Yeni Evliyim Ama Çok Dertliyim :((

yeni evlilikte normal değil yaşananlar. mutlaka net bir tavır konulmalı. hele hele ana babasına da aynısını yapan adamın huyu kolay kolay değişmez zorlamadan...

benim eski erkek arkadasım da böyle yapardı. ağlamadığım gün olmazdı. gercekten durumuna çok üzüldüm. evlenmeden önce de boyle kavga cıkarır mıydı bilmiyorum. ama eskiden kavga cıkaran sinirli bir insan değilse belki de evlilik sorumluluğu onun psikolojisini bozmuştur

hiç kendini yıpratma inan hayatta hiçbir erkeğe değmiyor inadına kendine bak ,bakımına dikkat et son derece dik ol..

koç burcu 1 tam gün iyi geçirdim diyemem (

evlendiğinizden beri 1 tam gün iyi geçirdim diyemem nasıl ya ,canım tamam benimde nişanlımla problemlerim oluyor ama evlilik hayatı bu karı koca oluyosun 1 iyi geçen günün bile olmamış ne istiyor bu adam ki gül gibi karısından ,anlattıklarından kendimi gördüm bende senin gibiyim tutumum nişanlıma karşı ama 2 gün iyi olur 3. gün bişey çıkar kavga olur ,psikolojik problemi var mı eşinin..özelden de yazdım sana..

evliliğin ilk seneleri sıkıntılı olur ama daha ilk günden böyle sinir topu gibi her olur olmaz şeye kızmak da fazla bence canım
eşinle açık açık konuş sebebini öğrenmeye çalış.önceden nasıldı evlenince mi değişti bunlar da önemli
ama bu şekilde de evlilik yürütmek zor
açık ve net bir dille konuş canım umarım kendine bir çeki düzen verir eşin

katılıyorum

valla ne sebeple bunu yaptığını ancak konuşarak öğrenebilirsiniz.ayrıca evliliğin ilk ayları böyle olur diyenler yanılıyor tam aksine ilk aylar daha canımlı cicimli geçer bunu herkes bilir....

evliliğin ilk zamanları böyle olur diyenler yanılıyor demişsiniz de, yaşadıklarımızı yazdık. nasıl yanılıyoruz?

benim esimde ilk zamanlar oyledi surat asiyordu konusmuyordu en ufak seyde kavga ediyorduk ama sonra ailemin yanina gittim 2hafta degisiklik olsun die baktim ozlemis beni ve artik oda huyunu degistirdi bide soyle bisey var evlilik ikiniz icinde suan yeni bir sey ikinizde alismaniz lazim Bazi erkeklere zor gelioo =) ama sabirli ol olmasa konus anlamasada cantani al gitt bence ... Öptm

evliliğin ilk zamanları böyle olur diyenler yanılıyor demişsiniz de, yaşadıklarımızı yazdık. nasıl yanılıyoruz?

şahsen ben ilk zamanlar böyle can yakıcı üzücü sorunlar yaşanıp sonradan çözülmesi olayının genel ve normal olmadığını düşünüyorum. en azından ilk zamanlar güzel olur benim gördüğüm ve yaşadığım..
yani normaldir, düzelir diyen arkadaşlara normal olmadığını ve düzelmeme ihtimalinin daha ağır bastığını anlatmak istedim. yoksa evliliğin bir kuralı yok, iyi başlar kötüye gider, kötü başlar iyiye, ya da nasıl başlarsa öyle de gidebilir. sadece arkadaşın anlattığı boşver zamanla düzeliyor denemeyecek kadar ağır ve kırıcı, normal değil, hasar bırakma ya da kötüye gitme ihtimali ağır basıyor anlamında söyledim ben

bencede evliliği en güzel zamanları ilk zamanlardır biz hala çok mutlu olduğumuz halde hala işe giderken sarılırız gelincede üç sene olucak nerdeyse evleneli o kadar iyi olduğumuz halde ilk günleri özlüyoruz keşke tekrar evlensek o günleri gene yaşasak diye bence ilk günlerde geleceğin belirtisi ama arkadaşım senin eşin belkide herkese karşı öyledir yani huyudur bu kadar kendini yıpratma seni sevmediğinden değildir kesinlikle mesela benim amcamlar eşlerini çok sevdikleri halde herşeyi sorun yaparlar kavga çıkarırlar ama eşlerini sevdikleri ve bağlılıkları çoktur derlerki ilk evlenildiğinde bazı erkekler sözü geçsin diye olaylar çıkarıp üstün kişi olmaya çalışırlarmış öyle olabilir..

