Yeni Evliyim Ama Çok Dertliyim :((

Herkes kendi yaşadığını bilir ve anlatır
kimine göre ilk başta böyle olursa sonrası ne olur bilinmez
kimine göre başta böyle olsun sonra düzelir inşallah...
kimine göre cicim ayları vardır,
kimine göre cicim günleri bile yoktur...

Ne yaşadıysanız onu bilir,onu anlatırsınız
Hatta bakış açınız bile yaşadıklarınıza bağlıdır.
O yüzden birbirinizieleştirmekten vazgeçinde
konu sahibine destek olacak yorumlar yapın
belki başkalarıda nasiplenir nedersiniz?

Fikrim;
evliliğin ilk günleri,ayları,zamanları çok güzel olsada
bir okadarda zordur!Alışma süreci,adapte olmak,
yeni eve alışmak,eşi tanımak,birlikte yaşamak vs...
Bunlar alışılması hiçte kolay olan şeyler değildir.

Çoğu erkeğin (bayanın) evlendikten sonraki
dengesiz ve tutarsız davranışları
bu sebeplerden ortaya çıkar...

canım ilk önce allah yardımcın olsun,aynı şeyleri bende yaşadım.evlendim mutlu olmam gerekirken bi anda dünyam kararmıştı.benim eşimde seninki gibiydi,yani tabiri caizse kaşının üstünde gözümün olması bile suçtu.balayında üstüme yürüdü gerisini sen düşün artık.ilk bir ay her hafta muhakkak kavga ediyorduk.ben hep alttan alan taraftım.senin gibi kimseye bişey anlatamıyordum.1 ay sonra annesi bizde kalmak için geldiğinde yine saçma bi sebepten parladı yine bana,dayımlar geldiler aldılar beni,kimseye bişey demiyoruz ama eşim iş için şehir dışına gitti bende geldim dedim.o dönem psikologla görüştüm ben daha bir ayda depresyona girmişim düşün.doktorun tavsiyesi çok ilginçti adam şaşırdı bir ayda yaşadıklarımı duyunca,yol yakınken açık açık sen çok iyi bi insansın ama biz yapamadık de ayrıl dedi.(ne kadar haklıymış)ama ben evliliğime bi şans daha vermeye karar verdim.bi hafta sonra geldi aldı beni tekrar evime döndüm.ondan sonraki 1,5 ay çok iyiydik hiç kavga etmedik.kendince yaşadıklarımızdan ders çıkarmış işte kişisel gelişim kitapları almış öfke kontrolüyle ilgili ama o 1,5 ay sonunda tekrar çıkan bi kavga ve şu an boşanıyoruz.arkadaşın dediği gibi herkes kendi yaşadığını bilebilir.o dönem benim için çok bulanık seninkide benimki gibi galiba,biraz daha devam etseydi sümsük bişey olcaktım kendi fikirleri olmayan onun boyunduruğunun altında.bizimde hiç bi maddi problemimiz borcumuz fln yoktu.ikimizinde gayet iyi işleri vardı.sana şöyle yap demek isterdim ama kelin ilacı olsa derler yaa,ben alttan aldım hep ama inan aldıkça tepeme çıktı kendini öyle bişey sandı ki,benimle evlenmek en doğru kararı olan adam ,kendini brad pit sandı bana kızmı yok havalarında.eğer konuşabilirsen bu durumun kendini çok üzdüğünü psikolojini bozduğunu,boşanmak için evlenmediğinizi söyle ve bi evlilik terapistine gitmeyi öner,(benimki kbl etmemişti)şuda bi yöntem evli arkadaşlarınız vardır onlarla beraber bişeyler yapın yemek sinema gibi,herkesin eşine nasıl davrandığını yeri geldiğinden alttan aldığını görsün...canım bi odunla uğraşmak zor allah yardımcın olsun umarım benim başaramadıklarımı sen başarırsınbide son olarak bu dönemde sakın çocuk düşünme.

Bazı erkekler bu zamanları eslerıne cennet gıbı yasatırken bazıları da boyle cehenneme cevırebılıyor. Sen evlenınce bırlıkte olucaz sevdıgım ınsanla derken bu durumlarla karsılasınca şaşkınlıga ugruyorsun. Erkeklerın bır kısmı bu surece alısamıyor. Ilk olarak evde onun otorıtesının gecerlı olması ıcın sert cıkısıyorlar ıpler onların elınde olsun dıye. Daha sımdıden ben gıdıyorum fılan deme bence. Onun kızmasına mahal verme. Ben bu kadarını becerebılıyorum ben bu kadar zamanda yapıyorum,yardım edersen daha kısa zamanda bıtırebılırız gıbı cumleler kur.Bıraz kendı halıne bırak onu yerı geldıgınde.

