Yeni evliye iş yok

Herkesin kendi düşüncesi kendi tercihi. Ben kimseye gelecek kaygısı yaşadığım veya yaşamadığım için cocuk yap veya yapma diyemem.

E
Bu arada başka bir konuda aylık 4000 TL ye kira faturalar gıda herşeye yetiyor da artıyor demişsiniz ama bu durumda bebek için gelecek kaygısından daha öncelikli kaygilariniz olmalı bence...emiyordur umarım

Welcome to ortadoğu

Evet sıkıntı değil çünkü gelişmiş ülkelerde eşler bebek bakımına dönüşümlü part time calısıyor, eve yardım yapılıyor,üstelik bebeğe anane babane bakmadığı için de zorunlu part time seklınde calısıyorlar. Yani devletsel verilen hak. Biz maalesef gelişmek istemeyen bir toplum olduğumuz için ortadoğu gelenekleri kafasında boğuluyoruz ve faturası bize cıkıyor.

Bu arada buna ek devlet anne ile babanın calısma saatlerini part time ve dönüşümlü şekilde çalışmasına izin veriyor. Yani konu yıne kötü yönetim..

Bu arada buna ek devlet anne ile babanın calısma saatlerini part time ve dönüşümlü şekilde çalışmasına izin veriyor. Yani konu yıne kötü yönetim..
türkiye'de güya çocuk okula başlayana kadar annenin yarım çalışabilmesi için kanun çıktı..ama kurumlar yönetmeliğini çıkarmıyor, özellikle çıkarmıyor çünkü uygulanmasını istemiyorlar. dolayısıyla %90 uygulaması yok. (%10 da var diye değil belki benim bilmediğim yönetmelik çıkarıp izin veren varsa ona hata payı bırakmak için)

Herkesin kendi düşüncesi kendi tercihi. Ben kimseye gelecek kaygısı yaşadığım veya yaşamadığım için cocuk yap veya yapma diyemem.

E
İyi hoş da pasta belli.
8 kişilik pastayı 25 kişiye pay edemezsiniz.
Her türlü şey artık sınırlı iken fütursuzca üremek akıl alır gibi değil.
Evet yardımlaşma, paylaşma ile bizim ülkemizde yoksul durumda olanlar çok da sıfıra sıfır yaşamıyor ama dibine kadar yaşayan var, açlıkla sınananlar var.
Bu insanlar gün geçtikçe artacak ve toplumun geneline yayılacak, bunu nasıl göremiyorsunuz?
Ülkenin yarısı asgari ücretle yaşıyor, 40 milyon insan.
Çeyreğinden fazlası orta direkti, artık değil o da sınırlı tüketimle hayatına devam ediyor.
Yüzde 10 ‘yaşıyorum’ diyeceği hakka sahip, diğer kalan zaten kaymak tabaka.
Bizlerin aylık geçindiğini bahşiş diye masaya atan, onu konuşmuyoruz ki.

Şimdi bu durumda siz karar verin, ülkenin yüzde 15 ine mi güveniyoruz bizleri aç ve sefil bırakmayacaklar diye?

Cok guzel yaziyorsunuz da kimsenin umurunda olmayacak ne derseniz diyin.
Kiyamet kopacagini bilseler gene cocuk yaparlar yokluk filan işlemez yani.

İlk önce suriyelileri ülkeden göndermeye çalışın şu kiralar bir düşsün. Ev bulamıyoruz kos koca istanbulda.
Suriyeliler giderse ülkenin refah seviyesi de artar diye düşünüyorum zira benim bulunduğum yerin %50 si suriyeli geçen gun bizim binada bulunan suroyeli bir aileye Kızılay nerdeyse 20 koli getirdi sadece bir aileye. Ha biz vatandaşlara var mı yok? Suriyeliler sonra konuşuyor Türkiye bize bakmıyor Avrupa daha iyi oraya gideceğiz. Tabi bende içimden nereye gidersen git biraz azalin diyorum. Zira hepsi 10 çocuk doğuruyor. Çocuk daha yürümeye bile başlamadan digerine hamile....
Bana bu kadar karşı çıkacağıniza ilk önce suriyelileri düşünün