Ya ilk başta böyle olumuş laflarını inanma,saçmalık ne demek ilk aylar en güzel aylar olması lazım,daha birbirinize doymamışsınız ne kavgası anlamıyorum.Eğer geçinme sorunu,sağlık sorunu,ailelerin araya girmesi gibi sorun girerse evet arada tartışmalar oluyor ama sen de kendin bunlar yok diyorsun o zaman acaba kocan özgürlüğe çok mü düşkün diye düşünüyorum,ben de mesela kadın olduğum halde özgürlüğüme çok düşkünüm,bana nerede gittğimi ne yaptığımı sormalarına hoşlanmıyorum kocam da dahil,ben zaten kendim söylerim o yüzden çok kocanı sormalarla sıkma bence,ama sana kötü davranmasına da sakın izin verme,al karşında sakin sakin derdi neymiş sor,ilk başta sana kötü davranmasına izin verirsen bu hep böyle devam eder unutma ,ve böylece evlilik çekilmez cnm,,,,

Bence sen fazla alttan almışsın.. senin Biraz tırnaklarını çıkarıp çıngar çıkartman lazımdır Belki de.. çünkü Bazı insanlar karsısındaki insan edeBinden sustuğu halde korktu da sustu yaşasın susturdum sindirdim sanar Bağirir da Bağirir.. BaBam da öyledir, ama sen Bi kükredin mi kedi giBi pısar.. U dönüşü yapar kendi yumuşayip seni sakinleştirmeye çalişir.. Benim sevgilimde de Benzer huylar var Başka Bişeye sinirlensin Bana çatar, kusur arar, her şeyim Batar.. hiç de susup alttan almam, sinirini Benden çıkaramazsın diyip Bağiririm, o yumuşar Bu sefer haklısın der.. huyum Budur, eğer Bi hatam yoksa kimse Bağiramaz Bana, ortaliği yıkarım valla.. Bu adama Belli ki rahat Batiyo, madem sakince konuşmaktan da anlamiyo, o zaman tek bi yol kaliyo rolleri Bi süreliğine değişeceksiniz, alttan almayıp üste çıkacaksın, derdin ne senin diyip artık yeter diyip resti çekeceksin, çekeceksin ki adam Bir sarsılsın kendine gelsin.. hiç normal değil, ne kadar ayip yaa.. kocan Bile olsa suçsuz yere sana hayatı zindan etme hakkına sahip değil.. hiç korkma neye sinirlenecek gene diye, neye sinirlenirse sinirlensin sakın seni sindirmesine izin verme, Bir şekilde aklını Başına getir..

pes etme arkadaşım bizde aynıydık hatta dahada beterdik ama zamanla herkes duruldu ve birbirimizin huyunu suyunu aldık şimdi tartışmayı bırak daha konuşmadan anlaşabiliyoruz bu erkekler böle evlenince kendilerini bişe sanıyolar şu anda 3 yılı bitirdik ve artık savaşmak zorunda değilim

Son düzenleme:
Kesinlikle alttan alma ilk başlarda etrafındakiler (özellikle anne) ona kazak davranması konusunda gaz veriyodur alttan aldıkça kendini bulunmaz maço hint kumaşı zan eder önce bi akşam konuşmaya çalış derdini ve seni rahatsız eden konuları açıkça anlat... Şiddete gelince ufağı tefeği olmaz eğer sessiz kalırsan şiddetin dozu artabilir dikkat...