Şimdi sevgili arkadaşım erkekler malesef evlendikten sonra bi paniğe kapılıyorlar tabir-i caizese patron kimcilik oynamak istiyorlar.Seni ezmesi,pasifize etmeye çalısması hep bu yüzden.Kendine itaat ettirmek için bu şekilde davranıyorlar.Nasıl öğretirsen öyle gider diyorlar ve bu yüzden böyle terbiyezlikler ediyorlar.Sana düşen o ne derse desin tavırlarını değistirmemen.30dakikada mı salata yapıyorsun devam, yavaş mı yürüyorsun devam....
Baktın adam tam gaz devam al karsına konuş ama asla ona eywallah etme.benden tavsiye arkadaşım

evliliğe alışma döneminde bu tür şeyler olabiliyor ama daha şimdiden bu denli canından bezdirmesi düşündürücü ve şiddete meyilli olması mide bulandırıcı olayı sen yaşıyosun iyi düşün iyi değerlendir ama sana tavsiyem bu evlilikten emin olmadan sakın çocuk yapma hele evliliğini düzeltme niyetiyle hiç yapma

sabırlı olmakta fayda var.bende 4 yıl nişanlılıktan sonra çok severek evlendim.ama bizimde sorunlarımız oldu.aynı evde yaşamaya alışmak zaman alabilir.ama ne olursa olsun saygınızı kaybetmeyin tartışmaları uzatmayın.susmayı dene.erkekler bizim gibi düşünemezler.tartışırken ses yükseltme bekle sabret kardeşim.eğer borç sıkıntısı varsa ondan da yapabilir.sen hep güler yüzlü ol daha çok yeni evlisiniz bu günleri aşarsınız inşallah.çanta toplayıp gitme sakın gidersende geri dönme.olaylara soğuk kanla yaklaş öfkeyle kalkan zararla oturur.ama eşin sana kötü davranmakta ısrar ederse hele ki şiddet uygularsa sizin evliliğiniz yürümez.zamanla herşey yoluna girer inş. sonunuz hayır olsun kardeşim.

konunuzu tam okumadım ama sorunlar tartışmalar ömür boyu bitmezki?
çokmu kırılgansınız acaba?
her bayan kırılır tabiki ama evlenirken ne sandınız ki her gün eşinizle canım cicim olmayı sizi sürekli pohpohlamasınımı?
hayat şartları insanın psikolojisini değiştirebiliyor saatimiz saatimizi tutmayabiliyor.
bunları düşürsen kendini daha çok mutsuz edersin.tecrübeye sabittir.eşimle her tartışmamızda bumu evlilik die oturur ağlardım.ama hiç bi zaman küs kalmazdık.eşim asla küs kalamaz.ama zamanla ilişkimiz daha iyi oturdu.artık tartışsak bile kafama fazla takmıyorum.sende takmamaya çalış.bi anda bambaşka bi hayata geçtiniz alışmak kolay değil.zamanla oturur hepsi.
ama şiddet varsa işin içinde yorum dahi yapamıcam eşinize

Son düzenleme:
canım benim kafama takılan AİLEN ve ARKADAŞLARINDA sana uygun bulmamış bu insanı.Demek ki sevgiliykende sana yanlışları olmuş.Tabi şimdi aynı evde olduğunuz ve hergün görüştüğünüz için onu daha iyi tanıyorsun sanırım.Bu durum sadece evlilik stresinden olsaydı sevgiliyken seni üzmezdi; ailen ve arkadaşların böyle düşünmezdi.Anlatabildim mi acaba?tabi ki bi süre daha dene ama sana el kaldırmasına müsade etme!!!Önce bir psikologla görüş.Hem kendin için hemde eşinin davranışlarından bahset...Eminim daha iyi tavsiyeler verir.Ailenle de görüş her ihtimale karşı.Onlarda bilsin bu durumu.Hatta onun ailesiyle konuş, daha önce öfke problemi olmuş mu sor bakalım.Umarım herşey yoluna girer

valla biz ilk evlendiğimizde hiç kavga etmedik...cicim aylarıydı,uzun sürede böyle oldu,ilk zamanlar kavga oluyor idyenlere şaşırdım..bende olsaydı çok zor atlatırdım:44:

herşeyi dört dörtlük yapıyosun ama yaranamıyosun gibi bişey...3.5 yıllık evliyim hiç öyle kavgamız olmadı hala ilk günkü gibi,sudan sebeplerle ara sıra tartışır insan ama daha ilk aydan başlamış..bence kişilikle alakalı bir durum,kendini ezdirme ama biri sinirliyse diğerinin sakin kalması lazım,yoksa bu hayat çekilmez,kıymetini anlar ama sen üzüldüğünle kalırsın,inşllh bir an önce geçer bu zamanlar herşeyi kafana takma caanım Allah yardımcın olsun...