Bu arada başka bir konuda aylık 4000 TL ye kira faturalar gıda herşeye yetiyor da artıyor demişsiniz ama bu durumda bebek için gelecek kaygısından daha öncelikli kaygilariniz olmalı bence...emiyordur umarım
Her seye yetiyor demişimdir de artiyor dememisimdir. Ve evet bebeğim emmiyor mama içiyor.
Sizde bana bu kadar karşı çıkacağıniza ilk önce suriyelileri düşünün önceki mesajım da yazdım okuyabilirsiniz.
Ve benim herhangi bir kaygım yok. Gelecek kaygım da yok. İki günlük dünya bugün ölüyorsun yarin iki gün oluyor. Bir ay sonra unutulup gidiyorsun.
Bir söz okumuştum bir yerde ' Sizi tanıyan herkes ölünce hiç yaşamamış olacaksınız' bu yüzden fazla kaygıya gerek yok...

Tatlım işte biz ölür kurtuluruz da evlatlarımızın ne günahı var? Bizden kötü durumda olana bakıp onlar bile 10 tane doğuruyor demeden önce , belki daha doğmadan, benim evladım kötü bir hayata mi layık diye sormak değil midir annelik? Seni üzmek değildi amacım, ama yokluk içinde ardı ardına doğup yoksunluk içinde büyüyen çocuklar, hele ki bu gidisatta , beni çok korkutuyor artık.

Şuan tek derdimiz yabancı uyruklular mı sizce?
Onlar gidince alım gücümüz artacak, sağlık eğitim ulaşım gibi sosyal devlet gereksinimleri ücretsiz ve eşit mi olacak?
O kadar uzun vadeli gitmeyelim, bez mama yahu, kutusu 100 den 10 a mı düşecek de bizler refah seviyemiz yükselmiş şekilde 5 er 5 er yapacağız?
Bunları da geçtim, dünya kaynakları tükeniyor.
Her sene daha temmuz ayı gelmeden dünya nüfusu o seneye ait kaynakları bitirmiş, bir sonraki yıldan yemiş oluyor.
Suyu, doğası, ağacı oksijeni vs hepsi bir zincir.
Ve heba ettiğimiz, farketmeden sürekli sona doğru koşar adımlarla gittiğimiz bir sürecin içindeyiz.
İnsanlar gıda kabuklarından gübreleme yapmaya çalışıyor, çöpü en aza indirgeyerek, su tasarrufu yaparak, geri dönüştürülebilir şeyleri kullanarak, kimyasalları hayatlarından çıkarıp mümkün mertebe ‘ilkel’ bir hayat içinde yaşamaya çalışarak bahsettiğimiz gelecek nesilleri kurtarmaya çalışıyor.
Şurada 20 sene sonra su savaşları yapacağız, var mı ötesi?
Her canlı elbet büyür, büyümesinde sıkıntı yok lakin nasıl büyüdüğü ve erişkin olduğunda yukarıdaki mesajımda ‘pasta’ dan ne dilim alabileceği önemli.
Yoksa saldım çayıra şeklinde yokluğa yokluk nesilleri yetişir.

Cok guzel yaziyorsunuz da kimsenin umurunda olmayacak ne derseniz diyin.
Kiyamet kopacagini bilseler gene cocuk yaparlar yokluk filan işlemez yani.
O kadar haklısın ki Cirilla, boşa nefes sahiden ama bir umut, belki birinin vicdani sızlar da bari üçüncüden dördüncüden vazgeçen olur , sebilden bir hayat kurtulur. Umut dünyası işte

Evet bu sıkıntı bende de var. Çocuk olacak mı yı sürekli soruyorlar ona iş vermeyip veya çıkaracaklar. İnsan kendini bulaşıcı hastalıklı gibi hissediyor sanki herkes kaçıyor sırt dönüyor gibi. Ama aramaya devam et, şanş denemek lazım

Yeni evliye iş yok, çocuğu küçük olana iş yok, çocuk büyüyünce de zaten daha genç insanlara baktıkları için yine iş yok. 4 yıldır çalışmıyorum bir yıl sonra oğlum kreşe baslicak ben de 33 yaşında olucam toplam 5 yıl çalışmamış bir şekilde finans uzmanıyım ama 5 yıldır çalışmadım diyerek issiz kalmaya devam etmekten korkuyorum . Sürekli kendime iş kurma planları var kafamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…