleketine taşındım. 2 aydır iş bulamıyorum. Her gittiğim yer yeni evlisin çocuk düşünüyor musun. Bu bizim için problem olur diye geri çeviriyorlar. Çocuk düşünmediğimi söylesem de inandıramıyorum. Ki çocuk olsa da çalışmayı düşünen bir insanım. İçim çok sıkılıyor. Bütün gün evde ne yapacağımı şaşırıyorum. Dışarı çıkıyorum vakit geçiriyorum ama ben çalışmaya alışkın bir insanım 2 aydır bıktım usandı. Evlenmeden önce herkes ben sana iş bulurum ordan diyordu ee geldim yerleştim o bulurum diyenler hiç bir halta yaramadı( zaten hep öyle derler ama yine de içimde bi umut vardı belki olur diye ) burada da kimsem yok. Eşim zaten yoğun çalışan bir insan. Ne yani yeni evliye iş yok mu?
Olayı çarpıtmayın lütfen. Bunun kadını erkeği yok, hakkıyla yapmayacağı işlere girip hak etmediği paraları almasın insanlar olay bundan ibaret. İşverenler de hayır kurumu değil. Benim de çocuğum var ama bugüne kadar 1 kere çocuğum da hasta vs demedim. Eşit iş eşit maaş diyoruz üzerimize biraz iş gelince ama benim çocuğum var ama okuldan alacak kimse yok ama hasta ama bakacak kimse yok ama evde yalnız kalamaz diye bahanelere başlıyoruz. Bizler böyle olduğumuz sürece de bu muameleyi gördükçe ağlamicaz o zaman.evet bizlerin şahsi düşüncesinden önce kanun var. 1 sene arayla 2 çocuk yapmak kanuna aykırı değil. çocuk yaptı diye işten çıkaramaz. işini aksatıyorsa gerekli tutanakları tutup kanuna uygun şekilde işten çıkarabilir. kadınlar bu muameleyi hak etmiyor ama kadınlar bile "kocişiyle çocuğuyla uğraşan" diye kadını küçümseyip iş hayatından dışlamak gibi ataerkil düşüncede oldukça muamele değişmez tabii ki
erkekler aksine evli olunca aile babası olur, zıp zıp zıplamaz, gece hayatı olmaz, sorumluluk sahibi olur diye daha fazla tercih ediliyor evliyse...Kadın olmak ne zor ya aynı soruyu erkek adaylara soruyorlar mi acaba baba olacak mısınız diyeyeni evli belki ihtiyacı vardır diyip destek olmak yerine köstek olan iş yerleri çok ne yazık ki
İş vereni haklı bulanlar neyin kafasını yaşıyor ben hiç anlamadım. Kadınız ve doğuruyoruz doğamız gereği. Eşek gibi herkesi ve her şeyi sömüren iş vereni düşünecek hiç değilim. Gelişmiş ülkelerde bu tarz durumlar zaten sıkıntı değil. Ben 2 aylık hamileyken de işe girmek isteyebilirim, kanuni haklarımı kullanmak nasıl etik dışı ve haksızlık olarak görülüyor şok oldum. Ülkenin verdiği haklar yeterli bile değil. Çocuk doğurmak benim doğamda var. İş verenlerin tek bir haklı yanı da yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?