ilk zamanlar kavga olmazki tam tersine gözlerinize bakmaya kıyamaz bence sizin evliliğinizde sorun var bir de şiddet var içinde allah sana sabr versn eğer güzel bir işin varsa annenlerle aran iyise al çantanı çık git akıllansın az kocan

aa kiz hemen pes etme erkekler cok geccccc olgunlasir... cok hata yapabiliyorlar.. bazen kendileri bile ne yaptiklarini bilmiyorlar
daha yeni evlisiniz aslinda en zor dönem bence cünkü daha birbirinize alismaniz gerekiyo ve bu 5 yil kadar sürebilir cok ciddiyim ha
ilk aylarda olur böyle seyler ama sen bunada sükret... daha kötüsünü düsünme bile... hep iyi seyler düsünki iyi olunn insss...

valla biz ilk evlendiğimizde hiç kavga etmedik...cicim aylarıydı,uzun sürede böyle oldu,ilk zamanlar kavga oluyor idyenlere şaşırdım..bende olsaydı çok zor atlatırdım:44:

aynı evinde yaşamak farklı oluyor.benim sorunlarım nedeni eşim bana sigarayı bırakıcam dedi bırakmadı.bu bile konu olabiliyor.ama tartışmanın bir uslubu olmalı kişiliğe hakaret yada her hangi bir hakaret kötü davranış hele ki şiddet olmamalı.kişilikler ayrı insan en sevdiği ile bile fikir ayrılığına düşe biliyor.sorunu çözebilmek önemli olan.şimdi 7 yıllık evliyim eşimle o günlere gülüyoruz.cicim yılları yaşıyoruz :)))

benim eşim de otorite kurma çabasındaydı ilk günden itibaren. hatta bana açıkça "ben baştan işi sıkı tutayım da sen de kendini serme. nasıl başlarsa öyle gider" diyordu. ben bu davranışları haketmediğim halde hem de. bütün sorumlulukları yerine getirmeye çalışan biriydim hem de. hepsini de kusursuz yapıyordum ama yine yaranamadım kendisine. bu konularda çok tartıştık. ben de hepsinin zamanla rayına oturacağını düşünüyordum. anlayışlı davranmaya çalıştım. çok haksızlıklar etti bana. çok üzerime geldi. cinsel sorun yaşadığı halde buna devam etti bu şekilde davranmaya. o konuda da anlayışlı davrandım ama o beni anlamadı bir türlü. şimdi boşandık. daha yeni boşandık. evliliğimiz 1,5 yıl sürdü. daha yeni yeni anlıyor hatalı olduğunu. ama ben biliyorum ki, ve hatta ben evden ayrıldıktan sonraki davranışlarından da anlıyorum ki ben o evde kalmaya devam etseydim, cinsel sorunumz da olmasaydı o yine bu şekilde davranacaktı. otoriter bi insandı çünkü. insan bazı şeyleri sezse bile evlenmeden önce konduramıyor. evlenince bunları yaşamayız diye düşünüyor. ama öyle olmuyo bazen işte. evlilik bir kumar işi. ve ben de bu kumarda kaybedenlerdenim.

eşim bana da ailesine de ters davranıyordu aynı senin anlattığın gibi. ve yine aynen senin dediğin gibi ailesine de bu şekilde dvanrandığını ben de evlendikten sonra gördüm. öncesinde hiç yoktu bu davranışları. ben senin eşinin de karakterinin bu olduğunu düşünüyorum maalesef. insanlar değişmiyor. ya böyle çekeceksin, ya da bu evliliğin fişini çekeceksin kolay olmasa da. çünkü senin eşinin de davranışları , her insanın yeni evlendiğinde yaşadığı tarzda sorunlar değil. yani zamanla rayına oturabilecek bişey değil bu anlattıkların. hatta zamanla kötüye de gidebilir. burada yazan bir arkadaşın dediği gibi bence bu senin eşinin karakteri...

bir de merak ettiğim: ailen ve arkadaşların seni neye istinaden uyardılar? demek ki eşinin senin göremediğin, ama etraftan bariz bir şekilde görünen tavırları vardı. bunları yaşayacağının sinyalleri vardı. ailenle arkadaşlarınla tekrar konuşabilirsin mesela. neden karşı çıktılar senin evlenmene. bunu da daha iyi anlayabilirsin. ve kimse için de hayatının en güzel yıllarını heba etmeye değmiyor. çaba göstermekse tabii ki sonuna kadar. ben de kendimi perişan ettim ve şimdi bu durumdayım. ve hala da haksızlığa uğruyorum. çok iyi düşün. çok iyi tart. aynı şeyleri çekip şu anda boşanmış biri olarak sana tavsiyem budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…