ilk basda vicdan mi yapiyor baska bi bayan olasiligi varmidir diye düsündüm ama pisikolojik sorunlari var esinin beraber uzmana gitmenizi tavsiye ederim madem sen ellinden geleni yaptigin halde cözüm bulamiyorsun baskada bi care yok.Seni hak etmedigini sana layik olmadigini düsünebiliyorda olabilir hic dile getirdimi?Canim cözüm bulim derken kendi ruhsagligindan olucan baktin gördün aynen devam ediyor hic bir adim yok sende tavrini degistir konusma soguk davran simdiye kadar seni tanimadigi sekilde

dün ona konuşmak istediğimi söyledim önce çok meraklandı sürekli sıkıştırdı falan yemeğimizi yedik ortalığı toparladım geçtim karşısına uzun uzun anlattım ama ilk günlerimizden başladım tanıştığımız günden beri benim ona nasıl bir gözle baktığımı ona olan duygularımın evlilik için en büyük sebep olduğunu söyledim birlikte olduğumuz zaman boyunca boyunca sıkıntıları nasıl aştığımızı onun her bunalıma girip ümidini kaybettiğinde benim hep düzeleceğine inandığımı hatırlattım sonra da günceli anlattım yaptıklarını anlattım kendi yaptıklarını düşün bir ayna gibi karşıdan bak kendine de bana da diye objektif olmasını istedim ve yaşananları hatırlattım kendi yaptığımı da onun yaptıklarını da ve her sıkıntı da düzelir diyerek ümidini kaybetmeyen ben artık toparlayacağımızı sanmıyorum dedim (tabi bunu biraz da korkutmak için söyledim) ve madem ki sen bu tepkileri veriyorsun o zaman sorun bende dedim (tipik erkek ayrılık konuşması :) ) bu kadar yaşanan kötü sözleri, davranışları ne sen unutursun ne de ben demek ki biz aslında ömür boyu birlikte olmayı değil arada bir takılmayı istiyormuşuz yoksa bu tarz sorunlar flört zamanında da yaşanırdı dedim ben çok düşündüm en doğrusu ayrılıp kendimize yeni bir hayat kurmak, gördüğüm kadarıyla sen bensiz daha mutlu olacaksın biz birbirimizi kaybettik kazanmamız imkansız çok yazık oldu oysa hep sonsuza kadar sürecek sanırdım ben hazırım dedim saat 3 lere kadar sürdü bu konuşma gözlerinde öyle bir korku vardı ki anlatamam ama konuşma bitince anladım ki gerçekten kararım da düşündüklerimde bu (sorun bende olayı hariç) iyi düşün karar ver falan filan bişi de demedim mahvoldu eridi bitti karşımda iyi oldu ama yeter ya iyi çektirdi bana bakalım neler olacak :))) "DESTEĞİNİZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM TANIMADIĞINIZ BİR İNSANA BİR ANDA DUYGULARINIZI AÇIP TESELLİ VERDİNİZ DESTEK VERDİNİZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"

Son düzenleme:
Sonuç ne oldu canım bir şey söyledi mi? Bu arada çok iyi konuşmuşsun, umarım bunlar eşini aklını başına getirir.

bekarlar için ne kadar kolay. aman ayrıl gitsin demek. ama evlenince öyle olmuyor işte.
sinirlenince sen inadına sus. inadına iyi davran. ben yapıyorum iyi geliyor.
belki işyerinde birşey oldu. nerden biliyorsunuz size aynı şey olmazmı? sebeb yokken bağırmadınız mı eşinize. olur böyle şeyler evlilikte. hemen kestirilip atılmaz.
ama iyi olmuş konuştuğunuz. kendini kanıtlamaya çalışmış sanırım eşiniz.
bakalım bundan sonra ne olacak. bende merak ettim.
devamını bekliyoruz. hikayenin...

Canım bence önce kendine değer vermelisin.Onun karşısında kendini yüceltmelisin ki o da senin değerini farketsin.Böyle kendini üzmek ona daha da yol verir.Sen kendine iyi bak,giyin,süslen,mutlu görün.Eğer senden bunun acısını çıkarmaya çalışırsa da muhatap olmamaya çalış bi süre.Yani kendi havanda takıl.Kavga ederken cevap verirken bile kendine güvenin olsun.Emin olun böyle bayanlar her zaman kocaları tarafından el üstünde tutuluyor.Kocalar gözlerinin içine bakıyor o zaman.
Çünkü o kadını kaybetme korkusu olduğunda işler değişiyor.Ona kendisinin vazgeçilmez biri olmadığını hissettir.Burnun havada olsun biraz bakalım ne yapacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…